Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Meghalt egy csecsemő otthonszülés közben fórum

Meghalt egy csecsemő otthonszülés közben (beszélgetés)

359. fe20557d00 (válaszként erre: 352. - DODICA)
2007. szept. 17. 21:29
Oké Dodica,megkérdezem őt és megírom hogy hol.Nem hinném hogy hazudna ilyenbe nekem.
358. DODICA (válaszként erre: 341. - Guciflipi)
2007. szept. 17. 21:28

Lehet.

Mindenestre az én gyerekeim is élvezték, mikor közösen néztük (Ági vizsgálta). :)))

Valaki ezen megbotránkozik, másnak meg teljesen természetes... Mi ezzel a baj?

Annak, aki megbotránkozik, senki se mondja, hogy de igen, nézzed, mutasd a gyerekeidnek....

Az a kislány meg már nem is olyan kislány. ;)

357. jemma (válaszként erre: 350. - 01fde57e09)
2007. szept. 17. 21:27
egyre gondoltunk:DDD

"ŐK"

kik?ufók?bogarak?gépek?

Szerintem , nem ajánlatos otthon szülni.Mindenki maga kovácsolja a saját sorsát de a gyerekét ne kockáztassa.Én sajnálom az anyát és gyermeket is. Szegény nő soha nem fog mégegyszer szűlni, azt biztosra veszem.Én is utálom a korházat, de ez van, ott segitenek. Ha ott hal meg a csecsemő talán elfogadom hogy nem rajtam múlt, de azt sosem bocsátanám meg ha a gyerekem azért halna meg mert én ragaszkodtam a saját 18 századi döntésemnek. Jó levelezést mindenkinek.
354. 7130b15964 (válaszként erre: 346. - Jemma)
2007. szept. 17. 21:26
Értettem, első olvasásra is. Az ismerősömnél is minden rendben volt. A tiedhez képest annyi különbséggel, hogy valószínűsíthetően rendben is maradt volna és mehetett volna a második természetes szülése, csak éppen mivel a dokija szabira készült, ezért hamarabb beindította nála a szülést (persze, nem az ismerősöm tudta nélkül). Na, a nagy siettetésnek lett a következménye a császármetszés, így viszont több időt kell majd várnia a következő terhességgel, mert több gyermeket terveznek kettőnél.
353. gerna (válaszként erre: 348. - Win)
2007. szept. 17. 21:25

Nem azt írtam én, hogy bennfentes vagyok, hanem, hogy ugyanabban a kórházban szültem, ahol dolgoztam akkor.

Ha valaki "soha többet" nem akar kórházba menni, annak kezelésre lehet (van?) szüksége. És nem arra, hogy hamis biztonság illuzióját adják neki.

352. DODICA (válaszként erre: 332. - Fe20557d00)
2007. szept. 17. 21:24

Jó lenne már ezt a ház előtti mentőt elfelejteni, mert egész egyszerűen nem igaz!

Azért ennyire egyik fejlett ország se áll jól. :)))

351. 7130b15964 (válaszként erre: 338. - Fe20557d00)
2007. szept. 17. 21:23
Lehet, hogy ez is területenként eltér vagy éppen az intézményektől függ. Belenéztem, most két angol weboldal anyagába, de még csak nem is említenek különlegesen felszerelt mentőket. Persze, ettől még lehetnek.
350. 01fde57e09 (válaszként erre: 346. - Jemma)
2007. szept. 17. 21:23
Erre "ŐK" azt mondanák, hogy a sját félelmeid, gátjaid, a kórházi környezet sokkja okozta a komplikációt és otthon nyugodtan, simán megszülted volna :)
349. DODICA (válaszként erre: 329. - Erikpipi)
2007. szept. 17. 21:22

Nem én zavarodtam bele, hanem te nem voltál képes rendesen végigolvasni, amit írtam. :((

Ez egy olyan eset, ami előre sajnos nem látható.

348. win (válaszként erre: 318. - Gerna)
2007. szept. 17. 21:20

És még annyit ehhez, hogy te, mint leírtad, "bennfenntes" vagy.

Honnan tudod, hogy valakinek, aki utoljára 6 éves korában volt kórházban, mert kivették a manduláját, mennyire okoz szorongást egy váratlan kórházba kényszerülés. Ezen kívül -szerencsére- mind mások vagyunk. Míg valaki ezt a szorongást képes legyőzni 10 perc alatt, addig lehet, hogy másvalakiben olyan nyomot hagy, hogy soha többé kórház közelébe sem akar menni.

És ezen két véglet kötött igen széles a skála, és úgy érzem, én valahol a közepén vagyok. Az eset bizony megakasztotta a szülésemet, de hamarosan ismét odamegyek szülni. Viszont igyekszem kikövetelni amit jónak látok a gyerekem és a magam érdekében. (Pl. nem fogok befeküdni csak azért mert egy nappal túlhordtam és ezt semmi más nem indokolja, nem fogok fekve vajúdni, ha nem lesz valamiért muszáj, stb.)

347. DODICA (válaszként erre: 325. - Erikpipi)

Műtő felszerelése otthonszüléshez?? Mert a születésház segítség azon otthonszülőknek, akik túl messze laknak.

Már sokszor mondtam, a születésházakban (nyugaton se) nem szokott műtő lenni. Tudtommal.

UH: szülés közben minek? Vagy két fájás között újabban ultrahangozni is szoktak már?

Ctg meg van magzatszívhang hallgatásához.

346. jemma (válaszként erre: 336. - 7130b15964)

ha megnézed egy korábbi hozzászólásomat, akkor ott részletesen leírtam, hogy a terhességem olyannyira problémamentes volt, hogy én tuti, hogy hüvelyi úton fogok szülni. semmi jele nem volt annak, hogy műtéti úton kell majd világra segíteni a kisfiamat.

egyébként minden rendben volt, de ezt a műtétnek köszönhetem. ha otthon vállalkoztam volna a szülésre, akkor megnézhettem volna magam...

345. erikpipi (válaszként erre: 342. - DODICA)
2007. szept. 17. 21:19

Nézed meg a linket, bár csodálkozom, hogy még nem olvastad végig az otthonszülés.lap.hu oldalon. Jobb oldal.

Alkotmányos jog? A magzatodnak mihez van joga?

344. erikpipi (válaszként erre: 333. - E71af41436)
2007. szept. 17. 21:18

Figyelmedbe ajánlom a következő linkeket:

[link]

[link]

[link]

Egyébként, ma volt a tv-ben, megkérdeztek egy párt mennyit fizettek. 60 ezer forint volt a felkészítésük az otthonszülésre.

ennyit kifizet az ember az orovsnak is,s még ott vannak mellette a riasztható kollegák, és a műtő.

Na joccakát nektek.

343. 01fde57e09 (válaszként erre: 341. - Guciflipi)
2007. szept. 17. 21:17
Igazad van.
342. DODICA (válaszként erre: 325. - Erikpipi)
2007. szept. 17. 21:16

Szeretném látni azt a törvényt, ha lehet!

Nem létezik ilyen. Gondolom én, mert 6 éve én is rendesen kutattam a jogi hátterét az otthonszülésnek. :))

Joghézag van itt is, mint ahogy ez országunkban már hagyománnyá válik... ;)

Alkotmányos jog viszont otthon szülni.

2007. szept. 17. 21:15
Kikerestem a G.Ági honlapját, érdemes megnézni a fotókat amiket mutat. Ez a nő szerintem beteg.Már csak kinézetre is borzalmas, az meg hogy pszihológus, erről megvan a véleményem. Aki kiváncsi keresse meg, szerintem undoritó a kislánynának Placentát mutogatni! De lehet én vagyok rossz felfogású.
340. win (válaszként erre: 318. - Gerna)
2007. szept. 17. 21:13

"Mindegy, jelenleg nem tartom reálisnak ezt az otthonszülés-dolgot. ... a "hívek" pedig, erősen védik az ügyet, de nem tudtok meggyőzni."

Idézet tőled. Egy kis grammatikai értelmezés után én bizony arra jutottam, hogy a "tudtok", mint többesszám 2. személyű ige rám is vonatkozik. Márpedig én sohasem akartam otthon szülni, és nem is akarok!!!! Én tisztában voltam a fiam születése előtt is és vagyok most is azzal, hogy ez az én bátorságomat meghaladja.

Ugye milyen felelőtlen vagyok??? :DDD

Szóval összegezve: tévedésben vagy. Legalábbis ami engem illet ebben a kérdésben, abban biztosan. ;)))))

339. DODICA (válaszként erre: 320. - Fe20557d00)
2007. szept. 17. 21:13

Megírtam. :)

De tudom javasolni Ágiék tanfolyamát, ami, tévedés ne essék!!, mindenkinek, bárkinek szól, s egyáltalán nem az otthonszülőké!!!

Ott kiderül, sose mondják senkinek, szüljön otthon. Viszont egy héten át beszélnek a szülés előtti-utáni dolgokról, a babáról, szoptatásról... Lelkizések, megválaszolt kérdések....

Egy teljes egész nap csak a rizikóké...

Az ilyen és hasonló kérdéseket ott ildomos feltenni. ;) :)

Én is gondolkodtam annak idején a "mi van, akkor, ha" kérdéskörben, de mind a két oldalon! (Otthon-kórház.) Aztán beláttam, garancia egyik helyen sincs, de számunkra ez biztonságosabb. Nincs, sehol sincs tökéletes biztonság! Talán csak a fejedben lehet... ha képes vagy hinni, bízni magatokban, a természet okosságában. Ez is lehet kevés, de a pozitív hozzáállás, a kellő önbizalom, hit nagy erővel bír, amit nem szabad lebecsülni. A baba is bizonyára érzi, mint ahogy 9 hónapon át az anya rezdüléseivel, hangulataival szimbiózisban élt, miért lenne ez pont másképp a szülés során?? Az is kettőjük ügye. Ha hagyják...

338. fe20557d00 (válaszként erre: 327. - 7130b15964)
2007. szept. 17. 21:12
Ez feletébb érdekes ott volt gyakorlaton.
337. Nike (válaszként erre: 335. - 01fde57e09)
2007. szept. 17. 21:12
És ki tudja, hányan halnak meg a kórházban, akik otthon megszülettek volna?
336. 7130b15964 (válaszként erre: 326. - Jemma)
2007. szept. 17. 21:11

Császárról jut eszembe, annak az ismerősömnek az esete (pár héttel ezelőtti), akinek második szülése császárral végződött, amit természetes szülésnek terveztett. Alapvetően az volt az oka, hogy korábban indították meg nála a szülést (az orvosa a kiírt időpontban szabadságot tervezett).

Nem hinném, hogy egyedi az eset...

De mielőtt félreértenétek, nem vagyok kórházellenes egyáltalán. Nekem esélyem sincs otthon szülésre, ezért főleg nem vagyok kórházellenes, de ha valaki otthon szeretné világra hozni a gyermekét és semmi orvosi kondíció nem szól ez ellen, akkor szerintem biztosítani kellene a feltételeket. Nem véletlen, hogy ezt mérlegelik, illetve, hogy máshol megteremtik ennek a biztonságos feltételeit.

2007. szept. 17. 21:11
Lehet, hogy x. ezrelék , de ki tudja hányan születnek meg olyanok kórházban akik egy otthonszülés következtében meghaltak volna??!!
2007. szept. 17. 21:10

Csajok!Meghalt egy gyerek!!!Valakinek a gyereke!!!

Azt hiszem húzok vissza a pánikos topikba.Ott legalább megegyezünk,úgy szar az egész ahogy van.

333. e71af41436 (válaszként erre: 329. - Erikpipi)
2007. szept. 17. 21:07

"A mostani szerencsétlen tragédia pont az az x. ezrelék, ami előre nemigen látható. Hiszen kis híján megszületett, a feje kint volt már. :( "

by Dodica

332. fe20557d00 (válaszként erre: 323. - DODICA)
2007. szept. 17. 21:07

Szerintem egy targédiával végződő szülésnél sem a negatív gondolkodás miatt halt meg a baba:(

A hirtelen fellépő problémák borzasztó ritkaságát nem tudom megítélni,mert nem vagyok orvos...de a fejletebb országokban sem véletlenül áll a mentő a ház előtt.

Egy elhúzódó kitolási szakasz után a szülő nők 10%-nál a szülés után hirtelen fellépő vérzés következik be.(előre semmiylen módszerrel nem megítélhető)Itt a pár perces beavatkozás azt jelenti hogy egyből altatás és kikaparás,bekapaprás varrás stb....ezt a szülésznő ismerősöm mondta ilyen esetben elvérzik a beteg ha szállítani kéne.

331. Dorka29 (válaszként erre: 289. - Jemma)
2007. szept. 17. 21:05

Teljesen egyet értek jemma.

Annyival egészíteném ki, hogy ugyan a felelősség dolgában igazad van, de azon a szegény kisbabán és az anyukáján sem segít, ha "hivatalosan" is lesz felelőse a történteknek. Annak a nőnek az élete már sohasem lesz ugyanaz. És Ő sem lesz már ugyanaz:(((((

330. 01fde57e09 (válaszként erre: 323. - DODICA)
2007. szept. 17. 21:04
A hivatkozott orvos szerint igenis percek alatt szokott kialakulni. Honnan veszed, hogy nem " 2 perc alatt alakul ki". Többször mondtad: nem vagy szakértő.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook