Meghalt egy csecsemő otthonszülés közben (beszélgetés)
A saját gyerekének mutatja, márpedig miért ne tehetné??? Mi köze ehhez bárkinek is, ha nekik úgy jó?
A szado-mazo, állatkínzás, stb. rossz, elítélendő dolog. Ellenben mi a rossz a szülésben, avagy a méhlepény látványában? Csúnya? Azért, mert véres? Vagy mégis mi?
Nem védem az igazam. Nem kell védenem. Bőven elég nekem, ha tudom az igazam. :)) Ahogy ezzel más is így van, ha hisz valamiben...
Nyubold véleményét már jó pár napja ismerem. (Ellenben te ma érkeztél ebbe a topicba, nem?)És nem is csak ebből a topicból. Talán olvasd végig az összes nekem címzett hozzászólásást, s az alapján ítélj! Talán érthetővé válna számodra, miért kerülök mindig vicces hangulatba, ha neki válaszolok.;)
Úgy tűnik, valami nem stimmel. Többen jelezték már, hogy a stílussal baj van, de nem nekem. Ez nem tűnt még fel???
Foglalkozok más véleményével, de attól még nem kell egyetértenem vele.
Pont ezt mondom én is mint Te, csak más köntösben: innen mi még nagyon messze vagyunk sajnos.
És tudod, ami a legszomorúbb: nem csak anyagilag, EMBERILEG is. Mert nálunk még mindig az dívik az orvostársadalomban, hogy árgus szemekkel lesik a másikat, hol lehetne "fogást találni" rajta, hol lehetne bemocskítani, kipöckölni, és amíg ez az egész nagy magyar egészségügy ilyen "betegen" működik, ahol a szülő nő és magzata isten tudja hanyad rangú kérdés( TISZTELET A KIVÉTELEKNEK, MERT VANNAK!!!) addig nincs is miről beszélni.
Ez a fő baj, ezen a "pénzközpontú" mentalitáson kéne a leghamarabb változtatni, utána már talán szépen lassan jönne a többi is magától.
Lehet sok, de nem sok értelme van összehasonlítani az ottani viszonylatokat az itthonival, mert egészen más az alapszitu: ott ugyanis nem egymás ádáz ellensége a bába( szülésznő) és a szülész, mint itt, minálunk. :(
Így aztán náluk a fő szempont valóban az Anya és magzata biztonsága. Ezért a 30-40 %.
És ezért van náluk régóta 1 ezrelék alatt a magzati és anyai halálozás a miénknél jóval több otthonszülés ellenére is. Jó lenne nálunk is itt tartani, vagy legalább remélni hogy egyszer a nyomdokaikba léphetünk.
Teljesen egyetértek Veled!!!
Ne magunkat nézzük, hanem azt, hogy a babának a legjobb legyen!!!!!
Csak azért mert kórházban olyan "rossz"....
Hát nem ér annyit a gyerekünk egészsége, hogy azt a két napot kibírjuk a kórházban??!!!
Elítélem az otthon szűlőket!!!! Hülye újgazdag szokás!!!!
Mélységesen együttérzek az anyával, de lehetett volna nagyobb a gyermeke iránt érzett felelősségtudata!!!!!!!!!!
A következőt biztosan kórházban szüli majd....
Neked lehet ez a véleményed?
"nem egészséges"
"több mint beteg"
Semmi bajom vele nem bántottál meg, csupán a véleményed.
De én akkor is azt tartom aki otthon szül felelőtlen és ostoba. Ez a véleményem.
Kedves wicca23!
Szövegkörnyezetből kiragadni nem szép dolog, némileg elferdít.
Primitív, ostoba, felelőtlen- használtam ezeket a jelzőket, a véleményemet fejeztem ki vele. Nem voltam tiszteletlen és csúnya szavakat sem használtam. A kádban szülős dolgot viccnek szántam. A méhlepényt pedig valóban elfogyasztják valahol.A rám használt"Az az ember,aki ilyeneket mond,nem egészséges" jelzőn a Te felfogásod szerint én is megdöbbenhetnék, ha úgy tetszik "lenemegészségesezni" Neked se lenne jogod, de én nem így fogom fel, ez a Te véleményed rólam.
Na...Nekem nem volt alkalmam az otthoni szülésre,de azt már mondtam,inkább otthon.
A többi stimmel:)))))Ennyi sértegetés mellett elfér az én hétköznapom is:ülök a klotyón,ez a két csajszi meg ki-be mászkál,mert tuti akkor kell valami fontosat kérdezni.A fürdés pepitában ugyanez,csak akkor bent is maradnak,és beszélgetünk.Van amikor duóban mesélik az aznapi sérelmeiket,örömüket.Hol itt a gond?Akinek ez nem tetszik,nem kell utánozni.A szeretkezésről is nyiltan beszélünk,de arról nem szeretnék nyílt bemutatót tartani.Na,de tudják,hogy nem a gólya hozta Őket.A nagyobb rendszeresen járt velem nőgyógyászhoz amikor a kistestvér még a pocakomban volt.Nem vettem észre,hogy tíz évnek utána valami baj lenne az agyával.Hál'Istennek,mindketten értelmesek.Nem zsenik,átlagosan értelmes gyerekek.
"Geréb Anna primitiv"
"A gyerekek odaállnak az anyjuk elé,és azt mondják:én nem leszek olyan ostoba,és felelőtlen"
"A kádban szülők azért szülnek kádban,mert féltik a parkettát"
"Anya ordit,retteg"
"Ők családostól,gyerekestől elfogyasztanák a méhlepényt ebédre"
Az az ember,aki ilyeneket mond,nem egészséges.Ez itt egy véleménycsere,mindenki elmondja a sajátját,lehet észérveket felhozni,de leostobázni,felelőtlennek,kannibálnak kikiáltani valakit,azért,mert más a meggyőződése mint a mienk,nos,ehhez az égvilágon semmi joga nincs senkinek.Ilyen ádáz,durva "csakazértisnekemlegyenigazam" véleményt mondani,véleményem szerint megdöbbentő.Én elgondolkoznék erősen,hol lehet a baj,mert hogy van,az teljesen világos. A DODICA helyében én már hagynám az egészet,ilyen emberrel teljesen hiábavaló az eszmecsere. Én is szültem háromszor is,mindet kórházban,de megértem azokat,akik otthon,vagy szülőházban akarnak szülni.És semmi közöm sincs hozzá,hogy én döntsem el,hogy ők felelőtlenek,ostobák,vagy egyszerüen csak a családjuk körében,szeretetteljes légkörben akarják világra hozni a babájukat.Nem tudom,nyubold hogy szült,szerintem nincs itt olyan anyuka,aki "orditva,és rettegéssel" szült volna. Na és hogy szülés után kimegy a konyhába méhlepényt sütni a családnak,hát ez több,mint beteg gondolkodás.
Egyébként minden csodálatosak vagytok/vagyunk)))
Mert képesek voltunk életetadni a gyermekeinknek,helytől függetlenül!!!A Fájdalom a kín,mindegyőnknek megvolt...
Sziasztok. Jézusom...hőlgyeim???Hát mit műveltek ti itt??? Komolyan mondom nemértem miért kell egymást,sőt már a családját,gyermekeit stb kritizálni,durván jellemezni azért,mert ki ezzel ki azzal ért egyett....
Mi köze a két dolognak egymáshoz?????Ha mást nem lányok,de legalább az anyját tiszteljétek egymásban!!!!
Hogy mindkét oldalnak szent meggyőződése hogy ő cselekszik a legjobban,és egy valaminagyon is egyettértetek ami egy nagyon fontos dolog csak indenkinek elkerüli a figyelmét,még pedig abban,hogy mindenki a legjobbat akarja a gyerekének!És nyílván ugy,hogy ugy cselekszik,ahogy az ösztönei sugalják tehát a :Legjobban!!!!!
Üdv:E.