Meghalt egy csecsemő otthonszülés közben (beszélgetés)
Félnek ettől is, de ez más kérdés...
Én se hiszem, hogy túlontúl nőne az otthonszülést választók száma.
Én meg remélem, a sima otthonszülést (lakásban) is finanszírozni fogja egyszer a tb. :)
na de gondolom nem ez állt az elutasításban. Mármint, hogy vén vagyok meg rigolyás, úgyhogy szó sem lehet róla :)))
Most csak arra akarok kilyukadni, hogy nem hiszem, hogy attól félnének, hogy akkor a kórházban praktizáló orvosnak elvennék a kenyerét. Mert nem szülnének többen otthon, mint most. Mert akinek rideg a kórház az is átgondolja, hogy vállal-e kockázatot és a végén úgyis marad a rideg kórháznál.
Amúgy én el tudom képzelni, hogy a későbbiekben lesznek olyan házak, ahol szabadon vajudhat az anya de a folyosó végén ott van egy műtő meg 2 orvos és ezt az egészet a tb ugyanúgy finanszírozza mint a többi kórházat. Remélem egyszer lesz ilyen !
Nem a te engedélyed a mérvadó. ;) :)))
A szabályozás nagyon jó, ha meg fog történni, de az otthonszülés ennek ellenére se engedély kérdése...
A szabályozás viszont az otthonszülésekre fog vonatkozni!! Azt fogják az ellehetetlenített helyzetből végre minden oldalról legálissá tenni.
Nem húz kesztyűt. Hacsak azért nem, mert nagyon égeti a borogatás. ;)
Az én válaszom a másodikra: igen.
Mire oda kerülnek a lányaim, semmyilyen félsz nem lesz bennük, se gátlás. Remélem.
Nem úgy, mint korunk anyáinak, akik a félelmekbe nőttek bele. Ez lenne a jobb?
Igen, nem megszokott dolog egy méhlepényt puszta kézzel megfogni szerintem. A szülés közben sem húz kesztyűt?
A másik hozzászólásodra reagálva: az lehet, hogy egy gyerek még kíváncsi, nem kelt benne rossz érzést semmi, amit a szülő által "természetesnek" vél - de biztosan ilyen kis korban már ennyire "naturálisan" kell beszélni a szülésről egy gyerekkel?
Nem kicsit sarkítottad le... :(
A törvényi szabályozás nem a születésházakról szól elsősorban, hanem az OTTHONszülésről.
Ez mintha elkerülte volna a többség figyelmét. :))
Nem azt fogják szabályozni, hogy mi legyen egy születésházban, hanem azt, ki adhat életet saját lakásában!
Kinek a józan esze? A tiéd? Az orvosé, aki azt mondta, hogy... Az általános véleményé?
Mindig ott az igazság, ahol a tömeg? ;)
Nem fogadom el. Tapasztalataim miatt se.
Jó, de azért egy apát becsempészni, meg életekkel játszani - tudom most leasrkítottam egy kicsit - nagyon nem ugyanaz!
Vegyétek már észre itt senki nem azt mondja, (vagy max. 1-2 ember) hogy CSAK kórházban lehessen szülni, hanem azt - én is ezt szorgalmazom - hogy lehessen pl. születésházakban, de legyen felszerelve és legyen készenlétben egy csapat arra az esetre ha baj van. Ennyi! Dehogy tiltanám be, de jelenleg ez a csapat nincs ott!!!
A szülészetek lassan át fognak állni erre ebben biztos vagyok, de ott majd nyugodtan félre vonulhatok, mert tudom, hogy közel a segítség.
Pont ezért lenne sűrgető a szabályozás és a jogi és eszköz feltétel megteremtése!!!
Hány nő halt bele a zug abortuszba, mire pár országban rájöttek, hogy talán szabadna megtiltani.
Ha legálissá tennék és bizonyos kötelező keretek közé szorítanák, netán még tb is finanszírozná, akkor mondhatná mindenki, hogy megtettek mindent. De addig egy szuterén lakás berendezve számomra nem jelent biztonságot.
Képes felfogni. Egy 3 éves is képes rá. Mert nekik ez még természetes, semmiféle traumát nem okoz.
A traumákat a szülő szokta a gyerekébe leginkább beleültetni..... a traumák a felnőttekben vannak.
Aztán a gyerek persze mászókázik, s esze ágában se jut erről pletyizni az oviban. Mert nincs hírértéke, semmi "jujjj, mi történt". Mert neki még - ha a szülőn is azt látja, hogy ez így természetes, de miért ne lenne az??? - nincsenek előítéletei, nem ismeri a tabu fogalmát...
Ellenben nagyon kíváncsi tud lenni. ;)
A barátnőm gyerekei élményként mesélték, hogy hogyan született a kistesójuk otthon. Én pl. tőlük tudtam meg (mármint, hogy otthon született, nem azt, hogy hogyan születik egy gyerek:)))
Na, csajok megyek pénzt költeni, mert úgyse tudjuk most itt megoldani a kérdést. Meg aztán tudtommal egy egyész szakértő csapat dolgozik a szabályokon pénzért, mi meg itt ingyen vitatkozunk rajta:DDD
Puszta kézzel fogja a méhlepényt?
Szerintem is durva!
:-)
csak a józan ész bizonyítja:-)
Egy hirtelen császárra gondolj csak. Úgy hallottam szóban forgó esetben pl ez segíthetett vona. De G. Á-nak nem voltak megfelelő eszközei és műszerei ehhez.
TEREZA!!
Gondolom, véletlenül elkerülte a figyelmedet, de én még mindig várom az 505-re a választ! Köszi! :))
Ez kicsit olyan, mint a kötelező védőnő. Van, akinek kellene, mert olyan körülmények között élenk, hogy a gyermek érdeke lenne, az ilyen tanácsadás, segítség, de oda be se mernek menni.
Van, akinek meg elnézést, de költői túlzással púp a hátára, mert példának okáért olyan privát ellátásban részesül, ami mellett nem lenne szüksége védőnői ellátásra a nagy közös bugyorból és nem is tart rá igényt.
Mi bizonyítja?
Én ezt képtelen vagyok belátni. ;)