Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Meghalt egy csecsemő otthonszülés közben fórum

Meghalt egy csecsemő otthonszülés közben (beszélgetés)

689. Alexa77 (válaszként erre: 684. - Guciflipi)
2007. szept. 19. 11:09
Szerinted ki beszel re kit az otthon szulesre? Szerintem a Gereb Agit azok keresik fel, akik eleve otthon akarnak szulni. Ugye nem gondolod komolyan, hogy valaki, akinek amugy esze agaban sincs otthon szulni, az elmegy az Agihoz es kikeri a velemenyet, aki persze rogton ra is beszeli... Ez kisse fura lenne, szerintem. Aki az Agihoz megy, az azert teszi, mert mar dontott valahogyan. Kerdezd meg DODICA-t, ot se puskaval kenyszeritettek oda. Es kepzeld, engem sem tud befolyasoni senki, de hala Istennek nem is akar. Egyedul a paromnak van nemi beleszolasa, de o meg teljes mertekben egyetert velem es tamogat. Es honnan veszed, hogy az otthonszulesek 80%-a korhazban vegzodik? Ez nem igaz. Alig nehany.
688. komolyka (válaszként erre: 686. - 6eabbcc5a6)
2007. szept. 19. 11:09
Monamama, ki személyeskedik?
2007. szept. 19. 11:06
Ja, és miért nem csinálta meg azokat az orvosi fogásogkat amivel megmentehette volna a kisbabát? Ezt egy orvos nyilatkozta a Tv-ben, nem én találtam ki.Gátmetszés? stb. Hát szóval nem tud senki meggyőzni hogy nem ő felelős.És még egy dolog. Lehet hogy minden nő hűlye aki szülésre vállalkozik de valahogyan meg kell születni.Én nem tartom ezt hűlyeségnek, bárhogyan is jön a gyerek világra, szüléssel vagy császárral. Mindkettőnek gyönyörű a vége és a kis örökös utód a lényege az életnek.Életünk értelme.
2007. szept. 19. 11:04
Valahogy mindig személyeskedésbe torkollik itt a vita, pedig így tényleg nem lesz előre lépés.....
685. komolyka (válaszként erre: 683. - DODICA)
2007. szept. 19. 10:56

Milyen egyszerű is lenne, ha pusztán egy találkozás alapján meg tudnánk mondani, ki "való" orvosnak, és ki nem!

Én nem vagyok ennyire zseni. És Te...?

684. guciflipi (válaszként erre: 636. - DODICA)
2007. szept. 19. 10:52
A tanfolyam más dolog és más rábeszélni egy terhes nőt arra hogy persze otthon jobb szülni. Nem vádolom ezt a nőt,de olyantól hallottam aki volt nála és ráakarta beszélni az otthonszülésre mert a höly iszonyodott a korháztól, végül nem választotta őt mert nem bizott meg benne. Akinek korháziszonya van, nyilván könyebb rábeszélni hogy otthon szüljön. De ne felejtsük el hogy nincs kéznél semmi ha gond van és mire a korházba beérnek addigra komoly baj történik, mint most is. Ő ezt tudja jól, hiszen orvos. Miéret nem volt ultrahangon a kismama? egy négy kiló fölötti gyereket megszülni nem könnyű. Az ultrahangot miért nem javasolta a doktornő? Szóval miért is végződik az otthoni szülések 80% kb, korházba? Sajnos ez egy borzasztó tragédia.Hiába ecseteljük itt mind a magunkét, azt sokan elismerik ki volt a felelőtlen.
683. DODICA (válaszként erre: 681. - Komolyka)
2007. szept. 19. 10:51

De, tudjuk. Ha meg nem, meg lehet kérdezni. ;)

Szerintem meg nem attól orvos valaki, hogy a szakma elismeri-e vagy sem. Ez még édeskevés hozzá...

Hány olyan kamarai tag van, aki nyugodtan visszaadhatná a diplomáját, mert minden, csak épp orvosnak nulla??? Mindenki találkozott már olyan dokival, akiről ez volt a véleménye, nem? ;)

682. DODICA (válaszként erre: 676. - 01fde57e09)
2007. szept. 19. 10:49

Ugyanezt én is mondhatom a kórházban szülőkre.

Sőt.Minden nő hülye, hogy egyáltalán szülésre adja a fejét, hiszen veszélyes.

Te sose adod fel???

681. komolyka (válaszként erre: 679. - 6eabbcc5a6)
2007. szept. 19. 10:48

Monamama, én vetettem fel a Kamarai témát.

Természetesen nem gpondolom én sem, hogy pusztán a Kamarából való kizárással elfelejtene valamit is. Csak azt, hogy nyilván volt oka, hogy kizárták. És arra, hogy ezeket az okokat bizonyára nem tudják azok a nők, akik az otthonszülést választják, és megnyugtatja őket, hogy azért a közelben van egy "orvos". Szerintem nem orvos az, akit a szakma nem ismer el annak.

Ezért érdekes szerintem, hogy Kamarai tag-e vagy sem.

680. ec63a7fc29 (válaszként erre: 676. - 01fde57e09)
2007. szept. 19. 10:42

Én ennél jóval gyávább vagyok, talán nem véletlenül. Nem őt minősíteném le.

Régen tényleg nem volt más lehetőség, csak otthon szülni. Szerintem ahhoz képest fejlődés az, hogy most szakemberek csoportja felügyeli a szüléseket. S ma már vannak baba- és mamabarát helyek, ahol a körülmények és a hozzáállás is kiváló. Én kifogtam egy ilyent, körzetileg oda tartoztam. S a dokimat nem cseréltem volna el senkire. Vele is végigbeszélgettük anno ezt a témát, ő is inkább a kórházat javasolta, pedig ő nagyon jó szakember. Mégis akkor tud biztonságosan levezetni egy szülést, ha a keze ügyében lehetnek a szükséges eszközök. Szerintem manapság Magyarországon sok ilyen szülészorvos van. Persze biztosan még akad 1-2 barbár, de azokhoz előbb-utóbb a hírnevük miatt senki nem fog járni.

2007. szept. 19. 10:40
Lányok, azért azt Ti sem gondoljátok komolyan, hogy attól, hogy valakit felfüggeszt a kamara már rögtön el is felejt mindent amit eddig tanult meg megélt és tapasztalt????
678. komolyka (válaszként erre: 673. - 01fde57e09)
2007. szept. 19. 10:31

Én is ilyesmire gondolok. A szaktudás, a végzettség az egyik dolog, a gyakorlat, a hozzáállás meg a másik. Feltételezem, hogy mindkettőnek stimmelnie kell(ene) a Kamarai tagsághoz.

A szaktudását nem ismerem, feltételezem én is, hogy rendben lehet, így marad a másik...

677. dee7182d35 (válaszként erre: 676. - 01fde57e09)
2007. szept. 19. 10:31
Hihetetlen vagy!:))
676. 01fde57e09 (válaszként erre: 672. - Ec63a7fc29)
2007. szept. 19. 10:30
"hülyék bátorsága"- előre is bocsánat, ha bárkit sért ez a kifejezés
675. komolyka (válaszként erre: 671. - DODICA)
2007. szept. 19. 10:29

DODICA, tegnap mondtad (meg azóta utána is olvastam), hogy bár nincs szabályozva, nem tiltott dolog az otthonszüléseknél segédkezni.

Csupán emiatt, nem hiszem, hogy felfüggesztik. Valahol azt olvastam, a nők (persze azt is nyíltan, őszintén) azt mondták, nem mint orvos, hanem mint barát, családtag vett részt a szülésnél Geréb Ágnes.

674. DODICA (válaszként erre: 672. - Ec63a7fc29)
2007. szept. 19. 10:29
Háromból kettőt. :)
673. 01fde57e09 (válaszként erre: 669. - Komolyka)
2007. szept. 19. 10:28
Szerintem annyira itt nem számít, hogy fel van-e függesztve vagy nincs. Nem biztos, hogy a szaktudás hiánya miatt van felfüggesztve. Egyébként én nem kérdőjelezném meg a szaktudását, szerintem a megkérdőjelezhető elvei miatt nem alkalmazza a szakmája "fogásait2 ill. az eszközöket.
672. ec63a7fc29 (válaszként erre: 671. - DODICA)
2007. szept. 19. 10:27

Dodica, te is otthon szültél?

Mert akkor bátor nő vagy!

671. DODICA (válaszként erre: 669. - Komolyka)
2007. szept. 19. 10:24

Nem dicsekszik, de elmondja. Nyíltan, őszintén.

Az okokat inkább hagyjuk.

Nem egyedüliként volt felfüggesztve. Indok: otthonszülés.

670. 01fde57e09 (válaszként erre: 659. - Alexa77)
2007. szept. 19. 10:24
Amíg nincsenek meg a feltételek addig felelőtlenség.
669. komolyka (válaszként erre: 667. - DODICA)
2007. szept. 19. 10:14

DODICA? Alexa77!

Azért az gyanús, hogy fel volt függesztve. Gondolom, megvolt oka. És sejtem, hogy nem dicsekszik ezzel az anyukáknak, akiknek mutogatja a statisztikáit.

Alexa77, nem ítélkezem, mert nem ismerem az ügy(ek?) pontos részleteit, ahogy, feltételezem, Te sem.

2007. szept. 19. 10:07

Tisztelem a szülésznőt / doktornőt, aki évek óta árral szemben segít azoknak, akik otthon szeretnének szülni.

Három gyermeket szültem kórházban. Mindhárom egészséges. De ez nem biztos, hogy így lett volna.

Mindháromnál adódtak problémák bőven a szüléskor, s köszönhetem az orvosomnak és csapatának a felkészültségüknek, s az eszközöknek, amik nagyon jól álltak a kezükben.

Szerintem a szülés egy alapvetően stresszes helyzet minden nő számára. Nekem megnyugvást adott abban a helyzetben a tudat, hogy kórházban vagyok, csupa felkészült szakember vesz körül, s fontos vagyok nekik én is és a baba is.

A harmadik gyermekem szülésekor a mellettem lévő szülőágyon szintén egy nő küszködött a megakadt babájával. Miután a mi babánk világrajött, orvosom nagyon udvariasan megkérdezte a kollegáját, segíthet-e neki. S egy kis trükkel a babát világra segítették. Csak ezután látott el engem az orvosom, de nem bántam, mert mellettem egy csoda történt.

Így hát az a véleményem, hogy mindenki ott szüljön, ahol biztonságban érezheti magát, ahol egészen biztos, hogy az addig kihordott magzata nem fog sérülni a szülés közben sem fizikailag, sem mentálisan. Olyan orvost válasszon, akiben megbízik, akivel együtt tud működni ebben a szép történetben.

S ha olvassák azok, akikkel a tragédia történt, azoknak őszinte részvétem. Kívánom, hogy ne marcangolják emiatt magukat, s kívánok nekik egy (vagy több) egészséges, drága kisbabát.

667. DODICA (válaszként erre: 663. - Komolyka)
2007. szept. 19. 10:03
Tagja az Orvosi Kamarának. Most. Volt, hogy fel volt függesztve, régebben.
666. DODICA (válaszként erre: 655. - 104bdd8c43)
2007. szept. 19. 10:01

Inkább olvass vissza egy kicsi!

Vagy gondolj arra, nyugaton ez nem probléma, engedélyezett dolog. Ott miért lenne veszélytelenebb?

Az meg biztos, nem mindenkinek ment el tőle a kedve. :))

665. DODICA (válaszként erre: 652. - Gerna)
2007. szept. 19. 09:59

Nem az a lényeg, hogy hány % országonként az otthonszülés, hanem az, hogy nem lehetetlenítik el, nem tilos, legális, szabályozott. Ennek az országnak is ezt kell megteremtenie!

Azt meg azért senki ne higgye, hogy az ottani szabályozások előtt azokban az országokban nem szültek otthon. ;)

664. Alexa77 (válaszként erre: 663. - Komolyka)
2007. szept. 19. 09:54
Ne itelj, hogy ne iteltess!Konnyu palcat torni valaki felett, akirol annyit tudsz mindossze, amit a bulvarsajtoban olvastal! Talan nezz utana kicsit jobban, ki az, akirol beszelsz! 17 ev klinikai gyakorlat van mogotte, az orvosi kamarabol pedig olyan dolgok miatt tiltottak ki, mint pl. becsempeszte az apukakat a szuloszobara, mar akkor, amikor meg ez tilos volt! Es hasonlok. En magam ismerek jo nehany orvost, aki hatalmas hibakat kovetett el, a baba eletebe vagy egeszsegebe kerult, de arrol ugye nem beszel senki, mert a korhazak eltussoljak az ilyen ugyeket. Nem tenne jot a hirnevuknek.
663. komolyka (válaszként erre: 662. - Komolyka)
2007. szept. 19. 09:40

Namost hogy is van ez? Hogy nevezheti magát orvosnak az, aki nem tagja az Orvosi Kamarának?

Az ilyet régen kuruzslónak hívták, nem?

2007. szept. 19. 09:38

"A törvény nem tiltja, de nem is szabályozza azt, ki, hogyan, milyen végzettséggel és feltételekkel vezethet le otthon szülést. Az orvosi kamarából többször is kitagadott Geréb Ágnes, az otthon szülés hazai élharcosa így segíthet világra - saját bevallása szerint - évente közel 200 csecsemőt.

Egészségügyi dolgozók szerint azonban Geréb Ágnes szépíti a statisztikáját, bizony évente többször is, legalább 8-12-szer hívni kell a mentőket a rosszul végződő otthoni szülésekhez. Ilyenkor kórházban mentik meg a mama és a baba életét is."

[link]

661. 867f9adc74 (válaszként erre: 660. - Komolyka)
2007. szept. 19. 08:48

Jézusom!!!!

Akkor ez a második babája, amit elveszített??!!!

Szegény...Szörnyű, én nem tudnám feldolgozni:-(((((

Nem tudtam, h egyszer már szült kórházban, és ott így járt...

Így egészen más....

Szavakat sem találok most......

2007. szept. 19. 08:41

Sziasztok!

A blikk oldalán is van egy fórum a cikkhez. Idézet onnan:

ilex írta: "Ezt a nőt ismerem személyesen. Azért jött fel Pestre, mert a nyíregyházi kórházban szült kb 1 éve egy kislányt, egészséges kislányt. Ott a kórházban fertőzést kapott a dolgozóktól a baba és nem voltak hajlandók kezelni a babát, mert nem akarták elismerni, hogy fertőzést kapott. 4 naposan halt bele a kórházi fertőzésbe. Ez a nő nem akart mégegyszer abban a kórházban szülni, ezért kereste az alternatívát."

[link]

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook