Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
...nem csak előítéletes ember van rengeteg, okos is.
Mindig csodálkozom, a Fb-on annyi, de annyi bölcsességet osztanak meg, hova tűnik a való életben az a sok bölcs ember. :-)
Ne is mond. Lakótelepen nőttem fel, a szemben lakó kislány 28 évesen szült, nem most már évekkel ezelőtt. Mivel 35 év alatti volt nem csináltattak nála down kór szűrést, ami a durva, h az UH-n sem látta a doki. Amikor megszületett a kislány, gyönyörű formás baba volt, karcsú vékony, mint mki a családban,csak az arca...down kóros lett. Az interneten kerestek neki örökbefogadó családot, olyat akik kifejezetten beteg kisgyereket szerettek volna. Vidéki plébános a feleségével, a 4 gyereke mellé fogadta örökbe. Azóta is fájó pont nekik a kislány. Van azóta egy 10 eves forma kisfiú, de nagyon vekonyka, beteges.
Szóval fiatalon szült, a fiatal kor sem garancia az egészséges babár.
Jajj....
Atya ég, mennyire sok a primitív ember. Én vidéki vagyok, az ország keleti részéről, Pesten élek 19 éves korom óta. Esküszöm itt több az ilyen konzervatív ember, mint vidéken. Az én kicsi falumban, kapásból tudok nektek legalább 7 anyát, aki 40 felett szült és van olyan, akinek a 4. lombik sikerült. A fejem is megfájdult már...ezért nem beszélgetek senkivel. Egyszer egy csaj is ecsetelte, h ez egyik ismerősének beteg a gyereke, azért van, mert idősen szülte az anyja... Mondtam neki és meg ismerek olyat, aki 25 évesen down kóros babát szült.
Tudjuk mi is, h az az ideális, ha 35 éves korig szülünk, sőt még ideálisabb 30 éves korig, de nem egyforma élethelyzetek vannak. Sajnos nem mindenki tud gyereket vállalni az ideális korban, ki ezért ki azért. Ezért van az, hogy ezt a kérdést a normális gondolkodású, jóérzésű ember nem feszegeti, mert soha sem lehet tudni,hogy kinek a lelkivilágát alázza, rombolja porig.
Mi itt a közel-keleten egy kis, zárt magyar közösség vagyunk. Van egy nő, minden lében kanál, mindíg mindent tudni akar, a pofátlansága nem ismer határokat és bárhogy is igyekszek erre felkészülni, erre a bunkóságra nem tudok. Ráadásul egy pletykafazék, ha vmit megtud az egész közösséget szanaszét kürtöli...nah hát ennek a nőnek kottyantottam ki, h lombikozunk. Egyetlen lombikot, az elsőt...utána letagadtam, de persze "falu rádió budapest" mindenkinek elmondta. A közösségben mki kultúrlény volt, senki soha nem tette szóvá...ezt az egy embert leszámítva, aki nem tudott a témáról leszállni, folyamatosan kaptam az ívet:
...ebben a korban, már jobb, ha lemondtok a gyerekről, mert nagy eséllyel beteg lesz,
...engedjétek el a gyerek témát,
...mire megszülöd, már olyan öreg leszel, hogy felnevelni sem tudod,
...te ezt nem tuhatod kezdetű kedvenc szava járása, hisz nektek nincs gyereketek.
Estig sorolhatnám.
Persze a lehető legkelemetlenebb helyzetekben jött elő a témával, a tarsaságban, mások előtt. Mindenki érezte, h ezt nem kéne, de nem szállt le a témáról. Hát jól nevelt, udvarias gyerek vagyok, de bírósági tárgyalókban nőttem fel, hétpróbás emberek között és egyszer elgurult a gyógyszerem. Eljött az idő, amikor a nőt leiskoláztam és elmagyaráztam neki, hogy mi az, amit illik és mi az amit nem. Ez 2 és fél éve volt, azóta nem beszélek vele. Tudom, h ez egy kis közösség és össze kéne tartanunk, de nincs az a helyzet,hogy egy ilyen embert én elviseljek. Nagyon jól megvagyunk nélküle.
Sziasztok!
Csak egy kis mai "szösszenetet" hoztam nektek. Ecsetelte az egyik munkatársam, h 35-ig kell szülni, mert aki idősebb korban szül, nem lesz egészséges a gyerek. Veszélyes az anyára nézve is egy terhesség. Na már elegem van a sok okosból...!!!!!! Mondtam erre mamám is 40 körül volt mikor szült...Hát, de akkor is...Na ezért nem mondom én itt senkinek sem, h mivel küzdök. Nagyon sok az előítéletes ember.
Szia,
A normál azt jelenti, hogy normál, vagyis nincs mutáció. A homozigóta pedig azt, hogy mind a két allél (kettő van mindenkinek) egyforma, ezt írták a kiegészítésben is, szóval nem, nincs se Leiden, se protrombin mutációd.
Nálam is hasonló a helyzet mint Kiscicánál. Van 3 göböm, normál PM értékekkel. Lombik után derült ki. Teendő, évente ellenőrizni. Az oka a jódhiány, S mivel szinte mindenki jódhiányos bizonyos életkor felett már sokaknak van, ahogy Kiscica is írta. Én Török Szilveszter féle Kék jód cseppet használok rá. Nem egy bika adag, bajt nem tudok vele okozni, de talán használ vmit. A komolyabb jódpótlásra fel kell készülni.
Ne aggódj, nem zavar be a lombikba. Az más kérdés, hogy jobban működik a szervezetünk ha nem tápanyag hiányos
Szia!
Nekem több göb is van a pajzsmirigyemben, különböző méretűek. Még jóval a lombik előtt derült ki teljesen normál pajzsmirigy funkció és működés mellett.
Évente kell UH-ra járni vele és amelyik meghaladja a 10 mm-t azt megszúrják vékonytű biopsziával.
Nekem semmi gondot nem okozott a lombiknál, nem változott a mérete és nem is lett belőle több és a pajzsmirigy hormonjaim sem változtak, eddig két sikertelen lombikon vagyok túl.
A teendő évente endokrinológus, vérvétel és UH. Nyugodj meg a pajzsmirigy göbös megbetegedése nagyon gyakori 30 év feletti nőknél, sokan nem is tudnak róla mert nem jutnak orvoshoz vele.
De az endokrinológus majd megnyugtat téged is!
Fel a fejjel!
A férjemnek találtak cisztákat a pajzsmirigyén. A göbről annyit tudok, hogy meleg és hideg göb van. Az egyik igen veszélyes arra nagyon kell figyelni. A hideg göb okozhat rákos elváltozást, a meleg göb meg pajzsmirigy túlműkűdést. Műteni a göböket csak akkor szokták, ha agresszívan nő, vagy a rossz fajtába tartozik. Mi maszek endokrinológushoz mentünk a fisztákkal, de a férjembek egy része felszívódott, a többi meg változatlan volt.
Ha műteni kell a tiedet, akkor sztem jobb ezen gyorsan túl esni, ezért jó a maszek, persze ez pénz-pénz-pénz.
A göb és a lombik kapcsolatáról viszont vajmi keveset tudok.
Na nekem is ez volt tegnap virtuális HSC címén, akkor ez most az vagy nem az? :)))
az biztos, hogy én ezzel letudtam a belülről nézegetést, azt mondta a doki, ez nem okozhatott vetélést, minden oké. Csinált egy csomó fotót is, külön albumot viszek Skriba doktornőnek.
Köszi a válaszokat! 🙂
Nekem sima hüvelyi uh-val nèzett körül, amikor a sóoldatot belőtte, gondolom akkor ez megint kicsit más. Azt sem tudom, elegendő-e, vagy érdemes a hiszteroszkópiàt is megcsinàltatni, ha amúgy nem volt a másiknál gond?
Szia!
Amit leírtàl, azt méhtükrözésnek hívjàk? Bocs, de keverem a dolgokat..nekem ezt közvetlenül a hycosy előtt végezték el.
Én az office-t csináltattam tavaly (az altatás nélkülit), 50.000 Ft volt,itt:
Köszi!
Az derült ki, hogy minden rendben odabenn. De azt is mondta a doki h közvetlenül a lombik előtti ciklusban végzett mehtukrozes és endometrium biopszia segítheti a lombik sikerét. Ahogy az új nyalkahartya felépül,jobb a be fogadó képessége, így magyarázták.
Ezelőtt volt 5 sikertelen beultetesem, abból 1 stimus és 4 fet.
További ajánlott fórumok:
- Most igen!Most sikerülni fog!Halál a zsírra!!
- Életmódváltással -14 kg. Sikerülni fog!
- Sokadik fogyókúrám, de ennek sikerülnie kell!
- Január 8-án nekivágunk a lombikprogramnak
- Harmadik napja szedem a clostilbegyt, ugye most sikerülni fog a baba, már több mint 1 éve próbálkozunk?
- Update-el sikerülni fog nekünk! Több mint 30 kg-os súlyfelesleg