Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség fórum

Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetés)

121. one85
2008. okt. 21. 13:15

Szia Yda !

Szeretném megkérdezni,hogy neked teherbeesés előtt el kellet kezdened a szurit?Mert ha jól látom neked is leiden mutációd van?Köszi a válaszod előre is:One85

120. Mariannnn (válaszként erre: 117. - Yda)
2008. okt. 18. 17:25

Szia Yda!

Hát a nyár elején baktériumot találtak a páromnál amire egy olyan gyogyit kapott ami károsította a kiskatonáit:-((,így most "fiú vitamint" szed 3 hónapig,utána kell kontrollra mennünk,és akkor derül ki hogyan tovább.Addig a csodában bízunk!!

119. yda (válaszként erre: 118. - Rana33)
2008. okt. 18. 11:38

Tudnod kell, hogy a syncumar magzatkárosító, ezért óvatosan kell szedni. Az előbbiek miatt én szívesebben szurnám magam, de az orvos azt mondta, hogy eleget próbálkoztunk a szurival(6 hónapig), és a végtelenségig nem szurhatom magam. Így próbálkozás, s majd pozitív teszt napjától azonnal jöhet a szuri.

Azonban ha a lent leírtak szerinti problémád van, menj vissza a hematológushoz, mutasd meg, milye bevérzéseket okoz a szuri. Biztosan tud valamit tanácsolni. Az is lehet, hogy másik fajta szurit ad (még két fajta van: Fraxiparine,de a 3.-at nem tudom.)Szerintem megér 1 próbát.

118. Rana33 (válaszként erre: 116. - Yda)
2008. okt. 18. 10:25
Sajnos a hematológus csak a Clexane-t írta fel a kezelőlapra, merthogy ugye akkor úgy volt, hogy úgyis lombikozunk, és akkor felesleges ráállni a gyógyszerre, aztán meg leállni róla és ráállni a szurira. Meg akkor még úgy gondoltam, nekem semmiből nem tart majd a szurizás. Ezért kértem a Clexane-t (én hülye....).
117. yda (válaszként erre: 114. - Mariannnn)
2008. okt. 18. 08:24

Ez van. A nődoki szerint még próbálkozzunk néhány hónapig a clostyval, aztán majd meglátjuk.

Sajnálom én is, hogy ti már a lombiknál jártok. Mit jelent az, hogy januárban fog kiderülni, hogy szükség van-e lombikra. Mitől függ?

116. yda
2008. okt. 18. 08:19

Rana33!

Szerintem, ha a körzetised tudja, hogy ilyen tablettát kell szedned és az elején megmutatod a hematológus papírját, amiben ezt a gyógyszert elrendelte, fel kell írnia. Nekem a körzetis is felírja.

115. Rana33 (válaszként erre: 113. - Mariannnn)
2008. okt. 17. 18:58
Mariann! Én nem ezekre gondoltam, ezek semmit sem érnek Leiden ellen. Syncumarra gondoltam, az viszont szerintem csak orvosi rendelvényre kapható.... :S
2008. okt. 17. 17:46

Szia Yda!

Hát sajnálom hogy eddig így alakultak a dolgok,de hidd el sikerülni fog!!Nálunk valószínűleg lombikra lesz szükség,de ez majd csak januárban derül ki,addig egy helyben toporgunk!!

2008. okt. 17. 14:33

Szia Rana!

A vérhígító gyogyik(Astrix,Aspirin protect) vény nélkül kiadható gyógyszer.Nem kell orvossal kiírattatni,mert ugyan annyiba kerül akkor is.

112. yda (válaszként erre: 111. - Rana33)
2008. okt. 17. 12:19
Tudomásom szerint igen.
111. Rana33 (válaszként erre: 110. - Yda)
2008. okt. 17. 12:04
Yda! Biztos hallottad már sok helyről, de az egy év próbálkozás az még teljesen oké, sok helyen két év után jön a gyerek, és még az is normális! Sajnos mi már a 3 évet is túlléptük, úgyhogy emiatt már muszáj volt lépnünk valamerre. Ha most nem sikerül a kisbabánk az inszem ellenére sem, lehet hogy én is kérem a házidokit, hogy írjon fel tablettát, és majd pozitív tesztnél visszaállok a Clexane-ra. Házidoki felírhatja, nem csak hematológus, ugye???
110. yda
2008. okt. 17. 10:16

Mariann!

Sajnos 1 éve próbálkozunk és még nem lettem állapotos. El vagyok keseredve. Néha azt érzem, hogy elfáradtam. Állítólag semmi szervi probléma nincs, ami akadályozná. A legrosszabb, amikor újra és újra megjön a mensi. Azt a napot nagyon nehezen viselem. Azonban továbbra is próbálkozunk és próbálkozunl és próbálkozunk.............

Rana33!

Nekem a doki (hematológus) 0,6 Clexane-t írt fel. 6 hónapig szúrtam magam vele, de nem estem teherbe ezidő alatt, azt mondta a, hogy térjek vissza a gyógyszerre, ám ha teherbeesek azonnal álljak át a szurra. Úgyhogy a ciklusom végén gyakran tesztelek

Neked azt ajánlom, hogy beszélj mind a két dokival, tájékoztasd őket arról, hogy a másik mit mondott. Véleményem szerint, bár biztosan nagyon tapasztalt a meddőségi dokid is, ebben a kérdésben a hematológus álláspontja fontosabb, hiszen a szuri mennyiségének beállítása az ő szakterülete. A mennyiség pedig azon múlik, hogy mennyi a testsúlyod.

109. Rana33 (válaszként erre: 108. - Mariannnn)
2008. okt. 16. 20:32

Mariann! Tök jó! AZt mondtad, 50% felett kell lennie ennek, akkor ez már határértéknek számít, nem?? Ezek szerint mégis használt a kezelés!

Yda, nekem nem is maga az anyag marad meg a bőröm alatt, hanem a szúrás helye vérzik be, később meg belilul, nagyon csúnya, mintha kiütéses lennék. Mondjuk lesz@rnám, ha nem fájna, de sajnos fáj is nagyon. Gondolom azért ki kell tapasztalni. Ma már függőlegesen szúrtam be, és jobb volt (mondjuk így is ki kellett húzni az első helyről, mert az nagyon fájt). Yda te mennyit szúrsz??? Nekem a hematológus 0.6-ost írt fel, de a meddőségis doki meg csak 0.4-est. Így a 4-est szúrtam amíg volt belőle (a meddőségis dokim szerint már nem kell szúrnom, de szerintem igen), most meg a 6-ost. Szerintetek ez gáz?

2008. okt. 16. 18:14

Szia Yda!

Hogy vagy?Rég hallottam Rólad?Mi újság Veletek??

Rana33,én bizti merőlegesen szúrnám be(vagyis szúratnám be a párommal,én nem bírom az ilyesmit)

Nekem ma telefonáltak az Fcr-blokkolóm 50% lett a két immunizálás után.Hát ez már elég jó a 12%-hoz képest!!Úgy néz ki hogy akkor csak egy IVIG-et kell kapnom.

107. yda (válaszként erre: 105. - Rana33)
2008. okt. 16. 16:34
Jaj, nem akartalak megijeszetni. Ez nálam volt. Ettől függetlenül nekem tényleg azt mondta az orvos, hogy függőlegesen adjam be. Lehet nálad más lesz.
106. yda (válaszként erre: 105. - Rana33)
2008. okt. 16. 16:32
Szerintem nem ezen múlik. Nekm ugyanis akkor is, mikor merőlegesen adtam be a szurit, tele lett a hasam kis göbökkel, mintha a a folyadék nem oszlott volna szét. Néha úgy éreztem már nincs több hely a hasamon.
105. Rana33 (válaszként erre: 104. - Yda)
2008. okt. 16. 16:18
Tyű, akkor ezt nekem miért nem mondta senki??? Igaza van apukámnak ezek szerint, és nekem meg ezért lettek olyan csúnya puklik... :( Köszi Yda!
104. yda (válaszként erre: 103. - Rana33)
2008. okt. 16. 13:32
Nekem azt mondták, hogy függőlegesen kell beszúrni.
103. Rana33
2008. okt. 16. 11:16

One85! Igen, megvolt már a Gynevac, remélem hasznosnak bizonyul majd! ;)

Ezt a sok kivizsgálást szerintem kezdd háziorvosnál, ő be tud utalni a megfelelő helyekre, vagy Bp-en jelentkezz be a Mensmentis-be (fizetős): [link]

Mariann! Hát akkor hajrá baba! :)

Figyeljetek csak, a Clexane-t hogyan kell a bőrbe szúrni??? Én eddig 45 fokos szögben szúrtam, de úgy nagyon fáj és be is lilul a helye. Apukám erősködik, hogy függőlegesen kell, és akkor nem lilul be. Most mi az igazság????

102. one85
2008. okt. 16. 10:52

Szia Rana33!

Szeretném neked ajánlani a Gynevec "védőoltást"nagyon sok mindenre úgymond nőgyógyászati problémára jó.Nagyon sok meddő anyukáról hallottam aki beadatta magának és teherbe tudott esni ,mert olyan rejtett nőgyógyászati gyulladása volt amit még a doki sem vett észre.Megjavult és mostanra terhes vagy már megszűlt.Szerintem egy próbát megér de Googlén többet találsz ha rákeresel.Szeretném megkérdezni hova kell menni vagy kit kell megkeresni ha ezt a teljeskörű kivizsgálást meg akarom csinéltatni,úgy vagyok vele "a pénzzel való foglalkozás legyen a legkissebb ha segíteni tudnak"!

101. Mariannnn (válaszként erre: 100. - Rana33)
2008. okt. 15. 20:53

Szia Rana33!

Az IVIG-et csak terhesség elején adják.A héten néznek Fcr- blokkolót hogy mennyire ment fel a 2 kezelés után.Így most már csak egy babát kellene valahogy összehozni.

Remélem Nálad minden rendben lesz!

100. Rana33
2008. okt. 15. 17:48

Mariann! Nagyon sajnálom! :(((((

Mentek akkor IVIG-re, vagy megvárod míg terhes leszel? Drukkolok nagyon!

Egy másik fórumon egy orvos sorstársunk azt mondta, hogy a heparin kezdése után 1-2 héttel érdemes megnézetni a vérlemezkeszámot, aztán meg havonta.

2008. okt. 14. 20:09

Szia Rana33!

Ma még rosszabb hírt kaptunk!A férjemnél már minden ok,de most derült ki hogy ellenanyagot kezdtem el termelni,így leállították az immunizálást nem kaphatok több trombocitát a férjemtől:-((,így már csak az IVIG maradt(ami ugye fizetős) de ezt már csak a kiderült terhességkor adják.A szurival kapcsolatban fogalmam sincs mikor menj kontrollra!Hívd fel a dokit és kérdezd meg!Más ötletem nincs!

One85!Ami honlap címet leírtam ott rajta van minden hogy milyen vizsgálatok kellenek,illetve a doki elérhetősége is aki ezzel foglalkozik.Nagyon lelkiismeretes és az a tapasztalatom hogy nem a pénzre hajt.3X voltunk nála a magánrendelésén (ez került 24E Ft-ba) fél év alatt.

98. Rana33
2008. okt. 14. 17:03

One85! A vetélést sajnos rengeteg minden okozhatja, ezért kell utánajárni a dolgoknak. Ebben a témában én nem vagyok annyira otthon (mivel még nem volt vetélésem szerencsére), csak abban a részében, ami a meddőséggel van átfedésben (merthogy viszont sajnos még nem sikerült teherbe esnem). Én kromoszómavizsgálaton pont nem voltam(ott mit néznek???), de leírom, én milyen vizsgálatokat csináltattam meg, zárójelben leírom, hogy milyen értékeket kell nézni pontosan (ezek közül mind okozhat vetélést):

pajzsmirigy (anti-TPO, TSH, fT3, fT4), ACTH-kortizol hormonok, Inzulinrezisztencia (kétpontos terheléses cukor- és inzulinvizsgálatot kell kérni), APC-rezisztencia (ez neked megvolt, sajnos ez nálunk pozitív ugye), 3. és 20. napi női hormonok, különös tekintettel a progeszteronra és a prolaktinra (E2, FSH, PRL, LH, P, plusz androgén hormonok), sperma elleni, helicobakter elleni és foszfolipid antitest (bár az első kettőt sztem neked nem kell nézetni, hiszen teherbe tudsz esni), Candida, Chlamydya, CMV-EVB vírus, toxoplazmózis.

Ezekre a vizsgálatokra be tud utalni a nőgyőgyász (ha akar), és a háziorvos is, de meg tudod csináltatni rengeteg fizetős helyen (Budapesten a Mensmentis teljeskörű kivizsgálást csinál 70 ezerért), de ha a Google-ba beírod, hogy "habituális vetélés", ott is rengeteg hasznos infot olvashatsz!

Plusz itt a fórumon Mariann hozzászólásait ha elolvasod, ő alloimmun vizsgálatra is elment, és nála ott találták meg a bajt.

Én a helyedben megnézetném a pajzsmirigyet és az inzulinrezisztenciát, valamint a progeszteront és a női hormonokat, majd utána érdeklődnék ennek az alloimmun vizsgálatnak.

Hiszem (és ez rám is vonatkozik), hogy a bajoknak mindig csak valami egyszerű oka van, és amint ezeket orvosoljuk, rögtön meglesz az a baba! :))))

Sok sikert, számolj majd be, hogy haladsz!

97. one85
2008. okt. 14. 16:16
Sajnos még nem tudok semmit semmiről,hogy mi mire jó hova menjek vagy hol kezdjem!Még csak most kezdem ezt az egészet elkezdeni.De ha nem a Leiden mutáció akkor mi okozza?
96. one85
2008. okt. 14. 16:12
Kedves Rana33 szeretném tőled megtudni merre kéne elindulnom még,Én most november 18-ára kaptam időpontot kromoszóma vizsgálatra.Nem tudom melyik az az orvos amelyik akar segíteni és tud is.Mindegyik csak azt tudja mondani ,hogy sajnálom ,és minneél hamarabb próbálkozni kell.De kérdem Én így,ilyen bizonytalanságban,vagy azért,hogy negyegyére is megkapja a maga kis műtéte után a pénzét.Biztos Mercire gyűjt!Csak ne velem csinálná!Sajnos nem tudom mivel ,vagy hogyan kezdjem.Kérlek ebben adj(atok )tanácsot merre induljak el!Előre is köszönöm (mindenki)a segítségét!
95. Rana33 (válaszként erre: 94. - Mariannnn)
2008. okt. 13. 20:31

One85! Sajnálom nagyon, ami veled történt. Ezek szerint mégsem a Leiden miatt mentek el a babák. Járj utána a dolognak, és ne hagyd magad lerázni (sok orvos hajlamos rá)! Remélem, hamarosan fény derül az okra, és végre kezedben tarthatod majd az egészséges kisbabádat!

Mariann! :((( Sajnálom, hogy le kellett állnotok. El se tudom képzelni, mi lehet ez a dolog a férjednél. Írd majd meg, mit mondtak, mi volt a baj. Én már szedem a Clostyt és szúrom a Menopurt és a Clexane-t.

AZt szeretném kérdezni, hogy ti a vérhígító szúrásának kezdete után egy héttel elmentetek trombocitszám ellenőrzésre???? Nekem ezzel az a gondom,hogy a meddőségis dokim 0.4-es Clexane-t írt fel (most ezt szúrom), de itt van már a 0.6-osból is egy dobozzal a hűtőben, amit úgy gondoltam, hogy az inszem napjától szúrok majd (ezt a hematológus írta fel). És most nem tudom, mikor menjek trombocitaszám-ellenőrzésre, a 0.4-es szúrásához képest egy hétre vagy a 0.6-oshoz képest egy hétre??? Ötletek?

94. Mariannnn (válaszként erre: 91. - Rana33)
2008. okt. 13. 18:43

Szia Rana!

Hogy vagy?Mi most leálltunk egy kicsit mindennel:-(( A 2. immunizálás után a páromnál lett valami eredmény pozitív(ezt még a doki sem érti hogy mitől,hisz ő nem kapott semmit csak adott),így ma kellett újabb kontrollra menni.Úgy volt hogy a mai eredménytől függ hogy holnap mehetünk-e a 3-ra,de délután hívtak hogy el kell halasztani a holnapi immunizálást,azt nem tudjuk miért,mert nem az a csaj hívott aki ezzel foglalkozik,hanem egy másik és ő nem tudta megmondani.Holnap reggel felhívom őket és kiderítem az okokat.Hát mi most ezzel töltjük amúgy sem unalmas életünket.

93. Mariannnn (válaszként erre: 92. - One85)
2008. okt. 13. 18:35

Szia one85!

Van egy honlap a habitu.extra.hu,ott mindent megtalálsz hogy milyen vizsgálatokat célszerű megcsináltatni.Engem a 2. vetélés után küldött a dokim immunológushoz,kb. 6 hónap alatt végeztünk az összes vizsgálattal és sikerült kideríteni mitől voltak a vetélések.

92. one85
2008. okt. 13. 17:11

Sziasztok!

Segítséget,tanácsot szeretnék kérni tőletek!2006 szeptemberében Leiden mutációt állapítottak meg nálam a 2. vetélésem után,de sajnos most a napokban átestem a harmadikon is pedig már szúrtam magam!Azt szeretném megtudni mire kell még számítanom ,mit tegyek még,hogy nekem is lehessen egy kis "manóm"?!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook