Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetés)
Sziasztok! Mia vagyok. MTHFR homozigóta, 2005-ben volt mélyvénás trobózisom és tüdőembóliám, de nincs Leidenem. Babát szeretnénk, de hormonokat kapok, így el kellett kezdeni a véralvadásgátló adását. Van itt vki aki huzamosabb ideig injekcióban kapta a véralvadásgátlót?
Tapasztalatra lennék kíváncsi hogy az normális e hogy viszket a hasam es a bőröm totál kiszáradt kb 3 hét alatt... még nagyon sokáig kell szúrni magam, és a héten kétszer is úgy jártam, hogy csak másodszorra vagy harmadszorra sikerült beadnom az injekciót, mert ahova beakartam szúrni, oda nem ment be. Fájt nagyon és megakadt a tű, hiába próbáltam nyomni, nagyon fájt, pedig ha jól szúrok ilyen nincs.. mitől lehet ez? tudtok segíteni? 45 fokos szögben szúrok, összecsípve a hasamon a bőrt. Előre is köszönöm ha válaszol vki.
Szia!
Itt nem annyira foglalkoznak(unk)a ciklus követésével,vagy legalábbis mostanában nem.Amúgy látom megtaláltad azt a fórumot,ahol segítettek. :) Én is regisztráltam,de nem sikerült továbbjutnom,úgyhogy rá is hagytam. Egy kockás lapra kezdtem vezetni a hőmet és azt vittem el a nőgyógyászhoz.Annak is örült.
Szép napot!
Sziasztok.
Tudnátok nekem segíteni?Regisztráltam a ciklus.hu-ra,de nem tudom,melyik opcióval tudom beírni a hőm.Ma kezdtem el mérni.Reggel 6 kor volt 36,1.
Sziasztok!
Találtam egy cikket,ami több dologra is választ adhat.Itt a link:
Jó olvasgatást. :)
Szia!
Na kiderült, mind a kettőre heterozigóta vagyok
De most berágtam a dokira, mert mondtam neki, azt mondja az nem lehet ok a vetélésekre. Mondom neki, hogy én úgy olvastam igen és a pozitív teszttől szúrni kéne magam, hogy ne legyen gond.
Erre azt mondja, nem csak majd a vége felé
Azon gondolkozok, lehet egy másik orvossal is kéne konzultálnom.
Sziasztok.
Nekem a nőgyógyászom kért beutalót vérvételre,mivel előtte volt 2 vetélésem,és mindkettő 6 hetesen ment el.Ennek vizsgálta az okát.A levett vérmintát küldték el Budapestre.Hozzá jött vissza az eredmény.Ebből derült ki hogy Leidenes homozigóta vagyok.Ezután küldött el haematológushoz.Amikor újra terhes lettem,már mentem is hozzá és beállított 0,4-es Fraxiparint.Egész terhesség alatt szúrnom kellett magam és még szülés után is pár hétig.
Szia!
Nekem a hematológus adott beutalót és ő kért időpontot is.Ha jól emlékszem olyan 2-3 hét múlva tudtak időpontot adni.
Debrecenben vizsgálták;időpontra mentünk,várni kellett így is,mert rengetegen vannak ezen a rendelésen,majd miután beszélgettem a doktornővel(Hiába vittem az ezzel kapcsolatos összes papírom,el kellett "mesélnem",miért is vagyok ott.Elég sutának tűnt nekem,de amúgy nagyon kedvesek voltak.) egy másik helységben levettek egy kevés vért,és ennyi.Kb.3-4 hét múlva lett eredmény,amiért szintén el kellett volna menni,de mivel Csongrád megyéből mentünk így megkértem,hogy ne kelljen már megint 2-3 órát autózni csak a papír miatt,így elpostázták.
Úgy tudom nem csak ott vizsgálják ezt az országban.
Szép estét! :)
Köszi
Holnap megcsinálják a leident. Aps-nek utana kérdezek. Arra ki ad beutalót? Hematológián csináljak?
Szia!
Én is leidenes vagyok,leírtam mindent a bemutatkozó szövegben.Azt nem tudom,hogy az immunológiai eredményen mi lehet,de annyit tudok segíteni,hogy amikor a warfarint állították be nekem,akkor az INR(inr) értéket vizsgálták.
Amikor a trombózisom volt és a sürgősségin vizsgáltak,hogy mi lehet a probléma,annak a vérvételnek az eredményén van 3 H betűvel jelölt eredmény,gondolom ez utalt trombózisra.
Leírom:
Glukóz: 6.2mmol/l referencia tart. 3.0-6.0
CRP meghat.: 34.0mg/l referencia tart. -10
D-Dimer: 3.3 mg/l referencia tart. -0.5
Remélem segítettem.Olvasd el a bemutatkozó szövegem,hátha az is segít.Nekünk még mindig nem sikerült a baba.Mostanában szeretnék időpontot kérni egy magánklinikára.A hugim barátnője is sokat vetélt,mire ezen a klinikán segítettek neki.Nála úgy tudom sárgatest elégtelenség meg PCOS van.Már van egy 4éves lányuk és egy 10hónapos fiuk.
Remélem segítettem valamit. :)
Sziasztok!
Most vam folyamatban a 4. vetélésem az elmúlt 14 hónapban. Az oka még ismeretlen. Immunológiai vizsgálaton semmi
Elküldtek leiden mutáció vizsgalatra. Most a műtét után megyek. Az immunológiai papírokon melyik érték mutatja, hogy véralvadási probléma lehet?
Szia!
Ezt a nőgyógyászoddal kell megbeszélned. Változó.
Sziasztok!
Sajnos én is csapat tag vagyok. 2 vetélés után vizsgaltak ki nekem is leiden mutációm van. Rettegek ,de nagyon akarók egy babot már.A kezelés elkezdése után mennyi idő múlva vállalatok újra egy terhességet ? Még egy vetélésbe bele rokannek.
Sziasztok!
Most találtam Rátok, mindjárt olvasok is, de addig is feltenném a kérdésem. Maga a Leiden mutáció gátolhatja a peteérést? Syncumart szedek. sajnos már volt 2 elvesztett terhességem, de akkor még nem szedtem a syncumart
Sziasztok!
2014 januárjában veszítettem el a második kisbabámat, 9 hetesen volt vetélésem. Voltam ezen a fórumon is egy kevés ideig, segítettek a sorstársak, jó volt érezni, hogy nem vagyok egyedül.
Heterozigóta Leiden mutációm van (mint a magyar lakosság kb 10%-ának), Baby Aspirint szedtem minden nap (orvos felírta), halolaj kapszulát ettem:-)A szülés előtt tapasztaltam néhány héttel, hogy nehezebben állt el az orrvérzés (természetesen az aszpirin miatt), így abbahagytam a szedését az orvosok javaslatára. Semmilyen extra vérzés nem volt a szülés során, minden rendben volt, de nem engedtek volna kádban szülni ennek a veszélyei miatt.
Most azért szeretnék írni, mert 2015 februárjában megszületett a kislányom. Az első trimesztert végig rettegtem, szívhangfigyelőt is vettünk (doppler), hogy megnyugodjak, ott van és ver a szíve. Semmi baj nem volt ezzel a terhességel, minden szép volt.
Csak azt szeretném írni, hogy ne adjátok fel. Mindent megér a baba a végén!
Gabi
Sziasztok! Tényleg nincs bevett orvosi gyakorlat a Leidennel kapcsolatban. Most épp azon akadtam ki, ahogy a Trombózisközpont nevű intézmény vezetője nyilatkozik a honlapjukon: fogamzásgátló felírása előtt NEM javasolja a Leiden szűrést.
Én megúsztam annak idején, valószínűleg azért, mert heterozigóta vagyok,és "habkönnyű" volt a fogamzásgátlóm.De ahogy olvaslak Titeket, ez sem törvényszerű.1 évnyi Mercilon szedés után ólomsúlyú lábakkal mentem a nőgyógyászhoz. 22 évesen.A doki tájékozott volt, kb. 7 évvel azelőtt fedezték fel a betegséget. Genetikai tesztre küldött, majd letiltott a hormontartalmú készítményekről. Semmilyen családi eset, előjel, tünet nem volt!
Hosszú évek óta szeretnénk babát, kivizsgálások szerint más betegségünk nincsen... Van olyan tapasztalat, hogy a vérhígítás (akár csak Aspirin Protect) valakinek segítette a teherbeesést? Sajnos még nem értem a fórumolvasás végére, örülnék a segítségnek :)
Szia Bogi33!
A dokival én nem vitatkoznék. Ahogy a fórumot olvastam, nekem az jött le,hogy akinek nem volt trombózisa korábban ők majd csak késöbb a terhesség előrehaladtával kezdték a clexan-t szúrkálni. Különben meg olyan,mintha nem lenne egyértelmű orvosi protokoll a leidenes eseteknél.
További ajánlott fórumok:
- Kismamák, és akik most (2013) tervezik a teherbeesést
- Babaprojekt - próbálkozók, sikeresen teherbeesők
- A teherbeesés gondolatátol-az első biztos tesztig és onnan tovább..
- Akik 2010 március-áprilisában szeretnének teherbeesni!!!:-)
- A tökletes időzítés - avagy a teherbeesés fortélyai
- Hőmérőzzünk, hogy teherbeessünk