Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség fórum

Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetés)

❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
2131. vgabi2013
2014. ápr. 5. 02:14

Köszönöm előre is,

Gabi

2130. vgabi2013
2014. ápr. 5. 02:14

Sziasztok!

Ti mit tapasztaltatok 'csak' Leiden heterozigóta mutációval injekciózás nélkül mennyi esélye van annak, hogy ki tudok egy babát hordani?

Már volt egy vetélésem a 7-9.hét között, ami valószínűleg az alacsony progeszteron miatt lehetett, mivel az orvosok szerint a Leiden miatt csak később lett volna gubanc, a 2. vagy 3. trimeszterben.

Injekciót senki nem javasol egyelőre, és azt mondják, a lakosság 10%-a Leiden hetero.

??

2129. Gabica007
2014. márc. 30. 13:46
Sziasztok, szia Mariann, bocsika hogy csak most írok. Ma vagyunk 10 hetes 2 naposak, holnap megyek orvoshoz. Remélem veletek is minden rendben. Eddig minden rendben, nem merem elkiabálni, elég rosszul voltam sokáig, otthon meg nincs net, szinte végig feküdtem-ültem-pihentem most az utóbbi 1 hónapot. Nagyon para vagyok, 2 hetente járok dokihoz, és ez a 2 hét várakozás nem hoz megnyugvást az életbe.. Remélem minden rendben lesz a picivel, eddig amúgy rendesen nőtt, csak a szívverése volt több, ami lehet elszámolt hét miatt is. Szúrom magam, ahogy kell, és ezt jó tanácsként szeretném megosztani a többieknek, hogy még a tervezett terhesség előtt szedjetek Femibion 800-at (folsav+B vitaminok, ezek fontosak a fejlődéshez). Nekem nem csak Leiden-gondom van, hanem a folsav anyagcserém sem jó. Azt vérből derítették ki, genetikus többek között ezt a vizsgálatot javasolta, és Leiden mellett a kromoszómavizsgálatot. Szedtem Femibion mellé még kiegészítésként plusz folsavat, 3 mg-osat, hogy elegendő legyen a szervezetben. Remélem minden rendben lesz, igaz, ezt már írtam, még 2 hét és 12 hetes lennénk, aztán már talán kicsit fellélegeznék.. Sajnálom Viki ami Veled történt, én is átéltem már, csodállak, hogy jól veszed a megpróbáltatásokat, Veled vagyok lélekben! Ne hagyd magad, amint kiderül, hogy +terhes leszel, és minden rendben (5. héten feltétlen menj el orvoshoz, előbb nem látják sajnos), a nőgyógyász doki is felírhatja a Clexane-t! Ez a fajta szuri azért jobb, mert arányában van benne annyi mennyiségű heparin, amennyi kell. Általában 0,4 miliset szoktak felírni, ez az ideális. A trombocitaszám határozza meg, kell -e más esetleg, ez egyénenként változhat. Azt olvastam lehet combba is, felkarba elég durván bekékülhet, meg sokkal jobban fáj, azt csak a legvégső esetben, ha már tényleg nem lehet összecsípni a bőrt. Nekem a hasamon párnás oda könnyebb, köldöktől 5-6 centiméterre kell beadni. Köldökkel egy vonalban nem tudom beadni az izom miatt, felette 2-4 centire viszont szinte meg sem érzem, ha jobban fáj, akkor azon a területen ideg van, arrébb szúrom. De már felette is kékülget ha beszúrom, de abszolút nem vészes, ez simán belefér. Nagyon drukkolok Neked, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan pozitív teszted lesz, és minden rendben lesz!
2128. Viki78
2014. márc. 18. 10:48
Szerdán lennék 8 hetes, valamikor elakadt a terhesség mert nem lát a doki embriót, én nem állítom, hogy a leiden miatt és, hogy később kezdtem szúrni magam, de az biztos, hogy legközelebb ahogy pozitív lesz a tesztem valakiből kiverem a vérhígító receptet az tuti.
2127. 3f5c7e70e6 (válaszként erre: 2126. - Viki78)
2014. márc. 13. 17:44
fáj mindenkinek, de majd megszokod. Lehet végig hasba szúrni, mondjuk én nem mertem végig és a végén már elég göbös is volt a hasam, így áttértem vállra.
2126. Viki78
2014. márc. 11. 16:30

Sziasztok,

Szerdán leszek 7 hetes terhes és leidenes vagyok.

Inszeminációs a babánk, látom nem csak én vagyok akinek a leiden ellenére azt mondta a doki, hogy nem kell még szúrni és nem csak én vagyok aki elkezdte a szurit ;)

A "saját" doki aki csinálta az inszemet, Ő vette le a mintát (a számból) a leidenre és 3 hét alatt lett meg az eredmény, hogy heterozigóta vagyok. Azért csináltattam a tesztet mert a tesóm is az, volt 4 elveszített babája és amikor nekünk nehezebben jött össze azt mondta ezt már csak megnyugtatásképpen, na be is jött :( Szóval ez a doki azt mondta amikor meglett az eredmény ls mondtam, hogy + a terhességi tesztem, hogy jó majd meglátjuk, én meg úgy voltam vele, hogy jó nem vetélés után fogjuk meglátni, ezért elmentem 1 maszek dokihoz és azonnal írt Clexane 0,4-et, 8 napja szúrom, de nekem valami baromira fáj, nektek is???

A tesóm azt mondta, hogy Ő Fraxiparine-t szúrt és az nem csípett, ismeri valaki azt a szurit????

El se tudom képzelni, hogy 9 hónapig ez megy majd minden este, nagyon kész vagyok, nem akarok hisztizni de nekem nagyon fáj.

És még azt szeretném tudni, hogy nagy hasba hogy szúrjátok bele, mármint ha már 8-9 hónapos terhes leszek? Nem én szúrom, a férjem, én oda se bírok nézni, Ő mondta, hogy teljesen beszúrja a tűt, persze gondolom, hogy később se ér el a "zsíron" kívül hasfalat vagy ilyesmi, de ha már nagy a hasa az embernek akkor, hogy csípi össze rajta a bőrt?

Bocsi ha hülyeségeket kérdezek, segítsetek légyszí, köszönöm, Viki

2125. Mariannnn
2014. márc. 4. 16:15

Szia!

Jól tetted,hogy nem vártál a szurival és azt is hogy táppénzre mentél.Tudod az ember lánya/fia sok mindenre képes a gyerekért.Az biztos,hogy mi nem vártunk a csodára,hanem tettünk érte.Ha én is az első dokimnál maradok,még mindig nem lenne gyerekünk...és ez valahol szomorú is,hogy neked kell a kezedbe venni a dolgokat,kiharcolni vizsgálatokat,megtalálni a megfelelő dokit,aki tényleg komolyan vesz és nem csak a zsebét/kezét tartja,aki tényleg mindent megtesz azért,hogy sikerüljön a baba.Nekünk szerencsére sikerült,és a mai napig hálásak vagyunk neki ezért a csodáért!!

Mi volt a dokinál?Remélem minden rendben!!

Szép napot!

2124. Gabica007 (válaszként erre: 2123. - Mariannnn)
2014. febr. 23. 11:47

Szia Mariann!

Sok mindenen mentél már keresztül hallod.. Én is Veled örülök, milyen kitartó vagy! Csodállak :-) Mi csak 3 éve próbálkoztunk, először azt mondták hogy spontán nem sikerülhet, és a doki még inszeminációt sem ajánlott akkor.. Mi is így vagyunk vele, vagyis én, hogy szeretném a babót, nem fontos a kistesó, majd lesznek játszó pajtásai :-) Csak lenne már.. Most jobban aggódok, nem merek bízni sem, de annyira jó lenne, igazi kis csoda lenne..

Hát a jobb oldalam állandóan belilul, de a bal oldalam tök jól "eltalálom", én is olyan vagyok hogy ha már egyszer benyomtam a tűt akkor igyekszem rajta túl lenni. Ha ennyi az ára hogy minden rendben legyen, akkor az se baj ha én leszek a milkareklám új arca :-)

Holnap beszélek a dokival, nem hagyom annyiban ezt a hematológiai dolgot, amúgy is fogy az első adag Clexane, úgyhogy majd fel is kell íratni, és majd megkérdezem ezt a hematológiai vérvételt. Két hete is fel akarta vele íratni a szurit de azt mondta hogy várjak még vele.. nem vártam, mert a hematológus azt mondta, hogy mihelyt megtudom hogy terhes vagyok, kezdjem el. Úgy döntöttem, hogy nem vállalom tovább a melót, kiíratom magam, mivel már kétszer volt korábban vetélésem (a tavalyi missed ab volt nekem is) ezért inkább otthon maradok. Fájogat a petefészkem, néhány éve műtötték, nem tudom mennyire normális ez a fájás, de parázok. Holnap indul a 6. hét, lehet hogy lesz szívhang.. úgy szeretném.. Majd megírom a fejleményeket. Köszi mindent, további szép hétvégét!

2123. Mariannnn (válaszként erre: 2122. - Gabica007)
2014. febr. 21. 12:20

Szia!

egy sima laborban nem tudnak jó értékeket nézni,mert nem csak vérlemezke szám kell,hanem AntiXa és INR is,mert ezekből látják,hogy mennyire "hígul" a véred.Nekem is a hematológus mondta,hogy szülés után 8 hétig szúrjam még(általában 6 hetet szoktak mondani)A szurik beadása változó,egyszer sikerül egyszer nem...Majd "göbösödni" is fog,meg belilulni stb..A kórházban azt mondták,hogy ha beszúrom,utána egy kicsit szívjak vissza és akkor látszani fog,hogy hajszáleret találtam-e el,ha igen,szúrjak máshova,mert ha akkor beszúrom attól lilul,fáj.Na,persze én nem csináltam így,örültem hogy egyszer beszúrtam:-))Mi nagyon sok rosszon mentünk keresztül,mire a kislányunk megszületett,5 évet vártunk rá,végül lombikos baba lett....A kistesó spontán sikerült,de a 8. héten ismét missed ab lett a terhesség vége(kromoszóma rendellenesség) miatt,így mi már nem próbálkozunk többet.Örülünk a kislányunknak!

Szép napot!

2122. Gabica007 (válaszként erre: 2121. - Mariannnn)
2014. febr. 21. 10:26

Szia!

Köszi a választ. Én is olvastam a tájékoztatóban, hogy havonta menni kell vérvételre, a vérlemezke számot ellenőrízni, de nekem erre a doki semmit sem mondott.. Most majd megkérdezem a háziorvost, hátha ő is tud írni beutalót. Igen utánaolvastam, hogy kell szúrni terhesség után legalább 21 nappal, de az orvos szokta megmondani, hogy meddig kell. Nekem a hematológus azt mondta, hogy kerek egy évig, amint kiderült, hogy terhes vagyok, minden nap kell. Az első szurit tök jól adtam be, nem éreztem nem is pirosodott be, de a 2. és a 3. is eléggé fájt, meg beleütközött valamibe. A számban közben pedig valami fémes íz keletkezett. Oda szúrom ahova kell, de nem értem miért van az, hogy először jó volt, most meg ilyen rossz? Neked is volt ilyen? Szeretnél második babót?

2121. Mariannnn (válaszként erre: 2120. - Gabica007)
2014. febr. 19. 12:28

Szia!

Nekem a szülés után még 8 hétig kellett szúrnom magam és mellette szoptattam.A lényeg,hogy terhesség alatt is havonta kontrollra kell járni(vérvételre)a hematológiára, ahol ellenőrzik mennyire "hígul" a véred!Én a tájékoztatót nem is olvastam:-),de a nőgyógyászom és a hematológus is tudott róla,hogy szoptatok és nem mondták,hogy nem lehet.

Szép napot!

2120. Gabica007 (válaszként erre: 2119. - Mariannnn)
2014. febr. 19. 10:38
Szia Mariann! Neked sokkal nehezebb volt akkor, nem gondoltam volna hogy ennyire durva tud lenni ez a trombózis-dolog.. Tegnap kezdtem el a szurit, gond nélkül beadtam, csak párom pattogott ott mellettem, sokkolta magát.. meg engem :-D Anyum is szúrta magát műtét után, meg neki is voltak dolgai.. úgyhogy profi vagyok hogy kell hogy "szép" legyen :-) Azért el vagyok keseredve, mert a tájékoztatón az állt, hogy a szoptatást fel kell majd a Clexane kezelés miatt függeszteni.. ez igaz? :-(
2119. Mariannnn (válaszként erre: 2118. - Gabica007)
2014. febr. 18. 18:22

Szia!

Hát így tényleg elég nehéz!Az asp.protectet mát terhesség előtt is szednem kellett,mert amíg vizsgálták a trombofíliát a bal szemem kapott egy trombózist,így akkor elkezdték szedetni az asp. p-et és a terhesség 32. hetéig kellett szednem a Clexane mellett.Az asp. protect gátolja a vérrög képződést.Nekem olyan rossz lett a trombofília leletem,hogy mind a kettőt használnom kellett.Sok sikert Nektek!Drukkolok,hogy jókat mondjon a dokid!!

2118. Gabica007 (válaszként erre: 2116. - Mariannnn)
2014. febr. 18. 14:58
Bocsika elfelejtettem megkérdezni, hogy az Aspirin protect-et miért kell szedned? Attól mi lesz jobb? Nem elég a Clexane (heparin)?
2117. Gabica007 (válaszként erre: 2116. - Mariannnn)
2014. febr. 18. 14:57
Szia Mariann! Nagyon köszönöm a gyors válaszod! Örülök hogy Neked már sikerült és van egy kislányod :-) Nekem az is a baj, hogy pluszban asztmám is van, arra meg kell szteroidot szednem, és elég vegyes a vélemény, de a dokinak hiszek, mert ha oxigénhiány lép fel, akkor meg szegény nem kap elég levegőt..plusz a munkahelyemen veszélyes anyagokkal dolgozom, addig míg nincs szívhang, és meg nem bizonyosodnak róla, hogy nem méhenkívüli addig nem írnak ki.. amúgy se helyettesít senki.. azért vigyázok, csak elég rossz így, nagy a hajtás.. Néhány napja szúrkálnak a petefészkeim, azt olvastam, hogy ez nem jó, és a doki se örült.. 2-3 nap múlva megyek vissza dokihoz kontrollra, de még valószínűleg nem lesz szívhang, ez még csak az 5.hét. Hát ez van..
2116. Mariannnn
2014. febr. 18. 11:54

Szia!

Nekem a pozitív teszttől egyből szúrnom kellett a szurit+Asp. protectet is kellett szednem mellé.Nálam is Leiden+Apc+Mthfr van.Amikor még nem tudtam hogy ezek vannak a terhesség 9. hetében missed ab. lett(2x is)...nem jutottunk el a 12. hétig....A folsav felszívódási zavarra biológiailag aktív (metafolát)folsavat kell szedni(Mo-on csak a Femibionban van ilyen,de mint látom pajzsmirigyes is vagy ezért ez nem jó,mert a Femibionban JÓD van),ezt külföldről lehet beszerezni.Nekem "csak" a terhesség előtt és alatt kellett Euthyroxot szednem hogy 2 alatt legyen a TSH-m.Szóval én a Te helyedben szúrnám a szurit,mert később már lehet nem lesz miért....

Egy 4 éves egészséges kislány anyukája!

2115. Gabica007
2014. febr. 17. 15:30
Sziasztok! Van itt valaki, aki nem szúrta magát heparinnal a terhesség alatt és minden rendben volt nála? Nekem néhány hónapja derült ki h Leiden-em van, APC rezisztenciával, a doki azt mondja a terhesség elejétől kell szúrni Clexane-t. Szerintetek? Azt is hallottam, hogy elég a 12.héttől, előtte nem szabad.. most mitévő legyek? Igazából nem merem szúrni, párom szkeptikus ezzel a szurival kapcsolatban, ez a 3. babánk lenne, az előző elhalt, előtte spontán vetélésem volt. Asztmám is van, folsavbetegségem is, autoimmun pajzsbetegségem is van, a változatosság kedvéért.. Köszönöm válaszotokat!
2114. noemi30 (válaszként erre: 2112. - SuzyQ28)
2014. febr. 7. 17:26

Tiszta szivbol gratulalok a babanak es mamanak :))

NAGYON SOK BOLDOGSAGOT!!!!

2113. SuzyQ28 (válaszként erre: 2111. - Annaanna)
2014. febr. 7. 00:07
Bár konkrét hasznos tanácsom sajna nincs. Engem is èrdekelnének a javaslatok hisz mi sem tudjuk mivel védekezzünk ha letellik a gyermekágy. Nekem eddig spirál volt de az a lányodnak nem jó, valamint én se szeretném. Pesszárium? Valami ilyesmin gondolkozom. Nagy keresgélès után találtam a neten vmit majd belinkelem.
2112. SuzyQ28
2014. febr. 7. 00:02
Sziasztok. Bár éppen nem témába vágó, de megszületett a kisfiam 01.22-én természetes úton. 3800gr és 51 cm. Aki aggódik az esetleges bővebb vérzès miatt a szuri következtében az ne tegye. Minden teljesen normálisan zajlott. Nektek kismamák és leendő kismamák sok erőt és egészséget kívánok és minél hamarabb tarthassátok kezetekben angyalkáitokat :-)
2111. annaanna
2014. febr. 3. 17:41
Friss vagyok a csapatban. Segítséget kérek. Én magam Leidenes (hetero) vagyok, mindhárom gyermekünk lombikos. A lányom (18 éves)-aki szintén heterozigóta Leidenes- most kezd szexuális életet élni, és pont az a gond, hogy mivel védekezzen? Már egy éve együtt járnak, kezd elegük lenni az óvszerből, most meg ráadásul ki is szakadt egy, tehát Rigesoft, ami ugye neki nem a legjobb. Ti hogyan oldottátok meg a fogamzásgátlást a Leiden mellett? Az injekcióról olyan sok negatívumot olvastam, ezt az egyet javasolta dr. Pet....a honlapján a Leideneseknek, tablettát nem. Mit lehet tenni?
2110. Mariannnn
2014. jan. 26. 16:01

noemi30,

én hematológushoz jártam havonta a terhesség alatt,és ott nézték,hogy mennyire "hígul" a vérem az asp. protecttől,és a C_lexane-tól.AntiXa-t és INR-t kérj,azok mutatják.Persze ezek mellé mindig teljes vérképet is néztek.

vgabi2013,

a sikeres terhességem előtt kb. egy évvel már szedtem az asp. protectet(mert volt egy szem trombózisom),és ahogy kiderült a terhesség azonnal a C_lexane.

2109. vgabi2013 (válaszként erre: 2107. - Noemi30)
2014. jan. 25. 18:56

Szia! Örülök, hogy a 16.hétben vagy, csak így tovább! Hogy derült ki az antifoszforlipid? A babaprojekt áll egyelőre, amíg be nem fejeződnek a kivzsgálások.

Meg egyelőre gyűjtöm hozzá az erőt is, mert félek, hogy újra megtörténhet a vetélés. Meg azt is szeretném, hogy újra késznek érezzem magam, ne csak pótolni vagy bizonyítani akarjak magamnak.

2108. noemi30 (válaszként erre: 2106. - Vgabi2013)
2014. jan. 23. 22:08
Nekunk amikor kiderult a baj egybol szednem kellett az aspirin protectet es ahogy pozitivat teszteltem masnap mar kezdtema szurikat is .
2107. noemi30 (válaszként erre: 2105. - Vgabi2013)
2014. jan. 23. 22:06

Jol tetted hogy nem hagytad magad,nekem 3 vetelesem kellett hogy legyen ahoz hogy komolyan vegyenek...nagyon sajnalom hogy veletek is ez tortent,en nem leidenes vagyok hanem antifoszforlipides....nekem is a szurik segitettek...azaz remelem fognak....most 16 hetben tartok es eddig meg soha nem jutottunk el...

Nagyon sok sikert kivanok a babaprojekthez!!!!

2106. vgabi2013
2014. jan. 23. 18:42
Mikor kell kezdeni a vérhígítást a terhesség miatt és hogy zajlik az orvosi felügyelet?
2105. vgabi2013
2014. jan. 23. 17:21

Sziasztok!

Én még új vagyok itt, és kb 2-3 hete tudom, hogy Leiden heterozigóta vagyok, és APC rezisztens.

Nekem úgy derült ki, hogy január 3-án elvetéltem (akkor lett volna 9 hetes az embrió, aki a 7-9.hét között halt meg), és nem hagytam magam lerázni a nőgyógyász által, hanem elmentem egy magánlaborba, elmondtam, hogy mi van, és ők ajánlottak vizsgálatokat.

Nem tudom, hogy a Leiden miatt, de tavaly júliusban volt egy biokémiai terhességem is.

Holnap megyek a hemosztázis szakrendelésre, ez lesz az első vizit, nagyon kíváncsi vagyok, mit mondanak.

Én szúrnám magam, ha ezzel nagyobb esélyt adok a babának! Volt már, aki így járt? Mit várhatok? Van összefüggés a két korai vetélés és a Leiden között?

Mindenkinek köszönöm, aki válaszol! És mindenkinek jó egészséget kívánok!

Vgabi

2014. jan. 12. 18:04
Sziasztok! Engem most vizsgálnak ki a trombofília fajtájára, Trombofíliás vagyok APC ezt már évek óta tudom. De a mutációt még nem nézték. Most szeretnénk majd még egy babát, és ezért láttunk neki. Az már kiderült, hogy antifoszfolipid is van. Remélem semmi különös nem fog már előbújni, mert akkor elgondolkodom, hogy belevágjunk-e? Nem tudom az anti foszfolipid szindróma mivel jár, van valakinek? Köszi az infókat előre is! Kata
2103. SuzyQ28 (válaszként erre: 2096. - Katinkababa)
2014. jan. 3. 16:48
Szia, köszi szépen. Igen mi is ezt silabizáltuk ki a nőgyógyászommal, de akkor a recepten mit kell neki pontosan jelölni? Már bocs, hogy ezt így nyersen kérdezem, de eddig te vagy az egyetlen ember aki szintén ezen a véleményen van, rajtunk kivül. A haematológus is "csak" 90% javaslatot adott :s
2102. SuzyQ28 (válaszként erre: 2095. - Vjudit77)
2014. jan. 3. 16:45
Szia, simán szültem és most is az van megcélozva :) Ma vagyok 37 hetes :D Izgi :) Kérdeztem haematologust, hogy szülés mely formáját javasolja és azt mondta, hogy ami a Babának és mamának a legjobb az adott helyzetben :) Tehát csak a Fraxi miatt nem kell semmi forgatókönyvet írni :)
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook