Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetés)
BOLDOG UJ EVET MINDENKINEK!!!!
Igen Debrecenben voltunk az uh, a Szent Anna rendeloben,a dokim is ott rendel es akkor uh-ra is oda mentunk.
A 12 hetes uh-n csak ultrahangot csinalnak,ahol a baba mereteit nezzik,tobbek kozt a nyaki redot,aztan majd 16 hetesen lesz valami ver vetel,amibol szinten tobb mindent nezznek meg,es ha ott van valami gond akkor akkor vszenek csak a magzatvizbol mintat...nekem igy magyarazta a holgy.Idopontott ugy kerjel hogy a 12 hetre essen az uh...ha kell a telefonszam privaltban megadom,a holgy szombat vasarnap is rendel :)
Ezt a versiket en is kaptam es szeretnem megosztani mindenkivel aki veszitett el babat,nagyon szep....meg mindig pityergek rajta...
"Ne sírj, Anya, hisz én még most is Szeretlek!
Téged választottalak, várj rám, s újra megkereslek!
Siettem hozzád, de nekem más út rendeltetett,
Én magam vállaltam, de ott tartott szereteted!
Anya, nagyon szerettelek, s még most is szeretlek!
Bocsáss meg, de utam eddig tartott, nem lehetek veled!
Isten visszahívott, mert nem készültem még fel,
Ez neked nagyon fáj, szíved tele keserűséggel!
De ne sírj, Anya! Ugye érzed, hogy nem hagytalak el,
Szólíts bátran, keress! Szállj hozzám lelkeddel!
Letörlöm könnyed, vigyázok rád, magammal repítelek,
Hogy lásd, én itt boldog vagyok, és mennyire szeretlek!
Ne sírj Anya, ha hiányzom, csak hívj, hunyd le szemed,
Én szállok hozzád, s ontom beléd szeretetemet!
Hogy mindig érezd, míg vissza nem térek,
Ne sírj, Anya! Szeress! Csak erre kérlek!"
Szia! Debrecenben voltál a genetikai uh-n, ugye? Én még nem voltam ezen, de érdekelne nagyon. Én a magzatvíz vételtől félek, a vetéléstől (nekem is volt 3). Hogy van ez a vizsgálat? Vérvétel és uh, és ha nem jó az eredmény, akkor magzatvíz vétel? Az nem kötelező, nem? Nagyon szeretném elkerülni. És mikor kell időpontot kérni? Most 8 hetes vagyok. És én is alig tudom felfogni, hogy egy szuri hiánya miatt volt 3 vetélésem.....
Nekem az előző szülésem egyéb okokból császár volt, én is afelé tendálok, hogy újra az legyen (bár tiszta szenvedés), én is azoktól tartok, amiktől te.
Ha van fogadott orvosod, szerintem mond el neki a félelmeidet és beszéld meg vele.
Tul vagyunk a 12 hetes genetikai uh :)
Hihetetlen volt hogy ott mocorgott,rukapalt bennem...Meg mindig nem tudom felfogni hogy egy szurint mult a 3 vetelesem...
Na de nagyon bizok benne hogy vegig tudjuk csinalni es juliusban a kezemben tarthatok egy egeszseges kisbabat :)
Azt szeretnem kerdezni hogy ezzel az antifoszforlipid szindromaval indokolt lehet e a csaszarmetszes?
Hallani sem akarok a normal szulesrol...eleget veszitettem mar...nem akarom kitenni a picit semmilyen komplikacionak....oxigenhiany,ratekeredik a koldokzsinor....nem tudom hogy kerhetnem a csaszarmetszest....raadasul derecenben ahol szulni fogok nem hivei a csaszarnak...
Mit tegyek?
Sziasztok!
Sajnos többszörös vetélés miatt az endokrinológus Leiden mutációra írt kivizsgálást, meglettek az eredmények, valaki ért hozzá? Az orvos csak egy hét után tud ránézni, addig megöl a kétség :)
Prothrombin: 111%
protrombin idő: 8 sec
INR: 0,95
APTI: 28,9 sec
Trombin idő: 19,6 sec
Fibrinogén: 3,47
D-dimer: 0,24
Béta2-GPI szűrőteszt: negatív
Cardiolipin szűrőteszt: negatív
Köszönöm
Szia! Én olvasgatlak titeket. :) Lombikkal egyelőre úgy néz ki, hogy sikerült teherbe esni, de még nagyon korai, 5 hetes. 0,6-os clexane-t szúrok, a Kaáliban ezt mondták, de a dokim meg csak hümmögött rá.
Gratulálok Bálinthoz! :)
Kicsit csend van itt lányok! Mindenki jól van?
Mi jól vagyunk, Bálint szent este lesz 3 hónapos. Nagy csávó már! :)
üdv itt!
Gratulálok a nagy lányhoz!! Most sem lesz gond, meglásd!
Ha a dokik ezt mondják, akkor az úgy is van. Biztos, hogy feleslegesen nem emelik meg a dózist. A súlyod nem lett több, mert akkor is emelik a dózist egyébként.
Szia! REmélem, hogy minden rendben lesz majd nálatok is. Semmi baj nem lesz a combban. Én a végén már volt, hogy karba kaptam. Nem volt semmi gond.
Csak pozitívan!!
Kedves Anett.gy!
Én úgy tudom, hogy nem feltétlenül kell a próbálkozásnál is már, vagyis nekünk pl. nem kellett. De igazad van, kellene egy hematológus, de még inkább egy nőgyógyász. Sajnos én nem oda valósi vagyok.
Sziasztok, én is örülök, hogy sorstáesakra leltem, de annak nem, hogy ennyire.. nagyon sokan küzdünk ezzel a betegséggel sajnos.:(
Nekem is Leiden mutáció, homozigótám van, lassan 9 éve, hogy elszenvedtem egy mélyvénás trombózist, azóta Syncumaron élek. Azért én szerencsésnek mondhatom magam, az életem is megmaradt-pedig csak egy hajszálon múlt-és a teherbeeséssel sem akadt problémám, ma már van egy 2 éves kislányom. A terhességem alatt Fraxiparine 0,6-os szurival kínoztam magam. Pár hete már próbálkozunk a kistesóval, most a haematológusom-szülészem-háziorvosom javaslatára már 0,8-as Fraxival szurizom magam.. azt mondják terápiás céllal kaptam magasabb dózisút..nem nagyon értem a dolgot..hisz ugyanaz a helyzet áll fenn mint 2 éve..szerintetek?
SZIASZTOK
Nagyon orulok hogy ratok talaltam,sajnalom hogy ilyen sokan vagyunk hasonlo problemaval...azt hittem egyedul vagyok a problemammal...3 veteles utan kiderult hogy antifoszforlipid szindromam van, soha meg ne is hallottam ilyesmirol.
A terhessegeim altalaban a 8 het kornyeken szakadtak meg,semmi tunetem nem volt hogy baj lenne,csak uh derult ki hogy nincs szivhang.
Most ismet kismama vagyok,ahogy pozitivat teszteltem egybol elkezdem a fraxiparint.
Kethetente jarok nogyogyaszhoz,most hetfon atleptuk a 8-dik hetet :) 16 mm embio es van szivpulzalas....nagyon boldog voltam,de nagyon felek,nagyon remenykedek hogy ez a szuri most megvaltoztat mindent es jo vege lesz...
A fraxiparint eddig hasba adtam de mar most bagyon csuna a hasam,azt mondta a doki adjam nyugottan comba,tehat attertem a combra...nem lesz baj? ugyan ugy fejti ki a hatasat comban is??
Mindenkinek kitartast es erot kivanok!!!
További ajánlott fórumok:
- Kismamák, és akik most (2013) tervezik a teherbeesést
- Babaprojekt - próbálkozók, sikeresen teherbeesők
- A teherbeesés gondolatátol-az első biztos tesztig és onnan tovább..
- Akik 2010 március-áprilisában szeretnének teherbeesni!!!:-)
- A tökletes időzítés - avagy a teherbeesés fortélyai
- Hőmérőzzünk, hogy teherbeessünk