Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben fórum

Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben (beszélgetés)

❮❮ ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... ❯❯
727. d6d0a67fc0 (válaszként erre: 719. - 480b578442)
2010. máj. 6. 19:45

Nálunk is volt egy kislány, a barátai közül a legrosszabb tanuló, és ő az aki bejutott az első helyre, - ami egyébként egy erős gimnázium hirében állt - nem értettük mi sem. Ott a gimiben egyébként fenmaradt egy csomó üres hely.

Én is elcsodálkoztam azon, h olyan rossz 2-es 3-as tanulók bejutottak közgáz szakközépbe, azért régen szakközépbe se lehetett menni rossz jeggyel! Szerintem már mindenkit felvesznek, ha ugy látják, h van még hely, nehogy kirugják őket, megszünjön az osztály, és igy a munkahelyük is.

A lányom is nézte az egyik közösségi oldalon rákattant egy leendő osztálytársa, piercinggel, ocsmány, közönséges beszéddel az oldalon. A lányom rosszul lett, hogy jaj! ezzel együtt fogok járni!? - ne!!! Én is rosszul lettem egy kicsit, olyan dumája van, és kinézete! Szóval tudok én is aggódni, h milyen gyerekek veszik majd körül!

Dehát azt látom az iskolák már mindenhová felvesznek gyerekeket, csak jöjjenek, ne maradjon üres hely, kell a támogatás, ugyhogy szerintem minden osztályban lesz egy pár olyan gyerek, akit nem néznénk szivesen 4-5 évig! Abban bizhatunk, hogy kibuknak előbb-utóbb. Mert hogy ezek nem tanulnak rendesen! - az biztos, vagy jól álcázzák!

726. Timejja
2010. máj. 6. 15:24
Amúgy 4-5-el be lehet jutni.A fiam haverja az oszt.-ban épp annyi pontos felv. irt és ua olyan tanuló,mint ő és 3 gimit jelölt meg,a 3. sikerült neki.
725. Timejja (válaszként erre: 724. - 480b578442)
2010. máj. 6. 15:18
Ez hasonló eset ahhoz,hogy átugrottak benneteket.Szerintem v.mi protkósnak kellett a hely,vagy a másik gimibe nem jelentkeztek annyian,aztán a két igazgató összedugta a fejét.H át csak nézek nagyokat,hogy mik vannak,komolyan ez vicc már.Úgy játszanak,dobálóznak a gyerekekkel,mint akik csak egy akta kupacok lennének.
724. 480b578442 (válaszként erre: 723. - Timejja)
2010. máj. 6. 15:07

Hát az.Pedig ennek a kislánynak a nővére is 2-3 tanuló volt és az anyja szájából hallottam betettete egy gimibe ahol állítása szerint 4-es tanuló.Gondolom megcsinálja a másik lányával is.Nekem ezzel bajom nem is lenne csak történne mindez a realitások talaján és ahogy lászlózsu írta egy korábbi hozzászólásában ne azok kárára akik a főbejáraton mennének be.De bízok a másik 2 suliban mert az nem lehet,h 4-5-ös tanuló ne jusson be egy normál gimibe.

Más

Nem tudom mi igaz belőle mert olyan hihetetlennek tűnik.Tegnap beszéltem egy ismerősömmel aki ovistársunk volt és ők is a továbbtanulási cécót járják végig.Azt mondta van egy osztálytársuk aki 82 pontos központival bekerült a 3-dik helyre abban a gimiben ahová mi szeretnénk menni.1 nek írta be és nem vették fel,hanem átadták a Lévay giminek ott is van töriszak.Nem tudom ilyet,h lehet csinálni ha benne volt a felvehetőbe és elsőnek írta be?

723. Timejja
2010. máj. 6. 14:55

folyt. kizárólag szakiskolai helyekre rakják be és a gimi ,a szki KIZÁRT!

Ez már megint protkós az tuti.De semmit nem fognak vele érni,ha már 9. után kibukik.Nálunk ez elképzelhetlen lenne,hiszen a jegyeket nézik+hozzá az üres helyeket.De minimum a jegyzőt,vagy a suli igazgatót kell ismerni,hogy ezt igy meg csinálták.Fúj...undorító....

722. Timejja (válaszként erre: 719. - 480b578442)
2010. máj. 6. 14:51
Hú ez nagyon durva.A fiam osztályában is van kettő ilyen kis lány,az egyik 2-3.-as tanuló,a másik 1-2.-es.Mindeketten egy sulit irtak be,egy szakiskolát ahol falusi vendélős szak van.Nos a jobb tanulót felvették,de a rosszabbat nem .Igy neki keresik a lehetőséget.Az ilyen gyerekeket
721. Cilumiluci (válaszként erre: 719. - 480b578442)
2010. máj. 6. 12:19
Sajnos ez így van,de ne keseredjetek el,és főleg a gyerkőc ne!Nekünk sem sikerült az erősebb suli,de már nem bánjuk.Reméljük ez a másik sem lesz rossz.
720. Cilumiluci (válaszként erre: 719. - 480b578442)
2010. máj. 6. 12:19
Sajnos ez így van,de ne, keseredjetek el,és főleg a gyerkőc ne!Nekünk sem sikerült az erősebb suli,de már nem bánjuk.Reméljük ez a másik sem lesz rossz.
2010. máj. 6. 11:29

Sziasztok!

Nekünk sincs szülői időpontunk.

Képzeljétek a lányoméktól végül 2 kislányt nem vettek fel sehová.Nem a legrosszabb tanulók de a felé közelednek mindketten tele 2-el.Az egyik oda fog menni ahová a lányomat is felvették közgáz csak ő magyar-franciára mert ide még van betőltetlen hely.Most mondjátok meg mennyire igazságtalan,h lehet ekkora szakadék a tanulmányi eredmények között?Szegény gyerek tegnap azt mondta.Anya nem lehet nagy durranás az a suli ha Marcsit is felveszik.Már nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre de sírhatnékom van szegényt annyira sajnálom,ezért tanult és ezért bíztatjuk őket tanulj mert a tudást nem veszik el tőlled.Lehet de mire megy vele?

laszlozsu!

A megértelek a gépért nálunk is közelharcot kell vívni:))

2010. máj. 6. 08:00

Sziasztok Lányok!

Rég nem jártam erre már, de szabin vagyok és itthon állandóan foglalt a gép. El vagyok nyomva.

Látom beadtátok a fellebbezéseket, már akit érint.

Nekünk csak három gyerek esetében kellett, de tegnap volt éppen szülői, s azt mondta az ofő, hogy nekik ezzel már nincsen dolguk.

Viszont szép eredményt ért el az osztály, mert 25 gyerekből 19-t rögtön az első helyre vettek fel, a többit pedig második-harmadik helyen. Örül is az ofő, hogy már nincs gondja.

Burgic! Köszönöm kérdésed és a gratulációt, igen őt is felvették.

További sok sikert a szóbelikhez. Irigyeltem a magyar érettségiteket. Szabó Magdát kapni ajándék.

717. Timejja (válaszként erre: 716. - D6d0a67fc0)
2010. máj. 5. 14:02

Igen,a suli igazgatók küldik a város jegyzőjének tovább a kérelmeket.Május 31-ig kaptok választ.Hát valóban nem mindegy,hogy milyen messze kell menni.Nekünk pl. az a rendészeti suli nagyon messze lett volna.Egy busz a belvárosig,maj egy busz ki egy külvárosi részbe.Nem örült volna a gyerkőc.

Nekünk a szülőiről még nincs időpontunk,csak a beiratkozásról.

716. d6d0a67fc0 (válaszként erre: 714. - Timejja)
2010. máj. 5. 13:18
Erre egyébként nem gondoltam, h még a jegyző is megnézi, csak az a lényeg, h minél előbb nézze meg, h mig jönnek a szülői értekezletek világos legyen a kép! - Ráadásul a két fellebbezett iskola mindegyike előbb tartja a szülőit, mint ahová felvették.
715. d6d0a67fc0 (válaszként erre: 713. - 480b578442)
2010. máj. 5. 13:16

Sziasztok!

Igen -egyébként - azt illenék elsőnek választani, de én legelőször a közelebbit, majd igy távolodva választottam, a Módositó lapon pedig, miután az elsőbe - ahová most utóbb fellebbeztem - nem láttam esélyt, igy a másodikat irtam be elsőnek. Szóval kavarodás van. Bár ott tartanánk, hogy el kéne döntenem, h melyiket válasszam, bár nem lenne könnyü a helyzet! Én is csinálom magamnak a programot, mindig legyen miért izgulni!

714. Timejja
2010. máj. 5. 11:55
Azt kell választani,amelyiket jobban szeretnétek.Amúgy ilyenkor úgyis a jegyző megnézi,hogy keresztbe kasul ki hova akar fellebbezni és hova hány emberke akarna átmenni.Pl.ha a fiam oszt társi közül,5-en fellebbeznek v.hova,akkor egyrészt megnézik,hogy azt az 5 tanulót vissza tudják-e pótolni,ha igen akkor oké,de ha hozzánk nem akar senki fellebbezni pl.,akkor el fogják utasitani a gyerekeket.De általában 3-5 férőhellyel számolni szoktak,tehát mi 35-en vagyunk,ehhez még max. 2 v.3 becsúszhat,úgyis ha nem megy senki máshova.De olyan is van,hogy már nem fogadnak be gyereket,ezek inkább a felkapottabb iskolák.Ahonnan tudni vélik,hogy nem fog elmenni máshova a gyerek.Én megnéztem,hogy a most 9.esek hányan vannak,hát a 2x18-as osztályban 37-en,a 35-ös osztban pedig 38-an.Ugyebár az évközbeni lemorzsolódást is belekalkulálják.
713. 480b578442 (válaszként erre: 712. - D6d0a67fc0)
2010. máj. 5. 10:40
Várom a választ,ugye mi is 2 suliba lebbeztünk fel.Én ugy tudom ha mindkettőbe felveszik választhat melyikbe megy de ildomos azt választani amelyiket előrébb írta.
2010. máj. 5. 10:13

Sziasztok LÁnyok!

Képzeljétek, fellebbeztem az utolsó percben még a másik iskolába is ahová nem vették fel.

Ez itt van tőlünk 200 m-re, nagyon erős iskola, ismerem az igazgatót is. Nem mertem fellebbezni, mert a tanulmányi eredményekre hivatkozva utasitottak el. Persze én nem vagyok ilyen protekció kereső ember, nehezemre esik kérni valamit valakitől, felülemelkedtem ezen, nagy levegőt vettem, és felhivtam az igazgatót, hogy szerinte érdemes-e fellebbeznem. Azt mondta, hogy legfeljebb irtam egy levelet fölöslegesen, de ha nincs kérelem, akkor nincs esély sem. Nagyon normális volt. Ráadásul kb. másfél hete egy másik gimnáziumba is beadtam a fellebbezést, ahová anno a lányom nővére is járt, ugyhogy most két vasat tartunk a tüzbe. Ugyebár abba az iskolába vették fel, ami a legmesszebb van. Most tisztára izgulok, hogy mi lesz, ha mind a kettőbe felveszik - esetleg.... -

- Bár szerintem nem fenyeget ez a veszély, de azért mégis?!

Irjatok, aki még fellebbezett, veletek mi van? Lassan ki kell küldjék a fellebbezésre adott válaszukat, mert kezdődnek a szülői értekezletek, bizom benne, addig értesitenek bennünket.

711. Cilumiluci (válaszként erre: 710. - 480b578442)
2010. máj. 5. 08:57
Ez így igaz!
710. 480b578442 (válaszként erre: 709. - Timejja)
2010. máj. 5. 08:43
Igy van.Aki okos mindenhol okos aki buta bárhova megy csoda sehol sem fog vele történni.
709. Timejja (válaszként erre: 706. - D6d0a67fc0)
2010. máj. 4. 21:55

Erre az erős suli dumára csak annyit mondok,hogy mi jelöltünk vész esetére 4.-nek egy rendészetit.Állitólag lehetetlen bekerülni,csak fejesek,meg rendőrvezetők gyerekeit veszik fel.400 jelentkezőből a fiam csont nélkül már bennt volt elsőre 40.-helyen és 68-at vettek fel.Erről ennyit.

Ezt nem is kell komolyan venni,minden suli valahol erős,kivéve a szakiskola.Na ja meg a száj hagyomány az erősebb inkább ezen a téren.Ez nálunk is meg van,hogy Révai ,Kazinczy gimi a top és ez Szki esetében is megvan,de én nem hallagatok ilyenekre majd elválik.Ahova mi fogunk járni az meg az ország 7. legjobb Szki-ja állitólag.Hát szerintem mint minden ez is relatív...

708. Timejja (válaszként erre: 702. - 480b578442)
2010. máj. 4. 21:47
Igen közgáz.Én is csak itt olvasom,hogy sehol nem volt ilyen tele a boriték,nagyon örülök,hogy ez nálunk igy alakult.Lehet,hogy ezeket a beiratkozásnál majd megkapjátok,mivel a tankönyveket meg kell rendelni aug.-ra,diáknak is el kell készülni.A gólya tábor pénzt viszont már befitetéskor vinni kell.
707. Timejja (válaszként erre: 703. - Aranka2)
2010. máj. 4. 21:43
Juni. 15 az uccsó tanitási nap,ki kell adni a bizit..,nem is értem,hogy gondolják ezt.
706. d6d0a67fc0 (válaszként erre: 705. - Burgic)
2010. máj. 4. 18:16

Sziasztok Lányok!

Csak tudnám előre, hogy ahová jelölöm a gyereket a felvételinél ott milyen lesz az osztály.

Honnan lehet azt tudni, hogy milyen erős az iskola, azontul, hogy hallomásból, de mégis? Meghát onnan tudjuk, hogy nem veszik fel a gyereket. - Namost ahová felveszik, ott a fene se tudja milyen gyerekekkel lesz szerencséje járni.

705. Burgic
2010. máj. 4. 16:25

Én nyolcadikos ballagásra csak virágokat kaptam, szóval nálunk sem lett túlzásba víve az ajándékozás. Persze a most pénteki ballagás már bőkezűbben alakult :) Nálunk gólyatábor, szeptemberi osztálykirándulás, gólyabál és deákavató is volt. Sajnos gólyatáborra én nem tudtam menni, de a többin mind résztvettem, és nagyon szép emlékként maradtak meg. Remélem, a gyerekeiteknek is nagy élmény lesz!

Nekem is volt az ismeretségemben, akit nyolcadik után sehova nem vettek fel, aztán a szülei össze-vissza intézkedtek, és végül sikerült a srácot benyomni valami gyengébb suliba, úgyhogy senki nem marad iskola nélkül :) Csak mondjuk nem mindegy, ki milyen suliba kerül. Mégha a tanárok jók is, az osztályközösség nagyon lehúzhatja az akár igyekvő, szorgalmas gyereket is. Ellenpéldát is ismerek, ha túl magasak a követelmények, és a gyerek hiába tanul sokat, mégis tele van rossz jegyekkel, az is elveheti a kedvét az egésztől, és a továbbiakban nem törődik többet vele, úgyhogy irreálisan erős helyre sem szabad senkit adni...

704. Burgic (válaszként erre: 714. - Laszlozsu)
2010. máj. 4. 15:13

Kedves Laszlozsu,

Köszönöm :) Eddig szerencsére minden jól alakul az érettségivel. Igen, teljesen igazad van, a matekot pl. én is eléggé elszúrtam még nyolcadikban ahhoz képest, amilyen eredményeket a gyakorlás során produkáltam (azt hiszem, az érettségin is ez lesz/van). A húgomnál pedig itt a gond: szinte semmit nem gyakorolt! Hiába nagyon okos valaki, ha emellé rendkívül lusta... Na szóval, szerencsefüggő is, ezért tényleg figyelembe kell venni a bizonyítvány eredményét is, az mindenképp kiderülhet belőle, ki mennyire szorgalmas, mennyire veszi komolyan, és persze valamelyest a tárgyi tudásra is utalhat az érdemjegy.

Gratulálok a fiaidnak a sikeres felvételihez, ugye azért az idősebb fiadat is felvették?

703. Aranka2 (válaszként erre: 700. - Timejja)
2010. máj. 4. 14:12

Sziasztok !

Csak nézek ez nagyon korrekt iskola ! Nálunk csak a szülői időpontja van meg.

Más barátnőm telefonált ,hogy a mostani suli később adja ki a bizonyítványt mint ahogy az újban lesz a beiratkozás. A régi nem akarja kiadni az új pedig nem akar pótbeíratást :-((( Most nem tudom mi lesz ?

702. 480b578442 (válaszként erre: 700. - Timejja)
2010. máj. 4. 14:03
Érdekes pedig ti is közgázba mentek.Ha ez lesz nekünk is rendeltetve a gólyatábor engem is érdekelne de lehet,h majd beíratkozáskor kapjuk.
701. Cilumiluci (válaszként erre: 700. - Timejja)
2010. máj. 4. 08:50
Hát nekünk ehhez képest jóformán nem küldtek semmit.
700. Timejja
2010. máj. 4. 08:45
Nekünk 1 diák ig. lap,tankönyvlista,melyet be kell x-elni,hogy melyiket kéred,hát persze az összeset,aztán egy egézségügyi lap,betegségekről,hogy volt-e gyereknek,szülőnek nagyszülőnek,ez a suliorvonak kell,akkor egy szótár ajánló,amit a suliba ha megrendeled olcsóbban hozzájutsz és a gólyatáborról papír.Ennyi és az időpont a beiratkozásra vonatkozóan.
699. Timejja
2010. máj. 1. 10:47

A 4. sulinak mi is bejelöltünk rendészetit,mert 2 haverja is oda ment ,de semmi másért,ja meg a férjem is abba a suliba végzett csak más szakon.Nekik még nincs túl nagy fogalmuk arról,hogy mik akarnak lenni.Jelöltünk 5.-nek még egy electrotechnikusit is,de titkon vágyott rá,hogy ezek ne sikerüljenek.Keri,gimi,zene,művészeti,sport.vendéglátói,stb kiestek.Őt is nyelv érdekli a legjobban,szereti a magyar még,az infót mint már irtam,de nem szereti a törit pl.szóval nem könnyű döntést hozni.

Én ismerek olyat akinek a lánya 2-3-as volt ált.isk-ba fizikából,a sSzki-ban meg 5-ös és fizika versenyekre jár.Sosem gondolták volna.Ez ennyi idős korban rejtély egyelőre,hogy miben lesznek jók...

698. d6d0a67fc0 (válaszként erre: 695. - 480b578442)
2010. máj. 1. 08:12
Zsula11! Ha jól értem, a lányodnak két gimnáziumot jelöltetek elsőnek, és utána egy közgázt, és oda sikerült a felvétel - ugye? Most fellebbeztél mind a két gimibe, és azt várod, h. ide sikerüljön vmelyikbe. A közgázt nem szeretnétek. A közgázba nincs 0. nyelvi előkészitő?
❮❮ ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook