Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben (beszélgetés)
Na jól van lányok, mennem kell, mert nem lesz ebédünk ma, ha egész délelőtt itt ülök.
Sok szerencsét minden izgulónak, fellebbezőnek. A nyugodtaknak pedig további szép napot.
Mi ugyan engedélyt nem kértünk, egyszerűen csak közöltem az ofővel, hogy beadjuk a jelentkezést, és még rajtam kívül 8 szülő. Ebből a 9-ből 3 gyereket vettek fel az osztályból. De teljes egészében nekünk kellett intézni a felvételijét, az iskola nem segített.
A Máténál a felvételi lapokat kitölteni nekünk kellett, de aztán az iskola visszaküldte nyomtatott formában és azt csak aláírni kellett már. Ez mondjuk kötelező is számukra.
Sziasztok!
Már néztem oh oldalát abban a szakközépben nincs szabad hely. De Zalaegerszegen ahol mi lakunk nincs rendészeti szakközép. Ezért is jelentkeztünk Szombathelyre. A lányom nagyon szeretne rendőr lenni már kiskorától fogva ez az álma. Igaz itt felvették egy gimibe. Azért proba szerncse fellebbezek.
Mi a kisfiamnál sem kaptunk a hatosztályos gimiben semmi mást, csak a határozatot, hogy felvették.
Ebben közölték,hogy május 20-án tájékoztató a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt, s ott fogunk mindent megkapni, kitölteni, befizetni, stb..stb.
Egyébként a levél nagyon édes volt. A fiamnak szólt, megszólítással, hogy "Kedves Levente! Örömmel üdvözöllek iskolánk tanulói között a hatosztályos gimnáziumi évfolyamon.stb."
A végére pedig odaírták,hogy a tájékoztatón feltétlenül várják, és a szüleidet se hagyd otthon.
Persze,hogy mindegy, mi is a 4 évfolyamoson nyertünk,de örülünk annak is.
Igen,A Teleki Budapesten az első 5 legjobb gimi között van.Volt még régebben egy álmom,a Szent László de amikor elolvastam a követelményeiket meg hogy kiemelt tehetséggondozó vagy mi lett,nem is írtuk be egyáltalán.Ahogy a Szent Istvánt sem ,ugyanezért.
Csak oda járt felvételi előkészítőre,6 éve ott érettségizett az unokaöcsém,azért szerettük volna a Telekit.De nem fellebbezünk,maradunk nyugton ott ahova felvették és örülünk neki.
Sziasztok! Én is megtaláltam a listát.
A mi elsőnek jelölt sulinkba sincs hely. Ahová felvették - a Petőfi - oda is csak matek tagozatra van 2 hely. Érdekesnek találtam, hogy a Szent Margit, ami nagyon jó helyen van, és jó nevü gimi volt, rengeteg hely maradt. - Vajon ezekbe a megmaradt helyekre felveszik azokat, akik egyébként vmelyik gimibe felvételt nyertek, vagy akit már felvettek, az nem jelentkezhet máshová, mondjuk amit nem jelölt be egyáltalán?
Szasztok Lányok!
Nincs a felvettek listáján a közgázban a fiatalúr.
Remélem, remélem, remélem azért, mert az első helyen lett befutó. Az már mindegy ott melyik tagozaton, nyelvin vagy a sima 4 évfolyamoson.
Megnéztem én is a férőhelyek listáját.
A Telekiben nincs férőhely.Én úgy gondolom hogy nem fogunk fellebbezni.
Megbarátkoztunk már ezzel a másik gimivel,sokkal közelebb is van,jó időben a fiam csat átsétál a másik kerületbe és ott is van 10 perc alatt.
Zuglóban van ez is mint a másik.És hát a tegnapi telefonbeszélgetésem az ig.helyettessel jó benyomást gyakorolt rám.Itt is van ugyanúgy angol és spanyol oktatás mint a másikban ami fontos volt nekünk mert a fiam a spanyolt is 4.osztálytól tanulja és nagyon szereti.Nem szeretnénk már többet idegeskedni,és amúgy is mi van ha végül a fiam nem bírná azt az erősebb gimit és csak kudarcok érnék ott?
Az nagyon rossz lenne.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi
- Isten és a matematika
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- Tudja valaki, hogy mennyi volt a felvételi ponthatár 2010-ben a gyöngyösi Vak Bottyán Szakközépben informatika ill. elektrotechnikai szakra?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?