Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben (beszélgetés)
Sziasztok Lányok!
- Hát soha igy nem vágytam menni szülőire, mint ma - de sajnos ugy néz ki, h nem fogok. Ugyanis nem kaptam semmi levelet, igyhát egyre kevesebb az esély, h felvegyék a "megfellebbezett" iskolába.
Még valószinü huzzák az időt, hátha még lesz valami mozgás, de már egyre kevesebb az esély. 31-ig ki kell küldeni a választ.
Zsula! Veletek mi van? - Ti sem kaptatok még semmit?
Sziasztok!
Érdekes,hogy ilyenkor is szelektálnak,pedig mindenki fellebbezhet még oda is ahonnan a tanulmányi eredményei miatt lett v.ki elutasitva.Szerntem ilyenkor is első a proekciós gyerek,aztán aki lecsúszott mert túljelentkezés volt és ha marad hely,akkor jöhet a tanulmányai alapján lecsúszott.Lehet,hogy vegyesen válogatnak,ki tudja.
Sziasztok! Az a helyzet, hogy szerintem mindenki fellebbezhet, de talán akinek azt mondták, h tanulmányi eredménye miatt, annak kevésbé érdemes!
Mi amelyik iskolából várjuk a választ, ott nem indokolták meg, csak hogy sajnálják, de nem nyertünk felvételt. - Ennyi volt. Én olyan indokkal adtam be a méltányossági kérelmet, h oda járt a nővére, aki kitünő volt végig, és ő pedig versenyszerüen sportol, és az eredményei azért nem olyan jók, mivel minden első óráról hiányoztunk. - Most vagy megértik, és méltányolják, vagy nem! - Egyébként már én is ugy vagyok vele, h ha sikerül, nagyon örülünk, ha nem akkor sincs semmi, akkor megpróbáltuk, és nem mondhatom magamnak, hogy nem próbáltuk meg!
Tulajdonképpen nem tudom. Végülis igazad lehet. A fellebbezés joga bárkit meg kell, hogy illessen.
Mivel a nagyfiamnál az egyik hely csak azt írta minden indok nélkül, hogy nem nyert besorolást, a másik pedig azt, hogy más iskolába történő felvétel miatt nem veszik a jelentkezését a továbbiakban figyelembe, ezért olyan nagyon érdemben nem is tudok hozzászólni. Vélhetőleg a többieknél az elutasításba beleírták, hogy a tanulmányi eredmény miatt, így kizárták a fellebb. lehetőségét. Bár, tulajdonképpen...
Értem.Bár mégse hisz a fellebbezés joga tőrvénybe van benne nem pedig az iskola adta lehetőség.
Nekünk igy is volt.Egy jogi sablonszoveg,amennyiben nem ért egyet lehetősége van ...
Ha azt irják a pontok alapján nem nyert felvételt az oké,ebbe benne van megindokolva bár jucusék igy is fellebbeztek tehát a lehetőség szerintem igy is adott.Nekünk mindegyik sulitol az jott megfelelt de helyhiány miatt nem tudják felvenni és a fellebbezés lehetősége benne állt.Na mindegy ezt már kivárjuk.
Remélem bár meg kell mondjam már annyira nem foglalkozunk vele sőt a lányom is egészen belenyugodott és emésztgeti a biztos iskolát.
Az azért érdekes,h vagy mindet vagy senkit.
Valami alapján csak lehetne választani legalább a meghírdetett létszám feltőltéséig.Ha másnem megnézni a fellebbezőket ki hol állt az ideiglenes rangsorban és akik következnek azt a kettőt legalább.Ha mindet felveszik azt is érdekesnek találnám mert teszem azt valaki fellebbez a 90 helyről vagy 120-ról azt is felveszik mert fellebbezett ugyan ugy mint a másikat mondjuk a 30-ról.Azért ugy gondolom ez már az iskolát minősítené.
Ez az igy kell hozzáállni:)))
Én is azt mondtam a VOLT munkahelyen mikor közölték nem tudnak alkalmazni,hogy ez nem az én bajom.Nézett is a főnök:))
Szerintem még kedden megkaphatod.A szülőik azért délután vannak még délelőtt megjöhet.Fel a fejjel!
Sziasztok!
A fenébe, ma sincs levél, pedig ugy éreztem, h ma már megküldik:( Pedig 25-én lesz a szülői, és a telefonon azt mondták, akiket felvesznek, azokat értesitik, h tudjanak jönni a szülőire. - Ugyhogy most nem tudom mit reméljek, mivel addig szerintem már nem jön posta. Hétfőn ünnep van, kedden meg már szűlői. Most vagy az van, hogy még mozgólódás van a létszámot illetően, vagy mi már le vagyunk ejtve, majd megkapjuk egyszer! - Végül is van hová menni suliba, csak hát ez volt a nagy álma, h ide mehessen, ebbe a suliba, ráadásul ugye ez közelebb van, mint ahová felvették. - Na mindegy, úgy sem tudjuk előre melyik is lett volna jobb, ahhoz kétszer kellett volna születni, hogy megbizonyosodjunk róla, melyik választás lett volna a jobb. Ugy vagyok vele, ha nem szeretnék, h oda menjünk, akkor nem búslakodunk, - amelyik szekér nem vesz fel, azután nem futunk!:) (Persze sajnálhatják, hogyha ugy döntenek, hogy nem kérnek belőlünk!!! :)))))
Meglesz az a levél mostmár nemsokára.
Még nálunk is tegnap annyit mondtak a kicsinél a hatosztályosba, hogy még nem dőlt el az osztálylétszám, hogy 33-an vagy 39-en lesznek.
6 fellebbező van, akiről döntenek, hogy vagy felveszik mind a 6-ot vagy egyet sem vesznek fel.
Köztes lehetőség nincs. Pedig eredetileg 35-ös létszámot hírdettek meg. Ebben csak azt nem értem, hogy minek túráztatják a szülőket, ha eleve ilyen gondolatuk is van, hogy nem lesz egyáltalán több felvétel.
Végülis a tanárokat is mi fizetjük hisz amit a suliban leadnak legtöbbször már kevés és lassan rá kell pótolni egy magántanárral.
Nálatok van valami?
Ma sem hozott semmit a postás.
Ez tényleg az, az hogy még a házirendért is fizetni kell ....
Elvégre a papir is pénzbe kerül!:) Ugy látszik már mindent a szülőknek kell fizetni, az iskola mindent áthárit a szülőknek! Lassan már a tanárokat is mi fizetjük, hogy hány órát tartanak a gyereknek! Nem elég, h még majd magántanárra is lehet hogy szükség lesz, ki tudja, milyen tanárokat fogunk ki?! - Tényleg ingyenes az oktatás!
Azért ez vicc már?
Mintha minden középiskolás milliomoscsemete lenne.
Megkaptuk a házirendet egy kis nyomtatott füzet formájában, azt 500,- Ft-ért vehettem meg.
Tesi órára csak magasszárú edzőcipő jó, lehetőleg fehér színben. Írtam, hogy a pólót is az iskola adja a gimi feliratával 2000-ért.
A csajsziknak a matrózblúz szintén annyi, de ez minket nem érint. Tudom,hogy én vállaltam ezeket akkor, amikor gyereket szültem, és most, hogy ide jelentkeztünk. Úgy gondolom bárhova jelentkeztünk volna, mindenhol ez lenne. Azért a lelkem mélyén felháborít. Lehet velem egyetérteni, vagy nem, de ez azért valahol abnormális. Két gyerek beiskolázása egy havi keresetemből nem jön ki?!
Jaj, szegények! Ebben a pillanatban, mielőtt feljöttem a fórumra néztem, h milyen nagy vizözön van Miskolcon és környékén, pont gondoltam Rátok!
Borzalmas, remélem, nem sokáig tart!! Kitartást nektek!!!!!
Ez a kiugró gyereklétszám úgy nagyjából a jelenlegi felsőtagozatosoknál jellemző egyenlőre. Az utánuk következő évfolyamok már rendre kisebb osztálylétszámmal, évfolyamonként kevesebb osztállyal működnek. Most értek be a hajdani Ratkó korszak dédunokái.
Igen, sajnos a sláger helyekre mindig nagy a tumultus, a keret pedig véges. Mind a 4-5 gyermek ilyen átlaggal rendelkezik?
Én néztem az OH honlapján meghirdetett üres férőhelyeket, hát volt, ahol szinte teljes osztálylétszámok álltak üresen. Persze, mondhatjuk, hogy olyan is lehet az az iskola, és lehet, hogy nem is tévedünk minden esetben, de volt közte pl. kéttannyelvű gimnázium is Bp-en.
Igen Szolnok ilyen szempontból zsúfolt lehet, mert nem csak a helyi 10 általánosból jelentkeznek oda vélhetőleg, hanem felszívja a környező településekről is a jó képességű gyerekeket. Elhiszem, hogy nagy a csata.
Ez a 4-5 gyerek még jó arány is a 30-ból. Gondolom azért nekik is van már felvett státuszuk, főként ha ilyen jó osztályból vannak.
Éppen csak nem a szívük választottja iskolába vették fel őket.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi
- Isten és a matematika
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- Tudja valaki, hogy mennyi volt a felvételi ponthatár 2010-ben a gyöngyösi Vak Bottyán Szakközépben informatika ill. elektrotechnikai szakra?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?