Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben (beszélgetés)
Cilu!
Végül is fellebbeztek oda?
Nekem azzal nincs is semmi bajom. Mi eleve oda is készülünk. Alsó tagozatban a fiacskám eltolta a sorrendet a nyelvtanulásnál. A németet kérte a fő nyelvnek, az angolt csak fakultációnak. Mindez azért, mert a kis barátja németre ment, - hiszen német az apukája - s ő vele akart menni nyelvelni.
Na most ez azt jelenti, hogy a bizinkben német nyelvből van jegye. Angolból meg tudása, mert az angoltanárnő klasszisokkal jobb, mint a németes.
Ezért aztán úgy voltunk vele, hogy tanulja meg tisztességgel a németet is, legyen egy nyelvvizsgája belőle, s aztán úgyis fel kell vennie második nyelvként az angolt is, amiből már erős alapja van. Bízom benne, hogy abból is nyelvvizsgázik.
oh.gov.hu
Vagy a keresőbe beírod az Oktatási Hivatal nevet.
Rögtön címoldalon találod.
Sziasztok!
3 helyet jelöltünk meg, az elsőből és az utolsóból megjött az elutasitás, a második helyre /amibe a honlap szerint felvették/ még nem jött papir!
Csak azért irom, ha más is van, igy - hát még nekünk sem jött meg.
Most böngésztem az Oktatási Hivatal honlapját. Fenn vannak megyékre bontva a középfokú intézmények üres férőhelyeinek listája.
Amarillis! Kukkants rá, hogy ebben a suliban van-e ilyen, akkor talán még nagyobb az esély.
Természetesen a mi giminkben teltház van,nincs a listán, a közgázunkban van még üres hely.
Fél kilenc körül hívom is őket.
Tudod, mint a mesében az okos lány. Hozott is, meg nem is, fel is vették meg nem is.
Kezd már tényleg olyan mesebelivé válni számomra ez az egész felvételi eljárás. A fejetlenség talán enyhe kifejezés is rá.
Nem gondolom. Bár be kell vallani, általában előnyben részesítik a helyi tanulókat, de ez függhet attól is, hogy egyáltalán hányan kívánnak fellebbezni, van-e még üres férőhelye az intézménynek.
Egyébként, még ha befolyásolja is, egy misét akkor is megér. Erre mondják, hogy lyuk vagy fa, veszíteni nem fogsz semmit és hátha sikeres is lesz, s akkor a csemetédet boldoggá is teheted.
Szia.
Köszi. Fellebbezek. Befolyásolja a döntést ilxen esetben ha másik városban és megyében is lakunk mint ahol az iskola van?
Szia!
Szerintem mindig érdemes, főként, ha ez a suli a gyermeked vágya. Veszíteni nem fogsz vele, hisz már van egy biztos helyetek, ha mégsem sikerülne.
Szia Zsula!
Értettem, hogy a közgáz eredményéről beszélsz.
A többire válaszolva, igen, nálunk is vannak ilyen folyamatok. Ez most egyenlőre előnyugdíjazással történik és a jelenleg dolgozó nyugdíjasokat sem foglalkoztatják tovább.
Talán ez még humánusabb, de be kell ismerni, őrült létszámmal működött csak a mi igazgatóságunk, s ez még nem az egész nagy cég.
Szia Zsula!
Értettem, hogy a közgáz eredményéről beszélsz.
A többire válaszolva, igen, nálunk is vannak ilyen folyamatok. Ez most egyenlőre előnyugdíjazással történik és a jelenleg dolgozó nyugdíjasokat sem foglalkoztatják tovább.
Talán ez még humánusabb, de be kell ismerni, őrült létszámmal működött csak a mi igazgatóságunk, s ez még nem az egész nagy cég.
Hát nem tudom, hogy itt hol van helyileg a titkárság és hol az iroda, de semmit nem mondtak.
Tudom, hogy a közgáz elvileg nem tudhatja, de lásd Zsula esetét.
Azért köszi a támogatást. Holnap felhívom a közgázt, a férjemet pedig ráuszítom a gimire.
Sziasztok!
Már háromszor próbáltam válaszolni, de mindannyiszor kidobott a hoxáról és természetesen el sem küldte. Ez egy próbaüzi most, ha most sem sikerül, akkor holnap reggel válaszolok otthonról.
Sziasztok!
Olvasgattam a hozzászolásaitokat,én is ilyen problémával küszködők. A lányomat az első helyen megjelölt iskolából elutasították. A levélben azt írták hogy a "KIFIR nem javasolta a felvételt" sajnos ezt nem igazán tudom, hogy mit jelent. Kérlek benneteket segítsetek megfejteni. Az ofő se valami szakértő azt mondta ma hogy holnap megkérdezi a középsulit, mert nem tudja mit jelent.
Segítsetek. Köszi.
:)Én 88 óta.Irodában voltam én is mindig és most,h fiammal a hosszított gyesem lejár nem tudnak visszavenni.Jelenleg szabin vagyok még 1 hónapig aztán ha addig nem lesz valahol üresedés megszüntetik a munk.viszonyomat.Kimondani is szőrnyű.És ugyan honnan lenne mikor mindenki fél de gondolom te is hallottad több 100 embert fognak elküldeni.Júj vagy ez belső infó volt?Azt sem tudom hogyan tovább.Na mindegy.
Nem másik suli eredménye.Én úgy értettem telefonon a közgáz megmondja felvették e oda és ha nem akkor már tudod,h az első a nyerő mivel azt mondtad a másodikra sem vették fel.
A titkárság és az ig.iroda nem egy helyen szokott lenni.Én amikor csörögtem,egy helyen sem mondták,hogy nem adják ki az infot telefonon.Sulija válogatja,de olyan is volt,hogy kérdeztem fent lesz-e a neten a lista és mondták,hogy igen,de mondjam a gyerek nevét és akkor nem kell tovább izgulni.Abszolút nem értem ezt a merev elutasítást.A postai levél meg egy nap alatt a címzettnél van,ezért meg kellett volna mondaniuk,mert mi van ha eltűnt a levél?Sose derül ki ,hogy mi van?
Az igazgatót kérd a telefonhoz és csapj az asztalra.A másik suli meg nem tudja,hogy hányadik helyen jelöltétek,tehát nem inkorrekt ha felhívod őket is.Csak egy kérdés semmi fakszni,aztán visz hall...
Ezen is gondolkodtam már, csak olyan cikinek találtam, ill. tisztességtelennek a sulival szemben, hogy oda telefonálgatok egy másik suli eredménye miatt. Olyan szép levelet kaptunk márciusban tőlük, hogy menjen oda a gyermek az eredményei alapján, szinte kérték. Nem cinkes csörögni nekik?
De-de a posta, 89 óta. Csak nem klasszikus postai, hanem olyan háttér területen.
Nálunk is ez van.Már megírtuk a fellebbezést de amig nincs a papír nem lehet beadni és én is attól félek kicsúszunk az időből.Én egyébként úgy gondolom ha 20-án feladták max 22-én meg is kapjátok.Szerintem 20-i dátummal megírták aztán még melegítette ig.úr asztalát és tegnap postára adták.Holnap megkapjátok:)
A közgázt ha felhívjátok telón megmondja felveték-e és ha nem nyert jegyetek van az első helyre.
És mi hogy kaphattunk kétféle levelet?
Fejetlenség van!
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi
- Isten és a matematika
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- Tudja valaki, hogy mennyi volt a felvételi ponthatár 2010-ben a gyöngyösi Vak Bottyán Szakközépben informatika ill. elektrotechnikai szakra?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?