Középiskolai felvételi (beszélgetés)
A Széchenyi?
Jóska kontra Szecska😆
8.
Kis szerencsével elég lehet a József Attila Gimibe a körtéren,
nézzétek meg az Újbudai Széchenyi Gimit, ide tuti elég és elég barátságos a légköre ...
Ha alapítványi is belefér, akkror a KÜRT Gimnázium
Ha esetleg beljebb menne a belváros felé, a 4-6-os vonalán elérhető, akkor a Vörösmarthy, Szinyei vagy Xantus
Vagy Budán a Hunfalvy...
Mióta új igazgató van, meglepően MAGASAN húzzák a VPnéG-ben a ponthatárokat ...
Általában magasabban mint az Apáczai és a Treffort :(
Ezt már megnéztétek?
Sziasztok!
Én,két gyermekemmel vagyok a felvételi "ringjében".
Az egyik 6.osztályos,a másik 8-os.Néhány napja kérdeztem már a Városmajori gimnáziumról és a Bethlenről is.Köszönöm a válaszokat.A 6-os gyerekem "teljesen bele van esve" a Városmajori gimibe.Elméletileg behívnának szóbelizni ,ahogy számolgatjuk és nézegetem az elmúlt év tapasztalatait.Történelemből szeretne felvételizni,ha behívják.Megköszönném,ha meg tudnátok osztani közlebbi tapasztalatokat a felvételiről.Milyen hangulatú,mennyire kérdeznek bele az anyagba.Témaköröket ismerem,bár könnyebb lett volna,ha tételsort raknak fel.
A másik gyerkemmel nehezebb az ügy ,ő sajnos elizgulta a felvételit ,így a központi 68 pont lett.(magyar:39,matek 29)Max.pontot visz 7.és 8.osztályban.(Tegnap, sírtunk ,mára újratervezünk.)
Engem az érdi Vörösmarty Gimnázium érdeklene.Arról nem olvastam még tapasztalatokat.Hány ponttal lehet oda bekerülni?Érdekelne a kémia és az általános tagozat is.
Valamint ilyen pontszámmal,milyen iskolákat lehetne megjelölni?Elsősorban Kelenföld,Újbuda,XXII.kerület érdekelne.Néztem már iskolákat,de más tapasztalatai is érdekelnénk.
Köszönöm.
Ez is egy lehetseges logika - a formanyelvé.
Ady Endre:Két kuruc beszelget c verseben pl. azonban vannak leiro elemek - nem kovetelmeny, hogy egy olyan vers, amelynek a cimeben szerepel a beszelget szo csak e.sz/ 2.szem szerepelhet.
Szamomra azonban a tartalmi logika is valid - en magam is a B megoldast valasztottam volna (ahogy a gyerekem is).
6. magyar:
Megneztem Bors neni-s feladatot. A vers cime Bors neni beszelget a NAPPAL.
A feladatlapbol kimaradt a cim egy resze. Ennek hianyaban honnan is tudna a gyerek, hogy az 'A' megoldas a helyes.
Bors neni beszelget ciklusban mas versek is vannak, pl. Bors neni beszelget a cipovel.
Ha csak annyit adnak meg, hogy Bors neni beszelget, akkor a 'B' megoldas jobb, mert abban szerepel pl. az uzenet szo, vagy az ablak - amely a kommunikaciohoz hasonloan osszekot dolgokat, az ablak eseteben a kulvilagot es a belsot.
Ti errol mit gondoltok? Szerintem szimplan rossz (hianyos) a kerdes.
Valaki esetleg kert ennek kapcsan felulvizsgalatot?
Szívesen. :)
A boncolás azt hiszem nálunk is kimarad. :)
Csak saját tapasztalatról tudok beszélni, ami rémlik a gyereknek.
De több osztálytársa készül orvosnak. :)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?