Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Elvileg tetszik neki a Schiller is, de a Rákóczi az álma vagy a Móricz
Óbudai vmiért nem annyira szimpi neki
Sajnos! Csak gondoltam valakinek esetleg van infója....
Azért köszi!
Persze, ő ott egyértelműen bent van, Kérdés csak az, hogy nektek megfelel-e, mert ahogy olvastam, ti nem menekülnétek az általánosból. Na, én igen. De a Schiller nekünk is meglesz.
Ha a lányod szereti az általánosát és neki számítana az, hogy Bp-re jár, akkor nem biztos, hogy örömmel menne a Schillerbe. Ami viszont szerintem ahhoz túl jó iskola, hogy "kudarcnak" élje meg valaki az oda bekerülést.
Én az vagyok, aki a körzeti suliból menekítené a gyerekét. A gyerekem nem érti, miért kell menekülni, ő jól elvan az osztályával, van 2-3 kifejezetten jó tanára. De sajnos a a különbség a gyerekek között egyre jobban észrevehető, digitális oktatás is megfejelte az egészet. Már most akkora lemaradás van tananyagban, és a teljesen leszakadók miatt haladni se lehet, csak pótolgatni mindent, de az nyolcadikra akkora különbséget jelent, ami miatt nagy szívás lenne a nyolcadikos felvételi.
Én egyetértenék az integrációval alsóban, de akit negyedik év végéig se lehet integrálni, azt ha benthagyják felsőben az osztályban, akkor a jóknak és átlagosoknak nem lesz pálya a maradás. A gyengébb is többet profitálna egy gyengébb, de homogén csoportban, és a jót se akarnák elvinni, mert az alapműveletekkel szenvedek még ötödikben is.
És jól hangzik az integráció, de amikor felsőben ez azt jelenti, hogy a gyengék lehúzzák az erőseket, nem csak azért, mert haladni nem lehet, hanem mert ha valaki tanulni akar vagy hajlandó megtanulni a verset, akkor le van stréberezve, meg ki van közösítve, az nagyon nem buli. És a tanárok se tudnak melléjük állni. Akkor meg ne csodálkozzanak, hogy hatodikban viszik azt, akit lehet. Ötödikben még nem olyan gáz a helyzet, de hatodikban már megy a kiközösítés, ha ki mer emelkedni valaki.
Szóval szerintem a hetedik-nyolcadikos leszakadó problémát szépen meg lehetne azzal oldani, ha szintenként osztanák el a gyerekeket. Akkor lehetne pálya a maradás. De így nem. A lassabb haladás elfogadható lenne, de az, hogy aki szeretne jól tanulni, azt kiközösítik, az nagyon nem.
A Móriczot miért hátrébb? Ott nagyon tetszik neki a tt és q humán is.
Nyelvekben nem annyira erős, de hátha ráérez mondjuk...
Szuper, köszi a visszajelzést, annak is örülök, hogy 6 éves a Schiller a 0-ról induló németeseknek és akkor a lányomnak a 40 pont magyart veszik figyelembe.
A jövő héten összehozom a Kifir jelentkezéseket is.
Szerintetek itt az irodalom vagy a nyelvtan füzetre gondolnak ?
“A behívott tanuló hozza magával egy-egy idei matematika-, magyarfüzetét és arcképes igazolványát!”
Szerintem jó az a sorrend, amit írtál, kb tükrözi az erősorrendet.
De szerintem a Schiller az nem 6+1, hanem sima 6 akkor is, ha nem tanult még németül a gyerek. Nagyon sok a csoportbontásuk, nyelvet is egy osztályon belül különböző szinten tanulják.
Jó a hangulata egyébként. Mi ott írtunk. 40 magyar, 31 matek lett. Nagyon kedvesek voltak. Csak ugye nekünk ott a 40 pont elveszik, mert német írásbelit kell írni annak, aki már tanult németül, és annak a pontja fog számítani.
Köszönöm!
Megnéztem, a kalkulátor szerint kb. 8 ponttal több jön ki, mint az utolsó felvett pontszáma (2020, 2019-ben). Csak nem emelkedik ehhez képest ennyit a pontszám.
Szóval ha a Károlyiban beüt a ménkű, akkor itt megleszünk remélhetőleg.
Azt hiszem túlgondolom ezt az egészet, röhög is rajtam a család :D
Ügyes, gratulálok !
Ennyi ponttal a László olasz sima ügy. :)
Azt azért jó ha tudod, hogy ott nemcsak a szokásos 5 tantárgyat veszik figyelembe, hanem plusz hozzá a 4 term.tud tárgyat is. Az írásbelinél a magyart jobban súlyozzák, mint a matekot. Ha a felvizsga.eu-n a Kalkulátorba beírod a jegyeit meg az írt pontjait, akkor tisztábban látszik a dolog.
Köszönöm!
Kizárólag kéttanba szeretne menni:) Rá van pörögve a nyelvekre.
Reménykedünk nagyon a Károlyiban, tényleg mindig is ez volt az álma.
Én vagyok aki szeretné túlbiztosítani a dolgot, ezért keresek még mentő sulit, bár remélem feleslegesen...
Szia !
Ady humán tagozatra jár fodrászom lánya.
Ezt ő írta:
"Balhék nincsenek,biztonságos,tiszta.
Nekünk bejött nagyon.Elég szigorúak az órán a tanárok,szünetben viszont emberséges-baráti-segítőkész az összes.
Jól definiáltan tanítanak,korrepetálnak.
Nekünk szuper az osztályunk,szerencsénk van.
Az ofő azt mondta év végén irigyelték a kollégák.
Sajnos más osztályokról nem tudok semmit."
Ott végzett szintén humánon egy másik ismerősöm lánya, most már másodéves egyetemista. Ő is szerette, de ők is azt mondták, hogy elég sokat kellett tanulni.
Persze lehet, hogy a humánon a törit nagyon nyomják, azért a sok tanulás, nem tudom.
A Károlyi szóbeli mentességről én nem tudok. De alapvetően a szóbeli egy jó alkalom hogy a gyerek megnézhesse az iskolát. Biztos ügyes lesz! Sok sikert!
Összejön. Szép eredmény, gratulálok! Ezzel az eredménnyel jó sok iskola szóba jöhet. Válogasd ki a felvizsgán ami elérhető távolságban van Nektek.
A gimiskola-n olvashatsz vélményeket a sulikról. Ha még marad kérdésed akkor kérdezz nyugodtan.
Sziasztok!
Véleményetekre lennék kíváncsi!
Gyermekem 84 pontot írt, 49 pont a hozott pontja.
Kispesti Károlyi volt mindig az álma. Azt gondolom, hogy ezzel a ponttal meglesz neki.
Ha valami úton-módon nagyon rosszul teljesít a szóbelin (amit nem gondolok, csak szeretném bebiztosítani magunkat) és esetleg nem jön össze, akkor a Szent László olasz kéttan összejöhet neki szerintetek?
A Károlyiban esetleg szokott lenni szóbeli mentesség (felvizsgás táblázatban úgy látom nem, de hátha csak nincs benne :) )
Szeretnék még egy mentőövet, esetleg tudnátok javasolni? A nyelvek érdeklik nagyon, angolból C1 megvan.
Köszönöm szépen!
Örülök, hogy bejött neki a Toldy.
Azt viszont sajnálom, hogy nem akar az itteni ismerőseivel kapcsolatot tartani, de biztos megvan az oka. Sok gyerek meg azért (is) választja itt helyben a Szerbet, hogy megmaradhassanak a helyi baráti kapcsolatok.
Örülök hogy másnak is ez a véleménye és nemcsak mi vagy “elfogultak” vagy “szerencsések”
Igen,értettem🙃Egyszer nehogy elcseréljük Őket 🤣
De ez is külön jó, hogy tényleg húzzák egymást a srácok🙏
És az iskolai programok is szuperek.
Korizás tesióràn,bentalvás,színház,kiállítás és még sorolhatnám.Nagyon pörgős,élményekkel teli félév van mögöttük.De ettől már most egy igazi osztályközösség alakult.
Igen, úgy tűnik, nagyon inspiráló a gyerekanyag. (csak arra céloztam előbb, hogy az egyetlen különbség a gyerekeink között az osztályuk, különben aggódnék, hogy ugyanazon a srácon osztozunk :D )
És igen, mi is imádtuk a szöveges értékelést, sok dicséret és finom kritika, valóban tűpontosan, nem kellett aggódni, hogy nem tudja a tanár, melyik gyerekről van szó ;)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?