Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Köszi, igazad van ezekben és nagyon lelkesítőleg is hat és megfontolandó mindaz, amit írsz.
Toldyt is szeretné megpróbálni és a Városmajorit is, meg még ott az Óbudai.
Óbudaiba jutna el a legkönnyebben, ha nem a Schiller.
Meg az Árpádba, de azt nagyon nem érzem esélyesnek.
Olyat nézz, ami a vonat valamelyik megállójától gyalognyira van vagy egy járművel, a Nyugatitól azért tágulnak a lehetőségek. A 2. kerület csak légvonalban van közelebb Hozzátok, közlekedésileg nem.
De hatosztályos alapból nincs sok a top-topokon kívül Bp-en. Közlekedésileg az Óbudaival járnátok legjobban, az miért nem tetszik?
Rákócziba be tud érni mondjuk 07:35-re. Az talán jobb közlekedésben is Nektek. Mikor kéne indulnia? Most mikor indul a 2. kerületbe? Igazából csak egy negyed órával kéne korábban a Rákócziba...A Móricz tényleg fent van. Lehet akkor már több lehetősége lenne 8. után erősebb sulikba.
Hatosnak még: Óbudai? Ady?
Városmajorit esélytelen megpróbálni egy nagyon jó töri vagy magyar szóbelivel? Lehet az, csak most gondolkodom, hogy még mi jöhet szóba.
Illetve a Toldyt is jobban körbe kéne járni...
Sziasztok!
A Schiller kapcsán érdeklődnék egy barát miatt, pont a 6 osztalyosrol. Ő sem németes eddig, tehát német nélkül menne, de állítólag nem akadály. Szimpatiku, hogy ennyire jó véleménnyel vagytok róla, az ilyen nem igazán hiteles gyakori kérdéseken és tarsain elég rosszakat olvastunk. Mennyire színvonalas iskola? Az OH alapján tavaly 82en jelentkeztek 6 osztályosra és 78 főt vettek fel. Ez fura, de lehet, hogy csak az elhelyezkedese miatt, mert azért inkább gondolom csak kozeliek jelentkeznek?
Ahhoz én is csatlakoznék, hogy a suliba bejutás az nem "utazgatás", hanem kényelmetlen ingázás.Jobb az, ha csak hazaszaladhat, ha délutáni programig nem lófrálnia kell valahol, hanem hazamegy, majd visszajön - sajnos ez agglomerációból mindig nehezebb. Így a közelség szerintem is szempont.
De minden olyan sulit beírnék, amihez a gyereknek van kedve, mert ha ő VÁLASZTJA, akkor azért nagyobb áldozatra is képes.
Csak tényleg meg kell gondolni, hogy egy adott suli többet nyújt-e, mint a mostani.
Én csak irigykedni tudok, hogy nem vagytok lépéskényszerben, és az is jó, ha végül majd májusban úgy döntötök, hogy marad a régi suliban.
Nekünk sajnos nincs ilyen opció. Az én lányomnak az lenne jó, ha maradhatna nyolcadikig a közelben, aztán nagyobb választék lenne, és jobban látszana, milyen irányban induljon. De annyira vacak a körzetes, hogy ott nem fog tudni értelmesen felkészülni nyolcadikos felvételire (hatodikban talán csak a némettanára és a töritanára az, aki nem cserélődött le tavaly óta, és még mázli, ahol csak egy csere volt).
Mondjuk minket az is motivál, hogy ha most végigcsináljuk a felvételit, akkor 2 év múlva nem kell újra, és lesz 4 viszonylag nyugis éve (mert azzal számolok, hogy majd az érettségi előtti 2 év lesz csak igazán húzós).
Szerintem a Móriczot ne vesd el, mert vagy sikerül, vagy nem. Ha sikerül, akkor diadalként éli meg, és örömmel fog járni. ha oda járva az derül ki, hogy nem jön be, akkor onnan van esély másik hatosztályosba átjelentkezni- Általánosból kevéssé hiszem. És visszalépni korábbi szintre könnyebb, ha magasabb szintről mennél, mint alacsonyabb szintről bekönyörögni a gyereket valahova.
Mivel nem vagytok lépéskényszerben, így viszont azokat a sulikat hanyagolnám, amit a gyerek nem érez vonzónak. Az a jó, ha a sikeres felvételi örömet jelent.
Oh, köszi, de általánost általánosra nem akarunk váltani.
Majd meglátjuk, ha most nem menne és úgy alakul, akkor a négyosztályost megnézzük.
Móriczban 07:30-kor, Rákócziba 07:45.kor kezdődik a tanítás, első óra.
Nálunk ezért is van/volt hátul a Rákóczi a XI-ből.
Ezt abszolút értem, csak teljesen más pl vasárnap délután bejönni és jól ellenni, meg hóban-fagyban hajnalban bezötyögni hosszú-hosszú úton, több átszállással. Mert a Majorba pl sokan jártak agglomerációból (akár Zsámbékról), de a busz gyakorlatilag a suli előtt tette le őket, és az úgy rendben van, még ha hosszú is az út. De vonat, aztán Aquincumból HÉV (nagyon tömött), aztán egyik busz, másik busz... Ez nem annyira felüdítő. Meg az se biztos, hogy hat éven át úgy alakul az életed, hogy minden reggel át tudod repíteni Solymárra.
És mindez egy szuper suliért még meg is érné, de a Móricz sztem nem is az. Rákóczit még el tudom képzelni. Toldyért, Majorért megérné.
Mindegy, majd kitaláljuk.
Lemérjük a menetidőt a Móriczba, Rákócziba sem lesz rövid a bejutás, viszont mindenképp szeretné megpróbálni ezeket, tetszenek neki a tagozatok és a 2. kerületre rákattant, neki minden egyes nap boldogság a prériről bemenni és megnyugvás a prérire visszajönni.
Ez a kettősség kell neki.
Nekünk sem Waldorf, sem egyházi nem jön szóba.
Kb Solymárról a vonat Aquincumra, 10 perc, Solymárra mindig elvisszük.
"Viszont a munkahelyünk a hegy másik oldalán van"
Most.
Viszont a munkahelyünk a hegy másik oldalán van és bármikor betud jönni a kiadóba megvárni minket vagy házit írni.
29-es vonalán...
Nem voltunk, de jókat hallottunk róla, illetve most is sokat utazik és szeret utazgatni, pláne amióta féléve egyedül jön és megy a 2. kerületbe.
A Schiller viszont nagyon kényelmes lenne, de most kitalálta, hogy azt ne, de beszélünk vele, mert ha van esélye most bekerülni, akkor miért ne és kiszámíthatatlan, hogy a leapadt osztálynak milyen lesz a színvonala.
Tegnap az ofő egy levélben már megpendítette a nyugdíjt, szóval nem tudom mi lesz.
Schillerbe úgy tűnik nincs szóbeli.
200 ból van neki 155 pontja, az ő számításuk szerint.
Móriczban meg az tetszik, hogy 50 pontot ér a szóbeli, így ott még sokat feltornázhat a pontjain.
Rákóczi a necces kategória, de első körben megpróbáljuk.
A negyedikes létszámot én nem olvastam sehol, de hátha két héten belül kijönnek az előzetes statisztikák.
Ahogy néztem, a negyeidkesek és a hatodikosok feladatsora is a könnyebbek közül való volt.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?