Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi fórum

Középiskolai felvételi (beszélgetés)

99125. arul
2022. jan. 31. 10:25

Sziasztok! A gimik.comagna.com-ot innen csinálja valaki?

A Városmajori gimi idei felvételi tájékoztatója szerint az írásbeli 100 pontot ér, de a kalkulátor sztem nem így számol. Jól értem, h idén a gimi változtatott?

Köszi

99124. Koppan
2022. jan. 31. 10:24

Árpád gimn. eredmények voltak már?

[link]

99123. Chelsey (válaszként erre: 99111. - Frita1)
2022. jan. 31. 10:20
Azt tudod csinálni, hogy arányosítod a pontokat pl. angol nyek-re 175 pontos maximumnál 141 ponttal lehetett bekerülni, ez arányosítva 161 pont. Illetve hozzáadsz még 25 pontot az utolsónak felvett pontjához, 166 pont. Valahol 161 és 166 pont között lett volna tavaly a ponthatár, ha 200 pontos rendszerben felvételiztek volna.
99122. Chelsey (válaszként erre: 99121. - Chelsey)
2022. jan. 31. 10:15
A Leövey korábban csak 25 pontot adott a szóbelire, most meg 50 pontot.
99121. Chelsey (válaszként erre: 99111. - Frita1)
2022. jan. 31. 10:13
Régebben máshogy számoltak. Most 50+100+50 pontot lehet szerezni vitt pontok+írásbeli+szóbeli. Természetesen nem tudod összehasonlítani egy az egyben a pontszámokat.
99120. a-nesz (válaszként erre: 99108. - Borian)
2022. jan. 31. 10:10
Jobbulást a lányodnak, biztos, hogy ez is sokat számított a felvételin. De minden rendben lesz, felkészültetek minden eshetőségre és jól fognak alakulni a dolgok! Jó, hogy ilyen hosszú listát írtatok, reméljük most azért normálisabb év lesz a tavalyihoz képest. Most a legfontosabb a teljes gyógyulás, szorítok neki!
99119. Chelsey (válaszként erre: 99100. - Borian)
2022. jan. 31. 10:04

Nagyon sajnálom, hogy a lányodat még mindig kínozza a covid. Mihamarabbi teljes felépülést kívánok neki!

A feladatokat meg mostmár ne nézegessétek. Jó lesz az a hosszú lista. Nyilván minden szóbelire nem fog tudni egyformán készülni, muszáj lesz szerintem kiválogatni, hogy melyek a legfontosabbak, a többire meg bemegy és lesz ahogy lesz. Legalábbis én úgy látom, hogy nagyon sok suli elég sok tételes felvételit tart. Persze mindegyik úgy gondolja bizonyára, hogy ha hozzájuk be akar kerülni egy gyerek, akkor az ő szóbelijükre készüljön.

Mosolyogtam egyet anyukádon, jól tette, hogy bement az ajánlásért. Valószínűleg nem lesz rá szükség, de jobb, hogy van :)

99118. AgiABC (válaszként erre: 99109. - Borian)
2022. jan. 31. 09:52
Anyunak is az antibiotikum segített végül. Egy hónap után azzal mászott ki belőle.
99117. Anzsi79 (válaszként erre: 99108. - Borian)
2022. jan. 31. 09:43

Akkor hasonló.Nálunk még lâz és hasfájás is volt pluszba.Ofő mondta,hallja suliban,hogy van ez îgy sokaknàl.

Jobbulást Neki!

99116. Borian
2022. jan. 31. 09:29

Átlósan most olvastam vissza, kérdeztetek a Lászlóról...

Nos, az én fiam osztálya (10. E.) az, amelyik elég szárnyaszegett most, a kémia tanár, aki OF is lett volna, mert a mostani elment szülni mindenféle huza-vona után felmondott és elment, sokáig bizonytalan volt a heyettesítése, de múlt hét óta kaptak szaktanári helyettesítést, nem is akármilyet (Hanga tanárnő). Osztályfőnökök viszont továbbra sincs és kicsit kapkodósra sikerült az ofő szaktárgyi helyettesítése is, de majd meglátjuk, hogyan alakul... szerdán lesz szülői, utána talán okosabb leszek.

Ezt a mizériát leszámítva szerintem jó suli, persze egy-két fura tanár van, mint mindenhol.

A tt képzés nagyon jól van felépítve, aki biztos abban, hogy a gyerek ilyen irányban szeretne továbbtanulni, az nyugodt lehet, hogy jó helyre küldi. A nyek-es évben is már van tt tantárgyuk, nem is kevés, tehát rögtön belevágnak a lecsüba és 5 évig nyomják.

Az angol kicsit problémásabb. Bár nyek-es szakirányként azt gondolná az ember, tuti jól megtanulnak angolul is, azért ez nagyon függ attól, hogy előtte tanult-e vki angolul, melyik tanárhoz kerül, stb. Igaz, minket nagyon hátrányosan érintett a covid, de én úgy látom, többet is haladhattak volna.

A német oktatás viszont jó, nyelvből mi ezt a kettőt ismerjük első kézből.

Ha bármi kérdés van még, írjatok.

99115. akinomuj (válaszként erre: 99114. - Puma76)
2022. jan. 31. 09:26

Az én gyerekemnek is a matek az erőssége, neki sem jött jól ez a sor - de ez van, ebből kell főzni.

Nem véletlenül küzdünk a magyar pontért. :-D

99114. puma76 (válaszként erre: 99113. - Akinomuj)
2022. jan. 31. 09:23

Jobban átgondolva igazad lehet :)

..mondjuk mi pont a kisebbség közé tartozunk, nekem az előző -ezek szerint hibás- gondolat segített elengedni azt a morcoskodást, amit amiatt éreztem, hogy bár magyarból sosem vártunk az átlagnál sokkal jobbat, de matekból egy jóval nehezebb soron is ment volna ugyanez az eredmény...Na mindegy, magam megnyugtatására hiszek benne, hogy valamiért ez most így volt jó 😊

99113. akinomuj (válaszként erre: 99104. - Puma76)
2022. jan. 31. 09:16

A specmaton egy ilyen mateksor után két rossz megoldás közül választhat az iskola.

1) A szokásos létszámot hívja be, így tkp. a figyelmetlenségi hibák és a magyar plusz a hozott szelektál első körben.

2) Több diákot hív be - több munka, több idő. A spec. szóbeli hosszú, rászánják az időt.

De azt hiszem, ez tényleg egy kisebbség problémája. :-)

99112. pixie.861 (válaszként erre: 98986. - Modika2)
2022. jan. 31. 09:15
Érdi VMG-hez még annyit, hogy egy jó szóbelivel a kémia tagozat meglehet, de arra érdemes nagyon felkészülni. Talán az általános is meglehet, bár tavaly oda 121 volt a ponthatár.
99111. Frita1
2022. jan. 31. 09:06
Sziasztok, valaki érti a Leövey pontszámítását? A táblázatokban max 175 pont van, a tájékoztatóban viszont max 200. Csalóka lehet az előző évek ponthatára, ha változott a számítás... 🌞
99110. tritong (válaszként erre: 99057. - Jaja55)
2022. jan. 31. 09:04
Köszönöm.:)
99109. Borian (válaszként erre: 99107. - Anzsi79)
2022. jan. 31. 09:04
ui: én is azt gyanítom, hogy talán kellene egy antibiotikum.
99108. Borian (válaszként erre: 99107. - Anzsi79)
2022. jan. 31. 09:03
Nagyon erős torokfájás, állandó fejfájás, levertség, takonykór (bocs). Láz nincs. És fáradt, sokat alszik, nagyon sápadt.
99107. Anzsi79 (válaszként erre: 99106. - Borian)
2022. jan. 31. 08:59

Off

A fiam is visszaesett múlt hétfőn, a 10. napon és sokkal vacakabbul volt,mint amikor pozitív volt. Negatív teszt után 5 nappal erős hasgörcsök, magas láz, levertség. (de neki nátha és fejfájás volt a kettő között)

Utána már nem lett pozitív a tesztje. Kapott antibiotkiumot és két napja már teljesen tünetmentes.

Ma végre megy suliba.

Nálatok mik a tünetek? Jobbulást! Biztos benne volt a covid is a 65 pontban. Nagyon sajnálom!

99106. Borian (válaszként erre: 99103. - Aszparagusz)
2022. jan. 31. 08:40
65 :-(
99105. AgiABC
2022. jan. 31. 08:26

Olyan gyorsan pörög a fórum, hogy nem tudok mindenkinek egyenként gratulálni az eredményéhez, ezért most mindenkinek gratulálok a pontjaihoz, és nem csak a sok ponthoz, hanem mindegyikhez, mert tudjuk, hogy abban is mekkora munka van.

Akinek pedig még a héten lesz betekintés, nekik drukkolok, hogy olyan legyen, amilyennek várták:-)

99104. puma76 (válaszként erre: 99096. - Ági_yoga)
2022. jan. 31. 08:26

Ahogy Pendrqgon mondja, szerintem kevesebb lesz. 2018-ban mindkét teszt egyszerűbbre sikerült.

Abban persze van nagy igazság, hogy a spec.mat.-ra vágyók szempontjából gyenge volt a matek. Ettől persze nem lett sehol 40-45 pontos átlaga ennek a sornak sem, de tény, hogy kimaradt belőle az a szöveges feladat, amit a jó matekosoknál is csak 10-ből 1 gyerek tud megoldani. Ami persze az iskolák szempontjából még jó is lehet, hisz nem feltétlenül azokat keresik, akik már mindent tudnak vagy alaposan begyakoroltak, hanem azokat, akik lelkesek, jól gondolkodnak, s akár pici rávezetéssel is, de meg fogják tudni oldani a szóbeli feladatokat, nem ragaszkodnak makacsul egy rossz megoldási módhoz, stb. Szóval így nagyobb választási lehetőségük van szóbelin akár azon gyermekek közül is, akik bár írásbelin nem bírkóztak volna meg bizonyos feladatokkal, de kiválóak a képességeik, s pici rávezetéssel, jó gondolatmenettel helyben meg fogják tudni oldani. Míg helyben az is esetleg jobban ki fog derülni, hogy ki az, aki bár képessége is lenne, s jól be is gyakorolt nehezebb típusú feladatokat is (akik ugye eleve előnyben lennének, ha a sorban lett volna olyan nehézségű feladat), s mégis nem annyira fejleszthető, kisebb a lelkesedés, akarat, stb. Szóval a másik oldalt vizsgálva nem biztos, hogy annyira rossz volt ez így.

99103. aszparagusz (válaszként erre: 99100. - Borian)
2022. jan. 31. 08:18
Mennyi lett a lányod összpontja?
99102. Ági_yoga (válaszként erre: 99101. - Levia)
2022. jan. 31. 07:51

Értem.

Én nem ilyen szűk körre értettem, hogy hogyan alakulnak a számok, hanem általánosságban, ezért is országos átlagot írtam. 😊

99101. levia (válaszként erre: 99099. - Ági_yoga)
2022. jan. 31. 07:44
A TOP 10 bpi hatosztályos, főleg a 4 specmatot inditó megítélese nem változott. A mostani vsz. kevesbé szóró matek inkább nekik okoz fejfájást, hasonlóan 2018-hoz. De egyenlőre ez meg csak hangos morfondírozás.
99100. Borian
2022. jan. 31. 07:41

Jó reggelt!

Úgy néz ki, a lányom már megint vagy még mindig covidos, ráadásul most rosszabbul van, mint először. Az az igazság, hogy a fejfájása sosem múlt el a kettő között, de mivel más baja nem volt, annak tulajdonítottuk, hogy biztos a sok fekvésből bemerevedett a nyaka, maszírozgattam neki, ha nagyon fájt, adtam gyógyszert. Már sosem tudjuk meg, ez mennyiben járult hozzá a rossz írásbelihez és mi lett volna ha, de azért elkeserítő. Ráadásul még nem igazán tudtunk hozzákezdeni a szóbeli felkésüléshez, mert nincs jól. A doki stombaton SOS tesztre küldte, de rossz helyre, így potyára mentünk, ma megyünk újrázni.

Legalább a felvételi lapokkal elkészültem, ha vége a sztrájknak, beviszem a suliba. 14 iskola, 28 tanulmányi terület, a bizonytalanság és kétségbeesés szülte lista. :-(

Az elsők csak a csodába való hit miatt maradtak rajta, a bő középső lista 1-2 ponton múlik, a vége a sportosztályok, ide van jelenleg viszonylag jó esélye, hacsak nem szállnak el nagyon a pontok. Nővérképzőt végül nem írtunk.

Anyukám vasárnap felvette a kalapját és elvonult templomba is, minden meggyőződése ellenére és kért lelkészi ajánlást, hátha ezen múlik a Sztehlo. Én beszéltem telefonon a fiam volt ofőjével, aki javította a magyarját, nagyon sajnálta, hogy nem tudott neki több pontot találni, de azt mondta, nagyon sokat fejlődött a lányom és szép dolgozat volt a 37 pont ellenére, csak most nagyon fura feladatok voltak, a sajt tanítványai sem írtak sokkal jobbat. Valószínűleg őszinte vot, mert azokban a feladatoban, ami neki számít (helyesírás, nyelvtan) hibátlanul teljesített, a fogalmazásban is csak vesszőhibák voltak. Sovány vigasz, de jól esett.

A matek pótot szórakozásból megírta, 41 pontos lett. :-( A francba.

99099. Ági_yoga (válaszként erre: 99097. - Pendragon)
2022. jan. 31. 07:31

Köszönöm a választ!

Én úgy látom, hogy annak ellenére, ha magasabb lesz a tavalyi átlagtól az elért országos érték, akkor is a tavalyi behívási és utolsóként felvett gyerek pontszámából kell kiindulni és ahhoz adni kb. 2 pontot ( amivel kb. magasabb lehet az idei írásbeli átlag). Azt nem vehetjük alapul, hogy 3-4 évvel ezelőtt milyen iskolai ponthatárok voltak, hiszen azóta egyes iskolák megítélése és népszerűsége igen megváltozott. Vannak olyan közepesen erős iskolák, ahol 2018- ban 5-10 ponttal alacsonyabb volt még a felvételi pontszám, mint tavaly (országos átlag ide vagy oda).

Ti hogy gondoljátok?

2022. jan. 31. 07:20

Pici infó a Móriczról. Hihetelen hogy mik nem fontosak manapság.

[link]

99097. pendragon (válaszként erre: 99096. - Ági_yoga)
2022. jan. 31. 07:05
Én úgy ertelmezem Puma76 hozzaszolasat, hogy alacsonyabb lesz, mint 2018-ban.
99096. Ági_yoga (válaszként erre: 99088. - Puma76)
2022. jan. 31. 06:51
Szerinted magasabbak lesznek a ponthatárok, mint 2018-ban? A hatodikos és/vagy a nyolcadikos pontokra gondolsz ?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook