Középiskolai felvételi (beszélgetés)
A következő linkkel elérhető oldalon vannak a suliról elég részletekbe menő leírások (másoktól és tőlem is), amelyek innen, a fórumról származnak, az itteni hozzászólások gyűjteménye (szó esik a felvett tanulók osztályba sorolásáról is):
(Ki kell választani az iskolát, majd: „Mutasd!” gomb.)
Köszönöm,én is így értelmeztem.Tehát az,hogy a gyerek a németet tudja e majd folytatni,a szintfelmérő utan derül ki..
Más hasznos infót esetleg megosztanál a sulival kapcsolatban? Bármi jól jönne..
Az,hogy melyik osztályba kerül,ki lesz az ofő mikor derül ki?
Tudom. Nekem van ismerősöm ahol a gyerek a VMG énekes osztályát hagyta ott hasonlók miatt.
Én sem értem sógoromékat, hogy tudnak így véleményezni. Pedig általában utánanéznek dolgoknak.
Férjem BME mérnök informatikát végzett, azt mondja, hogy jó matekosnak játék megtanulni a programozást, de mindig van 1-2 jó matekos aki valamiert szenved vele.
Orvos ismerős most tanul főiskolán progtamozást és matekot, könnyen megy neki.
Általában egy németes csoport indult eddig a Trefortban 7. osztálytól, és oda hasonló nyelvtudású tanulókat sorolnak a májusi szintfelmérő tesztek alapján. Ha valakinek a német nyelvi tudásszintje nem illeszkedik a többségéhez, akkor korrekt módon elbeszélgetnek a gyerekkel és a szülőkkel, hogy javaslatot tegyenek inkább az angol nyelv felvételére (angolból több nyelvi szintű csoport is indul, kezdőtől a középfokig). Akkor a 9. évfolyamtól lehet második nyelvként felvenni a németet, amikor már több csoport is indul ebből a nyelvből.
A mi évfolyamunkban éppen sok kiváló nyelvtudású (két tannyelvű vagy német nemzetiségi iskolából érkező) diák kezdte a tanulmányait, ezért aki nem illeszkedett ahhoz a szinthez, annak az angolt javasolták első nyelvnek.
Ettől a kérdéstől mindig zavarba jövök, mert mielőtt fel nem vették a nagyot, azt hittem, ő nem odavaló. Azt hittem az Api zseniképző versenyistálló, hideg-rideg, csak a hajtás, tanulás. Azért írtuk be, mert miért ne? Nekünk kedvező volt a hozott pontok számítása, hiszen sosem volt kitűnő a gyerek, de itt ez nem jelentett hátrányt.
Már a szóbelin kiderült, hogy téves elképzeléseink vannak. Ott eldőlt, hogy nagyon tetszik neki.
Ez azóta is így van. Ő is jóeszű gyerek, könnyen memorizál, de nem különesebben volt szorgalmas, sőt, megúszásra jàtszott. Ez utóbbi azért megváltozott, 11.-re kialakult benne a tanulni akarok, mert tanulni kell. A kisebbikben ez még nincs meg. Ő is jóeszű, de még lazázik.
Ezekkel csak azt akarom mondani, amit akkor gondoltam, amikor felvették a nagyot: akit felvesznek, az odavaló. Támogató környezet van, nem számonkérő. Sokféle gyerek jár oda, és nagyon kevés morzsolódik le. De ők is általában családi okok miatt (költözés, szülők zűrös válása), és nem azért, mert nem bírják, nem szeretik a sulit.
Szia!
A Trefortban a németet tanuló első nyelvesek utolsó évben DSD C1 (komplex felsofokú) nyelvvizsgát tesznek. (Úgy tudom tavaly a 30 főből 28-nak sikerült)
TT vagy info, ezt még nem döntöttük el teljesen, mindkettő érdekli, és jó helyeink is vannak.
(Egyébként a gyerek tt-szeretetében lehet, hogy már szerepet játszott a Jedlik, voltunk ott 1-2 éve kutatók éjszakáján, és itt Csepelen a sétálóutcában is volt a jedlikes labornak ilyen kitelepülése, fizikai-kémiai kísérleteket mutattak be :) )
Második nyelvnek német, francia, olaszt jelöltünk ebben a sorrendben.
Ezt nem könnyű eldönteni, mindkettő jó hely. Ha a matektanár és az ofő az Istvánban a mostani 12.-es specmat (fő) matektanára lesz, az az István felé billentené nekem (jó fej, jó tanár, jó ofő).
A Fazekas általános osztályban amúgy a nem a szorgalmáról híres gyerek nem biztos, hogy jól érezné magát, de ki tudja. A specmathoz kifejezetten matekos érdeklődés nem árt, de azért az Istvánban ez nem annyira pörög, mint a Fazekasban, az óraszám is kisebb (kilencediktől).
Alternatíva lehet még a Trefort, ha beírtátok és bejut.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?