Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi fórum

Középiskolai felvételi (beszélgetés)

43805. hampa (válaszként erre: 43719. - Zitoka)
2019. márc. 15. 22:08
Ez az egy év elég furcsán hangzik, addig nem törölheti az iskola a gyereket a nyilvántartásából, amíg a gyerek tanköteles korú.
43804. pepibeni
2019. márc. 15. 21:37

Sziasztok!

Én eddig csak olvasó voltam itt a fórumon és nagyon sok hasznos infót kaptam,ezért nagyon hálás vagyok nektek.

A lányom biztos bejutó helyen van a Radnóti németen,Trefortban és már csak az Api listáját várjuk,de ott is mentesek voltunk.

Api,Trefort szobelije nagyon tetszett neki,jól érezte magát, rá voltak kiváncsiak.

Na most ott tartunk,hogy folyton változik a listánk,nem tudunk dönteni...

Van e valakinek infója a Trefort német oktatásáról,milyen erős,színvonal..stb

43803. buborék3 (válaszként erre: 43766. - Judyboszi)
2019. márc. 15. 19:18
Mire irányult a kérdés? Mi a Veresben vagyunk érdekeltek. Sajnos még nem tették közzé az ideiglenes listát. Már elég izgatott vagyok....
43802. Markaa
2019. márc. 15. 19:10

István-os előkészítőről:

Az előkészítő nagyon jó volt. Legszuperebb tanárokkal. Mindkét tárgyból tematikusan végig mentek a tananyagon, ami kell a felvételihez, típus feladatokon, a tanárok saját példákat hoztak. ÉS van mindkét tárgyhoz tehetséggondozó munkafüzetük, tele feladatokkal, azokból is megcsináltak egy csomót.

Karácsony előtt kezdtek megírni feladatsorokat időre, tanár által össze állítottat vagy a munkafüzetben is vannak feladatsorok. Vagy ott javították, vagy a tanár elvitte és hozta legközelebb. Magyarból minden órán fogalmazással kezdtek, mindig 1 valaki felolvasta, és annak le lett pontozva. Januárban már csak sorok voltak, de más mint, ami az interneten elérhető. Van szóbeli felkészítő is, az már nem volt olyan hatékony.

43801. eleonóra123 (válaszként erre: 43799. - Sütanapocska)
2019. márc. 15. 18:59
De ha minden nap a helyére kerül egy suli akkor pont készen lesztek! 😀
43800. eleonóra123 (válaszként erre: 43777. - Nokititi)
2019. márc. 15. 18:56

Sajnos nyolcosztályosban mi is tapasztaltunk ilyet, de nem a diákok hanem a tantestület részéről. Akik a lista első feléből jutottak be azok megválaszthatták az első nyelvet, jellemzően az angolt. A második fele németes lett. Az angolos osztályok tapasztaltabb, motiváltabb tanárokat kaptak, a németeseket meg az tanította (kis túlzással) aki éppen arra járt.

Lányomék azt beszéltek meg hogy ki hány pontot írt, de ez kb. egy hétig volt beszédtéma. Azóta nem esett róla szó, nincs jelentősége. Mindenki osztálytárs és pont.

Fiam osztályában ha esett is szó erről az az ő ingerküszöbét nem érte el. :)

Nem a megbeszélés ténye borzasztott el hanem az hogy a rangsorban elfoglalt hely négy évre meghatározhatja egy gyerek helyét egy közösségben. De a hozzászólások alapján úgy tűnik hogy ez szerencsére nem minden osztályra igaz.

Sok sikert nektek!

2019. márc. 15. 18:19
Nem haladunk valami gyorsan. Egy nap alatt arra jutottunk, hogy Károlyit biztosan nem írjuk be első helyre. Így egy hely megürül. Ha ez valakinek számít.... 🙂
43798. Judyboszi (válaszként erre: 43794. - Kocmanka78)
2019. márc. 15. 17:01
Oh, ez nem jó hír.
43797. vgab128 (válaszként erre: 43796. - Nokititi)
2019. márc. 15. 16:56
Az, hogy mennyire nagy a versenyszellem a Fazekasban, nagyban függ az osztálytól. Ha a lányod szeretne odamenni, díjazott volt a Pálmayn és a kissé elrontott szóbeli ellenére bekerül, akkor valószínűleg érdemes megpróbálnia. A Fazekas specmat közössége és matekoktatása nem csak Magyarországon, hanem nemzetközileg is kiemelkedő és ezzel a jelzővel talán még alulbecsültem.
43796. nokititi (válaszként erre: 43789. - Márta3)
2019. márc. 15. 16:44
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást. A gratulációt is, bar a specmat még 100% ig nincs meg, csak az elmúlt évek statisztikája alapján áll bejutó helyen. Lehet tényleg az lesz a legjobb ha hagyjuk a sorrendben elöl, ha sikerül annak örülünk, ha nem akkor meg úgyis jó lesz.
43795. bmacs (válaszként erre: 43753. - Nokititi)
2019. márc. 15. 16:34
Bár másik suli, de a szomszéd kislányt általános tagozatra vették fel, de annyira okos volt matekból, hogy átvették matek tagozatra. A vágyott suliban sokkal több esélye van, hogy variáljon, átmenjen. Én tuti azt választanám.
43794. Kocmanka78 (válaszként erre: 43766. - Judyboszi)
2019. márc. 15. 16:09
A férjem nekilátott összehasonlítani a VP és a Babits listát, azt mondta, kevesebb, mint 10 átfedést látott. Én konkrétan emlékszem néhány névre ami a Babitsban és az NLG-ben is közös volt, de csak azért, mert jellegzetes nevek voltak.
43793. Besti (válaszként erre: 43691. - Vau)
2019. márc. 15. 15:38
Úgy tűnik :-( nem örülök neki
43792. Markaa (válaszként erre: 43779. - Derkobals)
2019. márc. 15. 15:27
Nem tudom, hogy mire gondolsz, mit szeretnél megtudni az Istvánnal kapcsolatban?
43791. szilvih2
2019. márc. 15. 15:21
Van itt olyan, akit hívtak a Karinthybol, és elfogadták a németre tagozatfelvetelt? Vajon ők már rajta vannak a Karinthys listán?
43790. eiken (válaszként erre: 43761. - Nokititi)
2019. márc. 15. 14:46

Könnyen lehet, hogy majd önbizalmat szerez ott, vagy megügyesedik. Vagy ügyes csak most nagyon izgult.

Matek tanárával beszéltetek erről?

43789. Márta3 (válaszként erre: 43768. - Nokititi)
2019. márc. 15. 14:35

Szerintem azért izgulhatott jobban, mert érezte, hogy ez az IGAZI, és ezért is ragaszkodik hozzá. A gyerekek ösztöne ebben a kérdésben igen jól működik.

Amikor a nyílt napon voltunk egy spec. matekos fiút kérdezgettek a szülők, és neki az volt a tapasztalata, hogy az évek múlásával sokkal jobb eredményeket érnek el a szorgalmas, és kitartóan gyakorló diákok, mint a lusta zsenik. A saját példáját is felhozta, hogy sokszor a nem túl fényes eredmény ellenére is jelentkezik versenyekre, mert abból is tanul, és a felkészülés során is fejlődik.

Visszatérve a lányodra, ha érzitek, hogy csupán az izgalom miatt nem tudta kihozni magából a maximumot, és ez a vágya, támogassátok! A Fazekas szóbelije elég alapos, a tanárok pedig igen magas szaktudásúak ahhoz, hogy eldöntsék, ki az, aki odavaló. Inkább erősítsétek az önbizalmát, már csak azért is, mert attól nincs feljebb, mint hogy oda bekerülhet valaki. Gratulálok a kislányodnak! :)

43788. Alma2006 (válaszként erre: 43758. - Virgilius)
2019. márc. 15. 14:00
Hogy milyen osztály jön össze, nem tudható! Azt válasszátok, ahova szíve szerint menne, és ne gondolkozzatok előre, sajnos az lutri, hogy milyen lesz az összetétel. Tökéletes iskola nincs!😊
43787. Alma2006 (válaszként erre: 43784. - Andi2014)
2019. márc. 15. 13:55
Nálunk a Toldyban egyáltalán nem téma, nem is foglalkoznak vele, szóval nincs mindenhol így.Büszkék arra, hogy Toldysok és azt értékelik, hogy ott az órán ill. órák utáni elfoglaltság kapcsán ki milyen kreatív, okos és egyéni, de ez csak motiválja őket. Vki már írta, hogy a Trefortban sem foglalkoznak ezzel. Ez szerintem gyerek függő!
43786. vau (válaszként erre: 43761. - Nokititi)
2019. márc. 15. 13:51

Még 1-2 gondolat aztán leszállok a témáról.

Tényleg nem esznek reggelire senkit.

Tehetséggondozás van. Ha jó a nyelvérzéke akkor azt támogatják, ha irodalmár lelkű, akkor van jó magyar tanára, ...

Senkinek sem kötelező versenyre menni, vagy nyerni. A kivételes gyerekekkel kivételes tanárok kivételes módon foglalkoznak. A többiek is jó oktatást kapnak.

43785. nokititi (válaszként erre: 43781. - Vau)
2019. márc. 15. 13:48
Köszi😊
43784. Andi2014 (válaszként erre: 43772. - Eleonóra123)
2019. márc. 15. 13:43
Máshol is megbeszélik, tudják kinek, hogy sikerült az írásbelije. A fiamnak csak kilencven egy pontja volt, és ez zavarta is. Tudják, ki a létszámon felüli. De ez mindenhol így van.
43783. vau (válaszként erre: 43773. - Virgilius)
2019. márc. 15. 13:43

Szerintem az osztály legjobbjai versengenek a szakkörért, meg a táborért. És nekik való is a tábor meg a versengés is.

Az osztály második fele meg többnyire tojik erre és csak szimplán magas szintű oktatást kap. Mivel ők is baromi okosak ezt haszonsítani is fogják tudni később.

43782. Huncutka03 (válaszként erre: 43776. - Akinomuj)
2019. márc. 15. 13:38
Több ismerős gyereke jár a Fazekasba, Mindegyik arról mesél, hogy a gyerekek segítik egymást, nincs versengés. Félévre még a gyengébbek is 4-5-ös jegyeket kaptak. Akinek nehezen megy valamelyik tantárgy, azt segíti olyan tanuló akinek jól megy. Nagyon jó a csapatszellem.
43781. vau (válaszként erre: 43761. - Nokititi)
2019. márc. 15. 13:37

Helo Nokititi!

Én is fazék specmatba jártam. Több, mint 20 éve.

Matekból az osztály közepén voltam. Az osztály legjobbjai tudását felfogni nem lehetett. De soha nem éreztem, vagy éreztették, hogy ők mennyivel jobbak. Ők egymás között és magukkal versengtek az OKTV dobogós és olimpiai helyekért.

Az osztály tudásban második fele pedig olyan matekot kapott, hogy első (mostani 9.) osztályban simán leérettségizett volna. Egyetemi felvételi nevetségesen könnyűnek számított.

Én úgy tekintek vissza, hogy jó volt a közösség. Különleges koponyákkal voltam összezárva. Lett belőlük történész, jogász, nyelvész, befektetési szaki, póker milliomos, tanár. Helyezettek voltak földrajz, angol és talán töri OKTV-n is.

30 gyerekből 10-12-nek matek a mindene. A többiek egyszerűen csak okosak.

Tanárok nagyon jók voltak.

Ha lányod szeretne oda menni, voltak versenyeredményei is, akkor én nem tartanám vissza, sőt bátorítanám is.

Sok sikert!

43780. derkobals (válaszként erre: 43779. - Derkobals)
2019. márc. 15. 13:37
Felvétel előkészítővel helyesen
43779. derkobals
2019. márc. 15. 13:31
Sziasztok! Az Istvános felvételivel kapcsolatban kérdezném a tapasztalatokat, csak a sorokat beszélik végig, vagy van valami plusz?
2019. márc. 15. 13:17
Van esetleg infótok a törökbálint Bálint Márton suliról? Vélemény, tapasztalat, bármi jöhet.
43777. nokititi (válaszként erre: 43772. - Eleonóra123)
2019. márc. 15. 13:00

Unokatesó 8 osztályos gimiben most hatodikos . Az osztályban

tisztában vannak vele , hogy ki jutott be első helyen és azzal is , hogy ki protekcióval. Pedig biztos nem hirdették ki. Ez nem Fazekas specifikus.

43776. akinomuj (válaszként erre: 43773. - Virgilius)
2019. márc. 15. 12:57

Hát, lehet, hogy az én fiam egy másik Fazekasba jár. :-O

Vagy ő nem érzékeli ezt a versengés dolgot. Vagy az ő osztályukban nincs.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook