Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Most kérdeztem ismerőst, 1 éve végzett ott a gyereke.
Neki a második nyelv volt az orosz de azt is elsőtől tanulta ( első nyelv neki német), szuper tanára volt ( orosz nemzetiségű) aztán egy magyar, de állítólag ő is jó volt. De azért kellett magántanár is, hogy negyedikben tavasszal sikeres középfokút tegyen.
Különösebb infom nincs, de nálunk is volt Jedlik-Leövey összemérés, igaz, más tagozaton. A két angol tagozat szerintem tanulmányilag nagyjából egy szinten lehet.
Nálunk végül is a Jedlik nyert, egyrészt mert tt-vonalon jobbnak tűnik, nekünk közelebb van, ezen kívül kertvárosibb részen van és telken belül van tornaterem és udvar.
Nem tapasztalat, csak vélemény: szerintem a nyek megalapozottabb nyelvtudást ad mintha csak tagozatos lenne hiszen egy évig csak a nyelv elsajátítására kell koncentrálnia.
A Jedlikben járt ismerősünk nyelvi osztályba, lett nyelvvizsgája és szeretett oda járni.
Helo azoknak akik holnap 12.00-kor az API honlapját fogjátok terhelni.
Hányas sorszám az ami láttan hátra lehet dőlni?
80? 90? 100? vagy más? Hogy értékelitek ez előző évek statisztikáit?
Sziasztok,
meg tudja valaki mondani, hogy a hatosztályos Toldy Gimn. évfolyamaiban ki lesz szeptembertől a két osztályfőnök? Illetve van-e (jelentős) különbség a két indított osztály tematikája között a nyelvválasztáson (angol vagy német) kívül? A honlapon található infókon túl. Köszönettel, luca23
Trefort, de minket nem érint, az enyém végzős az idén.
A felvételivel kapcsolatos izgalmak nálunk egy lépcsőfokkal magasabbra kerültek. :)
Az Óbudaiba pl. be kell menni:
"Kérjük azokat a szülőket, akik módosítást szeretnének (új képzési terület felvétele) feltétlenül keressék fel intézményünket, (2019.03.19-én 8:00 és 16:00 óra között) mert csak így lesz érvényes a módosítás."
Mivel nem sok idő lesz a módosításra, szvsz jobb személyesen intézni, mint arra várni, hogy megkapják-e, időben olvassák-e az e-maileket.
A digitális generáció 😁
Most mondja a lányom, hogy Insta-n két hatodikos is, aki Trefort várólistás, bekövetkezett Őt. Ráírtak és kérdezgetik, infót gyűjtenek. 🙂
Én emlékszem, hogy mivel az angolos osztályba kb. ötszörös volt a túljelentkezés, azoknak a gyerekeknek, akiknek ide nem sikerült bejutni, de az iskola lemondani sem akart róluk, felajánlották a német, vagy más tagozatot. Olyannak is, aki meg sem jelölte.
Az első év elején egyébként is volt átjárás egyik osztályból a másikba.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?