Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Félévi 3-as nem számít, év végére 4-est kell belőle csinálni, és akkor semmi gond.
KIFIR felvételi tájékoztató:
„Új tanulmányi terület csak a már szereplő iskolákon belül, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon kell feltüntetni.”
Eszerint nyoma kell legyen az iskolával való egyeztetésnek. Elképzelhetőnek tartom, hogy a központ felé az iskolák is lejelentik az új tanulmányi területet igénylőket és ezt a központban összevetik a módosított tanulói adatlapokkal.
Jövőre szeretnénk de most 5. félévkor 3asunk is van... Meglátjuk mit sikerül másodiknak összehozni, de vele sokkal nehezebb menetre készülök.
Jövőre szeretnétek? Nem lehet kicsit belehúzni?
Nincs semmi veszve! De elengedhetetlen lesz egy magas központi írásbeli.
És ugye ott van még a méltányossági....de azt itt többször kibeszéltük, hogy lutri.
Az angol az a Xantusban a legjobb de nem ezt kérdezted 🙃
A többi nyelvből az olasz spanyol a nagyon jó ott.
Hát a 2db 4-es messze van nekünk 😢 pedig nagyon szimpatikus a Trefort a leírtak alapján !
Köszönöm az infót:( Remélem, érkezik még tapasztalat, esetleg pozitív élmény is mielőtt döntünk. Ismerőseim angol szakra járnak és maximálisan pozitívan nyilatkoznak róla. Megcéloztuk azt is, ám a rangsorból hiányzik a gyerek OM azonosítója (???) - hétfőn felhívom őket.
Látod erre nem tudok válaszolni. Nálunk egyetlen lány van, aki két négyessel jött, a másik 31 mind színkitűnő volt.
Próbálkozni magas központi eredménnyel érdemes, akkor a hozott nem max. nem kap hangsúlyt.
Én azt mondanám, aki hatodik osztályra megtanult tanulni, egyedül tanulni, az megállja a helyét. Nálunk a lányom pl csak hétköznap tanul. A hétvégék szabadok, tekereg, bandázik a többiekkel. Néha maga az Ofő szervez programot. 🙂
Kőrösi is kitette az ideiglenes jegyzéket végre
Trefort 6 osztalyosba mennyire nehéz bejutni ha nem túl jó a bizi? Érdemes próbálkozni ? Vagy nem kitűnő tanuló nem is való oda mert túl erős lenne neki?
Igen a gyerekek ezt a sulit akarják valamiért 🙃
Az olasz állítólag nagyon jó - az igazgatónő is egy kiváló olasz tanár.
Oroszt egyik ismerősöm felvette ott 3. nyelvnek mert megvolt már 2. nyelvből a c1e de végül leadta mert szerinte nagyon rosszul tanították az oroszt -ez tavalyi story elég friss
Nagyon sajnálom, hogy így jártatok!
A mi osztályunk nem tudja mi az, hogy rosszabb meg még rosszabb tanár. És más tantárgynál is le vagyunk nyűgözve a történteken. Fizikát most még bontott csoportban tanulják és ment a drukk, hogy jövőre a számukra kedvesebb vigye az egész osztályt. Beszéltek vele, az Ofővel és az Igazgató Úrral is, és elintézték maguknak. 🙂
“A módosítás során tanulmányi területet törölni nem lehet, azonban azok eredetileg beírt sorrendje átalakítható, illetve új tanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapon szerepelt. Új tanulmányi terület csak a már szereplő iskolákon belül, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon kell feltüntetni. Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni! A módosító tanulói adatlap kitöltésével a korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti.”
Jól van, van egy újabb problémánk! 😁
Nekünk a módosításkor kérte a papírt az iskolatitkár az ált. suliban. Anélkül be sem írta volna. Lehet, hogy Győrbe is el kell küldeni?
Sziasztok! A Xántus János gimnázium orosz és olasz nyelvi képzés (első nyelvként) színvonaláról tudna valaki információt adni? Az angolról és a németről már esett szó... Minden infó jól jönne, úgy tűnik, hogy ez az iskola borítja az eddigi rangsort a gyereknél. Köszönöm előre is.
De ha lehet ilyet, csak nem kérdezték meg külön, akkor esetleg rangsorolják? :)
Semmi. Elutasítják ha nem lehet. Mintha be sem írták volna, nem rangsorolják.
Ez lesz. Megmondom, hogy menjenek be a suliba, és tisztázzák le. Bár ettől is ódzkodni fognak, mert kicsi város, kicsi járás, mindenki ismer mindenkit, és milyen kellemetlen, hogy a szuper kislány ilyen rosszat írt. Én a kislány miatt próbálkozom.
Én vizsont arról nem tudom meggyőzni aa barátnőmet, hogy ha új tanulmányi területet akarnak felvenni, akkor arról is meg kell kérdezniük adott suli iagzgatóját. Merthogy az ofő azt mondta, hogy lehet felvenni újat és pont. Kérdés, ha felveszik ily módon (nem megkérdezve), mert technikailag ezt tényleg lehet, és továbbküldik Győrbe, akkor mi van?
Vidéken ez kicsit másképp van. Nem végső megoldás, hanem az egyetlen jó lehetőség.
Nem is kell meggyőzni, mert lehet, hogy annak a sulinak az igazgatója pont nem engedné ahová ők szeretnének átmenni. Kérdezzenek rá. Mi is ezt tettük. Aztán végül nem éltünk a lehetőséggel, mert jól elvan a nyekes sulijában.
Mi nem voltunk ilyen szerencsések,hogy két csoport induljon németből,ezért a lányom semmit nem fejlődött volna németből,ha nem járna külön tanárhoz.Az ígéret megvolt nálunk is,aztán szeptemberben mégis csak egy csoportot indítottak.Szerencsére jövőre már tehet előrehozott érettségit,és nem kell tovább feleslegesen ülnie órákon.Egyébként a Trefortban is van jobb,rosszabb,és még annál is rosszabb német nyelvtanár.
Sulin belül ez gyakorlat régebben sem volt szokatlan. Egy jó barátunk a francia nyekes év után sulin belül (átvétellel) váltott matek tagozatra, csatlakozott be az újonnan felvételizők közé. Eredetileg oda nem volt elég pontja (és nyomasztotta a lány dominancia.)
Két éve talán kevesebben olvastak minket, akkor még nem volt a felvizsga.
Ez jó hír az újaknak!
Akkor én félrevezető voltam, 2016-ban ez még nem adatott meg mindenkinek.
Ezt 2 éve is kiveséztük alaposan, mert én akkor döbbentem rá. Akkor jött velem szembe a srác az Apiban.
De ha gondoljátok, töröltessük.
Szerintem nem zárja ki, éppenséggel akárki beadhat bármit, de aztán az átiratkozásnál legkésőbb kiderülne, hogy valami nem stimmel. Pl a nyolcadikos bizi két évvel régebbi, akkor hol volt két évig ugye.
És igen, lehet, hogy olvasnak.
Valósznűleg nem véletlen. De a 9., 10., stb. évfolyamot kizárja? Mi még papíron jelentkeztünk, így nem tudom.
Csak azt, hogy a fiam ált. isk. osztálytársa a JAG nyekről ment az Apiba 1 évvel később.
Akkor nekünk is csendben kellene maradnunk, hátha olvasnak!
További ajánlott fórumok: