Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Sziasztok!
Felszabadultak biztos helyek Jedlik matek, angol és informatika tagozatán. Nem ezt választjuk. 🙂
Sziasztok, nagyon szeretnék véleményeket az Óbudai Gimnáziumról, elsősorban a 4.évfolyamos nyelvi tagozatok érdekelnének, de minden info jól jönne a suli szellemiségéről, hangulatáról, programokról, tanárokról.
Előre is köszönöm!
2017-ben az angol 55, és a német 43 bejutós volt.
Itt nincs kinn lista, így csak egy-egy ember pontszámából következtethetünk ezekre.
"Más iskolákkal együtt nem győzzük eleget hangsúlyozni: az iskolák, illetve tanulmányi területek sorba rendezése során egyetlen szempontot érdemes figyelembe venniük: mi a vágyott sorrend, hová szeretnének leginkább bejutni. Éppen ezért azt tanácsoljuk: akkor és csak akkor változtassanak a korábbi sorrenden, ha az iskolák iránti szimpátiájuk változott az elmúlt hetekben."
Ezt viszont jól leírja a VMG (is).
Tényleg? Ezt nem is gondoltam volna. És a többi top gimi? Gondolom, a Fazekas, mivel reál beállítottságú, jó ebből a szempontból, de mi a helyzet a többivel?
És a digitális táblákat is fokmeronek szokták használni, ezeknek van jelentősége gimiben?
Hát igen nem túl tiszta...
Érdekes mert a másik két osztálynál vannak keretszámok. Lehet, hogy az énektagoaztra jelentkezők száma nagyon bizonytalan, ezért nem jelentetnek meg konkrét számokat..
Szia!
Babitsban melyik tagozaton vagytok érdekeltek?
Sziasztok!
A Városmajori lekérdhezető:)
Én viszont azt szeretném kérdezni, hogy lehet e tudni a biológia tagozatra hány főt vesznek fel? Sehol nem találom..
Hú, ez nekem is jól jött. Köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad !
Ugye az Istvánban Szombat reggel/délelőttönként volt előkészítő? 10 vagy 12 alkalom, ha jól tudom?
Azt nem tudod véletlenül, hogy minden korosztálynak ugyanakkor van ( persze más-más termekben) vagy más-más időpontban?
Jövőre hatodikos és nyolcadikos gyerekemet tervezem vinni előkészítőre, azért érdekel ennyire. :)
Szerintem az Apiban azért nem hagyják, mert egy évnyi középiskolai tananyagot nem lehet olyan szinten pótolni, ahogy azt elvárják.
Ez a kislány az USA-ban volt, és egy olyan programban vett részt, amelyben időszakos vizsgára sem jöhetett volna haza, már ha egyáltalan ad ilyen lehetőséget az Api.
Ja, így ok, úgy értelmeztem, hogy 1 évig tartják a suliban a helyét, de csak eggyel lejjebb mehet vissza. 1 év után pedig nem mehet.
Az én gyerekem 1 év után is visszamehet a saját osztályába (persze ha levizsgázik, amiből előírják), igaz, ő még csak általánosba jár.
A gyerek sikerrel járt, már tudjuk a 4 évfolyamos Apis ofőket.
Illetve változott a tagozatok osztályba rendezése.
Mat.-fiz. - humán és biosz-komplex lesz jövőre.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?