Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Nem az valóban. Pedig "nekem a Balaton a Riviéra".:)
Pont erről akartam írni látván, hogy "ki mikor teszi ki" kérdéstről írtok sokan.
Németh Lászlóba mi is beadtuk és érdekelt a kérdés. Felhívtam múlt hét vége felé a sulit és azt a választ kaptam, hogy 12-én tervezik kirakni, mert
1) "sokat kell vele dolgozni" (?!???! ezt nem fogtam fel. Egy nap alatt biztos össze lehet hozni egy XLS-ben az adatokat. Remélem nem egyesével másolgatják a számokat CTRL-C és CTRL-V vel többszáz gyerek esetén)
2) még most is sok levél érkezik (Ez viszont meglepett és érthető, hogy amíg sok függőben lévő pontszám van addig nem akarnak eredményeket publikálni.)
De akkor ebben mégsem vagy 1000%-ig biztos? Mert ha igen, akkor nyugodtan maradhat a sorrend, a kettes számú suli is jó választás. Még közelebb is van kicsit... Vagy a lánykád megmakacsolta magát, és ragaszkodik Almádihoz, de az egyes számút azért ő is előbbre tenné? A többit viszont mögé? Esetleg nem tudtok levonatozni Almádiba még gyorsan, hogy lássa, mire is vállalkozik? ...
Szerintem végszükségben jó lehetőség. De Budapest keleti agglomerációjából Balaton északi partjára járni iskolába nem tekinthető végszükségnek :-)
Én a Németh László gimit sem tudom feldolgozni - kettő darab osztály indul összesen, nincs szóbeli, egyszerűen nem értem, miért nem teszik közzé a rangsort.
Sziasztok!
4.
A Szilágyi Erzsébet Gimiben részt vett valaki esetleg online felvételin? Hogyan zajlott? A szóbeli első napjai még személyesen zajlottak, a pénteki és a holnapi pótnap online... Izgulunk:)
Értem, megértem.:) Kevés ismerősünk van, aki gimibe kolis lett, ők érettebbek, mint a korosztályuk. A mi giminkben egyik osztálytárs 0.-ban kolis volt, aztán már nem akarta. Vállalta, hogy 5-kor kel inkább.
Általában így szokott lenni. :)
Néha benéz az ember, lát egy-egy kérdést és annyi.
Aztán majd mi(mostani harmadikos, ötödikes, hetedikes gyerekek szülei)felpörgetjük. :)
Annak sem lenne jó vége, ha egy hónap után rájön, hogy nem gondolt bele, hogy takarítani és rendet rakni kell maga után és szigorú szabályok vannak egy kollégiumban, hetente kétszer sok órákat vonatozni, azt is Budapest tőlünk legtávolabbi részéről. Ez így, hogy Budapest tele van gimnáziummal nem ésszerű, mindenképpen megbánná.
Pedig Levia és szerintem Virgilius is szokta írni, hogy jó lenne ha olyanoknak is lenne hangja itt a fórumon, akiknek a gyereke nem topba készül, vagy akik technikumba készülnek.
Nekem "átjött" amit Virgilius írt, éreztem benne az iróniát.
Jó, nekem idén könnyebb mert nincs felvételizőm (a tavalyi versenyzőm egy topgimibe sem jelentkezett)tavaly volt érdekeltségünk többek között a Szinyeiben is.
Köszi szépen, de én semmiképp sem szeretném, hogy oda járjon (a távolság miatt). Ő is csak az ötlet miatt, hogy egy kollégiummal megszabadulhat a szüleitől. De már utánajártunk a kedvéért és ha felvennék az Eötvösbe, akkor szívesen látnák az Apáczai kollégiumában, úgyhogy ha nem bírja a bejárást, év közben is mehet bármikor.
én erre azt mondom: bízz a saját gyerekedben és a megérzésében - neki kell majd odajárni évekig, ha belekényszeríted valamibe amit nem akar, annak nem lesz jó vége- azért nem arról van szó most hogy továbbtanul vagy elmegy 3műszakba dolgozni..
Szinyei tök jó gimi, nwm az a kocka versenyistalló, ettől függetlenül van követelmény és "bármilyen fura" onnan is be lehet jutni egyetemre.
A lényeget majd úgyis az élet dinti el és senkit nem fog érdekelni, ki hány pontos központit írt :)))
Igen, biztosan. Legalábbis a mi csoportunk így kapta.
Így néz ki a link eleje:
[link]
Jár oda ismerős, 11.-es, ha gondolod, szívesen megkétdezem, amit szeretnétek. Ő nem kolis, a közelben lakik.
Én másképp vagyok ezzel. Benyomásaink nem voltak az iskolákról, továbbra is teljesen zsákbamacskának érzem az egészet. Szemernyivel sem érzem magunkat előrébb, mint februárban, amikor leadtuk a jelentkezési lapokat. Számomra sokat számít az ideiglenes lista, mert ha úgy néz ki, hogy reális esélyeink vannak az első helyre, akkor az egész témával nem foglalkozom. Viszont ha úgy néz ki, hogy nincs rá sok esély, akkor azonnal megnő a második hely fontossága és komolyabb tárgyalásokat kell folytatnom a gyerekkel olyasmiről, amiről én sem tudok dönteni. Előre feleslegesen nem is akarom magunkat ezzel idegesíteni.
szerintem ez a fórum nagyon be fog lassulni őszre :) fogod látni, alig lesz hozzászólás..
Szerintem fontos lenne mielőbb megtudni, hogy a szóbelin az adott iskola hogyan pontozta a gyermekemet a többi felvételizőhöz képest. Ez a folyamat nálunk oda-vissza alapon működik. Ha egy iskola megadta a szerintünk megérdemelt pontokat a gyermeknek, az az iskola a mi listánkon is jó helyre kerülhet. Ha szerintünk igazságtalanul alulpontozták a gyermeket a szóbelin, abban az esetben az iskola valószínűleg hátrébb kerül a mi rangsorunkban,és nem fogunk görcsösen ragaszkodni hozzájuk.
Igaz, ezt most benéztem.
Tavaly és két éve nem siette el.
Igen, ez egy jogos felvetés. Hogy nem akarnak azzal foglalkozni, hogy egyes szülők próbálják esetleg előrébb pozicionálni a gyereküket.
Én nagyon kíváncsi lennék a válaszra, szóval ha megkérdezed, örülnék neki, ha beírnád (sőtsőt egy privinek is örülnék, hogy biztos ne maradjak le róla, d etudom, ez már luxus lenne).
classroomból? biztos vagy ebben? mi nem kaptunk classroom kódot, csak egy meet-es meghívót emailben, fura is lenne a classroom... nem valami másra gondoltál?
Nagyon sajnállak, hogy nem érted. Tényleg! Pedig ehhez szerintem csak egy leheletnyi érzelmi intelligencia kellene.
De elvileg mindig azt írjuk itt, hogy a sorrend az álmot kell hogy tükrözze, mert ugye nem tudhatod, valójában hányan mennek máshová az ideiglenesen előttetek levők közül stb stb, szóval valóban: mit befolyásol majd a lista?
Én írtam tegnap.
A mi csoportunkban lévők kaptak egy értesítő e-mailt a gyerkőc címére, hogy a Google Classroomból letölthető a pdf.
Nekem járt Almádiban gyerekkori barátom, egyetemi évfolyamtársam és kollégám is.
Mindhárman imádták. Azt nyilván mondani sem kell, hogy jópár nyelven brutál jól megtanultak - és válogattak az egyetemek között, hogy hova óhajtanak menni. Ja és mindhármuk nagyon jó értékrendű ember maradt és lett vagy lett és maradt. Persze ez nem tavalyi info, mivel még mi is tanultunk orozszul :)
Én nem annak az 56 ezer embernek írok, hanem azoknak és főleg arról, akik és amit itt a fórumon szoktak írni. Itt pedig hidd el, minden évben az utolsó napon folyamatosan arról szólnak a hsz-ok, hogy jaj mikor rakja már ki az E5, és igen, le fog fagyni az oldaluk, és igen, legutolsónak fogják kitenni.
Nem tudom, miért vagy ennyire kiélezve arra, amit írok, senkit nem volt szándékomban megbántani. Az E5 felvételizőket sem, a leöveyseket pedig legkevésbé sem.
Ezt nem nagyon értem. A döntést nem egy nap alatt kell meghozni, már most is agyalhatsz rajta. Mit módosít ezen a rangsor? A szóbelik megvoltak, a benyomások az iskoláról megvoltak.
Feltéve hogy egy gyerekről van szó. Mert csavar ott lehet, ahol mondjuk ikrek vannak, és ugyanoda mennének de más az eredmény, vagy kisebb "csapat" pl 1-2-3 barát/barátnő, eltérő eredményekkel. De ahol ilyen nincs, ott már most el lehet dönteni a sorrendet, és mikor kinylik a KIFIR akkor korrigálni,
Mi sem kaptunk. Valaki írta hogy emailben jött, nekünk nem.
Az is segít, ha előbb átgondold, csak azután írod le. Ha értelmezzük az általad leírtat, ott éppen nem az iskolákat minősítetted, hanem az embereket “ senkit nem érdekel a szegény kis Leövey vagy Szinyei...” Igenis bántó és lenéző voltál másokkal. Kb 56 ezer 8. osztályos van az országban, szerinted ebből hány gyereket érdekel az E5 rangsora? Ezt gondold át szerintem mielőtt minősítesz. Sokan olvassák a fórumot, de azért nem írnak ide, mert nem a topgimikbe jelentkeznek és kiközösítve érzik magukat pl pont az olyan hozzászólások miatt, mint amilyen a tiéd.
További ajánlott fórumok: