Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Sziasztok!
4.
A Szilágyi Erzsébet Gimiben részt vett valaki esetleg online felvételin? Hogyan zajlott? A szóbeli első napjai még személyesen zajlottak, a pénteki és a holnapi pótnap online... Izgulunk:)
Általában így szokott lenni. :)
Néha benéz az ember, lát egy-egy kérdést és annyi.
Aztán majd mi(mostani harmadikos, ötödikes, hetedikes gyerekek szülei)felpörgetjük. :)
Pedig Levia és szerintem Virgilius is szokta írni, hogy jó lenne ha olyanoknak is lenne hangja itt a fórumon, akiknek a gyereke nem topba készül, vagy akik technikumba készülnek.
Nekem "átjött" amit Virgilius írt, éreztem benne az iróniát.
Jó, nekem idén könnyebb mert nincs felvételizőm (a tavalyi versenyzőm egy topgimibe sem jelentkezett)tavaly volt érdekeltségünk többek között a Szinyeiben is.
Szinyei tök jó gimi, nwm az a kocka versenyistalló, ettől függetlenül van követelmény és "bármilyen fura" onnan is be lehet jutni egyetemre.
A lényeget majd úgyis az élet dinti el és senkit nem fog érdekelni, ki hány pontos központit írt :)))
Igaz, ezt most benéztem.
Tavaly és két éve nem siette el.
Igen, ez egy jogos felvetés. Hogy nem akarnak azzal foglalkozni, hogy egyes szülők próbálják esetleg előrébb pozicionálni a gyereküket.
Én nagyon kíváncsi lennék a válaszra, szóval ha megkérdezed, örülnék neki, ha beírnád (sőtsőt egy privinek is örülnék, hogy biztos ne maradjak le róla, d etudom, ez már luxus lenne).
Én írtam tegnap.
A mi csoportunkban lévők kaptak egy értesítő e-mailt a gyerkőc címére, hogy a Google Classroomból letölthető a pdf.
Nekem járt Almádiban gyerekkori barátom, egyetemi évfolyamtársam és kollégám is.
Mindhárman imádták. Azt nyilván mondani sem kell, hogy jópár nyelven brutál jól megtanultak - és válogattak az egyetemek között, hogy hova óhajtanak menni. Ja és mindhármuk nagyon jó értékrendű ember maradt és lett vagy lett és maradt. Persze ez nem tavalyi info, mivel még mi is tanultunk orozszul :)
Én nem annak az 56 ezer embernek írok, hanem azoknak és főleg arról, akik és amit itt a fórumon szoktak írni. Itt pedig hidd el, minden évben az utolsó napon folyamatosan arról szólnak a hsz-ok, hogy jaj mikor rakja már ki az E5, és igen, le fog fagyni az oldaluk, és igen, legutolsónak fogják kitenni.
Nem tudom, miért vagy ennyire kiélezve arra, amit írok, senkit nem volt szándékomban megbántani. Az E5 felvételizőket sem, a leöveyseket pedig legkevésbé sem.
Ezt nem nagyon értem. A döntést nem egy nap alatt kell meghozni, már most is agyalhatsz rajta. Mit módosít ezen a rangsor? A szóbelik megvoltak, a benyomások az iskoláról megvoltak.
Feltéve hogy egy gyerekről van szó. Mert csavar ott lehet, ahol mondjuk ikrek vannak, és ugyanoda mennének de más az eredmény, vagy kisebb "csapat" pl 1-2-3 barát/barátnő, eltérő eredményekkel. De ahol ilyen nincs, ott már most el lehet dönteni a sorrendet, és mikor kinylik a KIFIR akkor korrigálni,
Mi is túl vagyunk az utolsó szóbelin...
Vegyes a kép, egyik lányom nagyon boldogan jött ki a végén, sokat mesélt, kérdezték a jelentkezési lapjáról, a szituációs kérdés is azzal volt kapcsolatos (hogy szerveznél meg egy farsangot a suliban), a kiadott szöveggel kapcsolatosan folyamatosan dicsérték, h milyen új gondolatai vannak és hogy milyen ügyes meggyőzésben. A másik úgy, h borzasztó volt, valószínűleg egy falra vetítették őt egy nagy teremben, így a tanárok nem őt nézték a kérdések során sem, hanem a falat, iszonyúan visszhangzott, alig lehetett érteni. “Róla” annyit kérdeztek, h ki volt a nővére ofője és h a húga mikor szóbelizik. A kihúzott feladatra bár felkészült, volt olyan kérdés, amire nem tudott válaszolni. Lelkére vette az egészet, könnyek is voltak, de azért 6 körül már hajlandó volt megebédelni és azt mondta azért csak nem volt olyan rossz...
Most már nincs más dolgunk, mint várni!
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?