Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi fórum

Középiskolai felvételi (beszélgetés)

79320. ZSESZTER2
2021. márc. 11. 21:20

Sziasztok!

4.

A Szilágyi Erzsébet Gimiben részt vett valaki esetleg online felvételin? Hogyan zajlott? A szóbeli első napjai még személyesen zajlottak, a pénteki és a holnapi pótnap online... Izgulunk:)

79319. Hermione G. (válaszként erre: 79315. - Minpins)
2021. márc. 11. 21:12
Értem, megértem.:) Kevés ismerősünk van, aki gimibe kolis lett, ők érettebbek, mint a korosztályuk. A mi giminkben egyik osztálytárs 0.-ban kolis volt, aztán már nem akarta. Vállalta, hogy 5-kor kel inkább.
79318. Aquarius76 (válaszként erre: 79309. - Grnhnd)
2021. márc. 11. 21:11

Általában így szokott lenni. :)

Néha benéz az ember, lát egy-egy kérdést és annyi.

Aztán majd mi(mostani harmadikos, ötödikes, hetedikes gyerekek szülei)felpörgetjük. :)

79317. minpins (válaszként erre: 79314. - Grnhnd)
2021. márc. 11. 21:07
Annak sem lenne jó vége, ha egy hónap után rájön, hogy nem gondolt bele, hogy takarítani és rendet rakni kell maga után és szigorú szabályok vannak egy kollégiumban, hetente kétszer sok órákat vonatozni, azt is Budapest tőlünk legtávolabbi részéről. Ez így, hogy Budapest tele van gimnáziummal nem ésszerű, mindenképpen megbánná.
79316. Aquarius76 (válaszként erre: 79297. - Mcsv)
2021. márc. 11. 21:07

Pedig Levia és szerintem Virgilius is szokta írni, hogy jó lenne ha olyanoknak is lenne hangja itt a fórumon, akiknek a gyereke nem topba készül, vagy akik technikumba készülnek.

Nekem "átjött" amit Virgilius írt, éreztem benne az iróniát.

Jó, nekem idén könnyebb mert nincs felvételizőm (a tavalyi versenyzőm egy topgimibe sem jelentkezett)tavaly volt érdekeltségünk többek között a Szinyeiben is.

79315. minpins (válaszként erre: 79311. - Hermione G.)
2021. márc. 11. 21:03
Köszi szépen, de én semmiképp sem szeretném, hogy oda járjon (a távolság miatt). Ő is csak az ötlet miatt, hogy egy kollégiummal megszabadulhat a szüleitől. De már utánajártunk a kedvéért és ha felvennék az Eötvösbe, akkor szívesen látnák az Apáczai kollégiumában, úgyhogy ha nem bírja a bejárást, év közben is mehet bármikor.
79314. grnhnd (válaszként erre: 79310. - Minpins)
2021. márc. 11. 21:01
én erre azt mondom: bízz a saját gyerekedben és a megérzésében - neki kell majd odajárni évekig, ha belekényszeríted valamibe amit nem akar, annak nem lesz jó vége- azért nem arról van szó most hogy továbbtanul vagy elmegy 3műszakba dolgozni..
79313. d75107af9b (válaszként erre: 79290. - Timotimotimo)
2021. márc. 11. 20:59

Szinyei tök jó gimi, nwm az a kocka versenyistalló, ettől függetlenül van követelmény és "bármilyen fura" onnan is be lehet jutni egyetemre.

A lényeget majd úgyis az élet dinti el és senkit nem fog érdekelni, ki hány pontos központit írt :)))

79312. atomandi (válaszként erre: 79305. - Grnhnd)
2021. márc. 11. 20:58

Igen, biztosan. Legalábbis a mi csoportunk így kapta.

Így néz ki a link eleje:

[link]

79311. Hermione G. (válaszként erre: 79293. - Minpins)
2021. márc. 11. 20:55
Jár oda ismerős, 11.-es, ha gondolod, szívesen megkétdezem, amit szeretnétek. Ő nem kolis, a közelben lakik.
79310. minpins (válaszként erre: 79299. - Grnhnd)
2021. márc. 11. 20:52
Én másképp vagyok ezzel. Benyomásaink nem voltak az iskolákról, továbbra is teljesen zsákbamacskának érzem az egészet. Szemernyivel sem érzem magunkat előrébb, mint februárban, amikor leadtuk a jelentkezési lapokat. Számomra sokat számít az ideiglenes lista, mert ha úgy néz ki, hogy reális esélyeink vannak az első helyre, akkor az egész témával nem foglalkozom. Viszont ha úgy néz ki, hogy nincs rá sok esély, akkor azonnal megnő a második hely fontossága és komolyabb tárgyalásokat kell folytatnom a gyerekkel olyasmiről, amiről én sem tudok dönteni. Előre feleslegesen nem is akarom magunkat ezzel idegesíteni.
79309. grnhnd (válaszként erre: 79306. - Akinomuj)
2021. márc. 11. 20:51
szerintem ez a fórum nagyon be fog lassulni őszre :) fogod látni, alig lesz hozzászólás..
79308. tritong (válaszként erre: 79299. - Grnhnd)
2021. márc. 11. 20:51
Szerintem fontos lenne mielőbb megtudni, hogy a szóbelin az adott iskola hogyan pontozta a gyermekemet a többi felvételizőhöz képest. Ez a folyamat nálunk oda-vissza alapon működik. Ha egy iskola megadta a szerintünk megérdemelt pontokat a gyermeknek, az az iskola a mi listánkon is jó helyre kerülhet. Ha szerintünk igazságtalanul alulpontozták a gyermeket a szóbelin, abban az esetben az iskola valószínűleg hátrébb kerül a mi rangsorunkban,és nem fogunk görcsösen ragaszkodni hozzájuk.
79307. Aquarius76 (válaszként erre: 79283. - Kisbéka09)
2021. márc. 11. 20:49

Igaz, ezt most benéztem.

Tavaly és két éve nem siette el.

79306. akinomuj (válaszként erre: 79280. - Grnhnd)
2021. márc. 11. 20:48

Igen, ez egy jogos felvetés. Hogy nem akarnak azzal foglalkozni, hogy egyes szülők próbálják esetleg előrébb pozicionálni a gyereküket.

Én nagyon kíváncsi lennék a válaszra, szóval ha megkérdezed, örülnék neki, ha beírnád (sőtsőt egy privinek is örülnék, hogy biztos ne maradjak le róla, d etudom, ez már luxus lenne).

79305. grnhnd (válaszként erre: 79302. - Atomandi)
2021. márc. 11. 20:45
classroomból? biztos vagy ebben? mi nem kaptunk classroom kódot, csak egy meet-es meghívót emailben, fura is lenne a classroom... nem valami másra gondoltál?
79304. mcsv (válaszként erre: 79300. - Virgilius)
2021. márc. 11. 20:38
Nagyon sajnállak, hogy nem érted. Tényleg! Pedig ehhez szerintem csak egy leheletnyi érzelmi intelligencia kellene.
79303. virgilius (válaszként erre: 79293. - Minpins)
2021. márc. 11. 20:37
De elvileg mindig azt írjuk itt, hogy a sorrend az álmot kell hogy tükrözze, mert ugye nem tudhatod, valójában hányan mennek máshová az ideiglenesen előttetek levők közül stb stb, szóval valóban: mit befolyásol majd a lista?
79302. atomandi (válaszként erre: 79292. - Minpins)
2021. márc. 11. 20:33

Én írtam tegnap.

A mi csoportunkban lévők kaptak egy értesítő e-mailt a gyerkőc címére, hogy a Google Classroomból letölthető a pdf.

79301. grnhnd (válaszként erre: 79293. - Minpins)
2021. márc. 11. 20:33

Nekem járt Almádiban gyerekkori barátom, egyetemi évfolyamtársam és kollégám is.

Mindhárman imádták. Azt nyilván mondani sem kell, hogy jópár nyelven brutál jól megtanultak - és válogattak az egyetemek között, hogy hova óhajtanak menni. Ja és mindhármuk nagyon jó értékrendű ember maradt és lett vagy lett és maradt. Persze ez nem tavalyi info, mivel még mi is tanultunk orozszul :)

79300. virgilius (válaszként erre: 79297. - Mcsv)
2021. márc. 11. 20:28

Én nem annak az 56 ezer embernek írok, hanem azoknak és főleg arról, akik és amit itt a fórumon szoktak írni. Itt pedig hidd el, minden évben az utolsó napon folyamatosan arról szólnak a hsz-ok, hogy jaj mikor rakja már ki az E5, és igen, le fog fagyni az oldaluk, és igen, legutolsónak fogják kitenni.

Nem tudom, miért vagy ennyire kiélezve arra, amit írok, senkit nem volt szándékomban megbántani. Az E5 felvételizőket sem, a leöveyseket pedig legkevésbé sem.

79299. grnhnd (válaszként erre: 79287. - Minpins)
2021. márc. 11. 20:28

Ezt nem nagyon értem. A döntést nem egy nap alatt kell meghozni, már most is agyalhatsz rajta. Mit módosít ezen a rangsor? A szóbelik megvoltak, a benyomások az iskoláról megvoltak.

Feltéve hogy egy gyerekről van szó. Mert csavar ott lehet, ahol mondjuk ikrek vannak, és ugyanoda mennének de más az eredmény, vagy kisebb "csapat" pl 1-2-3 barát/barátnő, eltérő eredményekkel. De ahol ilyen nincs, ott már most el lehet dönteni a sorrendet, és mikor kinylik a KIFIR akkor korrigálni,

79298. grnhnd (válaszként erre: 79292. - Minpins)
2021. márc. 11. 20:25
Mi sem kaptunk. Valaki írta hogy emailben jött, nekünk nem.
79297. mcsv (válaszként erre: 79289. - Virgilius)
2021. márc. 11. 20:25
Az is segít, ha előbb átgondold, csak azután írod le. Ha értelmezzük az általad leírtat, ott éppen nem az iskolákat minősítetted, hanem az embereket “ senkit nem érdekel a szegény kis Leövey vagy Szinyei...” Igenis bántó és lenéző voltál másokkal. Kb 56 ezer 8. osztályos van az országban, szerinted ebből hány gyereket érdekel az E5 rangsora? Ezt gondold át szerintem mielőtt minősítesz. Sokan olvassák a fórumot, de azért nem írnak ide, mert nem a topgimikbe jelentkeznek és kiközösítve érzik magukat pl pont az olyan hozzászólások miatt, mint amilyen a tiéd.
79296. Chelsey (válaszként erre: 79293. - Minpins)
2021. márc. 11. 20:24
Ja, hát ezt te főzted :D
79295. szilkszilky (válaszként erre: 79292. - Minpins)
2021. márc. 11. 20:24
Szerintem írj a bizottság szervező tagjának és küld.
2021. márc. 11. 20:21

Mi is túl vagyunk az utolsó szóbelin...

Vegyes a kép, egyik lányom nagyon boldogan jött ki a végén, sokat mesélt, kérdezték a jelentkezési lapjáról, a szituációs kérdés is azzal volt kapcsolatos (hogy szerveznél meg egy farsangot a suliban), a kiadott szöveggel kapcsolatosan folyamatosan dicsérték, h milyen új gondolatai vannak és hogy milyen ügyes meggyőzésben. A másik úgy, h borzasztó volt, valószínűleg egy falra vetítették őt egy nagy teremben, így a tanárok nem őt nézték a kérdések során sem, hanem a falat, iszonyúan visszhangzott, alig lehetett érteni. “Róla” annyit kérdeztek, h ki volt a nővére ofője és h a húga mikor szóbelizik. A kihúzott feladatra bár felkészült, volt olyan kérdés, amire nem tudott válaszolni. Lelkére vette az egészet, könnyek is voltak, de azért 6 körül már hajlandó volt megebédelni és azt mondta azért csak nem volt olyan rossz...

Most már nincs más dolgunk, mint várni!

79293. minpins (válaszként erre: 79291. - Chelsey)
2021. márc. 11. 20:18
Azért szeretnék. Nem vagyunk egy platformon a gyerekkel, ő Almádiba menne, azt írná előre, aztán kész. De erre nem lehet építeni, miután soha nem járt Almádiban, soha nem látta az iskolát, semmit nem tud róla, amit mégis, azt tőlem, mert amikor még nem tudtam, hogy esélyes lesz budapesti iskolákba is, győzködtem róla.
79292. minpins
2021. márc. 11. 20:15
Akik az Eötvösbe szóbeliztek, hogy jutottak az igazolásukhoz? Valaki mintha írta volna, hogy küldtek neki emailben, de mi nem kaptunk.
79291. Chelsey (válaszként erre: 79287. - Minpins)
2021. márc. 11. 20:13
Neked nem is kell dönteni, az már a lányod dolga, ha ilyen jó felvételit írt és csupa jó iskolába jelentkezett :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook