Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Huszadik volt a VPnéG.
Vagy rosszul emlékszem?!
Ja és a Tamási Áron gimi mostani és az ezelőtti igazgatója is nő volt.
A korábbi zseniális volt. Feljebb lépett egy szinttel.
A Szabó Lőrinc kéttannyelvű gimiben is nő az igazgatója.
Az Arany János gimiben is évtizedekig nő volt az igazgató.
:( Az a baj, hogy a helyettesek se sokkal fiatalabbak.
Csak érdekesség, hogy általánosunkban Szendrei P. felesége az alsó tagozatos igazgatóhelyettes. :)
Az ÉGIG az élenjáró gimik igazgatóié. Ahogy látom, főleg gyakorló iskolák, meg a legjobb egyháziak. Ha a VPnéG igazgatója is benne lenne, akkor még legalább húszan mehetnének rajta kívül. A VPnéG jó gimi, de azért élenjárónak nem nevezném (30. és 40. között van valahol?)
Még sok ilyen jó gimi van, Madách, Karinthy, debreceni Fazekas, szegedi Radnóti...
Én tavaly úgy jártam a HVG-vel hogy megvettem de nem igazán forgattam, bekerült a majd egyszer bevisszük papírgyűjtésre dobozba. Később rájöttem, hogy lehetett volna még mit nézegetni benne.
Tanulság: jövőre megveszem és megtartom. :)
A 2. kerületben pl tudtommal az összes KLIK alá tartozó középiskola igazgatója nő, kivéve a Klébié. Mondjuk egyik suli sem tagja az ÉGIG-nek. :) Az egyháziak vezetői viszont férfiak. Érdekesség, hogy a grémiumban ülő egyetlen nő viszont épp egyházi intézmény vezetője.
Bocs, Sanyinak, mi erre a témára különösen odafigyelünk, mert a tudományos életben és főleg az akadémikusok között is feltűnően kevés a nő, főleg vezető beosztásban.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?