Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Nekem ilyen szempontból eszembe sem jutott megvizsgálni az összetételt 🤔.
Azt néztem csak, hogy hány budapesti, illetve egyházi iskola szerepel közöttük, de a vezető személyek szerinti csoportosítás nem merült fel bennem. Egyetlen személynek olvastam utána, aki első látásra a lefiatalabbnak tűnt közülük.
Lehet, hogy még így is magasabb arányban van jelen, mint az összes gimnázium igazgatóra vetítve a nők aránya. Vagy ki tudja, még sose néztem meg.
18-ból egyetlen nő... Csak megjegyzem.
Ma hallottam a híradóban erről a grémiumról:
[link]
(az idei érettségi megtartásával kapcsolatban adtak ki véleményt)
Nem is gondoltam, hogy a vezető gimnáziumok is külön szervezettel bírnak.
Gimik közül onnan nagyon sokan mennek az Illyésbe, a VPnéG-be, Jóskába, Széchenyibe.
Amíg nem költöztünk be a fővárosba, mi is Biaiak voltunk, sajnos képben vagyok a logisztikai nehézségekkel. Onnan a Hunfalvyt és a Puskást javaslom elsősorban, ha ügyesen központizik.
közgáz: Hunfalvy
informatika: Újbudai Széchenyi István Gimnázium
Lehet hogy inkabb ugy kellene kerdeznem, hogy biatorbagyi baratnom szerintetek milyen szakgimibe/technikumba vihetne a gyerkocot jovore, ha informatikai vagy kozgazdasagi iranyultsagot szeretnenek? (Szulok bejarnak Budapestre dolgozni). koszi!!! Ui:azert gondolkoznak gimiben is...
Menő!!! :)
Az én kisfiam is imád ilyeneket építgetni, de ő még kisebb és csak saját maga szórakoztatására épít.
Az én hobbira fordítható keretem kimerül abban, hogy a HVG különszámot évente megveszem. Emellett a NL beszerzése már túl van a lélektani határomon. És annyira nem is érdekelnek a rangsorok. Család szerint ez is túlzás. :-)
Tankot, hordozórakétát, űrszondát, űrhajót, épületeket stb.
Szorítok nektek is, hogy jó helyen legyetek a végén :)
Úgy rémlik, a Nők Lapja is ki szokott adni egy különszámot (talán Iskolaválasztó a címe?), amiben a legjobb szakgimnáziumok is szerepelnek. Olyan szempontból rangsorolják az iskolákat, hogy pl szövegértésből, matematikából, stb mennyit fejlődtek az adott iskolában a gyerekek. Tehát a pedagógiai hozzáadott érték a fontos nekik, mit tudtak kihozni a gyerekekből.
És miket alkot, ha meg lehet kérdezni? :)
A gyerekem, ha felébred, akár egy órával a tanítás kezdete előtt a gépénél van. Megnézi milyen üzeneteket kapott a nagyvilágból, mennyien töltötték le a legújabb alkotásait és hasonlók.
A házit pont akkor csinálja meg, amikor még nem túl késő.
Fiú.
De hiszen az egész tavaszi szünet alig pár nap! Nálunk mondjuk már szünet van, nem tudom, hogy máshol kiadták-e a hét elejét. A hivatalos tavaszi szünet 2 nap, a többi ugyanis vagy piros napos ünnep vagy hétvége. Olyan napokat én nem számítok szünetnek, amelyikeken egyébként se lenne tanítás.
Akármennyire is komolyan kell venni az online tanítást, szerintem nem most kellene kiadni egy csomó házit.
Nos tévedtem, a 2019-es számban is van részrangsor, az a legfrissebb.
Akkor országosan a győri Jedlik állt az élen. A Bp-iek közül a legjobb 25-be befért a Hunfalvy (2.), Petrik (10.), Puskás (13.), Neumann (20.), UMSZKI (24.).
Én különösebben nem igyekszem most motiválni, úgy vagyok vele, dolgozott eleget a felvételiért, most hadd lazítson kicsit, mielőtt jön a nagy változás. :o)
Igen, mert gondolom erre valami belső motivációja van. Ismerős lány nyolcadikban javított év végére. Ez még covid előtt volt.
A HVG már több éve nem rangsorolja a szakgimiket/technikumokat.
Amikor utoljára ilyet tett a 2017-es számban, akkor országosan a váci Boronkay állt az élen. A Bp-iek közül a legjobb 25-be befért a Hunfalvy (4.), Xantus (6.), Bartók konzi (8.), Puskás (9.), Szt. István konzi (10.),Berzeviczy (12.), Schulek (15.), Pertik (23.), Kossuth műszaki (24.)
.. kell még stadionköröket futtatni, ha nem gabalyodna össze a telefon. (Egyébként érdekes, hogy a gyerek ettől még ugyanúgy megcsinálja a feladatait.)
Említett tablettát nálunk én vettem be. Amit magától megcsinál, attól látványosan meghatódom, de egyébként hagyom nyugton. Napi egy dokufilm netflixen, amúgy meg szobafoci plüss labdával. A direktíva annyi, hogy lehetőleg most már ne bukj meg, de ennyi. Pont elég stresszt kapnak mostanában a gyerekek, maraton után nem kröket futtatni.
Hatodikos lányom már negyedórával órakezdés előtt ott ül a laptojánál, szépen minden előkészítve, a feladott házi feladatot már aznap megcsinálja.
Sziasztok! Tudna nekem vki segíteni egy legutóbbi szakgimik rangsorral? Hol találom meg? Nagyon köszönöm előre is!
Szeptemberben gimis lányom a másik véglet. Most jöttünk haza szakorvosi kontrollról, átöltözés és kézmosás után rohant a géphez, mondván még be tud csatlakozni 20 percre az utolsó órába. Kedvenc tanárnő, miatta ilyet is megcsinál. :)
Nyolcadikban ilyenkor nagyon sokan beveszik a le*om tablettát. Szerintem elég ha nem ront nagyon sokat és ne legyen bukás, amúgy meg engedjétek el !
Hát szerintem tavaly nem adtak elég házit és kiadták nekik, hogy most aztán komolyan kell venni ezt a digitális oktatást. Nálunk egyeseket is osztogatnak, meg olykor ilyen igazolatlan órákat is küld a rendszer. Ok nélkül is akár.
Motivációs tippeket én is elfogadnék! :)
Nálunk is minden más fontosabb, mint pl. az órán odafigyelés..., a leckékért/beadandókért is megy a harc, de eddig mi győztünk. :)
További ajánlott fórumok: