Koraterhes aggodalmak (beszélgetés)
Jo, megnyugtattal! Elvileg 9ik hetben de visszadatumoztak 7. vegere mert tul kicsi.
Amugy nem teljesen rum volt, csak nem tudom a nevet annak az italnak, de a rumhoz hasonlit es kb 40 fokos lehet (Olaszorszagban vagyok amugy, nem magyar suti volt). Ah, nagyon megijedtem, de igen, nem volt sok legalabb.
Csajok akik mar szultetek: ma etteremben voltam es ettem egy sutibol amiben magyon sok rum volt - nem tudtam hogy van benne rum, amikor megkostoltam, hirtelen nem esett le es ugy szoltak ram h vigyazzak, de mar lenyeltem. nagyon eros alkohol ize volt, ugye nem annyira para ha csak 2 falat volt? 😢 ti mit tudtok.. mert legugliztam es nagyon parakat irtak; de remelem h csak
azert h egyertelmu legyen h egyaltalan nem kene
és akkor a szülés hogy lesz? Másik magán orvos? Gondolom nem csak egy van. Elmondod mit szeretnél hátha fogad.
De az is lehet a háziorvos is kiírja.
A barnázás sokat enyhült, minimális, viszont most olyan furán görcsöl a hasam, amióta beszálltam az autóba, úgy bő félórája.
Most lepihenek, aztán meglátjuk, hogy alakul.
Sztem minden rendben odabent.
Azt tudom, h en a vetelos babánál nem éreztem semmi tünetet. A kisfiamnal igen, ilyesmit amit leírtal. Biztos a doki meg akarja várni, h legyen szivhang, v pulzalas, azért vár még egy hetet.
Émelygést érzek, olyan fura érzés, mintha egyfajta számomra kellemetlen ízű üdítő ízét érezném a számban, torkomban és ha eszem, akkor szűnik, aztán nem sokkal később érzem megint. Tudom, így leírva is hülyén hangzik, de egyértelműen nem bebeszélem, most is érzem, mert már túl vagyok az ebéden.
5 hetes vagyok.
Görcsölget néha a hasam, bár már csak éjjel érzem, ha megébredek, bal petefészkem szurkál (- lehet abban képződik a sárgatest?).
Csak egy hét múlva tudnak megnézni... Addig a sorsra van bízva minden. Egy kicsit furcsállom 8 nap enyhe pecsételő vérzés-barnázás után, de úgy látszik itt olyasmi lehet a szemlélet, hogy ilyen korán nem avatkoznak be, vagy nem támogatnak gyógyszeresen egy esetleges méhen kívüli terhességet (sajnos a barnázás lehet a tünete..., bár akkor a hcg nem nő ilyen gyorsan elvileg).
Még emésztgetem. ez van.
Ma reggeli tesztem erősödött.
Írj majd mikor mehetsz dokihoz
48 óra után látszik jobban a változás, azt mondják - ha ugyanabban a napszakban készültek.
Biztosan minden rendben lesz!
Ma hívom az orvost, aztán ki tudja, mikorra kapok időpontot.
Kora reggel megismételtem, bár éjjel sűrűn látogatom a mosdót, ilyen szempontból nappal is készülhetett volna.
Mutatom, bár bekapcsolt a vaku, béna kép, de élőben ugyanolyan, mint a kontrol csík, úgyhogy hívom is az orvost hamarosan.
Köszönöm szépen a támogatást. Reméljük tényleg rendben lesz minden!
Én nem látom pedig gyengének se. Ez az a pontja a terhességnek, hogy a csík erőssége nem biztos, hogy pariban van a vérben növekvő hcg szinttel.
Szerintem nagyon biztató, hogy ott van az a szép csík.
Ez a teszt nagyon jól néz ki. Amúgy nekem a mai ilyen tesztem ugyan olyan mint a tegnapi. Holnap meg vennem kell teszteket, mert már elhasznaltam mindet.
Nem lesz semmi baj. Nyugodj meg.
Mikor hívod a dokit?
Amugy a reggeli vizelet a legkoncentraltabb hcg szempontjabol, igy estefele mar kevesbe. Meg vhol pont nemreg olvastam h a terhessegi csik az mindig halvanyabb mint a kontroll. Ugy van h a hcg mennyisege vizeletben csak toredeke annak mint amennyit egy vervizsgalat kimutatna, szoval pl ha nem brutal eros a csik, az tenyleg nem jelent semmit, csak azt h meg pozitiv az eredmeny.
Amugy ilyenkor mar tuti nem beszelhetunk kemiairol (ha jol tudom), mert mar 3 het eltelt az ovulacio ota, ugyh ha azota se jott meg, akkor sztem mar tenyleg kicsi az eselye h nem jott ossze. A barnazasnak utana kell persze nezni de holnap sztem hivd majd fel a dokit h meg mindig nem jott meg es nezzen rad h mizu van. Nagyon izgi 🤩
Köszönöm szépen. Igen, a valóság az uh-n lesz.
7 nappal a nemvárt mensi napja után ez a teszt nem olyan erős, mint lehetne, de nem is halvány.
Remélem hamar fogad az orvos és kiderül minen.
Egyetértek az előttem szólóval, a tünetek totál csalókák. Arra jók csak egyedül, hogy parába hozzák az embert.
Én a kisfiamnál egy ilyen teszt miatt a terhességem elején konkrétan sírva fakadtam a gyógyszertárban, annyira megijedtem. :S Nem nagyon mutatnak ezek sokat, csak annyit, hogy van-e HCG a szervezetben, vagy nincs. Ez az igazság. Persze könnyű ezt mondani, anno én is minden nap lőttem a teszteket, de a valóságot az ultrahang és a vérvétel mutatja meg.
Örülök, hogy elmúlt a barnázás, ez elég pozitív szerintem. :)
Itt vagyok.
Először is, nagyon szépen köszönöm a sok tanácsot és hogy ennyire segíteni próbáltok. Nagyon jól esik!
Itt a teszt, kevesebb, mint 10 perce készült, csak "bújkálok" vele, mert sok családtagom nálunk van, nem szeretnék lebukni még.
Gabriel ott nem volt, ahol néztem, úgyhogy X-epilt vettem. Szép erős lett a második csík, de egy fél árnyalattal halványabb a kontrol csíknál. ez jelenthet bármit, tudom...
Próbálom fotózni, ahogy nyugi lesz körülöttem.
Barnázás kora délután óta megszűnt, de volt már ilyen, aztán másnap elindult, de annyiban jó jel, hogy nem ersödik egyáltalán, inkább egy picit csökken. Reméljük így is marad.
Aha igen egyetertek a tobbiekkel, h tenyleg kene vmi jo bizonyitek arra h mi tortenik (pl egy orvosi vizsgalat). Mert az a baj a tunetekkel, hogy jonnek-mennek es ez teljesen normalis. Vannak emberek akik szinte teljesen tunetmentesen mennek keresztul az elso trimeszteren, mig masoknak nagyon sok tunete van. Vagy tobben is panaszkodnak, hogy egyik naprol a masikra teljesen megszunt minden tunetuk, de vizsgalaton viszont lattak, hogy minden oke a terhesseggel. Szoval az a baj h a tunetek figyelese az csak meg tobb stresszt okoz - nekem pl viszonylag folyamatosan magasabb volt a BBT-m, aztan hirtelen hidegnek ereztem magam, es megmertem es csak 36.1 volt - teljes hiszteriam volt, hogy uristen mi tortent, pedig semmi, valszeg tultoltam a klimat.
Vagy hcg vervetelt kell csinalni es megnezni h duplazodik-e 2-3 naponta, vagy orvos nezzen meg - ha jol szamolom holnap lesz 5+0 napos a terhesseged, szoval ott ha embriot meg nem is, de szikholyagot ugyis latja.
Pattanasok meg tokmidnegy, nekem nem pattanasos alapvetoen a borom, de volt egy-ket latogato a boromon, amugy pont az 5ik het elejen