Koraterhes aggodalmak (beszélgetés)
Akkor természetesen sikerült végül? De jó! Gratulálok hozzá! Gondolom, hogy rengeteg türelem kellett, de jól végződött. Szerencsés vagy, hogy ennek a pár rizikós hétnek az izgalmai elkerültek.
Köszönöm! Sok jó jel van, viszont most megint elkezdődött... Kevésbé mint tegnap, de tart még, ami számomra nagyon aggasztó. Főleg így, hogy a sorsra van bízva, semmilyen orvosi segítségre nem számíthatok.
Természetes progeszteron készítményt hol tudok venni vajon? Gyorsan. Mondjuk holnap. Az a baj, hogy a munkám miatt csak a környező kisvárosokban mozgok, nem tudok bevállalni egy fővárosi utat pl. egyik napról a másikra. Magnéziumból napi 3 kell, igaz?
Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen. És ne hagyd magad lerázni szerintem hétfőn. ;) A kedves határozottság hasznos tud lenni ilyenkor.
Nincs feltétlen korán ehhez az étel undorhoz. Ahány szervezet, annyi reakció. Nekem kávé undorral (pedig imádom a kávét) és hőemelkedéssel kezdődött. Simán lehetnek erős tünetek már az elején is.
Köszönöm szépen a tanácsot, jó ötlet lenne. Sajnos magán labor nincs a közelben. Pénteken készítek újra egy tesztet, ha nem halványul, kémiai biztosra kizárva. Hétfőn újra felhívom az orvost. Határozottan úgy látszik, múlik ez az enyhe vérzés. Még félek megkönnyebbülni, de nagyon reménykedem, hogy így is marad.
Émelygek, nem képzelem be és nagyon fura az ételundor mindentől, ami édes. Pedig tudom, ehhez még elvileg korán van és mégis...
Köszönöm! Csak annyit az asszisztens hölgy, "hogy doktor úr úgy döntött, még nem ír fel progeszteront."
Nem indokolták.
Szia, ez a teszt nagyon szép. Igazából nem tűnik kémiai terhességnek. Bár tény, hogy nem vagyok orvos, így nyilván csak a teszt alapján "okoskodom".
Végül mit mondtak, miért nem írnak fel progit?
Beírtam a keresőbe, már tudom, csak a hétköznapibb nevén ismertem.
Örülök, hogy sikerült! Boldog babavárást kívánok!
én sem értem, azért a progeszteronnal nagy kárt nem lehet okozni. Valószínű látatlanban kémiainak véli... Mert rendes mensi időben jött ez a dolog, gondolhatják, megjön és azért az nagyobb súly a latba, mint telefonos közlés pozitív tesztekről, ami lehetne akár nagyon halovány is, vagy csak a reagens helye.
Megvárom mi lesz holnap (hátha szűnik, most mintha enyhülne) és ennek tükrében, lehet megpróbálok másik orvost is.
Ja aha, igen, amugy ilyenkor nagyon nehez kivarni az idopontokat.. Fu nekem amugy elegge kalandos a helyzetem, mert IVFeztem, es nekem volt kemiai. (A kemiainal meg progi maitt ne aggodj, nekem IVF miatt automatikusan progival indult a terhesseg, es amikor volt kemiai, abbahagytam a progit, es tokhamar megjott.)
Megneztem a 25os hcg tesztedet, jol nez ki! Sajnos annyi tenyleg a hatrany, hogy nincs rajta a szam. Ugyh biztato, de persze nem egy garancia.
Meg esetleg egy tanacs: nem vagyok persze orvos, de mas forumokon olvastam ilyen verzos sztorikat es ott tenyleg az volt nehany esetben h viszonylag hamar progit kezdtek szedni, hogy ne legyen veteles alacsony progi miatt.. Arra mindig mondjak h inkabb legyen tobb feleslegesen, mint nem eleg. Ezzel nem feltetlenul rabeszelni akarlak, mert ki tudja, mi okozza a verzest, de pont emiatt lehet azert elmennék egy masik dokihoz még a heten (ha erre van lehetoseged). Igy te is nyugodtabb leszel, es meglesz a valasz. Nem fikazni akarom abszolut a dokidat, biztos jo sokmindenben, csak tudod egy frissen terhes no verzik, es arra magnezium a valasz (ergo nyugodjal meg)… az igy kivulrol nezve sztem nem a legjobb. Tudod, lehet azt gondolja, hogy lehet kemiai (es persze lehet), de esetleg ha nem az, es kell progi, akkor azt jobb minel hamarabb megtudni es nem amikor tul keso.. Remelem igy ezzel nem panikoltatlak, de sajnos az orvosok se mindenhatok, ezt en szemelyesen tobbszor is megtapasztaltam, olyanokkal is akiket amugy nagyjabol jonak tartok, es vegulis nem veszitesz semmit egy masodik velemennyel.
Szia! Igen! Telefonon beszéltem az asszisztensével, aki ellátott pár jó tanáccsal, amúgy nagyon normális volt, mondta, beszél az orvossal és visszahívnak. Így is történt. Akkor mondták, még nem kapok progit, pihenjek, magnézium. Hétfőn teszt. (De ma is csináltam). Ha hétfőre elmúlt a vérzés és még pozi a teszt telefonáljak.
Vérvétel fel sem merült...
Voltam már egyszer ennél az orvosnál, jók voltak a tapasztalataim akkor, jó hírű szakember. De én is meglepődtem a döntésén.
Hogy progi hátráltatja a mensit, ha mégis kémiai, azt csak én találtam ki, de lehet nincs igazam.
Neked hogy végződött, amikor hasonló helyzetben voltál?
szia..olvastam lejjebb a hozzaszolasokat. nem azt mondom h tuti 1000% minden oke mert ebbol nem lehet tudni, de a barnazas gyakori a normal terhessegnel is. a barna ver azt jelenti h mar valszeg regebbi ver es most jon ki, van h implantacios verzes. a gorcsoles is normalis, en most vagyok a 8ik hetben es hat mar kb 4 hete gorcsolget neha (bar mostmar sokkal kevesebbet mint az elejen). a ver miatt mindenfelekeppen meg kell persze a dokival nezetni, mert lehet hematoma is stb.
de amugy ez fura, miert csak akkor nez meg a doki ha elmult a verzes, azt mondta?
Kapok progeszteront, magnézium, pihi, tesztet egy hét múlva kell ismételni.
Amíg ez a maszatolás van, van remény, igazából uh-n nem látnak még semmit, úgyhogy várunk.
Ez a bizonytalanság elég lélekölő, óráról-órára változik hogy boldog reménykedést érzek, vagy kiábrándulást, szomorúságot.
Ha a szívemre nem hallgatok, akkor a számomra leglogikusabb magyarázat a kémiai terhesség, Predictor teszt 14. dpo-n nem így néz ki, hanem sokkal erősebb általában. Megpróbálok szerezni egy 25-ös tesztet, ha extra halvány, vagy nincs rajta semmi, akkor tutira kémiai és csak próbálkozik a mensim, küzd még a hormonokkal, azért maszatol és nem indul el rendesen. 15. dpo-n középidőben fogant baba egy sima x-epil teszten is látszódni fog, de ha kémiai, az valószínű nem, vagy alig. Perdictor teszt túl jó, túl sokat mutat, lehet már csak az "emlékét" annak, hogy elindult valami. Mert ha így van és elkezdem szedni a progit, akkor nem jön majd meg rendesen csak "karácsonyra"...
Ha kívánhatnék... lehetne kevésbé bonyolult az élet. :(