Koraterhes aggodalmak (beszélgetés)
Köszönöm.
Marish jól teszed, hogy elmész előbb, így biztosabbat tudsz. Reméljük belehúzott a baba és szépen növöget!
Hányinger megléte nagyon szervezetfüggő és az is, mikor jön és megy, emiatt ne aggódj.
Hu csajok, azert nagyon kemeny tud lenni ez az elso trimeszter. Ugye meseltem, hogy nekem sajnos a fejlodes nem annyira szupi, dehat bizakodunk azert. De pl nekem nagyon enyhultek a tuneteim (bar eddig se voltak ezek a nagyon durvan egyertelmu tunetek mint a hanyinger). Es hat a tunetek enyhulese is tud normalis lenni, de ugyanakkor esetemben, amikor konkret problema van, tokjo lenne ha lenne vmi jo eros tunet ami adná a jelet h minden rendben van.
Hat elvileg augusztus kozepeig nem lenne vizsgalatom, de erzem h erik egy ultrahang jovo hetre, nem fogom sajnos kibirni sokaig.
Nagyon remelem h nalatok semmi ilyesmi nem lesz, es tokjo lesz minden az ultrahangon, mert amugyse konnyu az elso trimeszter, de ez mondjuk tenyleg senkinek nem hianyzik.
Pont egy masik forumon lattam egy posztot ahol rengetegen az elso trimeszterben mondjak h brutal nyákuk v folyasuk van, ugyh ez is siman lehet amiatt. Sajat tapasztalatom nincs mert huvelyi progin vagyok, ugyh nalam a progeszteron tomeny feher kremje miatt fogalmam nincs h milyen egyeb cucc lehet ott 😂 De azok alapjan amit olvastam,
ez toknormalis
Ez normális. Nekem is volt ez a nyák kb 5 hetesen a fiammal. És volt benne barna rész, akkor megijedtem, h barnazok és mentem a korhazba. De a nyák maga normális. Anno a kolleganoim mondták, h náluk is volt ilyen.
Lehet ugye ilyenkor képződik a nyákdugo es több a folyás. De lehet ez hülyeség 😅
A furcsaságok nem értek véget.
A barnázás elmúlt teljesen tegnap - múlt hét hétfőn kezdődött, nagyjából, ahogy meg kellett volna jönnie, sőt, egy-két csepp normál vér is volt. Oké, már kezdenék fellélegezni, ma meg olyan nyákot tapasztalok, mint ciklus közepén, peteérés körül. Mintha az most kezdődne... No de várandósan???
Szerencsére még az émelygés megvan, ami legalább megnyugtat, hogy talán ott a baba mégis.
Köszönöm szépen.
Hétfőn minden kiderül.
Dulcosoft még egy opció, ha a természetes módszerek nem segítenek. Kettő napja szedem, vagyis iszom én is ajánlásra, barátnőm végig használta várandósság alatt, valóban lehet a tájékoztató szerint is. Most a napokban nekem is meggyűlik a bajom ezzel. Tudom, ez is lehet akár koraterhes tünet is, meglátjuk. Még félek elhinni.
Nálam a veteleses babánál nem volt semmi tunetem.
Kisfiamnal volt émelygés az autóban már az 5.heten vmikor, utána jött a hanyas kb a 11.hetig, de nem hanytam sokat csak osszesen kb 11szer. Nem bírtam a magnéziumot, az sokszor visszajott. Irritálta a gyomrom.
Illetve a rossz szagoktol oklendeztem anno a fiammal.
Egyszer a céges hűtőbe megrohadt vkinek a kajára, na annak a szagatol rosszul lettem
Nekem meg ettől a progitol székrekedés volt a fiammal 35.hetig. na azt se kívánom senkinek. Rémes. Rettegek tőle megint. Aranyeres is lett.
A puffadás babás tünet. 🥰 ugyh remélem fejlődnek azok a babacskak szépen.
Nagyon jo, hogy mulik a barnazas!!! A tuneteid meg kifejezetten terhes tunetek sztem.
Na ez a puffadas ismeros... Nagyon durvan lelassult az emesztesem nekem is, es reggel felkelek meg ugy nagyjabol szinte lapos hassal, estere meg 5 honaposnak nezek ki, es nem tulzok. Kellett vennem uj ruhat, mert ami ramjon reggel, napkozben nagyon elkezd szoritani es kenyelmetlen.
Kerdeztem baratnoimet es ez egy nagyon altalanos terhessegi tunet, nem mindenkinek van, de gyakori.
Sziasztok!
Vannak kutatók, akik azt állítják, egy pohár bor is belefér, aztán sokan cáfolják, szerintük még napi egy pohár bor alkoholmennyisége is árthat a baba fejlődő idegrendszerének. Én sem mernék inni várandósan, de ha édességekben, ételekben van egy pici alkohol, az szerintem alkalmanként beleférhet. Teljesen amúgy sem lehet tartózkodni, mert még a túlérett gyümölcsben is van valamennyi etanol, sőt, ha bizonyos ételeket együtt fogyasztunk, a gyomrunkban is képződik alkohol egy természetes erjedéses folyamattal.
Baj azoknál van, akik tényleg direktben isszák végig a várandósság alatt.
Gondolkoztam, hogy mi legyen, bemenjek az ügyeletre, vagy sem. De igazából, már nagyon nincs mivel. Olyan szinten elmúlt a pecsételő vérzés/barnázás, hogy ha a múlt hét eleje egy tízes skálán volt 10, akkor tegnapelőtt 3, tegnap 2, ma pedig egyelőre 0... Nagyon reménykedem, marad ez az irány!
Hasam esténként, éjjelente görcsölget, viszont nem vagyok biztos benne, hogy csak a méhemet érezném, mert nagyon fura lett az emésztésem. Annyira puffadok, hogy az amúgy lapos hasam most olyan, mintha már látszódna a várandósság - ami tudom, nem látszódhat még.
Kivárom a hétfőt.
Hol szülök majd? Még nem merek ezen gondolkozni, de a 12. hét után kitaláljuk és megoldjuk azt is. Az lesz a legkevesebb. Csak a 12. hét végéig jusson el a baba egészségben!
Koszi!!!
Masodik, de az elso sajna kemiai volt. Ja Olaszorszagban lakom, ugyh itt volt a lombikozas is
Szia, pont túl vagyok egy ilyen beszélgetésen is. Én nem azt mondom, hogy nem lehet kivétel, de… nekem anno azt mondta telefonon a szakértő asszisztens hölgy, hogy a méhen kívüli nagy fájdalmakkal jár.
Másrészt ne haragudj, de ez a doki nekem most már nem szimpatikus. A terhességi ambuláns lap végén rá van írva, hogy vérzés vagy görcs esetén azonnal jelentkezni kell. Szerintem menj be a sürgőssegire és ne hagyd magad lerázni progeszteron nélkül. Nagyon fontos tanulsága át életnek, hogy az orvos nem Isten.
Amugy erdekes modon a dokik (tobbnel is voltam) egyaltalan nem aggodtak emiatt 😅 Nekem az az elmeletem, hogy amiatt nem, mert ugyan ez onmagaban nagyon para, de ugyse lehet mit kezdeni ezzel, vagy megmarad vagy nem, beleavatkozni nem lehet, csak kivarni es bizni a legjobbakban, addig meg minek idegeskedjek. De en persze mar az egesz internetet es minden ezzel kapcsolatos tanulmanyt elolvastam, ugyh a nyugalmuk csak idegesitett.
Sajnos kesobb nem fogant, mert lombikoztunk, es tudod esetleg 1-2 nap elteres lehet, de nem 10.
Amugy az ad remenyt, hogy a vizsgalatok kozott eltelt idoben hetrol hetre jobban nott, mint elotte, ugyh hatha belehuzott.
Vizsgalatom mostmar csak a genetikai lesz majd 3 het mulva (kb).. eddig hetente volt de mondtak h mostmar ne nezegessem h mennyit nott, lenyeg h van szivveres, fejlodik stb, ezzel a resszel egyetertettem, mert nagyon durvan ideges voltam a vizsgalatok elotti napon, meg akkor is ha elotte nyugodt es pozitiv voltam, ugyh most varakozas es remenykedes van.
Marish a suti miatt ne izgulj.
Nemrég olvastam a Familiárisok c könyvet. Na ott is ittak a sört a terhes nők, meg a bort😅 sőt nyugtatonak erősebben is kaptak.
Én a kisfiammal anno megettem egy tál tiramisu, és abba is volt alkohol. Megkivantam, megettem, kész. Semmi bajunk nincs. Jól eset.