Klimax, változókor (beszélgetés)
Szia!
Én is Macát szedek, de nézd meg, mert nem mindegyiknek ugyanaz a hatóanyag mennyisége. Van, ami kivonat, az erősebb. Én abból szedek reggel egyet, este egyet. kb 5 hónapja szedem és kb 3 hónap volt, mire használt. Olyan talpmasszázsra is járok, ahol ezeket a pontokat kezelik. Először sűrűn jártam, és visszahozta a menzesemet, még peteérésem is volt, aztán mégiscsak abbamaradt. Attól még jártam, csak ritkábban kéthetente egyszer.Azt olvastam az E vitamin volt akinek csökkentette a hőhullámot. Ha nem múlt volna el nekem, akkor azt próbáltam volna ki.
Szerencses volt.
De neki jo sokaig tartott,nekem 48 evesen mult el.
Nem tudom pontosan, talán 3-4 éve.
A rohamszerű leizzadások elmúltak tőle. Diffúz "melegem van" érzet nem. Vagyis nem izzadok, mert ügyelek rá, hogy vékonyan öltözködjek.
Én bizony szenvedek mint egy kutya, ősszel lesz 14 éve hogy kemót kaptam, és állítólag az hozta ki, illetve előrébb a kelleténél a kegyetlen erős hőhullámokat. Sok félét kipróbáltam már, gyakorlatilag pénzkidobás volt minden, de most ezt a macát kipróbálom még, mert nem vagyok képes feladni annyira kegyetlen éjjelem-nappalom még mindig.
Kérlek írd meg neked mi az az adag ami használ, és mennyi idő után kezdted érezni a hatását. Tudom hogy mindenki máshogy működik, mégis szeretném tudni sacc / kb. mire számíthatok. Köszi. :)
Már nézegettem a beszerzési forrásokat is, ünnep után rendelek webáruházból.
Szia!
Nekem kb 6 hónapja nem jött meg. Kb 3 hónapig volt hőhullámom és hullott a hajam is. Azóta semmi tünet. Kopp kopp. Lekopogom. Épp most voltam nőgyógyásznál, azt mondta minden OK odabenn és ott érik a petém. Mondom, de hát, hogy hogy. Azt mondta azért nincs tünetem, mert igaz nem tud rendesen megérni a petém, de a petefészkek mégis működnek valamennyire. Én egy hormonkiegyensúlyozó perui ginzenget szedek, meg talpmasszázsra járok. Nem rögtön hatnak, de azt gondolom, ezek segíthetnek.Épp én is arra gondoltam, h milyen kár, h nincs egy működő fórum erről a témáról, ami rengeteg nőt érinthet.Mármint úgy értem, h nem ír senki. Pedig biztosan sok nő szenved vagy épp nem szenved tőle.
Szia!
Az ilyen korai klímax felér egy sorscsapással.
Én is megszenvedtem, és szenvedem ma is a magamét, de most nem részletezem.
A súlygyarapodás nálam is szerepet játszott. Mára úgy érzem megtaláltam a kiutat ebből. De előtte volt számtalan sikertelen diéta és fogyókúra. (Még mindig sok - 73 kiló vagyok.
A tél folyamán 1-1,5 kg-ot fogytam. Remélem folytatódik.
Alga komplex kapszulát szedek dec. 1-e óta, mert azt olvastam ha feltöltődik a szervezet számára hasznos és hiányzó anyagokkal, akkor kisebb lesz az étvágy, nem sorolom a többi jótékony hatását. Ez így is lett.Valóban kisebb adagokat eszem. Bevezettem a kefir fogyasztását, ebbe sokszor turmixolok banánt, fahéjat, bogyós gyümölcsöt, mostanában brokkolit is. Készítek sós, nyers krékert aszalóban, ha vacsora előtt kínlódok, akkor ebből ezt rágcsálom. Nem hizlal, sok értékes vitamint, nyomelemeket tartalmaz, lúgosít. Reggel sokszor torna, vagy lusta vagyok. Legtöbb délután 6-7 km gyors gyaloglás.
Most próbálok rendszeresebben ráállni a zöld turmixokra. Hát ezekkel fogyogatok lassacskán. Ez nagy eredmény, mivel régebben csak felfelé jött. Nem diétára van szükségünk. Olyasmit kell apránként bevezetni, amit tudunk állandósítani is. És semmit nem szabad egyik napról a másikra gyökeresen megváltoztatni, mert az sokkolja a szervezetet. Ezt magamon tapasztaltam meg. Néha még most is lecsúszik egy kis csokika, egy gesztenyepüré, de így legalább nem sóvárgással múlatom az időt. :))
Akkor jol jart.
Nekem egy eve nem jott meg ,talan ketszer gyengen.A hizas mar nem erdekel,mert vernyomas es szivproblemaim jelentkeztek sajno,na meg a gerinc...a hohullamok nem jonnek,v gyengek,nem tudom..
Szia,
nagyon örültem az üzenetednek és nagyon hálás vagyok érte, mert bármilyen jó tanácsot szivesen fogadok.Nekem ugyanis még nem volt a környezetemben hasonló helyzet, ezért amikor kiderült a baj nehéz volt bármi okosat is tennem.Persze rögtön gyüjtöttem az információkat és szerencsére jóemberekkel vagyok körülvéve, akik segitettek ebben, de minden információ aranyat ér nekem. Ezért is örültem amikor a nyirokrendszer tisztitását ajánlottad, mert erről a készitményről még nem hallottam,és most tényleg az a legfontosabb, hogy áttétek ne képződjenek. Ha bármi jó tanácsod van még, nagyon fogok örülni, mert azt hiszem annál nincs hitelesebb, ha valaki saját maga vagy hozzátartozója már átélt hasonlókat.
Remélem mostanság jól vagy és én is kivánok neked nagyon jó egészséget!
Szia Dette!
Őszintén együtt érzek veled.
Ezekre az átkoknak mindenkinek máshogy reagál a szervezete, és arra is, amit ellene szokás tenni. Mit lehetne ilyenkor mondani mint kitartást, és mielőbbi teljes gyógyulást kívánni.
Nekem is volt ilyesmi műtétem, de bent maradt az egyik petefészkem. És nem rák miatt volt műtét. Viszont rákos is voltam már kétszer. Mell, és melanóma. Így a betegségednek csak a lelki terhét ismerem.
Nagyon nehéz bármit is mondani.Amivel biztos hogy nem ártasz magadnak és csak hasznodra válhat, az a nyirokrendszer tisztítása. Erre keressél rá. Ez nagyon fontos. Nem ismerlek. Ha mást nem is tennél ezért, legalább nyirokrendszer tisztításra szedjél Schüssler sót. Ez a legolcsóbb verzió, és nem is macerás. Viszont lehet hogy kivéded vele az áttétet.
Kívánok neked mielőbbi felépülést!
Sziasztok!
Azt hiszem én most lépek a klimaxolók körébe.Pár hete iszonyatos belső remegéssel, alvászavarral és szapora szivveréssel kezdődött, amihez erős fejfájás és vérnyomás ingadozás is csatlakozott.Hőhullám az ritkán, de van.Sajnos rosszindulat petefészek daganatom van, amit jövőhéten fognak operálni.Ki kell hogy vegyenek mindent. Volt valaki hasonló helyzetben, mi várható a mütét után?Rosszabb vagy elviselhetőbb lesz-e a helyzet? A legrosszabb az erős belsőremegés, megszüntethető ez valamivel?
Rám is könnyebben rakódik így klímax után, és nem akar sehogyan sem lecsusszanni mint régen. Persze akkor szinte halálra dolgoztam magam, volt ami levigye. Most nagyon elszántan fogyásnak adtam a fejemet, de vigyázok hogy ne kúra legyen, hanem még előnyösebben megváltoztatom az étkezésemet, és többet "sportolok." :)
Most pl. Azt az apróságot vezettem be, hogy este már nem eszem minden nap kenyeret, max. néha fél szeletet ha kínlódok érte. Én sütöm, teljes kiőrlésű.
Ma pl. aszpikos zöldséget vacsizok, 1 réteg főtt tojás is van benne. Az aszpik meg kell a porcaimnak. :) A z ebéd adagot is kicsivel csökkentem. Egyenlőre ennyi elég lesz.
Tényleg korán lenne a te korodban, de előfordulhat. De csak előfordulhat. Egy klassz orvos ennyire tájékozatlan? Vagy lehet, picit túloztál?
Nekem pont 49 évesen kezdődött amin meg is lepődtem, de orvosom azt mondta, a kemoterápiás kezelés hozta előre. Te szerencsére egészséges vagy, és ez maradjon is így! Vigyázzál magadra! :)
További ajánlott fórumok:
- Tényleg igaz, hogy minél később szül egy nő, annál jobban kitolódik a változókor?
- 53 éves vagyok, változókorban és fogyni szeretnék
- Ti hogy viselitek a változókori hőhullámokat?
- Hogyan éled meg, hogy beléptél a változókorba?
- Korai változókor ellen mit...?
- Milyen megoldások léteznek, a változókori panaszok enyhítésére?