Klimax, változókor (beszélgetés)
Én 14 éve hőhullámozok, de fogalmam sincs hogy kevés vagy sok az ösztrogénem. valamikor azt mondták azért van a hőhullám mert már nem dolgozik a petefészek és kevés az ösztrogén a szervezetben. van túlsúlyom, akkor a zsíromból miért nem pótlódik? ha meg sok van a zsírom miatt, az is hogy lehet, mert a petefészkem már nem termeli? A fene sem érti ezt.
A Maca kivonat remélem helyre tesz, és jobban is kellene aludnom. na erre szedném. Ma kapom meg. :)
Koszi!!!!
Nem baj az uzenet amugy is kiirja ,hogy kiirta...;)
Én ezt használom, hipermarketekben lehet kapni, nem drága.
Persze, megkérdezem. 15.-én megyek co.-ra.
Én elfelejtettem elolvasni a Himalája só zacskóját. :(
Nekem is szelént kell szednem fél évig, napi 200 mikrogrammot, utána egy hónap szünet, majd folytatni. A Selenorgot vagy a Pharmanordot.
Jó a TSH-m, a T3 is a határértéken belül van, de lehetne több. A T4 viszont elég, így már nem vihetek be több L-thiroxint. A szelén segít majd átalakítani a T4-et T3-á.
A glutén mentes étkezést megpróbálom. A mesterséges anyagokat igyekszem én is kerülni már régen.
Feltétlen olvassál a Himalája sóról. Bio boltokban árulják, és ha szoktál webáruházban élelmiszert vásárolni, olyan helyen is van.
Az nem sajnos hogy lazacból és algából kell pótolnod. Nagyon is jó, mert ha ezeket fogyasztod, a jódon kívül milliónyi hasznos anyaghoz jut a szervezeted. Mivel a lazacban azért van jód és omega3 is mert algát eszik, ezért a lazacot kihagyhatod, mert gondolom anyagilag teher lehet heti kilónyi lacac fogyasztása. :)) Ha nem, akkor szuper és gratulálok! :))
Én az Imune-t szedem.
Sajnálom hogy nem mentettem el a cikket, de régebben olvastam arról, hogy azt a bizonyos erdélyi sót is kezelik már valamilyen népirtó szerrel, csak elfelejtettem mivel. Volt hogy én is vettem, de már régen hanyagolom.
Jódba bele lehet futni mit sem sejtve táplálkozás közben is. Lehet növényekben, sőt állatokban is, hisz nem tudjuk mivel etetik őket. (Pl. a lazacban azért van jelentős mennyiségű omega3, mert algán él amiben nagyon sok van.) A halakban és az algákban van említésre méltó mennyiség jód, de természetes, és elhanyagolandó adagolás szempontjából. Semmiképpen nem lehet olyan hatása, mint a tablettával történő bevitelnek.
Megkérdezem ezt is a kezelő orvosomtól.
Lehet hogy igazad van.
Arra emlékszem h azt mondta, ha jódot viszek be, akkor több ellenanyagot termel és pusztítja önmagát.
Ekkor nő az anti-tpo.
Himalája sót használok én is.
Nem csak természetes, de nagyon minimális a mennyiség is ami az algában van.
Himalája sót használunk. Azt még nem manipulálják, rengeteg ásványi anyag van benne és lúgosít.
Úgy emlékszem a pajzsmirigyem miatt az alga sem jó Nekem. :(
A jod gyulladást okoz.
Nekem az alga jó hatással van az agyi tevékenységemre is. Nem egy konkrét dologra kezdtem el, csak próba-szerencse mit tesz velem, de nagyon bevált. javul a memóriám, elmúltak a nagy evési rohamaim, sokkal több az energiám, jobb az általános közérzetem. Sajnos az alvási nehézség még mevan és a gyötrő hőhullám is. Elszántam magam a maca kapszula szedésére, már utána is jártam a beszerzési forrásnak.
Gyógyulást nektek is és szép ünnepet!
1200 mg-ot találtam Jutavitből a neten.
Nem tudom a pajzsmirigy betegségemre szedhetem-e?
Szójából készítik. Korábban azt olvastam a magas ani-TPO szintre nem jó. Megkérdezem a kezelő orvosom.
Az sem mindegy hány mg lecitin van egy kapszulában.
Nekem sem ártana, fogok is venni.
Köszönöm. :)
Kipróbálom.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg igaz, hogy minél később szül egy nő, annál jobban kitolódik a változókor?
- 53 éves vagyok, változókorban és fogyni szeretnék
- Ti hogy viselitek a változókori hőhullámokat?
- Hogyan éled meg, hogy beléptél a változókorba?
- Korai változókor ellen mit...?
- Milyen megoldások léteznek, a változókori panaszok enyhítésére?