Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? fórum

Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? (beszélgetés)

❮❮ ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... ❯❯
744. Castellina (válaszként erre: 742. - Keriné76)
2010. szept. 22. 07:50
Mindenki más, nem erőltetheted rá másokra a saját gondolkodásodat. Tartsd tiszteletben azokat az embereket, akik nem akarnak gyereket. Lehet, hogy nem szeretik őket. És hidd el, annak a gyereknek jobb, ha nem oda születik!
743. Castellina (válaszként erre: 740. - Keriné76)
2010. szept. 22. 07:49
Fontos, hogy meg tudják adni a szeretetet! De ahol anyagi gondokkal küzdenek, feszültséget és állandó gondot okoz a szülőknek, akkor az a szülő türelmetlenebb, ingerültebb és akár még veszekedést is okoz, ott egy gyerek nem kap szeretetteljes légkört!
742. Keriné76 (válaszként erre: 736. - Timicicaanyuka)
2010. szept. 22. 07:48
Most lehet, hogy nem fogtok velem egyetérteni, de ezeknél a pároknál biztos, hogy bevezetném a gyerektelenségi adót, mert ők nem akarnak egyáltalán gyereket nevelni. bár én ezt el sem tudom képzelni, hogy valaki hogy nem akar gyereket. Se valószínű ők meg azt a csodát nem tudják elkéozelni amit a gyerekeidtől kapsz.
741. Castellina (válaszként erre: 723. - B-zs)
2010. szept. 22. 07:45

Figyusz! Az egy dolog, hogy valaki vágyik egy gyerekre, mert érzelmi vagy egyéb szükséglete..

de a gyereknek is van szükséglete!

Mégpedig meleg ruha, étel, megfelelő körülmények, érzelmi, kiegyensúlyozott háttér a szülök részéről!

Ha ezt a szülö nem tudja megadni, mert nincs elég jövedelme, és már az is gond, hogy mit adjon a gyereknek enni, akkor az a gyereknek rossz!

Ne mindig csak magunkra gondoljunk, hogy milyen jó az ha szülök egy gyereket, az nekem jó! De tudok e olyan körülményeket teremteni, ami a gyerek egészséges szellemi és fizikai igényeit biztosítja, na az nem mindegy!

740. Keriné76 (válaszként erre: 722. - Aznoglii)
2010. szept. 22. 07:44
Teljesen egyetértek azzal amit írtál. Szerintem sem az anyagiakról kellene szólnia, hogy hány gyereket szeretne valaki. Szerintem is igaz a mondás ahol van kettőnek jut a harmadiknak is.
739. Castellina (válaszként erre: 722. - Aznoglii)
2010. szept. 22. 07:41
Ha így fel tudják nevelni őket, akkor ott nincsenek anyagi gondok.
2010. szept. 21. 21:15

ááá harmadikra volt a "legkönnyebb"...

első kettőnél sose volt jóslóm, és elfolyt a víz, fájás nélkül, így oxival kellett indítani, hosszú volt és fárasztó mindkettő

harmadiknál meg éjszaka itth elvajúdgattam, bementünk délben a kórházban, 3/4 4re meglett a baba, igazából az utolsó egy óra volt kemény!

737. Timicicaanyuka (válaszként erre: 729. - Fbab8271ce)
2010. szept. 21. 20:23
Voltak előtte jósló fájásaid, vagy hirtelen jött rád a szülés? Tényleg jobban fáj a 3. szülés mint az első kettő?
736. Timicicaanyuka (válaszként erre: 734. - Andurka85)
2010. szept. 21. 18:32
A férjemnek van egy kollégája, akiről írtam már, hogy nem akarnak gyereket, mert nem csinálnak maguknak problémát. Egyik ismerősünk mesélte, akivel együtt voltak nyaralni, hogy össze vissza csókolgatták a kutyájukat.
735. b-zs (válaszként erre: 727. - Timicicaanyuka)
2010. szept. 21. 18:22
Október 24-re vagyok kiírva. Sógornőm Angliában dolgozik, ritkán látogat haza, de ígérte ősszel hazajön. Erre múlt héten küld e-mailt, hogy akkor okt.21-nov.1-jéig itthon lesz. Mire mondom anyósomnak, hogy remélem nem marad le a picurról. Erre elkerekedik a szeme, hogy hogyhogy, hányadikára vagyok kiírva, mintha nem tudná?! És akkor kezd el gondolkodni, hogy a lányom ugye 10 nappal később született, a fiam meg a kiírás napján, ami semmit nem jelent. A sógornőmmel meg telefonon beszéltünk, aki közli velem, hogy ugye nem lenne gond, ha pár héttel hamarabb megszületne. Mire mondom neki, hogy ez nem kívánságműsor, akkor születik meg, amikor itt az ideje, egy ilyen pici babának minden egyes nap számít, amit a pocakban tölt. Szóval megkérdezhetett volna, mert ez az időpont elég gáz. Gáz akkor is, ha még nem születik meg és az utolsó napok vannak hátra, látogatót olyankor az ember nem szívesen fogad, meg gáz akkor is, ha pár napos a baba, úgy esünk haza a kórházból, akkor meg igazán gáz, ha később születik, és lemarad róla. Szóval már előre tudom, hogy problémázás lesz, a sógornőm hajlamos mindig felborítani abban a pár napban magakörül a világot míg itthon van.. Már anyósom elkezdte, hogy neki október 21-én van a születésnapja, és ez lesz neki a szülinapi ajándék, mire mondtam neki nem-nem (nane, anyósnak ajándékba nem gyártunk unokát), október végén (férjem szerint 24-én, szerintem meg 26-án, sose tudtunk megegyezni) lesz 10 éve, hogy megismerkedtünk, így ez a babó nekünk lesz az élet legszebb ajándéka.
734. andurka85 (válaszként erre: 725. - B-zs)
2010. szept. 21. 17:44
Én ezen a cicás+kutyás témán vesztem össze egy barátnőmmel! Ugyanis mikor kérdeztem,mikor szül már egy gyereket...azt mondta undorító dolog a szülés,és hogy ő nem szenved egy folyton nyavalygó,magatehetetlen kölyökért,és hogy most kapott egy macskát a párjától,és az meg teszi neki,nincs vele annyi baj,mint egy gyerekkel,a kismacska már magától eszik... :S nah ennyi volt a barátnősködésünk. Mert kiakadtam,és leoltottam!
733. aznoglii (válaszként erre: 725. - B-zs)
2010. szept. 21. 17:27

ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ de durva!!!!!!!!!!!

De inkább nem kezdek bele egy újabb hosszú vélemény nyilvánításba, mert csak felhúzom magam! :)

732. aznoglii (válaszként erre: 727. - Timicicaanyuka)
2010. szept. 21. 17:25
Majd a telihold segít! :)
731. andurka85 (válaszként erre: 724. - Timicicaanyuka)
2010. szept. 21. 17:11
Nem tudják a gyerekek,mert akkor már az egész falu tudná! :D Az isibe elmondaná Enikő mindenkinek.Dádi meg az Óvónéniknek...pont elég volna.Még dokihoz nem megyek,és konkrét dolgot nem tudunk,addig nem mondjuk el nekik. Akármi történhet még....nem akarom a Gyerekek szívét fájdítani.
730. andurka85 (válaszként erre: 721. - Aznoglii)
2010. szept. 21. 17:08
Hát még engem,hogy elkeserít,hogy a saját nagymamája nem várja! De még az a szerencse,hogy Anyukámék teljes szeretetükkel mellettünk vannak,anyum zokogott a nyakamban mikor elmondtuk,apum is pityergett,pedig nem sírós fajta. Hugom lesz a Keri-anyuja,az is agyon puszilgatott,és sírt....sírt az egész banda!!! :) Kell ennél nagyobb öröm??? Barátnőim örjöngenek,jó értelemben,már ajánlottak fel baba kocsit,sok ruhát,nem mintha nem volna,hisz már van kettő! :) De fel vannak pörögve,és vele örülnek. Sógoréknak nem régen mondtam el,nagyon boldogok,és kedvet kaptak ők is egy harmadikhoz! :) Pedig,ezelőtt 2 évvel,azt mondták,nekik bizony nem lesz több,elég ez az egy is...aztán csak sóvárogtak,ugye ott ugrált már Dávidkám körülöttük,és a lányuk is folyton azt hajtotta,hogy milyen jó Encsinek,hogy van kis tesója....és láss csodát,megérkezett tavaly szeptemberben a kis tesó! :)Most volt 1 éves a Keresztfiunk.Mikor beszélgettünk,hogy mi bevállaljuk a 3.-at,elgondolkoztak Ők is,és azt mondták,lehet nekik is lesz még. Meg hogy ,hogyan mondhattak ilyet,hogy elég egy gyerek. Mikor olyan tünemény a kisfiuk is....nah ha ezt majd megtudja az anyós??!! :D :D Hogy lehet majd a másik fiáéknál is beköszön egy 3. gyerek...lehet elássa magát! :D
729. fbab8271ce (válaszként erre: 727. - Timicicaanyuka)
2010. szept. 21. 16:25
Azt mondta mindenki, na majd a harmadik gyorsan meglesz, meg bármikor jöhet előbb már...aha...ráhúztam a kiírt időpontra még 4 napot!
728. Bonti74 (válaszként erre: 720. - Castellina)
2010. szept. 21. 15:26
Ahol kettő felnő, ott felnő a harmadik is!
2010. szept. 21. 15:23
Inkább már rég itthon kellene lennem a babával. Frontok nem hatnak, tegnap porszívóztam is, de semmi.
726. b-zs (válaszként erre: 724. - Timicicaanyuka)
2010. szept. 21. 15:18
Ne vedd rossznéven, de nem kellene még a szülőszobán feküdnöd? Hát nem akar még kibújni a pindur?? Hétvégére lehülés jön, lehet, hogy a front hatására megindul a szülés!
725. b-zs (válaszként erre: 722. - Aznoglii)
2010. szept. 21. 15:17

Van egy ismerősöm, aki azt mondta, hogy nekik csak egy gyermekük lesz, mert annak mindent meg akarnak adni (28 éves a srác, de hitel nélkül építkeznek, annyi pénzük van)! Mi mindent, kérdeztem?! Mi az a minden?? Mint ahogy Te is írtad korábban, arra is kell gondolni, hogy ha mi már nem leszünk..

Anyósom dada az oviban és szomorúan mesélte, hogy van egy kislány, nagyon jómódúak a szülei, szeretne testvért, de a szülők nem. És mivel sorra születtek ovistársainak a testvérei, így ő mindig nagyon szomorú volt. Kapaszkodjatok, hogy kiengeszteljék a kislányt, kapott egy kiskutyát és egy kiscicát!!!!!!!!

724. Timicicaanyuka (válaszként erre: 719. - Andurka85)
2010. szept. 21. 15:14
Akkor most majd hozzászokhatnak a gondolathoz. A gyerekek is tudják már?
723. b-zs (válaszként erre: 720. - Castellina)
2010. szept. 21. 15:10
Majd ha "megvilágosodtál" akkor talán rájössz arra, hogy miről is szól ez a fórum, és mit jelent egy gyermek!
722. aznoglii (válaszként erre: 720. - Castellina)
2010. szept. 21. 13:57

Szia! Ne haragudj, de szerintem ez nem CSAK az anyagiakon múlik!!! Ismerek olyan magyar(!) 5 gyerekes családot, ahol egy szobában nőttek/nőnek fel a gyerekek és a leg összetartóbbak é leg tisztességtudóbbak a faluban, az tuti! A lényeg a SZERETET!!! És persze a törődés, hogy nem csak leültetem az egyke gyerekemet a tv elé, mert nekem épp más dolgom van...

Bocs, ez nem konkrétan személy szerint Neked szólt, csak hozzátettem a válaszodhoz ezt a kis kiegészítést, ha nem baj. :)

721. aznoglii (válaszként erre: 719. - Andurka85)
2010. szept. 21. 13:53
Ez szép! Annyira elkeserít ez a fajta hozzáállás! Akkor nem fogják majd szeretni a kicsit ha megszületik??? Könyörgöm!!! Nem inkább örülni kéne, hogy majd körülveszi őket a gyereksereg és örömüket lelhetik bennük??? Nagyon bosszantó ilyet olvasni! Jó, anyukámat is elsőre picit sokkolta a harmadik baba híre, de nem így reagált...pár percig volt csak "kétségbe esve". És már alig várja hogy megérkezzen az ötödik unokája (kettő tesóméknál van).
2010. szept. 21. 13:01
a fórumkérdésre a válasz: ha úgy érzik, hogy anyagilag meg engedhetnek 3 gyereket, akkor jó:))
719. andurka85 (válaszként erre: 715. - Timicicaanyuka)
2010. szept. 21. 12:57

Timi! Az a bajom ezzel a várakozással,és titkolózással,hogy nagyon kicsi faluban élünk,és ha netán anyukám elújságolja az Ő legjobb barátnőjének,aki lehet tovább mondja..onnastól pedig nincs megállás.....:S És ha így tudják meg,akkor ne is csodálkozzunk,ha még plusz megharagszanak. Na de...este már nem volt időm írni,a Férjem ki kísérte az anyósékat a kapuig,és ott mondta el nekik. ,,jön a 3. gyerekünk,nem véletlen,akartuk,és örülünk Neki,,-ennyi. Anyós annyit mondott,hát ők bizony nem örülnek,jött fél óra oktatás,majd meg fagyott az Emberem a kapuba :) ,az apósom annyit mondott a fél óra alatt,hogy ,,Ti tudjátok kisfiam,,. Ezzel az öreg le is zárta,anyós még pörgöt...meg hogy most már nagyon spórolnunk kell,ne engedje Nekem a férjem,hogy vegyek játékokat a gyerekeinknek...mert hát mostantól azt nem lehet,ha bevállaltuk a 3.-at. Meg ilyenek... a szokásos duma. :) Meg még annyit benyögött,hogy kell nekik idő,hogy megemésszék!!!!! Akkor hajrá!! Kezdhetik is!

Szóval így végződött,tudják és ez a lényeg. Jobbat aludtunk már az este!! :) Bezzeg ők... :D

718. fbab8271ce (válaszként erre: 716. - B-zs)
2010. szept. 21. 08:49
Ez teljesen így van. Az 5 éves érettségi találkozóra úgy mentünk, hogy a második a pocakomban volt. Igen, lehet kora, de a párom már érettségikor is mellettem volt, vagyis őt is ismerte az osztály:) És olyan, akinek volt már egy gyereke akkor velem együtt négyen voltunk. És az is igaz, a többiek javarészt még otthon laktak, vagy esetleg örökölt lakásban, házban vagy aki kapott! házat. ÉS csak úgy voltak...
717. b-zs (válaszként erre: 714. - Andurka85)
2010. szept. 21. 07:10

Szerintem jobb minél előbb letudni a dolgot, mint várogatni vele! Mi se húztuk-halasztottuk. Bele a közepébe, majd megemésztik! Lesz még idejük rá. Szerintem rosszabb, ha az ember eltitkolja és mástól hallják meg, vagy maguk veszik észre.

Nálunk igazán még mindig nem fogták fel, hogy itt lesz a harmadik, anyukám csodálkozott rá a minap, hogy nem október végére vagyok kiírva, akkor meg minek mondogatom, hogy akármikor megszülhetek?! Mire mondom neki, mert a hétvégén 36 hetes leszek, és utána már bármikor megszülethet, koraszülött nem lesz..

716. b-zs (válaszként erre: 713. - 4c1a787e8f)
2010. szept. 21. 07:04

Teljesen igazad van! Nekem is két éve volt érettségi találkozóm és szó szerint kinézték azt, aki 29 évesen férjnél van, vagy gyereket szült.( a 19 főből hárman voltunk, akiknél gyerek volt) De azt is elmondom, hogy csak mi, akik férjnél vagyunk és gyereket szültünk tudunk "valamit" felmutatni, a többiek meg csak élnek bele a nagyvilágba! S közben meg azon keseregnek, hogy nincs pénz családra, házra stb. Nekünk is azóta van "valamink", amióta gyerekeink vannak, mert muszáj értük hajtani, hogy vigyük valamire, s közben meg a megjegyzéseket kapja az ember, hogy minek három gyerek. Engem nem is az zavar, hogy kommenteket fűznek hozzá, hanem az, hogy hogy jön valaki ahhoz, hogy más magánügyébe beleszóljon, vagy tanácsot adjon, anélkül, hogy valaki megkérdezte volna..

A nagyszülőkkel kapcsolatban meg az a véleményem, hogy nekik meg egy unoka bőven elég, vele kiélik mindenféle nagyszülői késztetésüket, minek még egy, vagy kettő..(minek bonyolítjuk az életünket)Biztosan ez meg saját tapasztalatból ered, mert sokmindenről ők is lemondtak anno, hogy minket fel tudjanak nevelni, de egy szülő hoz áldozatot, nem keveset a gyerekéért, és nagyon sok öröm is van benne, ami mindenért kárpótol.

Nálatok mennyi idősek a gyerekek?

715. Timicicaanyuka (válaszként erre: 714. - Andurka85)
2010. szept. 20. 21:34
nem baj, még ráértek elmondani.
❮❮ ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook