Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? (beszélgetés)
Kicsit utánaolvasgattam.
Most azokat írják, hogy mégis visszahoznák, csak kell hozzá lakástakarékot nyitnod. Ez mondjuk nem lenne rossz, ott ugyanis nem köteles az ember a hitelt kérni... Meg ha mégis, azoknak (legalábbis most még) FIX a törlesztőrészlete!!
A korhatár persze továbbra is megvan.
A törlesztési kedvezménynek meg akkor mindenképpen érdemes utánakérdezni, ha mondjuk valaki kiváltja jelenlegi hitelét... Láttam ilyen cikkeket, de nem olvastam végig..
Sziasztok!
Sajna azt már megmondták, hogy olyan formában, mint volt biztos nem hozzák vissza, pedig rajtunk is csak az segítene...
Ők (fidesz) is ilyen családi kedvezmény, meg hitel-törlesztési kedvezményekről vakeráltak... Ilyen persze most is van, ugye az, amit közvetlenül a szocpol helyett hoztak be. Ők még ezeken akarnak javítani.?..
Csak nekem ebbe az nem jön be, hogy ahhoz, hogy megkapjam, kénytelen lennék hitelt felvenni. És mi van, ha én nem akarok, vagy nem merek...
Tényleg! Nektek utólag nem lehet ezt a meglévő törlesztésetekhez beszámítani???
Meg az igazság az, hogy ez régen is inkább gazdaságélénkítő intézkedés volt, mint "segély". Használtra ugyebár nem, vagy csak nagyon ellenőrzötten fél szocpol járt. Nomármost, aki újat tud venni, pl. 20millióért, annak kevesebbet oszt szoroz az az 1-2 millió. (Persze tőle se sajnálom) Aki meg mondjuk élete első lakásaként a 6-7 milliós kis nyomor-paneljához, vagy vidéki házikójához akarta, annak meg nagyon sokat számított volna hogy legalább lakjon valahol...
Mi most 30ezerrel fizetünk többet, de még így sem bánom, hogy megvettük ezt a házat, mert imádok itt lakni. Kertvárosi rész, jó levegő, csendes utca, ősfás, nagy kert. Nagyon olcsón vettük a házat még ma sem értem hogyan...:)
Úgyhogy én még így is jó vételnek tartom... még igen...
A szocpolt mi sem tudtuk felvenni, mert állítólag 35 éves kor volt a korhatár.
Remélem visszahozzák tényleg és nem csak szóbeszéd, mert konkrétan még ezt a fidesztől nem hallottam...
Az lenne a tuti, ha úgy állítanák vissza, hogy felújításra, bővítésre, korszerűsítésre is fel lehessen venni.
De szép is lenne, ki tudnánk cserélni a tetőt, mert az már hagy némi kívánnivalót maga után...
Az évfolyamtársad meg ... na inkább nem írok semmit, mert csúnya lenne. Jellemző a bankosokra én is regélhetnék róluk, ez már a harmadik ingatlan aminek az adásvételét intéztük életünk során, úgyhogy volt szerencsém hozzájuk, meg a többi bürokratához is...
Én pedig egy másik oldal véleményét írtam le..
mégis sokakban indulatot keltett:)
Persze, nyilván. A kérdés tulajdonképpen költői volt, én inkább az anyagi részére értettem, az emberi világos...
Látod, mi tök fordítva vagyunk, nincs kert, és nincs hitel...
Én ugyan nem szedtem soha ilyen gyógyszert, de elképzelhetőnek tartom, hogy azért késik, mert felborította a hormonháztartásodat...
Még ha amúgy sosem késett, azért most beavatkoztál ezzel a bogyóval rendesen.
Szerintem azért, mert mindenképpen szeretnénk a gyerekünknek testvért, hisz az nagyon fontos.
Akinek nincs az azért tudja, hogy miért, akinek meg van az meg azért...
És ha már van kettő gyerekünk, akkor elmondhatjuk, mindkettőnek van testvére. Főleg ha az egyik fiú a másik lány már ritkán vállalnak harmadikat. És kettőt is tényleg elég nehéz eltartani... de én meg úgy voltam vele, hogy eddig is mindent megoldottunk, ezután is próbálkozunk. Végül is nem élünk rosszul csak ez a devizakölcsön ne lenne...:( de akkor meg házunk sem lenne és a gyerekeknek a kert nagyon fontos.
Szerintetek miért van az 1. és a 2. gyerek között kisebb külömbség, mint a 2. és a 3. között? Az, hogy valaki kettőt akar, vagy annyit szül, vagy tervez, teljesen normális, a három pedig már kifejezetten extrémnek mondható. A kettő között hiányzik egy lépcsőfok. Holott gazdasági okok alapján ugyanúgy lehetne mondani, hogy miért kettő, miért nem egy...
Egyébként nyilván nem kell mindenkinek nagycsaládosnak lenni, nem is mindenki alkalmas erre. Mi is ketten voltunk, nem is hiszem, hogy anyámnak való lenne a három, (bár én néha titkon reménykedtem nagyobb koromban).
annyira irigy vagyok !
Arról beszéltek ami nekem már sosem adatik meg ,az áldott állapot ,a cicire tevés ! jaj no de azért nem megyek férjhez .hihi
Sziasztok!
A tapasztalataitokra építve a segítségeteket szeretném kérni...ha tolakodásnak érzitek (mert tudom hogy nem ehhez a fórumhoz illik a téma) akkor elnézést kérek!
Múlt héten csütörtökön történt meg az ominózus "baleset" (kilyukadt a gumi) a ciklusom 22. napján.
Másnap reggel persze irány a kórház, ahol esemény utáni tablettának a Escapelle-t írták fel. Lényeg hogy az esemény után 12 órával sikerült bevennem.
Olvastam a betegtájékoztatóban hogy 84%-os biztossággal véd.
A probléma az hogy késik a mensesem. . .
Kíváncsi vagyok van-e olyan köztetek akinek nem használt a tabletta?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Egy 20 éves egyetemista menyasszony
Na, én búcsúzom, valahogy húz magához az ágy....
És én ki is használom, amíg még lehet...:)
Majd még jövök errefelé!
Sziasztok!
Kislány lesz, ha az ultrahang nem csalt.
Most éppen nagyon aktív. Lehet, hogy ízlik neki a fél doboz bonbon, amit felfaltam. De megengedtem magamnak, mert alacsony a vércukrom.:)
Lehet, hogy az én véleményem is változik majd, ha a 2. nehezen akar összejönni.Ki tudja?
Majd pár hónap múlva reálisabban fogom látni a dolgokat én is.Csak már az első baba legyen meg! Még van 6 hetem. (Elvileg)
Nem mondanám, hogy "nagy a szád most még", csak Te ezt szeretnéd. Más mást tűz ki célul. Azt kívánom, sikerüljön. Valóban változhat a helyzet jó és rossz irányba is, ami a döntést befolyásolja, de a lényeg, hogy az ember amennyire tud, döntsön felelősségteljesen.
Én több okból is kettő mellett döntöttem. Mivel a második nehezen jött, így már előtte úgy éreztem, hogy ha ő megszületik, én már nem vágyom többre. Csak ő legyen még nekünk, és legyen egészséges. Azóta ez az érzés uralkodik bennem. Én már így is szerencsésnek érzem magam. Pl mikor agy kórház folyosóján várakozom, akkor is szentül hiszem, hogy nekünk kettő gyerkőc bőven elég. Vagy mikor beszoktatás kezdődik... Persze ezek a nehézségek nem is mérhetőek össze az ölelésükkel, és a boldog pillanatokkal, amiket okoznak.
Hát igen, nekem is csak most nagy a szám, aztán még az 1. baba sincs meg. Szóval a "majd lesz valahogy" elvre én sem szeretnék alapozni.
Sajnos, nem vagyunk gazdagok, ezért nagyon nem merem magam beleélni abba, hogy 3 gyerek lesz.
Én azt mondom, hogy meglátjuk, mit hoz a sors.
Ha úgy adódik, hogy megengedhetjük magunknak, akkor ok, ha nem, akkor sajnos beérjük kevesebbel. Csak a mostani helyzetnél rosszabb ne legyen.
Sziasztok.Nem igazán olvastam végig az elmúlt napok írásait,mert 1 időm sincs nagyon,2 nem érdekel olyan emberek véleménye rólunk nagycsaládosokról akinek fogalma sincs milyen jó is valójában.Persze fárasztó is egyben,de nagyon megéri.
Nekünk így teljes a család,másoknak 1 vagy 2 gyerekkel teljes ezt mindenkinek magának és a párjának kell eldönteni.
Timi megszült már?
További ajánlott fórumok:
- Indigó gyerek a családban
- Kisgyerek és kutya a családban
- Egyedülálló szülők és ilyen családban felnőtt gyerekek
- Egykeség, egyedüli gyerek a családban, élmények, tapasztalatok - szakdolgozathoz!!
- A Ti gyerekorvosotok hány hónapos korig ajánlotta a HA-s táp használatát, ha nincs tejallergiás a családban?
- Tartósan beteg gyerek van a családban. Nincs ez esetben valami adókedvezmény?