Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? fórum

Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? (beszélgetés)

❮❮ ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... ❯❯
2010. szept. 27. 13:02
nekünk 49ezerröl 63 ezer most a lakástörlesztő,de ezt a hitelt is alig kaptuk meg...férjem nem itthon dolgozik,így nem jár hitel sehol,nem kapok gyest családi pótlékot,semmit...sem érkezési támogatást a gyerekeknek sem iskolakezdésre könyvtámogatást....mondja valaki milyen jó a nagycsaládosoknak!
863. 4c1a787e8f (válaszként erre: 861. - Bonti74)
2010. szept. 27. 12:48

Kicsit utánaolvasgattam.

Most azokat írják, hogy mégis visszahoznák, csak kell hozzá lakástakarékot nyitnod. Ez mondjuk nem lenne rossz, ott ugyanis nem köteles az ember a hitelt kérni... Meg ha mégis, azoknak (legalábbis most még) FIX a törlesztőrészlete!!

A korhatár persze továbbra is megvan.

A törlesztési kedvezménynek meg akkor mindenképpen érdemes utánakérdezni, ha mondjuk valaki kiváltja jelenlegi hitelét... Láttam ilyen cikkeket, de nem olvastam végig..

862. 4c1a787e8f (válaszként erre: 861. - Bonti74)
2010. szept. 27. 12:22

Sziasztok!

Sajna azt már megmondták, hogy olyan formában, mint volt biztos nem hozzák vissza, pedig rajtunk is csak az segítene...

Ők (fidesz) is ilyen családi kedvezmény, meg hitel-törlesztési kedvezményekről vakeráltak... Ilyen persze most is van, ugye az, amit közvetlenül a szocpol helyett hoztak be. Ők még ezeken akarnak javítani.?..

Csak nekem ebbe az nem jön be, hogy ahhoz, hogy megkapjam, kénytelen lennék hitelt felvenni. És mi van, ha én nem akarok, vagy nem merek...

Tényleg! Nektek utólag nem lehet ezt a meglévő törlesztésetekhez beszámítani???

Meg az igazság az, hogy ez régen is inkább gazdaságélénkítő intézkedés volt, mint "segély". Használtra ugyebár nem, vagy csak nagyon ellenőrzötten fél szocpol járt. Nomármost, aki újat tud venni, pl. 20millióért, annak kevesebbet oszt szoroz az az 1-2 millió. (Persze tőle se sajnálom) Aki meg mondjuk élete első lakásaként a 6-7 milliós kis nyomor-paneljához, vagy vidéki házikójához akarta, annak meg nagyon sokat számított volna hogy legalább lakjon valahol...

861. Bonti74 (válaszként erre: 859. - B-zs)
2010. szept. 27. 12:07

Mi most 30ezerrel fizetünk többet, de még így sem bánom, hogy megvettük ezt a házat, mert imádok itt lakni. Kertvárosi rész, jó levegő, csendes utca, ősfás, nagy kert. Nagyon olcsón vettük a házat még ma sem értem hogyan...:)

Úgyhogy én még így is jó vételnek tartom... még igen...

A szocpolt mi sem tudtuk felvenni, mert állítólag 35 éves kor volt a korhatár.

Remélem visszahozzák tényleg és nem csak szóbeszéd, mert konkrétan még ezt a fidesztől nem hallottam...

Az lenne a tuti, ha úgy állítanák vissza, hogy felújításra, bővítésre, korszerűsítésre is fel lehessen venni.

De szép is lenne, ki tudnánk cserélni a tetőt, mert az már hagy némi kívánnivalót maga után...

Az évfolyamtársad meg ... na inkább nem írok semmit, mert csúnya lenne. Jellemző a bankosokra én is regélhetnék róluk, ez már a harmadik ingatlan aminek az adásvételét intéztük életünk során, úgyhogy volt szerencsém hozzájuk, meg a többi bürokratához is...

860. Castellina (válaszként erre: 819. - Andurka85)
2010. szept. 27. 11:47

Én pedig egy másik oldal véleményét írtam le..

mégis sokakban indulatot keltett:)

859. b-zs (válaszként erre: 854. - Bonti74)
2010. szept. 27. 11:00
Devizahitelünk az nekünk is van.. szerencsére 2007-ben vettük fel, akkor épp magasan volt a svájci frank, így "csak" havi 15 ezerrel fizetünk többet, de elég az is. Ráadásul mi nem kaptuk meg a szocpolt, mert jól átvert minket az ügyintéző, azt mondta ne most igényeljük, amikor a hitelt felvettük, hanem 4 év múlva miután lejár az LTP szerződésünk. Mivel akkor született a lányunk így nem is volt idő jobban belebonyolódni, meg főiskola évfolyamtársam intézte a hitelt, így bíztam benne, kár volt.. Tavaly, lévén, hogy bezengték megszűnik a szocpol, a férjem nagy sebbel-lobbal berobogott a bankba, hogy mivel közben a második gyermekünk is megszületett, szeretnénk betörlesztésre megigényelni a szocpolt. Erre közölték vele, hogy mivel az első gyerek után nem vettük igénybe, így a második után sem tudjuk.. persze a kedves volt évfolyamtársam mindent letagadott, mondván félreértettük őt. Ha tényleg félreértettem volna is, ami nem igaz márcsak azért sem, mert ha így lett volna, akkor tőle meg végképp elvárható lett volna, hogy szóljon, hogy igényeljük a szocpolt, de ugye a banknak az nem érdeke, mert így több hitelt kellett felvennünk, több kamattal stb.. Végigjártuk a Magyar Államkincstárnál is a témát, de mindenhol elutasítottak.. de sebaj, nem adtuk fel, majd bővítésnél kihasználjuk, remélem lesz rá lehetőségünk, a bőrük alatt nem hagyjuk.
858. b-zs (válaszként erre: 857. - Timicicaanyuka)
2010. szept. 27. 10:52
Helyzet? A barátnőm úgy járt, hogy róla elfeledkezett a dokija és a 42 hét után nagy szerencséjére elfojt otthon a magzatvíz. 40. héten volt utoljára NST-n, ott közölték vele, legközelebb akkor kell jönnie, ha már szül, s mivel első baba volt és én mindig azt mondom, az elsőnél kicsit tudatlan az ember, várt és várt otthon türelemmel..
857. Timicicaanyuka (válaszként erre: 853. - B-zs)
2010. szept. 26. 12:25
Ma tele volt a szülőszoba, azt mondják front van. Engem is várnak vissza, mivel 2 ujjnyira nyitva vagyok. Mondtam az már 3 hete úgy van. Holnap rákérdezek, hogy ha nem indul be magától, akkor mikor lesz indítva és hogyan.
856. 4c1a787e8f (válaszként erre: 854. - Bonti74)
2010. szept. 26. 12:10

Persze, nyilván. A kérdés tulajdonképpen költői volt, én inkább az anyagi részére értettem, az emberi világos...

Látod, mi tök fordítva vagyunk, nincs kert, és nincs hitel...

855. Bonti74 (válaszként erre: 850. - *Adél*)
2010. szept. 26. 08:18

Én ugyan nem szedtem soha ilyen gyógyszert, de elképzelhetőnek tartom, hogy azért késik, mert felborította a hormonháztartásodat...

Még ha amúgy sosem késett, azért most beavatkoztál ezzel a bogyóval rendesen.

854. Bonti74 (válaszként erre: 852. - 4c1a787e8f)
2010. szept. 26. 08:16

Szerintem azért, mert mindenképpen szeretnénk a gyerekünknek testvért, hisz az nagyon fontos.

Akinek nincs az azért tudja, hogy miért, akinek meg van az meg azért...

És ha már van kettő gyerekünk, akkor elmondhatjuk, mindkettőnek van testvére. Főleg ha az egyik fiú a másik lány már ritkán vállalnak harmadikat. És kettőt is tényleg elég nehéz eltartani... de én meg úgy voltam vele, hogy eddig is mindent megoldottunk, ezután is próbálkozunk. Végül is nem élünk rosszul csak ez a devizakölcsön ne lenne...:( de akkor meg házunk sem lenne és a gyerekeknek a kert nagyon fontos.

853. b-zs (válaszként erre: 848. - Timicicaanyuka)
2010. szept. 25. 20:34
Pedig bíztam Benned!! Remélem azért indítani nem kell. Nem kell befeküdnöd??
2010. szept. 25. 19:42

Szerintetek miért van az 1. és a 2. gyerek között kisebb külömbség, mint a 2. és a 3. között? Az, hogy valaki kettőt akar, vagy annyit szül, vagy tervez, teljesen normális, a három pedig már kifejezetten extrémnek mondható. A kettő között hiányzik egy lépcsőfok. Holott gazdasági okok alapján ugyanúgy lehetne mondani, hogy miért kettő, miért nem egy...

Egyébként nyilván nem kell mindenkinek nagycsaládosnak lenni, nem is mindenki alkalmas erre. Mi is ketten voltunk, nem is hiszem, hogy anyámnak való lenne a három, (bár én néha titkon reménykedtem nagyobb koromban).

2010. szept. 25. 19:38

annyira irigy vagyok !

Arról beszéltek ami nekem már sosem adatik meg ,az áldott állapot ,a cicire tevés ! jaj no de azért nem megyek férjhez .hihi

850. *Adél*
2010. szept. 25. 18:39

Sziasztok!

A tapasztalataitokra építve a segítségeteket szeretném kérni...ha tolakodásnak érzitek (mert tudom hogy nem ehhez a fórumhoz illik a téma) akkor elnézést kérek!

Múlt héten csütörtökön történt meg az ominózus "baleset" (kilyukadt a gumi) a ciklusom 22. napján.

Másnap reggel persze irány a kórház, ahol esemény utáni tablettának a Escapelle-t írták fel. Lényeg hogy az esemény után 12 órával sikerült bevennem.

Olvastam a betegtájékoztatóban hogy 84%-os biztossággal véd.

A probléma az hogy késik a mensesem. . .

Kíváncsi vagyok van-e olyan köztetek akinek nem használt a tabletta?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Egy 20 éves egyetemista menyasszony

849. andurka85 (válaszként erre: 848. - Timicicaanyuka)
2010. szept. 25. 18:37
...akkor még mindig várni.... :)
848. Timicicaanyuka (válaszként erre: 836. - Detti05)
2010. szept. 25. 17:52
Itt vagyok, csak hétvégén nehezen tudok a géphez jutni. Reggel voltam vizsgálaton, magzatvíz tiszta, szívhang jó, 2 ujjnyi méhszáj. Holnap csak nst lesz.
2010. szept. 25. 15:50

Na, én búcsúzom, valahogy húz magához az ágy....

És én ki is használom, amíg még lehet...:)

Majd még jövök errefelé!

Sziasztok!

846. 65b7296539 (válaszként erre: 844. - Fbab8271ce)
2010. szept. 25. 15:47
Egy jó átlagot talán mi is tudunk. Bár amióta táppénzen vagyok, kicsit nehezebb, de nyilván magunkra költünk kevesebbet.
845. fbab8271ce (válaszként erre: 844. - Fbab8271ce)
2010. szept. 25. 15:39
vagyok-vagyunk
844. fbab8271ce (válaszként erre: 838. - 65b7296539)
2010. szept. 25. 15:37
Ha csak "így" élünk, ahogy most, akkor is sikerül felnevelni szépen a gyerekeinket...-nem vagyok gazdagok, de egy jó átlag színvonalat tudunk remélem majd nyújtani a gyerekeinknek.
843. 65b7296539 (válaszként erre: 842. - Andurka85)
2010. szept. 25. 15:33

Kislány lesz, ha az ultrahang nem csalt.

Most éppen nagyon aktív. Lehet, hogy ízlik neki a fél doboz bonbon, amit felfaltam. De megengedtem magamnak, mert alacsony a vércukrom.:)

842. andurka85 (válaszként erre: 841. - 65b7296539)
2010. szept. 25. 15:28
6 hét?? Tyű! Az már nem is olyan sok!!! :) Kislány? Kisfiú?
841. 65b7296539 (válaszként erre: 840. - Nikice)
2010. szept. 25. 15:23

Lehet, hogy az én véleményem is változik majd, ha a 2. nehezen akar összejönni.Ki tudja?

Majd pár hónap múlva reálisabban fogom látni a dolgokat én is.Csak már az első baba legyen meg! Még van 6 hetem. (Elvileg)

840. Nikice (válaszként erre: 838. - 65b7296539)
2010. szept. 25. 15:15

Nem mondanám, hogy "nagy a szád most még", csak Te ezt szeretnéd. Más mást tűz ki célul. Azt kívánom, sikerüljön. Valóban változhat a helyzet jó és rossz irányba is, ami a döntést befolyásolja, de a lényeg, hogy az ember amennyire tud, döntsön felelősségteljesen.

Én több okból is kettő mellett döntöttem. Mivel a második nehezen jött, így már előtte úgy éreztem, hogy ha ő megszületik, én már nem vágyom többre. Csak ő legyen még nekünk, és legyen egészséges. Azóta ez az érzés uralkodik bennem. Én már így is szerencsésnek érzem magam. Pl mikor agy kórház folyosóján várakozom, akkor is szentül hiszem, hogy nekünk kettő gyerkőc bőven elég. Vagy mikor beszoktatás kezdődik... Persze ezek a nehézségek nem is mérhetőek össze az ölelésükkel, és a boldog pillanatokkal, amiket okoznak.

839. 65b7296539 (válaszként erre: 833. - Andurka85)
2010. szept. 25. 15:12
Teljesen igazad van. Anyukám is sok pulcsit kötött nekünk, már amikor volt ideje. És minden este mesélt nekünk, és ez nem minden ismerősömnek adatott meg. Én meg mindig legot és Barbi babát akartam kapni, mint a szomszéd gyerek, de nekünk abból kevés jutott, mert nagyon drága volt. Felnőtt fejjel már nem is bánom.
838. 65b7296539 (válaszként erre: 834. - Nikice)
2010. szept. 25. 15:08

Hát igen, nekem is csak most nagy a szám, aztán még az 1. baba sincs meg. Szóval a "majd lesz valahogy" elvre én sem szeretnék alapozni.

Sajnos, nem vagyunk gazdagok, ezért nagyon nem merem magam beleélni abba, hogy 3 gyerek lesz.

Én azt mondom, hogy meglátjuk, mit hoz a sors.

Ha úgy adódik, hogy megengedhetjük magunknak, akkor ok, ha nem, akkor sajnos beérjük kevesebbel. Csak a mostani helyzetnél rosszabb ne legyen.

837. andurka85 (válaszként erre: 836. - Detti05)
2010. szept. 25. 15:01
Nem jelentkezett még ma.... :)
836. Detti05
2010. szept. 25. 15:00

Sziasztok.Nem igazán olvastam végig az elmúlt napok írásait,mert 1 időm sincs nagyon,2 nem érdekel olyan emberek véleménye rólunk nagycsaládosokról akinek fogalma sincs milyen jó is valójában.Persze fárasztó is egyben,de nagyon megéri.

Nekünk így teljes a család,másoknak 1 vagy 2 gyerekkel teljes ezt mindenkinek magának és a párjának kell eldönteni.

Timi megszült már?

835. andurka85 (válaszként erre: 834. - Nikice)
2010. szept. 25. 14:58
,,nah ez a majd lesz valahogy,,én tőlem is távol áll. Erre azért nem alapoznám a 3. gyerekem érkezését!!!
❮❮ ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook