Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? fórum

Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? (beszélgetés)

❮❮ ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... ❯❯
684. andurka85 (válaszként erre: 683. - Detti05)
2010. szept. 19. 10:03
Köszi! :)
683. Detti05 (válaszként erre: 678. - Andurka85)
2010. szept. 19. 10:02
Gratulálok,gyorsak voltatok.Nagyon jó az apának szánt kép.
682. andurka85 (válaszként erre: 681. - Timicicaanyuka)
2010. szept. 19. 10:01
Köszi! Jól Vagy? Semmi össze húzódásod nincs még?
681. Timicicaanyuka (válaszként erre: 678. - Andurka85)
2010. szept. 19. 09:55
Szuper! Gratulálok! Gyorsan ment.
680. andurka85 (válaszként erre: 679. - B-zs)
2010. szept. 19. 08:14
Köszi! Igen,hamarabb mint a 2. :)
679. b-zs
2010. szept. 19. 08:12
Gratulálok! Hamar összejött!!
2010. szept. 19. 06:41
Csajok!! Az előbb teszteltem! Babás vagyok!!!!! :)))))) Teszt-képek hamarosan!
677. Timicicaanyuka (válaszként erre: 676. - B-zs)
2010. szept. 18. 14:15
Igen még egyben, de már nehezen bírom. Jól megnőtt a hasam és nagyon kényelmetlen. A lábaim már alig bírnak el.
676. b-zs (válaszként erre: 666. - Timicicaanyuka)
2010. szept. 18. 13:06

Ugye, nem lehet ehhez hozzászokni?!

Amúgy bírod még, mármint egyben vagy még??

675. b-zs
2010. szept. 18. 13:01

Ha ennyire borzolom a kedélyeket, akkor ezeket a sztorikat inkább megtartom magamnak. Nálam az válik be leginkább, ha nem válaszolok, hanem csak mosolygok egyet és faképnél hagyom az illetőt, főjön a levében. A védőnőmnél is három gyerek van, anno őt is megszólták, szóval nem mostani hozzáállás ez.

A doktornőről meg csak annyit, bár a férjem igyekszik magyarázni, hogy csak dicsérni akart, no nem tudom, a bátor, vállalkozó szellemű kifejezés az nálam kicsit összemosódik a vakmerővel, ami azért gyerekvállalásnál szerintem nem dicséretnek szánta, hanem megjegyzésnek. De mit várjak egy olyan gyermekorvostól, aki igaz helyettesítésben volt, mert szabin van a héten a mi orvosunk, és rövidítettben dolgozott, máskor 5-ig tart a rendelés, most meg nem szégyellt az asszisztens kirobogni és kulcsra zárni 4 órakor az ajtót, hogy aki utánunk jön beteg, lázas gyerekkel az már ne jöjjön be..

674. Timicicaanyuka (válaszként erre: 673. - Andurka85)
2010. szept. 17. 20:58
Jó éjt!
2010. szept. 17. 20:40
Nyugalom!:) jó éjt Lányok!
672. 60baddcaf0 (válaszként erre: 671. - Timicicaanyuka)
2010. szept. 17. 20:07
Próbálom én is ehhez tartani magam,de nem megy mindig könnyen...de igazad van,idegeskedjenek mások!
671. Timicicaanyuka (válaszként erre: 670. - 60baddcaf0)
2010. szept. 17. 20:02
Nem érdemes felhúzni magunkat ilyen emberek miatt.
2010. szept. 17. 19:53
Felment bennem a pumpa,ahogy olvastalak benneteket,felháborító ez a fajta hozzáállás,ahogy a 3gyermekesekre néznek.Én még ebbe valójában bele sem gondoltam,de lassan eljön az az idő,hogy kiderül édes titkom,és akkor biztos kapom az ívet én is...és valószínű a néhány jóindulatú beszólás után nem fogom bírni cérnával...bár az lenne a legcélravezetőbb,ha belemosolyognék az illetékesek képébe,és otthagynám őket főni a saját levükben...
669. andurka85 (válaszként erre: 668. - Timicicaanyuka)
2010. szept. 17. 19:40
jah... :S Én is ezt hajtom amikor le vagyok támadva csupán az ötlettől..hogy szeretnénk még...majd csak nem pusztulunk éhen! Eddig sem jártunk el nyaralgatni,nagy ,,bánatunk nem lesz tőle,, ! :D
2010. szept. 17. 19:22
Megvan mindenünk, ami kell egy kisbabának. Ennivalónk is volt még eddig. Csekkeket is feladjuk. Nem élünk luxusban, nem járunk nyaralni, de ezt vállaltuk. Kinek mi köze hozzá hány gyereket szülök?
2010. szept. 17. 19:16
....ettől a folytonos ,,világ vége hangulattól,, már a hideg ráz....komolyan mondom! Ilyet? Haragszik valaki amiért Te..vagy én..vagy a másikunk több gyereket szül? Hol élünk,tényleg? :S
666. Timicicaanyuka (válaszként erre: 664. - B-zs)
2010. szept. 17. 19:06
Ma én is kiakadtam egy volt kolléganőmre. Anyukám találkozott vele a városban és mondta neki, hogy haragszik rám, mert miért szülök 3 gyereket ilyen világban. Na ilyen emberekre nincs szükségem. Úgy fel tudnak bosszantani. A szomszédok nem szólnak semmit, csak látom a szemükben azt gondolják: ezek nem normálisak.
665. andurka85 (válaszként erre: 664. - B-zs)
2010. szept. 17. 18:57
....na itt mondom én,hogy teljesen POZITÍV HOZZÁÁLLÁS,ÉS FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERET! Ez kell! Nem milliók,hogy az ember így viszonyuljon a gyerekekhez, a családhoz,magához az élethez! Hisz ez az élet rendje! Párt találunk,fészket rakunk,és fiókát,jobban mondva FIÓKÁKAT :) nevelünk! De sokan úgy vélik,,,itt a klíma változás,sok az eső...hűvös van,vihar-vihar hátán,és csak egy tojást raknak,mert hogy mi lesz ha szegény fiókát elveri a jeges eső....ha a természetben is így félnének az állatok a szaporodástól,már nem lenne madár a fákon. Mindezzel csak annyit szerettem volna mondani,hogy nem megrökönyödni kellene,és bebújni a csigaházakba,hanem felvenni a kesztyűt a morcos világ ellen,és az ÖSZTÖNEINKRE hallgatva,igenis szülnénk Gyerekeket. Nem azt mondom 6 legyen...de könyörgöm,ne kelljen már mindig magyarázkodni mindenkinek,és nem kell sírva elgyászolni bennünket,aki igenis MER SZÜLNI egynél..vagy kettőnél több Gyereket is! Részemről(és itt a mondandóm vége), nem a vagyon, a 30 milliós ingatlan,és a 40 milliós kocsi, a föld körüli utazás az érték és az élet,az életem értelme,hanem ŐK!!!!!!!! Akik épp itt szuszognak mellettem,boldogan,és kiegyensúlyozottan!!!!
664. b-zs (válaszként erre: 663. - Andurka85)
2010. szept. 17. 18:40

Abban szerintem anyósodéknak igazuk van, hogy sokat dolgoztok a gyerekekért és azt becsüljék meg. A valamit valamiért elv azért nálunk is megvan, de egyetemmel egy elsős gyereket kár riogatni.

Ma voltunk a gyerekekkel az orvosnál, minket is utolért ez a náthás, köhögős betegség, helyettesítés volt, a doktornőnek kicsit nyers a modora.. Végeztünk, jöttünk volna el, hát ő se tudja kommentár nélkül hagyni a dolgot, a lányom 3 és fél a fiam másfél és ugye lassan itt a harmadik.. közli velem, hogy bátor vállalkozó szellemű anyuka vagyok!! Mire mondom neki, mert én már úgy vagyok vele, hogy senkinek sem magyarázkodok, hogy így jött össze, mi azért örülünk neki!

Most mondjátok meg, ennyire szörnyű világot élünk, vagy csak én vagyok túl optimista a jövőt illetően? Egy gyerek= pénz, pénz, pénz??!!

De a minap történt velem az is, hogy az oviban lestem a kislányt, hogy hogyan játszik a kispajtásokkal az udvaron, erre a "közhasznú" munkás is kioktat, hogy ej, de bátor vagy te leány, hogy három gyereket bemersz vállalni..Nála is bepróbálkoztam azzal a szöveggel, hogy sose volt egyszerű három gyereket felnevelni, de egyre erősködik, hogy ilyen világ sosem volt.. otthagytam, csak mosolyogtam, hogy ő oktat ki, mikor már jó fél órája ott ücsörög, ahelyett, hogy csinálná a dolgát..

Rá fél órára bementünk az oviba, befizetni az ebédpénzt, ott volt az idős, nyugdíjas volt iskolaigazgató, és csak áll és nézi, nézi az én fiamat és odafordul hozzám, és azt mondja, hogy erről a kisfiúról, olyan gyönyörű, egy vers jut az eszébe:

"Milyen volt szőkesége, nem tudom már,

de azt tudom, hogy szőkék a mezők,

ha dús kalásszal jő a sárguló nyár

s e szőkeségben ujra érzem őt.

Milyen volt szeme kékje, nem tudom már,

de ha kinyílnak ősszel az egek,

a szeptemberi bágyadt búcsúzónál

szeme színére visszarévedek."

(Juhász Gyula- Milyen volt)

Kiből mit vált ki egy gyerek, ugye..

663. andurka85 (válaszként erre: 662. - B-zs)
2010. szept. 17. 14:01
Milyen igazad van! Én is így gondolom. Anyósom mindig hajtja a két lány unokának,akik jelzem ez enyém elsős, a sógoréké 2.-os,hogy dolgozniuk kell anyádéknak sokat,mert nektek mennetek kell egyetemre...meg ilyenek...ESZEM ÁGÁBA SINCS ILYENEKET TRAKTÁLNI A GYEREKEIMBE!!! Ugyan már!!!! 3 Diplomás ismerősöm velem kapál a karfiol földön... :S Erről ennyit! Nem erőltetem semmilyen szakkörre,ha akar megy,ha nem nem...nem akarok géniuszokat,csak ahogy Te is írtad,egészséges,BOLDOG GYEREKEKET,majd később Tiniket!
662. b-zs
2010. szept. 17. 13:29
Én csak azt szeretném, ha a gyermekeimnak boldog, békés, örömteli nyugodt gyermekkoruk lenne, és ha már ez megvan, akkor teszik is majd a dolgukat az életben. Nem kell, hogy már óvodában angolra járjanak és különböző szakkörökre.. Az oviban van néptánc, oda mehet a lányom, mert imád ugrálni, futkározni, van ritmusérzéke. Nem messze van tőlünk egy lovarda, oda 5 évesen lehet vinni a gyerekeket lovagolni. És igazából ennyi. Elvárásunk azért lesz feléjük, mert a képességeikhez mérten azért az iskolában is meg kell állniuk a helyüket, de mi nem azok a szülők vagyunk, akik saját magukat a gyerekeiken keresztül akarják megvalósítani. Kétkezű munkával is lehet valaki sikeres és több diplomával is lehet szerencsétlen. Sógórnőm tavaly 2 hónapot volt kint Zambiában, afrikai árvagyerekekre vigyázott és abban a hihetetlen szegénységben és nyomoban élő emberektől tanulhatnánk.. mindig énekelnek, táncolnak, mosolyognak.
661. b-zs (válaszként erre: 637. - Bonti74)
2010. szept. 17. 13:14

Ugyan már. A dokim volt "bátor" ember. Benyomta a szülőcsatornába a lányomat, tovább nem sikerült, így azonnal vakuum kellett vagy császár, mert nagyon leesett a pulzusa. Akár hányszor rágondolok, összeteszem a két kezemet, hogy egészséges gyermekem született. Akihez azóta járunk, mivel a fiamnak is elakadt a feje, ő szülésnél megmondta, hogy nem vakuumoz..nem is nyomott rá a hasamra, csak akkor, amikor már a baba feje előre jött, segített megszülni.

Én fizikailag képtelen vagyok egy gyereket egyedül simán megszülni. A 8 hónapban is csak 58 kg vagyok vaságyastól. Keskeny a csípőm is. A lányom 3.250/55 cm-vel született, a fiam 3.350 gramm52 cm.

660. b-zs (válaszként erre: 648. - Bonti74)
2010. szept. 17. 13:07

Fogadd őszinte részvétem! Tudom, min mész keresztül, a mamám szeptember 15-én volt, hogy már 4 éve elment. Nekem a mai napig nagyon hiányzik. Nagyon fájó, hogy csak a lányomat láthatta, őt is talán 2-szer, pár hónapos volt, mikor meghalt. Neketk legalább mmegadatott, hogy mindhárom dédunokát látta. Ők még megérték a dédunokákat, én már nem biztos. (30+30+30=90év+-5/10év, már sok lesz)

A gyerekeim a szemük színét, gyönyörű kék színt, tőle örökölték, így valahányszor megkérdezik, kinek van ilyen szép szeme a családban, mindig büszkén emlegetem, hogy a mamámnak volt.

659. andurka85 (válaszként erre: 658. - Timicicaanyuka)
2010. szept. 16. 18:58
Remélem én is!!!! Köszi! :)
658. Timicicaanyuka (válaszként erre: 657. - Andurka85)
2010. szept. 16. 17:51
Biztos hamar összejön . Drukkolok.
657. andurka85 (válaszként erre: 656. - Timicicaanyuka)
2010. szept. 16. 14:59
..az új lakó meg még jobban érzi magát a puha pocakban...pedig úgy látom,jó lesz neki a szép kiságyában is! Nekünk régebbi fajta a kiságy,de még nagyon meg fogja tenni! Csak lenne már a hasamban az a Tökmag!! :(
656. Timicicaanyuka (válaszként erre: 655. - Andurka85)
2010. szept. 16. 14:55
8 éve vettük még az 1. gyereknek. Már nagyon várja az új gazdáját:-)
655. andurka85 (válaszként erre: 650. - Timicicaanyuka)
2010. szept. 16. 14:52
Gyógyulj meg minél előbb!! És erősödj fel! Pont most jön ez a fránya nátha is! Láttam a kiságy már rendbe van szedve!:) De jó,hogy egybe van a pelenkázótok az ággyal,és van sok fiók is...hasznos nagyon. Ebbe feküdtek a nagyok is? Vagy új?
❮❮ ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook