Ismeritek, használtátok már a dermarollert? (beszélgetés)
En nem tudom felfogni hogy hogy tud valaki pl egy 2mm-es rollerrel erzestelenites nelkul arcot trancsirozni?
En nem hasznalok erzestelenitot hanem kemeny vagyok es kibirom, de amikor folyik a konnyem a taknyom meg a nyalam egybe ilyen helyeken mint all meg orr alatti resz,akkor bizony a roller felejtos es csak a pecset ami megy, de az is eppen hogy...
Azt mondta a kozmetikus aki nekem csinálja,a kenőcs,de nézd meg ne legyen benne kőolaj származék.
Olaj nem jó,nagyon eltömíti a pórusokat, nem tud a bőr lélegezni.
Nem próbáltam még, de nyilván a kenőcs felejtős, ha gyors felszívódásra vágysz.
A gél izgalmasan hangzik, de kérdés vajon mekkora a hatóanyag tartalma, illetve mi a vivőanyag?
Nekem az olaj a legszimpibb, de annak sem mindegy az összetétele.
az biztos, hogy jóval lerövidül az idő érzéstelenítés nélkül :)
azért amikor a lábaimat és a hátsómat csinálom, már nagyon várom, hogy vége legyen :))
Én arra jöttem rá, hogy számomra a kezelés kizárólag attól macerás, hogy érzésteleníteni kell, kben olyan gyorsan le lehetne zavarni, de ettől minden iszonyú körülményessé válik....
Nap kérdésben sajnos nem vok kompetens, de Macilaci meg is válaszolta ahogy láttam.
Melyik a legjobb körömvirág kence? Gél, olaj, vagy kenőcs? Van olyan, ami nem képez teljes hosszú idejű réteget, hanem felszívódik és hagyja levegőzni a pórusokat? Drogéria, vagy gyógyszertár? Eddig nem ezt használtam, de most kipróbálnám...
LaciV: Én sosem védekeztem a napfény ellen, de április volt nekem mindíg az utolsó hónap és szeptember a kezdő és sosem volt semmi foltosodásom. De általánosságban onnantól kell védekezni, mikor erős a nap. Ez akár már március is lehet. Nekem azt mondta annó az orvos, hogy a kezelés után legalább két, de inkább három hónapig védjem 50+ os faktorú fényvédő krémmel az arcom. Egyszer régen vettem is egy ilyen kenőcsöt (jó drága), de nem használtam, mert nem felszívódott, hanem védőréteget képzett, és hiába vettem bőr színűt, az is fénylett...
nem vagy unalmas :) a pecsétről szerintem amúgy is kevesebb info, tapasztalat volt eddig, nem?
személy szerint én akkor is maradnék a rollernél, mert el nem tudom képzelni most sem, hogy a combomat elkezdjem pecsételgetni :) főleg, hogy én hátul is rollerezek és a hátsómat is :) igazából már most is gyakran olyan "macerásnak" érzem a kezelést, hogy sok ideig tart, és bele kell számolni, hogy utána vagy emberek közé nem megyek egy darabig, vagy nem érhet ruha a kezelt területhez, szóval jobb túlesni rajta minél előbb :)
az engem is érdekelne, hogy a nyári időszakban mennyit kell várni a rollerezés után, hogy már ne okozhasson a nap kárt a bőrben
Érzéstelenítés:
Hát, ez a mumus, külön tervezem mindig, de vhogy egyszerre szoktam levenni a fóliát, mert attól tartok a határ-menti területeken véletlenül beviszek egy kis érzéstelenítőt a bőrbe. ált. az arcot 2 részben kezelem.(homlok-többiek)
"a rollernél az is jó, hogy nem csak a "hibás" felületet kezeli, de a közvetlen környéket is" - akárcsak a pecsét, hiszen azzal is azt a területet kezeld, amelyiket csak szeretnéd,oda szúrod, ahova csak jólesik!:)
Lgbb annyi szúrást beviszel vele, ha nem többet, és mindet irányítottan, látod, hogy mindegyik tűt belevájtad. Egy nagyobb méretű pecséttel még a kezelés időtartama sem hosszabb.(A nagyobb pecséten 80 tű van, szóval egy kb. 2 cm-es felületen 1 pecsételéssel beviszel ennyi találatot)
Persze, mindenki azt használja, ami neki szimpatikusabb, többet nem is fejtegetem a pecsét előnyeit, mert már nagyon unalmas lehetek....
pedig én inkább kiegészítésként tartom jónak a pecsétet :) a rollernél az is jó, hogy nem csak a "hibás" felületet kezeli, de a közvetlen környéket is, és szerintem minden heg, sria, egyéb bőrhiba jobban és gyorsabban javul, ha a közvetlen területnek is javul a vérellátása, szaporodik a kollagénje :) ha még pluszban valaki rádolgozik pecséttel, akkor nagyon hatásos lehet az adott seb-heg javulásához
el nem tudom képzelni, hogy van türelmed, erőd a pecsételéshez :) a combomat például rollerrel is majdnem egy óra, mire megcsinálom, ha ezt pecsételgetni kellene, a fél napom rámenne :)
az arcodnál hogyan oldod meg az érzéstelenítést pecsételés előtt? mindig csak egy-egy kis részt érzéstelenítesz, és úgy haladsz tovább?
De, sajnos az eddig használt kis pecsétkével igen, végtelennek tűnő menet, de tervezem, hogy majd beszerzek egyet a tom81042 által is használt változatból, mert az felére redukálná az időt, mivel 2szer akkora.
Nem számít milyen lassú, a pofikámon nem gurul át többé egyetlen henger sem, sőt azt kell mondjam a testemen sem. Rollerral úgy érzem csak vaktában tüzelek, és a hatótávolságokat, valós történéseket nem látom, így azt élem át mintha csak feltrancsíroznám a testem értelmetlenül. Tudom, hogy nem feltétlenül van így, de nekem ez a benyomásom, nekem fontos a precíz kivitelezés és kontroll.
szerintem azért egy kérdést megér egy dokinak, mert lehet, hogy azt mondja, simán használhatod :) én extra félős vagyok hatóanyagok keverésénél, de valószínűleg azért, mert a lidokainkenőcsre allergiás lettem, és nagyon ijesztő volt :(
elismerésem annak, aki kezelt területre újra rámegy, én örülök, ha egy-egy részen már túlvagyok :)
Steril anyagot én inkább közben tennék rá, ha tennék, az olajakat viszont másnap szoktam.
Egy ideig a kezelés után kb. 2-3 órával már kentem a képem kókuszolajjal, és semmi bajom nem lett tőle, sőt nem volt az a feszülő érzés, de ez még nem jelenti, hogy nálad működne.
Eleinte én is így terveztem, de mire végzek mindkét oldallal, és újra nekivágnék a mezőknek, iszonyatosan fájdalmas lenne a második menet, én nem is tudom, sztem addigra már kimegy az érzéstelenítő hatása, és az sem segít, hogy egy olyan területet finomítanék, amelyet korábban már végigszántottam, így még érzékenyebb.
Arra gondoltam talán nyúzás közben bevennék egy Spedifen pezsgőtabit, hátha megnyújtható vele a mérkőzés ideje.
Valaki próbálta már ezt a fajta érzéstelenítést?
Hat igen, valamit valamiert, csak az a baj hogy utana jopar napig szarul nez ki az ember :(
Valszeg en azt fogom csinalni hogy ahol vannak a szarkalabak meg a mosolyrancok, ott trancsirozok sok sok szurassal, de amugy az arc tobbi reszen csak normalisan.
Ha sok szurassal elintezzuk az arcot, akkor utana erdemes tenni ra mondjuk hialuron sav szerumot, vagy mas ampullas steril cuccot? Esetleg shea vajat, vadrozsa olajat, mango vajat stb? Bar azok meg vegkepp nem sterilek, de ki tudja, lehet hogy pont megnyugtatja a bort. De az is lehet hogy begyullad es bedagad 2 hetig...
További ajánlott fórumok:
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Milyen kozmetikumot használtál legutóbb?
- Dévény módszer (gyógytorna): ismeritek?
- Tisztító tampon. Használta már valaki? Ha igen, tapasztalatokra lennék kíváncsi.
- Valaki használta már az anionos tisztasági betétet?
- Sminkeled az arcod minden nap? Ha igen, milyen színeket használtál?