Ismeritek, használtátok már a dermarollert? (beszélgetés)
Mi mást írnának egy orvosi oldalon?:)Hiszem, ha látom....
Sztem az a különbség, hogy olcsóbban jutnak hozzá!:)
Ami az alkoholt illeti, én sem ajánlom, bár magam is tettem vele egy próbát, viszont felnőtt emberek vagyunk, így jogunkban áll eldönteni, hogy mire vállalkozunk, mit tartunk helyesnek, vagy helytelennek!
Persze nem haszontalan leszögezni minden esetben, hogy ez nem alap kellék!
Én azt a pecsétet már láttam régebben is, de nekem pont az a lényeg, hogy egy heget (ami 1cm2-nél kisebb) trancsírozzon telibe. A nagyobb pecsétnél ugyanaz lenne a helyzet, mint a rollernél, nem tudnék koncentráltan kis felületet direktbe kezelni. Ettől még másnak nagyon is jó lehet...
Amúgy én meg azt vettem észre, hogy az owndoc-on is megjelent a mi kis pecsétünk 2 mm-es méretben. Árban nagyon jó (17 dodó), és ami fontos, innen csak 2-3 nap a szállítás, mondom ezt azoknak, akik esetleg ebben gondolkodnak.
az egyik (német) orvosi oldalon olvastam, hogy az orvosi és otthoni rollerek teljesen különböznek, nemcsak méretben. az orvosik ráadásul egyszerhasználatosak, utána kidobják őket, tehát még ugyanannál a páciensnél sem használhatók fel. érdekes lehet, hogy mi a különbség :)
szerintem is az alkoholfogyasztás felelőtlenség kezelés alatt, főleg 1,5 dl tömény :(
Laci, Te az egész arcot kezeled, vagy akárcsak MaciLaci kizárólag az orcákat, ahol a hegek vannak?
Sajnos én nem vagyok meggyőződve róla, hogy cornflower-t 1,5mm-es hengerrel kezelték heti rendszerességgel, mert pl. Keresztes doki, ő határozottan elutasítja, hogy 4 hétnél sűrűbben nyúzzon, és nem tudom elképzelni, hogy 2 orvos ilyen különböző nézeteket valljon, de ez csak személyes vélemény!
A 1516-os HSZ-ben részletesen leírtam a kezelés menetét, és a szükséges kellékeket.
(Most lusta vagyok rákeresni, de remélem jól rémlik a HSZ száma, szilveszterkor írtam, erre konkrétan emlékszem)
hatóanyagra nincs feltétlenül szükséged, itt legtöbben szárazon rollerezünk, mert ennek az eljárásnak nem a hatóanyagok bőrbe juttatása, hanem a kollagénes állomány felpiszkálása a célja.
Ettől függetlenül használhatsz ampullákat, mindenképpen a hyaluront javasolnám, bár személyes tapasztalatom nincs vele.
Szia wicca!
Nem tudom, hogy mimikai ráncok terén mekkora eredmények érhetőek el a nyúzással, de én tennék egy próbát.
Viszontezt a kérdést több oldalról is megtámogatnám a helyedben. A mimikai ráncok kezelése csak akkor lehet eredményes, ha a kiváltó okot is "kezeljük", tehát egyrészt odafigyelsz arra, hogy megpróbáld kideríteni, majd elkerülni a rosszul beidegződött mimikát(kat) amivel a haragos ráncot létrehozod, másrészt arctornával, akár csak 1 jól irányzott gyakorlattal rásegítesz minderre.
Azért írtam ilyen hosszas választ, mert a mimikai ráncok kezelése tényleg komplex ügy, a bőrt szépen tudod kezelni a nyúzással, teltebb, feszesebb lehet, de ha a mimikád nem változik, vagy lgbb az izmok által nem támogatod, hogy kevesebbet "törd meg" a bőrödet azon a területen, akkor ez sziszifuszi küzdelem lehet. Én a homlokráncolásról szoktattam le magam, nehezen, de nagyon eredményesen!
Én kimondottan a pecsétet ajánlom ez ügyben(is), mert azt könnyedén bele tudod nyomkodni a tűket az adott területbe.
Én 1,5mm-es, vagy 2mm-es pecsétet vásárolnék, és 4 hetente adnám neki.
Járj sikerrel!
Köszi a részletes beszámolót, örülök, hogy nem csalódtál, és remélem azért maradt még némi bőr a képeden ekkora vérengzés után!
Igen, én is azt szeretem benn, hogy tökéletesen látom, hogy mindegyik tűt tövig belevájom. Kben a tűk sztem nem vékonyabbak, csak az arany színük miatt tűnnek úgy, bár lehet vmivel tényleg keskenyebbek.
Jaj, Macilaci, éppen most jártam ebay-on, báecsak ne tettem volna, mert rátaláltam egy 2szer akkora, 80 tűs!!!pecsétre, 2mm-es, és csak 12 USD, basszus, a múltkor miért nem volt még!!!??!!:((
Szerelem első látásra, most képzeld el mennyivel gyorsabban lehetne haladni vele, megőrülök, hogy csak most találtam rá, amikor már megrendeltem a másikat!!!!(Derma stamp kulcsszavakra a 2.találat a nemzetközi oldalon)
Nem kötekedni akarok, de azért hogy nehogy mások is ezt a hibát elkövessék, jelzem, hogy sem a 1,5 dl házi pálinka nem ajánlott kezelés előtt, mivel észnél kell ám lenni, mert a KIT egyáltalán nem játék, valamint a hetente 1,5mm -essel végzett kezelést sem ajánlom senkinek.
Mindenkinek szíve joga magával azt kezdeni amit akar, pusztán az újak miatt írtam le, nehogy megfogadják a butaságokat aztán ártsanak maguknak.
Wica,
Nekem jelentősen javította a két szemem közötti ráncot a rollerezés. A ráncokra nagyon jó, az egész arcom feszesebb lett, kihúzódott, így ez a ránc (amit 4 éve már botoxoltatni akart a bőrggyász, akinél hámlasztáson voltam) is sokkal kevésbé látható.
Fekebali,
Hát én ilyen fejjel, tiszta véraláfutás az arcom nem nagyon mennék ki az utcára :-) Egy kis alapozót mindenképp kennék rá, gondolom baja nem lehet tőle....
Tegnap még olvasgattam a gyakorisággal kapcsolatos írásokat. Amennyiben komoly orvosi anyagokat olvasok, ott a ritkább alkalmazást ajánlják. Én beálltam a közepes időközre, a 4 hetes időrea 1,5mm-nél.
az valószínűleg mimikai ránc, és szerintem rollerrel lehet sokat halványítani, javítani rajta. én 1,5 mm-essel csinálnám 2-3 hetente, ahogy rendbejn a bőrőd egy-egy kezelés után.
(bár ilyen ráncokra elsősorban a botoxot szokták ajánlani, mindezt úgy írom, hogy én nem próbáltam, és nem tervezem :), de az a leghatásosabb erre)
olyan nehéz eldönteni, mert ennek tényleg ellenkezőjéről is sokat olvasni :( (van, ahol kb. 10 kezelést javasolnak gyakrabban, és utána kell a bőrnek pihenőidőt hagyni. hogy minél több a sérülés, annál szebbre, több kollagénnel gyógyul)
de szerintem iránymutatónak mindenképpen jó, azt figyelembe véve, hogy mindenkinek más lehet a bőrregenerálódási ideje, illetve aki "brutálisan" rollerezik, annak tovább gyógyul, mint például nekem :) én arra hajlok, hogy csak akkor szabad újra rámenni, ha már teljesen gyógyult "kívülről" a bőr, legalábbis én így csinálom :) (meg én több helyen rollerezek, így időm sincs mindig rá)
valószínűleg másfél nap elteltével tehetsz rá alapozót, ha az jó minőségű, de használ is? mert ilyenkor még picit be is van dagadva az arc, nem "ragadnak" be a redőkbe az alapozó szemcséi?
Igen, Bella ez is meggyőző érv, de könnyen lehet az egy ennek ellentmondó is, ezért vagyok összezavarva, de talán tényleg abbahagyom az agyalást, ezentúl is 3-4 hetente viszem a projektet, és nem variálok tovább.
Ami az alapozást illeti, sztem alapozhatsz másnap este, de én mégsem tenném, bár nagy bajod nem lehet belőle. Ne törődj vele ha piroskás, lilulós vagy, ha nem munkaügy, ahol beleszólhatnak, akkor ne számítson mások véleménye, én teljes nyugalommal megyek emberek közé lilán is, ha nem vagyok undorító, akkor nem foglalkozom másokkal, egy cseppet sem.
MaciLaci, végül felavattad a járművet, mik a tapasztalatok? Annyira hirdetem itt a pecsétet, hogy úgy érzem sokan az én javaslatomra szereznek be egyet, és emiatt nagyon aggódom, hogy ne legyen hiába, mindenki úgy imádja , ahogy én!
Te hogy látod a különbséget, mármint a 2féle szköz használhatósága között?
Macilaci,
Figyelj rá, hogy a tűk méretei eltérőek ! feltéve, ha az owndoc-ban vásároltad!
A foltjaimmal kapcsolatosan írtam Sarah-nak. Nagyon jófej csajszi, mindig 1-2 napon belül válaszol. Jeleztem is neki, hogy ezt nagyon nagyra értékelem.
Azt válaszolta, hogy igazából nem tudja pontosan a hátterét, de az átküldött fotók alapján arra gondol, hogy szakadoznak fel a pigmentfoltok. Javasolta, hogy folytassam a kezelést. Ma meg is csináltam magamnak egy rollerezést a 1,5mm-sel és egyes helyeken rámentem a 2mm-sel. Érzésre nem volt különbség.
Holnap este 7-re jelenésem van, mindig parázok, hogy akkor már kenhetek-e rá alapozót... a múltkor is kb ennyi időt pihent a bőröm. Szerintetek?
Jenny,
Igen, használom a Retin-a-t. Először nagyon hámlott a bőröm tőle, de mindenképpen jelentős javulást hozott a bőrömön. Finomabb bőrkép, fiatalosabb szerkezet és a foltokat is halványította mindenképp. Vissza nem fordítja az idő kerekét, de a további romlást megakadályozza- elvileg.
És ahhoz képest nem is drága ( a luxuskrémeknél jobb és olcsóbb.)
Pepe,
Egyetértek, hogy mások a javaslatok egyes helyeken. Én többnyire ugyanazt hámoztam ki a töménytelen javaslat után:
·0.2 or 0.25 mm másnaponta
·0.5 mm heti 2x
·1 mm 2 hetente
·1.5 mm 3-4 hetente
·2.0 mm 5hetente
AZt írják, hogy a bőr saját maga kezd el gyógyulni és ha ekkor újra rárollerezünk, akkor a folyamat megszakad. Inkább ritkábban érdemes csinálni, mint túl gyakran - én ezt a követekztetést vontam le számos oldal és fórum elolvasása után.
További ajánlott fórumok:
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Milyen kozmetikumot használtál legutóbb?
- Dévény módszer (gyógytorna): ismeritek?
- Tisztító tampon. Használta már valaki? Ha igen, tapasztalatokra lennék kíváncsi.
- Valaki használta már az anionos tisztasági betétet?
- Sminkeled az arcod minden nap? Ha igen, milyen színeket használtál?