Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Egyedül azt hiszem a teljes kiőrlésű kenyerükben van az első helyen a liszt. Erre gondolok:
Sajna a többi fehér lisztes, nem kicsit!
köszi
sejtettem, hogy nem túl egészséges, így is benne van 1-2 ételben, nehéz elkerülni, de igyekszem
akkor maradok a jól bevált tönkölykenyérnél, vagy graham kenyérnél
Inkább ne, a gyümölcssukor ugyanúgy nem jó nekünk. Ami jó a nyírfacukor, maltit, eritrit, stb.
Így van, akinek nem kell fogynia az nehezebben javul, de ehhez kell még egy kis hajlam is a cukrobetegségre. Idő kell a javulásnak, mivel ez-az állapot sem egyik egyik napról a másikra alakult ki.
Esetleg valaki nem tud valami nekünk való kenyér receptet? Szívesen sütnék magamnak valami egyszerűt, abban legalább tudom mi van és tudom a ch-ját is.
A tojással mi a helyzet? Valahol azt olvastam, hogy heti 2-3 bd-t lehet enni. De miért? A tojásnak alig van ch tartalma.
Még egy kérdés...
A haemoglobin a1c is magas lett, 30 as. Azzal mit csináljak? Ez mitől is van pontosan?
Sziasztok!
Valaki korábba (hettekkel ezelött) hogy gyakran keletkezik neki kék-zöld folt a lábán, anélkül hogy beütötte volna. Sajnos időszakosan de nekem is vannak ilyenek, még nem jöttem rá hogy mitől, esetleg aki tudja megosztaná velem a titkot? Mintha vmi vitamin hiány lett volna, de lehet hogy tévedek.
Áhh szerintem csak a tortába raktam tetemes mennyiségű xilitet, és most az nem tetszik a hasamnak....
Pedig a múltkor nem volt bajom vele.
Igen ezt én is mindig megfogadom, aztán jajj szerdán meg vasárnap is ráugrok minimum...
Jájj már megint megy a hasam, de legalább átalában pont vasárnapra időzít:D nem baj nem készültem sehova.
Nekem is volt ilyen hogy ugrált a sulyom ide oda 2 kgt, de szerintem ez még gyógyszer felépítésnél teljesen elfogadható, most is ugrál de már csak ilyen fél kg-kat.
Na most lebuktam én is hogy nem hetente 1x állok rá.
Hát erre most mit mondjak :) korpovit kekszben is van szójaliszt.
Váltogatni kell a liszteket, ha feltétlenül CH csökkelntett lisztet akarsz akkor simán otthon keversz a teljes kiörlésü liszthez, sima lisztet, lehet kapni külön 300 g os dobozban búza zabrost meg ilyesmi, meg ugye sikér és hozzákeversz tetszőleges mennyiséget... persze ugy hogy számolod azért.
Én is szoktam néha kenyérhez vagy zsömléhez rakni, őrölt lennmagcsírát, vagy rostmixet...
jaj értem
és ezeket mi ehetjük? mennyire egészséges ez a szójaliszt? mert egyébként igyekszem kerülni az olyan ételeket amiben szója van
hohó, ezt nem tudtam
jó, hogy írtad
köszi szépen
csökkentett CH ju lisztek szójaliszttel, búzasikérre. búzarostal meg ilyenekkel készülnek.
nojbi lisztje, szoo jucus lisztje, elég sok diabetikus lisztkeverék ezek különbőző keverése teljes kiörlésű vagy valamilyen liszthez
Szia, ha mozgás után iszod a frissen centrizett gyümilevet, 20 g CH mennyiségben akkor nem kell beleszámolni a napi CH ba.
Tehát jár 20 g gyors ch, ha sportolsz és leesik a vércukrod vagy éhes vagy (és ugyanugy megeszed mellé a 160 g cht rendesen)
Lányok, tudja valaki, hogy nekünk csökkentett ch tartalmú liszt az mehet?
mert egyszerűen nem tudom csökkenteni a ch mennyiséget 160 g-ra vagy alá.
Majdnem minden nap elmegy a 170g, hogy ne legyek éhes. Gondoltam, hogy csinálhatnék a csökkentett ch tartalmú lisztből kenyeret.
Milyen lisztből van az egyébként? még sosem láttam ilyet.
Bár Nekem nem is a kenyérrel van a baj, hanem ilyesmivel szaladok túl, hogy meg iszom plusszba egy kis frissen centrizett gyümilevet:(
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?