Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Lipóti pékség honlapján rá tudsz keresni a szh. tartalomra. Sajnos az összetételre nem. Nekik is van egy teljes őrlésű kenyérkéjük, és az nem csomagolt.
Vagyis van, amikor kizacskózzák, de nem tartós kenyér.
Igen, ez igaz, de itt valaki szokta mondani hogy 50 g CH-val szoktak számolni az ismeretlen pékáruknál.
Én szoktam venni sokmagos csomagoltat is, fél kg 200 ft és kb. 37 g körül van a CH-ja.
Csak a felszívódásra ügyelj sztem (nem akarok okoskodni), de ha nincs benne korpa legalább vagy valami ami lassítja a felszívódást, akkor lehet hogy gyorsnak számít. Vagy hogy vagy ezzel? Én úgy tudom ha legalább a fele rozs vagy ilyesmi liszt, akkor okés, de én nem vagyok annyira profi még.
Nem merek akàrmit megenni, mert ugye ki tudja mi van benne! Lehet hogy csak színezék! Èn a tecskoba szoktam venni a tecsko light kenyeret 100gr ba van 33-4 ch.Meg onnan a teljes kiörlésű rozs kenyeret, nem tudom a màrkàjàt.
Az a szar a pékségekbe,pedig ott is vannak jò dolgok, hogy nem tudod mennyi a ch-ja. Ha megkérdezem sem tudjàk megmondani, igy nem merem megenni. Inkàbb a csomagolt cuccokat eszem igaz az meg tele van tartòsítòval.
Reggeli igy nagyon nem jó, csak lassut szabad enni reggel, kizárólag ez az egyik legfontosbb.
Reggeli első étkezés okozza a legnagyobb inzulin löketet, ha rosszul reggelizel az egész napi diétát taccsara vágtad...
Jesszusom, a TSH-t 0,1-re levinni? nagyon gáz!!! nem lehet!!! az 1,25 tökéletes a babához, ne hogy belemenj!! 1-2 között az ideális a 0,1 nagyon nem jó!!!
Reggelre nem eszünk gyorsat, csak lassút az a legfontosabb. Mennyi ch-t kell enned? annyk függvényében tudunk segíteni az elosztásban.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Sajnos a 10évvel ezelőtti eredményem màr nem tudom, de akkor nem is foglalkoztam a dologgal, pedig ha akkor ennyi eszem lett volna mostmàr rég babàzhatnék! De akkor nem ült le senki megbeszélni velem ezt a dolgot a gyògyszert is abbahagyatta velem a hàzidoki mert rosszul voltam tőle! (persze mert nem mondtàk hogy fokozatosan kell felépíteni, hanem én kis 14 éves fejjel azonnal rààlltam a 3*1 re ès borzasztò szarul voltam!) Kb 4 éve irta ki a nődoki a pcomra a metfogammàt, azòta szedem, de még akkor sem mondtàk a diétàt, sokàig 2szer felet szedtem, de sajàt magam felemltem 3*1 re amire mint kiderült nem csinàltam hülyeséget, mert igy jobban érzem magam! Nyàron kezdtem el emelni az adagot azòta diétàzok és igy fogytam! Ès most a meddőségibe kisírtam egy terhelést, ami most volt febr elején! Az eredményt a sajàt szememmel még nem làttam, mert nem tudtàk faxolni, hanem csak lediktàltàk, de nem értettünk szòt a nővel. Annyit tudok hogy az éhomri jò, de a 60' és 120' màr nem. A 120' nem tér vissza. De pénteken megyek ès elkérem akkor felírom ide.
Az én ch eloszlásom ìgy szòl
reggeli 40gr ch 30gyors 10lassu
tìzòrai 10gyors, 10lassu
ebéd 30lassu, 10gyors
uzsi 10-10
vacsi 30-10 arànyban! Vagy ez így nem jò?
Èn szívesen fogadom a segítséget! Roszika , ha elküldöd az anyagot megköszönöm! csalodirami@gmail.com
Ehhez így egész jòl hozzàszoktam!
Azt mondta a meddődségi doki hogy ezzel nyugodtan indulhatok a lombikon, de én igy nem merek!
A tsh-ra 50mikrogramos letroxot, ezzel ilyen 1,25körül volt , de azt mondta a vigyük le 0,1 körülire, igy most 62,5 szedek, ezzel ilyen 0,35 körül van a tshm. A tesztoszteronom emelkedetteb kicsit ezzel nem tudom mit csinàljak! A többi értékem jò. Peteérésem sajnos nincs, kb 35 naponta megjön, de ez is azòta hogy megemletem a gyògyszert és diétàzok.
Amikor kaptad a 3*850 Meforalt, mire fel kaptad? milyenek voltak az értékeid? Azóta javultál, vagy a 8-as cukor még a kezdeti értéked? Ha van terheléses eredményeid írd le kronológiai sorrendben, hátha úgy tuddunk segítni. Mi van TSH-dal? azt néztétek?
A 20 kg fogyás nagyon szép eredmény ám, ügyes vagy. Vagy a gyógyszer adag vagy maga a gyógyszer lehet nem jó neked. Van ilyen nem kell elkeseredni. Az MM az jó hely ott meg fogod kapni a megfelelő segítséget. Kihez mész?
Köszi.
Akkor 20g lassú + 10g gyors uzsira, aztán torna és szokásos vacsi 30g lassú.
Így jó lesz?
Az 5 feletti éhomi cukrot emelkedettnek mondják, de még elmegy kategórai. A cukrnál szépen megvan a harangforma, de az inzulinnál nincs, sőt a 120-as magasabb, mint a 60 perces, ami nem jó. A 0-ás inzulinodnak 5 alatt kéne lenni. A diéta és edzés jó addíg is.
Mikor volt a terhelésed? mert ha addíg eltelik 3 hónap akkor lehetne egy frissebbet csináltatni, amiből látnánk, hogy a diéta és mozgás elég-e? vagy kell-e gyógyszer.
Mozgás előtt van az uzsim, mindig lassú+gyors.
Vacsorára csak lassút eszem.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?