Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Szia!
A neten is utána tudsz nézni, hogy milyen táplálék kiegészítők jók nekünk.
Ami tuti jó és ajánlott:
- króm
- fahéj tabletta
- halolaj kapszula
- magnézium
- e-vitamin.
Ezek mind segítenek a szénhidrát egyensúly eléréseében és fenntartásában.
A sok saláta mindig jó :)
Én is nagyon sok zöldséget eszek.
Ha krumplit eszel véletlenül (ritkán szabad csak!) akkor ahhoz mindenképp egyél salit, mert a krumlpi gyorsnak számít, és így lassítod.
Sziasztok!
Pco+IR-re valaki használt már flp termékeket (aloe vera). Tapasztalat? Mondjatok valami pozitívat! Egyébként valami vitamint szedtek e? Vagy mindenki "csak" a 3-as fogatra esküszik (diéta+mozgás+metformin)?
Köszi Zsuga :)
Tudod nekem bazi sok a túlsúlyom, kb 20 kiló. Úgyhogy nekem a fogyás ugyanolyan fontos. Főleg, hogy a zsírszövet csökkenésével egyúttal javul az IR is. De persze tudom, hogy már azzal jót teszek, hogy megfelelően étkezek.
Zsuga!
Akkor szerinted nekem is a Meforal lenne a legjobb megoldás? Mert én még semmit sem fogytam, pedig csinálom a diétát. Mondjuk a mozgás terén vannak hiányosságok az utóbbi 2 hétben, de amíg naponta mozogtam, akkor sem ment le semmi, és ez el is vette a kedvem teljesen. 1000 mg xr-t szedek/nap, este kell bevennem az egészet. Az MM-be is emiatt jelentkeztem be, mert a saját dokim nem akar emelni. Szóval szerinted Meforalt próbáljak meg kérni???
Szia Bri!
Köszi a véleményt :)
Tulajdonképpen én azért megyek, mert nem fogyok, pedig diétázom, és szerintem az oka az, hogy csak 1000 mg XR-t szedet velem a dokim. És ilyen túlsúlynál (a fórumos csajok, és több neten talált tanulmány alapján) nem is XR-t kellene szedni, és jóval magasabb dózisba. De a dokim nem akar adagot emelni nekem. Plussz 3,22 TSH-ra sem kaptam semmit. És itt írtátok, hogy már 2,5 feletti TSH-ra az MM-ben írnak gyógyszert.
Szóval emiatt megyek. Gondolom emeli az adagot és ad pm gyogyit is. Mert valahogyan el kell indítanom a fogyásomat. Erre gondolom csak jó lesz a Boncz dokinő is. Vagy nem? Remélem. Mert nekem csak a vonatjegy meg a BKV vagy 5000 meg a 12000 konzultációs díj, szóval húzós.
Az tegnap volt, de akkor vendégségben voltunk....... Amúgy szoktam enni ch-t.
Amúgy csak a tésztákat mérem ki,a többit csak szemmértékre. Először a kenyeret is lemértem, és az alapján eszem most is.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?