Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Elvileg én is azt hallottam hogy 100 fölött adnak gyógyit,de sok helyen az alatt is.
Szerintem a gyógyi nem veszélyes annyira hogy esetegesen ne segítsünk rá a jobbulására.
Mindegy.
Szerintem meg íratass fel vki mással.
bizti van doki ismerősöd aki szivesen felír,esetleg háziorvos.
Bocsi úgy emlékeztem hogy nővér vagy.
glükóz 0 perc 4,89
glükóz 120 perc 5,05
inzulin 0 perc 6,55
inzulin 120 perc 95,24
Nekem azt mondta a doki 100-tól beszélünk hivatalosan IR-ről, az enyém közelít, tehét mindenképp foglalkozni kell vele, de egyelőre gyógyszert nem írt fel...rosszul tette szerinted? Neked milyen eredményeid vannak?
nah ez az, h nekem nem írt fel a doki metet.... :(
elsőkörben diéta+sport, aztán talán most ha nem javulna az eredményem :(
Célszerű a diétát tartani,én is bünöztem de keveset az ünnepkor.
Mennyi metet szedsz?
háááát, most jelen pill. némi apró sós pereceket majszolok...némi túlsúlyom azért van, a reggeli mérleg eredményem: 67,7...sokáig 7-es kezdődött a súlyom, tehát én már ennek is baromira örülök, h tudom tartani
szerintem több is lement volna 3 hó alatt, de itt voltak az ünnepek, tudom KIFOGÁS! de azárt be-becsusztak azok a fránya csokik.. :((((
Diétázol? és ősszesen csak 5-6 kg fogytál?
van túlsúlyod?
Mész vissza?
Ez lesz az első kontroll?
Hát nekem állt az inzulinom ,nem mozdult,már egy ideje szedem a D vitamint is és taposógépezem .
Aztán meglátjuk ,hogy sikerrel járunk e.
És te?
Szia Zsani!
Ti most hányadán álltok?
Szerintem a Kira a PCO-jából indul ki.
Szerintem Kira tarts inzulin diétát és ennyi,nem hiszem hogy most terhelni kéne.
Csak figyelj oda mit eszel.
De ha van is IR-ed akkor is enyhe lehet.
Szóval nem tudsz tenni semmit azon kívül ,hogy diétát betartod és kerülöd a cukrot és majd az idő eldönti.remélem sikerül kihordani a babát.
Szia!
Sajnos nálunk még nem következett be a Csoda, h terhes legyek, így én ebben nem tudok Neked segíteni, mindenesetre tiszta szívemből GRATULÁLOK! :) Amúgy miből gondolod, h ir-ed van?
ez tényleg érdekes, de elméletileg neki kell tudnia, h akkor ez most jó hír v sem... :)
Amúgy a rosszabb mit jelent? mennyi volt, és mennyi lett most?
Sziasztok!
Terhesen mikor lehet legkorábban ir vizsgálatot csinálni?
Pcos vagyok,és februárban mentem volna mensmetisbe,de közben terhes lettem. :-)
Most tartok tőle,ha ir-em van,akkor elvetélek.
Szaisztok!
Én jan. 12-én megyek vissza az endos dokinénihez, megismételjük az IR-t...bevallom szerintem nem változott sokat, de remélem most akkor ad rá vmi gyogyit, h hipp hopp babásak lehessünk, épp eleget vártunk már a kis Csodánkra, remélhetőleg 2011 meghozza a szeerncsét, állítólag a páratlan évek jobbak, úgy legyen! :)
Pedig van D vitamin kapszula,D3 vitamin néven.
Igen éjszakázom ,havi 4-7 között.
Sajnos a szakmámból kifolyólag.
Én egészségügyben dolgozom,beteg gyerekekkel és hát elkerülhetetlen hogy éjszakázzunk.
Tudom hogy nem a legjobb ,de ez van.
Örülök hogy van egy stabil munkám ,ami elfogadja a lombikomat.
Ez van.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?