Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

222. sidney_ke (válaszként erre: 221. - Zsanetta)
2010. dec. 12. 14:49
Az lesz, köszönöm szépen! :):):):)
221. Zsanetta (válaszként erre: 220. - Sidney_ke)
2010. dec. 11. 19:16

Egy sima D vitamin vizsgálat ami vérvételből nézhető.

Szerintem kérjél hozzá te is!

220. sidney_ke (válaszként erre: 211. - Zsanetta)
2010. dec. 11. 19:12

Szia Zsani!

A D vitamint hogyan nézetted meg? Szintén csapolásból? :) Én jan. 12 -re kaptam időpontot Dr. Mészáros Szilviához (SOTE) megismételjük az IR-emet, addig is diéta...de hátha javultam, ez a D-vitaminos dolog engem is érdekel, mivel már régóta babára gyúrunk, sikertelenül :(

Köszi

219. s.Nikolett1980 (válaszként erre: 216. - Zibici)
2010. dec. 11. 15:37
Azt nem tudom, hol lehet kapni én a Sotén kaptam az egyik diétás nővértől. A keresztanyám ott dolgozott a konyhán.
218. s.Nikolett1980 (válaszként erre: 215. - 2d53803228)
2010. dec. 11. 15:36
Nem tudom mennyi most az inzulinom. Legutóbb kb. 3 hónapja voltam. A 120 perces 140 volt. Biztos gond, hogy nem tartom a diétát, de most annyi minden mással kell foglalkoznom, hogy nincs idegem még erre is figyelni. Ráadásul nálam a diéta egy kicsit máshogy működik. Egyszer lefogytam 35 kg-ot 7 hónap alatt és ez teljesen kicsinált. Idegosztályra kerültem, bukémiás lettem és infúzióztak. Nagyon nehéz volt talpra állnom. Most viszont rettegek, ha elkezdek diétázni. Valami blokkol az agyamban. Nem vagyok boldog és ráadásul depressziós leszek. Mindenkivel veszekszem ilyenkor. Kibírhatatlan leszek. Úgyhogy várom azt a bizonyos érzést, ami végre átlendít ezen és elkezdhetem. Mi is szeretnénk kistesót a fiamnak, de most nem úgy állok a dologhoz, mint amikor még nem volt gyerekem és görcsösen akarta. Most úgy vagyok vele, hogy ha a baba úgy dönt, hogy kellünk neki, akkor jönni fog. Januárban megyek megint a szemészetre meg az endokrinológiára, akkor talán felírják az inzulinra a gyógyszert. Most nem szedek semmit az inzulinomra.
217. 2d53803228 (válaszként erre: 216. - Zibici)
2010. dec. 11. 10:28
Amennyire tudok, diétázok. Cukrot egyáltalán nem fogyasztok, kenyérből csak a teljes kiőrlésűt és csak reggelire és vacsira azt is. Ebéd általában meleg kaja. Tízórai, uzsonna valami kekszféleség. Csak éppen kicsit legyengült az immunrendszerem, hogy nem tudok olyan változatosan étkezni, mint korábban. Már nagyon unom. Kíváncsi vagyok, mennyit javul az ir. Mert írta itt valaki, hogy nem diétázott, nem mozgott, csak a gyógyszer és így is javult.
216. Zibici
2010. dec. 10. 17:22

Erus te diétázol?

Niki és hol lehet ilyen könyvet kapni?

215. 2d53803228 (válaszként erre: 214. - S.Nikolett1980)
2010. dec. 10. 16:27
És nem gond, hogy nem tartod? Milyen most az inzulinod? Mióta szedsz rá gyógyszert? Te is babát szeretnél?
214. s.Nikolett1980 (válaszként erre: 213. - Zibici)
2010. dec. 10. 14:30
Nekem van inzulin diétára kiskönyvem, de meg mondom őszintén nem csinálom mostanság. Amikor csináltam pik pakk lement rólam 8 kg. Ha betartod meglátod, hogy könnyen fog menni.
213. Zibici
2010. dec. 10. 12:26
Ma úgy döntöttem január elsejétől indul a diéta meg a torna.Addigra meglesznek a hormon eredményeim (már 1 hete késik a menstuációm) és addigra kérek időpontot a nőgyógyásztól.És indul a terápia.Addig meg összegyüjtögetek információkat a diétáról,kapok egy edzés tervet a gyógytornásztól.Ti 160 gr szénhidrát diétát tartotok?
2010. dec. 10. 09:42

GYERMEKGYÓGYÁSZATBAN

Dr. Szabó András

Semmelweis Egyetem, II. sz. Gyermekklinika, Budapest

A kalcium és csontanyagcsere szabályozásában elsıdleges szerepet a D vitamin játssza. A D

vitaminhiány tüneteit már csaknem 400 éve igen részletesen leírták, mégis napjainkban újdonság

erejével hat e régi ismeretek újrafelfedezése. A D vitamin hatásspektruma rendkívül széles, a

kalcium anyagcsere szabályozása csak egy a sok között. Az elıadás célja a D vitamin hiány

jelentıségének bemutatása és a D Vitamin preventív és terápiás adásának ismertetése.

A kalcium egyensúly biztosításában elsıdleges szerepet játszó D vitamin a májban

hydroxylálódik és a keletkezett aktív D vitamin a 25 (OH) D3 a szérumban kimutatható

mennyiségben kering. A szérumban mért 25(OH)D3 szint a D vitamin bevitellel arányos, ezért

meghatározása alkalmas annak eldöntésére, hogy fenn áll e a D vitaminhiány. A D vitamin hiány

egyrészt a klasszikus kalcium anyagcserezavar tüneteivel jelentkezik, de emellett számos további

betegségek kialakulásának kockázatát is megnıveli. Míg a 25 (OH) D3-ból a vesében keletkezı 1,

25 (OH) 2D3 döntıen a kalcium anyagcsere szabályozását biztosító endokrin hormon, addig az

extra-renalis 1, 25(OH)2D3 szintézis – amely a legkülönbözıbb szövetekben is kimutatható – egy

parakrin funkció és a különbözı sejtek génregulációjának szabályozását biztosítja. Ez az oka

annak, hogy D vitamin hiány következtében csökkent 25(OH)2D3 szint az extra-renalis calcitriol

szintézis csökkenéséhez vezet felborítva a sejtek proliferációs egyensúlyát, illetve a különbözı

gének co-aktivációs-co-represszor funkcióját.

Ennek a következménye a tumor aktivitás fokozódása, az immunrendszer zavara, az endokrin

szövetek hypo- vagy hyper-funkciója stb. Betegségek soráról igazolódott az elmúlt években, hogy

a betegség rizikójának növekedése, a lezajlás súlyossága összefügg a D vitamin hiánnyal. A D

vitamin hiány megelızése napozással a leghatékonyabb. A napozással kapcsolatban

ellentmondásos az egészségügyi felvilágosító célú kommunikáció. Az sokszorosan igazolt tény,

hogy a tartós és túlzott napsütés a gyermekkorban szignifikánsan fokozza a - nem melanomás -

basal sejtes bır carcinoma rizikóját. E betegség kialakulása azonban már korai szakban könnyen

észlelhetı és jó prognózissal kezelhetı. Szemben a bır carcinomával a melanoma kialakulásának

g gyakorisága többszörös a kevésbé napsütötte „északi” vidékeken. Ez a tény azzal magyarázható,

hogy a kevesebb napsütés mellett gyakoribb a D vitamin hiányos állapot és ez a melanoma

kialakulásának kedvez. Tehát helytelen az a javaslat, hogy kerüljük a napozást. Helyesebb lenne,

ha csak a túlzott, és a bır leégéséhez vezetı napozástól óvnánk mindenkit. Így például nyáron a

déli órákban az intenzív UVB sugárzás mindenképpen kerülendı, de a délelıtti vagy délutáni

napozás már nem kockázatos, sıt kifejezetten hasznos. Akinek pedig nincs alkalma elegendı idıt

napozással tölteni annak javasolt az orális D vitamin bevitelrıl gondoskodni, ami a téli

idıszakban mindenképpen indokolt.

2010. dec. 10. 09:37

hát én írattatok ilyen gyógyit majd,mert tegnap este derült ki.

Azt mondják van össze függés a D vit és az inzulin között!

Ma megyek a Kaaliba majd kiderül!

210. 2d53803228 (válaszként erre: 209. - Zsanetta)
2010. dec. 10. 09:33
és miben van D vitamin? mert én nem találok ilyen vitamint magában, mint C vagy E.
2010. dec. 10. 09:15

Azt mondják az inzulin össze függhet a D vitamin hiánnyal,hát nekem az is van.

Tegnap derült ki.

13,6 és 23-60-ig jó.

208. s.Nikolett1980 (válaszként erre: 206. - Bogyesz1122)
2010. dec. 10. 08:23
Nem ismertem ezt a dokit, felhívtam a központot és megkérdeztem, hogy kit ajánlanak. Őt javasolta a nőci és szerencsére tényleg mindent megnézett, amit vérből sőt még nyálból is meg lehet nézni.
207. Bogyesz1122 (válaszként erre: 203. - Zsanetta)
2010. dec. 9. 08:48
Sajnálom Drága... fel a fejjel azért tartjuk egymásban a lelket...bízom benne :o)
206. Bogyesz1122 (válaszként erre: 205. - S.Nikolett1980)
2010. dec. 9. 08:47
Az én doki is mindkettő és nagyon alapos is, meg akkora híre van, hogy csak na, de nem tartotta vészesnek az inzulin szintemet...És elengedett a lombikra... :o(
205. s.Nikolett1980 (válaszként erre: 204. - Zibici)
2010. dec. 8. 18:34
Endokrinológus is meg nőgyógyász is. Nagyon alapos.
204. Zibici (válaszként erre: 199. - S.Nikolett1980)
2010. dec. 8. 15:42
De ő nőgyógyász,nem? Nem endokrinologus kell?
2010. dec. 8. 14:56
Én 2 hónap után csináltattam mert most kezdtük volna a lombikot dec. végén ,de így nem lesz sajnos!
202. Zibici
2010. dec. 8. 14:03
Milyen gyakran kell labor kontroll?
2010. dec. 8. 13:55

Sziasztok!

Én tegnap csináltattam kontrollt.és hát rossz lett ismét.

Legalább 5 hónapja stagnál.

A cukrom 0'-4,2

60'-4,5

120'-4,1

Inulinom pedig 9,4-19,19-71

Szóval nem értem nem mozdult emerre sem,pedig 3x1000mgot szedek.

Sürgetne a lombik is,és ez van.

200. s.Nikolett1980 (válaszként erre: 197. - Bogyesz1122)
2010. dec. 8. 13:05
Még nem kezdtem el a diétát és gyógyszert sem kaptam, mert előtte el kellett volna mennem a belgyógyászatra. Viszont a neurológián pontosították a bajomat, így vissza kell mennem az endokrinológiára, ahol remélhetőleg kapok gyógyszert az inzulinra és akkor kezdem a diétát is.
199. s.Nikolett1980 (válaszként erre: 198. - Zibici)
2010. dec. 8. 13:04
Én a Baross utcai Klinikán voltam, Dr. Garamvölgyi (azt hiszem) Zoltánnál. Nagyon alapos volt. Ő rajta is múlt, hogy kiderült mi a baj.
198. Zibici
2010. dec. 6. 21:22
Persze én sem akarok addig belefogni amíg le nem fogyok.Most azon izgulok,h vajon a többi hormonom,hogy áll.Meg azon is h vajon hol találok jó endokrinologust,aki komolyan vesz és alapos lesz.
197. Bogyesz1122 (válaszként erre: 196. - S.Nikolett1980)
2010. dec. 6. 20:05

Szia,

Mennyit sikerült leadni? Mennyi idő alatt? Milyen gyógyszert kaptál?

Én sem akarok nekifogni addig, amíg nem fogyok...

Pusssszi

196. s.Nikolett1980 (válaszként erre: 195. - Zibici)
2010. dec. 5. 19:16
Tudom,hogy könnyű mondani, de nem szabad ennyire bele gondolni a dolgokba. Én is éreztem, nem is, ugyanúgy eszembe jutott, hogy nem lehet gyerekem, mint neked. Rágörcsöltem. Elmentem dokihoz, hormon gyógyszerek, 30 kg plusz. Nem használt így abbahagytam és elhatároztam, hogy amíg le nem fogyok, addig nem lesz gyerek. Na és akkor lett. Szóval az nem közhely, hogy amikor nem foglalkozol annyira a dologgal, akkor fog sikerülni. Tényleg így van. Most viszont rosszabb a helyzetem, hogy jöhetne a kistesó, mert két éve nincs menceszem, tehát tennem kell érte, úgyhogy januárban megyek vissza az endokrinológiára és feliratom a gyógyszer. Azt hiszem most azért tudtam ezt leírni nektek, mert nekem már van egy kisfiam, de nem szabad feladnotok. Szedni kell a gyógyszert az inzulinra és tornázni, meg diétázni kell. Viszont ti most annyival vagytok előrébb, mint akkor én voltam, hogy nekem eszükbe sem jutott az inzulinomat vizsgálni. Nektek kiderült és van rá kezelés. Erre gondoljatok mindig.
195. Zibici
2010. dec. 5. 14:34
Amióta tudom,h valami nem mükdöik rendesen a szervezetemben,azóta mindenféle más tünetet is észreveszek.kezdek megzakkani azt hiszem:(
194. jsanett (válaszként erre: 192. - Zibici)
2010. dec. 4. 23:05
Sajnos nekem sokszor eszembe jutott mar ez...de nem szabad ezen gonolkodni. Ha szedjük a Metformint, vagy ami segit helyreálitani az inzulint, akkor mar csak idő kerdese a dolog, es szerintem mindenkihez bekopog a gólya! Fel a fejjel csajok! Tudom nehéz, de sajnos nekünk ezt az utat vegig kell járni...
193. Bogyesz1122 (válaszként erre: 192. - Zibici)
2010. dec. 4. 19:43

Én ilyenre gondolni sem merek....Te se tedd.

Biztosan össze fog jönni.... :o)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook