Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Szia!
Az Uzsokiba és az ÁEK-ba és a BIK-be is csinálnak ilyen vizsgálatot.
Sziasztok!
Ha valaki tudna segíteni, tegye meg:) Inzulinrezisztencia vizsgálatra van beutalóm, de ahová küldött az orvosom, ott nem csinálnak ilyet. Hol van lehetőség ennek a vizsgálatnak az elvégzésére, ami lehetőleg nem magán? :( Két nagy vetélés után, PCO-val, jelenleg stimuláló kezelést kapok (Merional szuri)ezt az egy vizsgálatot még nem végezték el, erre is én bukkantam rá, hogy talán kellene. Ha valaki ötlettel tudna segíteni, mail címem: simonne.ritli.gabriella@autopalya.hu Köszi
Sziasztok, megcsináltattam az IR tesztet, és bizonytalan vagyok hogy érdemes-e az eredménnyel a mens-be menni (egy endokrinológus már rávágta hogy jók az eredmények). Szerintetek?
Glükóz:
0: 5,2
60: 4,9
120: 4,6
Inzulin:
0: 7,7
60: 47,4
120: 19,3
És még egy kérdés: ki mit érzett a teszt közben? Én egy óra után émelyegtem, nagyon szomjas voltam és szívdobogásom volt, két óra múlva meg éhen akartam halni, ez normális?
Előre is köszi a tapasztalatokat.
Sziasztok!
Ezt kérdezném tőletek, hogy milyen tüneteitek voltak, amiből az inzulinrezisztenciára gondoltatok?
Én is gyanakszom, hogy ilyen gondom van.
Köszi
Szia Erus!
Én sok helyről azt olvastam, h az úszás mindent jól átmozgat, tehát ártani biztosan nem árt! :):)
HAJRÁ! :)
Igen, a sport nekünk receptre van felírva!! Nem csak a fogyáshoz, hanem az IR javulásához is kell.
Én Met-et 2 hónapig szedtem csak, azóta csak a krómot szedem. Ez táplálékkiegészítő, egy nyomelem.
Tapasztalatom szerint a gyógyszer és a diéta nem fog nagy eredményt produkálni, ha már előtte sem ettél össze-vissza.
Kell a mozgás is, nekem azzal is nagyon nehezen indul lefelé a súlyom :((((
Sziasztok!
Aki Meforalt szed IR-re, mennyi idő alatt billent lentebb a mérleg nyelve?:)
Azt hiszem, igen, de én is oda járok, csak másik dokihoz, Rentz Rita drnőhöz.
Képzeljétek, most volt kontrollom, és a 120 perces inzulinom a tavalyi 47-ről leesett 26-ra. Mindezt a diétával és heti 1-2 alkalom sporttal értem el. Nagyon örülök neki. :))
Szia!
Ma végre eljutottam odáig, hogy a rengeteg leletemet rendbe tettem és ráakadtam még egy kis problémára. Tavaly, amikor elindult a lavina Esztergomban nem csak a szemész és a neurológus volt hanyag, de még a belgyógyász is. Ráírta a leletemre, hogy cukorbetegség gyakorlatilag kizárható, amikor nem is néztek inzulin szintet.
A szabad tesztoszteron eredményem: 73.61
(00.00-15.00)
A totál tesztoszteron pedig 2.28 (0.06-0.82)
Mindig is magas volt, de soha senki nem nézte az inzulin szintemet.
Esztergomban ahány orvosnál jártam mind "elfelejtett" megcsinálni néhány fontos vizsgálatot. :-(
hát nekem nincs sok időm ,mert ha kiújul az endometriosisom akkor gáz van,5x operáltak vele.
Már nem szeretném.
De köszönöm ,hát nem is szeretnék már fogyni ,mert már inkább azt mondják hogy sovány vagyok a magasságomhoz képest.
Most nem tudok másra gondolni.
De akkor miért mondják hogy rendbe jön hamar??
diétázom,1200 kal eszem,kerülöm a cukrot és keveset eszek többször is,de változó.
Hát nem tudom két hónap alatt nem javult hanem rosszabb lett,pedig 500 mg-al emelve lett a dózis.
Fogyi ,bassztus elfogytam így is.
Januárban 94 voltam ,most 70 kg vagyok és 178 cm magas.
Hová fogyjak még??
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?