Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Nagyon köszönöm a választ!
Ez az eredményem tavaly októberi.Az elsőt 1 éve januárban csinálták.Akkor kaptam az adimetet.Ezekszerint nem jó a gyógyszer,vagy csak önmagában nem elég?
Köszönöm a diétát,megfogom nézni.Remélem lesz olyan amit eltudok sajátítani,mert sajna elég válogatós vagyok.
Az is eszembe jutott,hogy így tudok e fogyni,ha ennyit eszem?Mert én már 2 hónapja fogyózom(-10kg),Update-tel.Ezt a diétában alkalmazhatom?
Szia!
Az eredményeidről. A 173 az írtó magas! És a 120 percesnél a 30,4 is nagy, mert nekem már a 26-ra is felírták a merckformint. Étrendhez a www.pco-szindroma.hu -t tudom ajánlani. Illetve, ha új neked ez az egész téma, akkor az egész honlapot tanulmányozd szerintem. Találsz még jó inzulin diétát, (itt a lényegét is leírják, hogy mikor milyen szénhidrátot ehetsz) az endostop.hu oldalon inzulindiéta címszó alatt. Az ijedelmedre: ne félj, ha betartod a diétát, tornázol, és szedsz bogyeszt is, akkor biztos, hogy fél év alatt sokkal jobb, babafogadóképesebb állapotba kerülsz. Inkább szerintem örülj annak, hogy kiderült az IR, mert valószínű ez a kulcs a zárba, és most lehet áttörés baba ügyben. Ne félj!
Kedves Lányok!
Kérjek, hogy az én 15-i eredményeimet is nézzétek meg lentebb, és írjatok pár szót. Köszi szépen előre is! Jó tornát diétát mindenkinek!
az eredményed szerintem nem jó.
Magas a 0 perces inzulinod is. Ha jól tudom 10 alatt kellene lennie.
A 120 perces cukrod pedig kevesebb mint a 0 perces, ami így nagyon alacsony lett.
amit én tudok, hogy az éhgyomri nem sokat jelent. Ha valaki eszik, a szénhidrát glükózzá alakul át, ez a cukor szint. Azért hogy a cukor ne legyen magas, a hasnyálmirigy inzulint termel, ami azt lecsökkenti.
Az ir-es betegség lényege, hogy az inzulin nagy fröccsöt ad ki ha cukor emelkedést érez, és csak ez ami miatt a cukor szint nem magas. De az inzulin olyan mértékben felesleges, egyszercsak kimerül, és nem fog "termelődni. Akkor lesz valaki olyan cukorbeteg, hogy inzulinnal kellesz szúrni magát, mert anélkül a cukor szintje az egekben lenne. Olyankorra leáll az inzulin termelés.
Ha a 120 perces cukor kevesebb mint a 0 perces, az is azt jelenti hogy magas az inzulin jelenléte, tehát az is IR.
Tehát terheléses eredményeknél az egészet együtt kell nézni, hogy mi által mi az eredmény, a kiindulási értékekhez képest. Hiába vannak referencia értékek, tartományok, ha valaki már azt is "meglövi" akkor már gáz van.
Ha nagyon hülyeséget írtam akkor javítsatok ki.
Így van, nekem egész alacsony volt az éhgyomri.
De attól még lehet, hogy az vagyok, nem?
Sziasztok!Én is csatlakoznék hozzátok.A héten derült ki,hogy valószínü IR-m van.A Kaáliba járunk,3 sikertelen inszem-en vagyunk túl,ami nagyon megviselt.Közben volt cukorterhelés,aminek az eredményei:
glukoz 0' 5.2
glukoz 60' 5.7
glukoz 120' 3.7
inzulin 0' 17.7
inzulin 60'173
inzulin 120' 30.4
A Kaáliban a dokim azt mondta,hogy jó,nem is küldött sehová.De engem nem hagyott nyugodni,elmentem a Mensbe.Ott közölték,hogy nagyon nem jó.Diéta,mozgás,adimet(már szedem régóta).Nagyon félek az egésztől.Segítenétek diétás étrendben?Szerintetek sem jó ez az eredmény?
nálam is van enyhe ir, de az orvos szerint teljesen egészséges vagyok :S
Keresgélek a neten, hogy mit mikor és mennyit lehet enni.
De így nagyon nehéz összeollózni a diétát. Ti mi szerint diétáztok?
Sziasztok!
Ezek szerint egyre jobban kezd elterjedni h 0 percest nézetnek meg csak a dokik? Az egy dolog, h a 0 percesnek is illő lenne 10 allatti értéknek lennie, dehogy 120 percest sem néznek, nos NO COMMENT! Tessék kiharcolni Lányok, mert azzal kaptok telesj képet, h IR van a dologban v sem! De ha rosszul tudom, javítsatok ki nyugodtan...én eddig 2x voltam, először magán oldalról (6400.-) pénzért, akkor is 0 és 120 percest néztek (glükóz, inzulin), másodjáűra meg államiba (ingyé) és ott ugyanez volt 0 és 120 preces...tehát ezért értetelenkedek, h Nálatok miért nem így csinálják???
Arról már énis hallottam, h vkinek félóránként nézik, vagyis össz 5 értéket kap....szerintem egy "érdeklődéses" IR vizsgálaton elég a 0, ill. 120 perces! De nem vok szakértő! :)
Sziasztok!
Én hajhullás miatt látogattam meg az endokrinológust. A hormonok mellett megbeszéltük, hogy csinál nekem inzulin rezisztencia vizsgálatot is. A vérvételen viszont semmiféle italt nem kellett innom, csak az éhgyomrit nézték. Amikor visszamentem a papírokért, számon kértem az orvost, hogy miért nem nézett nekem inzulint. Azt felelte, hogy csak az éhgyomrit kell nézni... És a papírra rá is írta, hogy nem vagyok inzulin rezisztens.
Most akkor erősítsetek már meg: én úgy tudom, hogy ezt csak terheléssel lehet megtudni, nem??
Sziasztok. Én is klubtagnak számítok azt hiszem. Sajnos, amit az orvosokról írtok, én is átéltem. Ezért is kérdezlek titeket a leleteimről:
0p vércukor: 4,6 refer: 3,5-5,5
60p vércukor: 6,2* refer: 3,5-5,5 ez ugye sok, meg is lett csillagozva
120p vércukor: 5 refer: 3,5-5,5
Op inzulin: 22
60p inzulin: 22,1
120p 26,7
Na most, én itt úgy látom, hogy nektek az inzulinnál nagyobb különbségek keletkeztek az egyes órák alatt. Nem tudom az enyémet hová rakni.
Dokim azt mondta, hogy enyhe inzulin rezisztenciám van, adott merckformint, de csak napi 1 db 500g-ost (remélem gramm, nem emlékszem, csak hogy 500).
Szedem hónapok óta, (5.hónapja) és nem nagyon tapasztalok változást, a diétát karácsony kivételével tartom,a tornában idén meg kellett újulnom, de régen is és most januárban is csinálom. Baba nem jött még össze.
FŐ KÉRDÉSEM: MOST LÁTTAM CSAK, HOGY NEKEM A CUKROMNÁL VAN A CSILLAG, AMI MAGAS 60 PERCNÉL. AKKOR ÉN NEM CUKORBETEG VAGYOK MÁR? dokinéni erről egy szót sem szólt. SZERINTETEK ELÉG EZ AZ EGY DARAB MERCKFORM. NAPONTA?
Mikor tartottam a diétát és mozogtam szupi 28 napos ciklusim voltak, mikor abbahagytam decemberben, sajnos pecsételés majdnem egy hétig, és késett menses nagy fájdalmakkal. /még annyi, hogy endometriozis gyanus is vagyok bizonyos értékek miatt, majd azzal is mennem kell,ha tudok kivenni szabit, a baba lehet, amiatt sem jön/
TI TOVÁBB NYOMOZNÁTOK A HELYEMBEN, VAGY EZ NEM CUKORBETEGSÉG?
Nagyon köszi, és annyira örülök lányok, hogy ittvagytok, így az ember nincs olyan egyedül a problémájával, és ha már a dokikra annyira nem számíthatunk, legalább mi tartsunk össze :-)
nah akkor hátha:D
remélem tényleg nagggyon hamar sikerül az a kettő sík:D
semmi sem lehetetlen ez bizti:)
hát akkor el kell, hoyg menjek erre... de a diétával már egy ideje foglalkozom jah és a heti 2-3 torna eddig is megvolt:)
nah és neked siker a bogyó?:)
Sziasztok!
Nekem a 120 perces inzulinom 49 lett. Ez már inzulinrezisztenciára utal? (A laboreredményen nem voltak határétékek).
Szia! A o perces inzulin 21,9
30 perces 62
60 perces 120
90 perces 138
120 perces 85
Szóval magas.De a doki is megállapította,hogy ez IR.Viszont gyógyszert mégsem írt fel...Azt mondja menjek a lakhelyemhez legközelebbi állami kórházba,majd ott kezelnek.Jó mi?
Szia Drágám!
Mindenképp nézess meg egy 120 percest, mert ez tényleg vajmi kevés, de igen én is egyre több helyről olvasom, ill. hallom h a 0 perces ha már 10-hez közelít, az nemigazán jó! :(((
És drukkolok Neked nagyon, de addig is már vágj bele a diétátba, és sport, hisz láthatod nekem milyen eredményeim lettek.... :)))) Tehát nem lehetetlen, tudod!!!
Szai Bogi!
Sajnálom ami Veled történt, mi ez ha nem lehúzás???? Basszus! :(
Amúgy milyen eredményeid vannak/voltak?
hellóka!
Az h nem eszel minden étkezéskor husit az biztos nem baj, én se vok egy nagy húsos...de a zöldség és gyümi azért ha lehet legyen mindennapos, nah meg a sport is gyakoribb, heti 3x legalább, nah ez az ami nekem se megy még... :)
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?