Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

20532. kr73
2012. ápr. 3. 09:35

Molygó! Ez kicsit durva volt. :-( (szegény lelkemnek)

Jucus! Én is barna vagyok. (Ha ez vigasztal.)

Ivi! Akkor ne hagyjam abba szerinted? Használjam el a flakont? Nekem régen mindig is korpás volt a hajam, aztán ez, majd az a sampon használt (több-kevesebb ideig). De ez most elég durva.

20531. Molygó (válaszként erre: 20504. - Welkin102)
2012. ápr. 3. 09:35
Welkin nekem az emelés után kb 1,5 hónap múlva indult el újra a fogyás úgyhogy csak nyugi... előre szólok....
20530. ivi79 (válaszként erre: 20525. - Kr73)
2012. ápr. 3. 09:33
idővel el fog múlni a korpa,lehet fél-1 év is. ezek a samponok nem ragasztják le.. ki lehet próbálni pl ecetes vizzel öbliteni, vagy samponba keverni teafaolajat, mert ezek mind baci+gombaölő cuccok. nekem csak azért vannak kis korpáim, mert rommá száritja a hidrogén a fejem..úgy kellett olajjal bekenni, mert húzódott. én is utálok vele foglalkozni, de most akkora, h nem is lehet:D legalább lebarnul a fejbőröm is:)
20529. .jucus. (válaszként erre: 20524. - Szalmalány)
2012. ápr. 3. 09:32
Rajtam kívül mindenki szőke?
20528. 8f3c54052d
2012. ápr. 3. 09:30

Ivi, hát sajnos én nem vagyok pénzes amerikai. Pedig jó lenne :) Samponból már mindent próbáltam. Csak az a gáz, hogy nekem muszáj a balzsam, meg utána a fújós vackok, hogy ki tudjam fésülni utána. Ezek nélkül esélytelen. Egyébként a legjobban azok a samponok váltak be, amik normál hajra valók.

Jucus, nekem meg ugye világos a bőröm, szeplős vagyok és szürke a szemem. Az eredetim meg világos barna, az az igazi seszínű. Egyébként pont a zsírosodás miatt kezdtem festeni, hogy az majd szárítja. Én undorítónak tartom a zsíros hajat. Magamon is, másokon is. Egyszer próbáltam én is, hogy nem mosok hosszabb ideig, de ááá, vakaróztam mint az állat és tényleg vállalhatatlan volt.

Réka, a fésüléssel ugyanígy vagyok. Csak nálam az a helyzet, hogy annyira begubancolódik a tarkómnál, hogy csak ilyen fújós vackokkal tudom utána kifésülni, úgyhogy reggel általában csak a tetejét kaparom át.

Szalma, ahogy néztem, ugyanolyan típusú a hajunk. Igen, ezért féltem a száraz sampontól, mert még az eredeti hajammal használtam és szép szürke lett.

20527. Molygó (válaszként erre: 20483. - Kr73)
2012. ápr. 3. 09:30
Rékabasszameg...... úgy sajnálom.
20526. Szalmalány (válaszként erre: 20525. - Kr73)
2012. ápr. 3. 09:22
Bocs, még nem ébredtek fel az ujjaim. :) Megy a tv, és össze- vissza csapkodok. XD XD XD
20525. kr73
2012. ápr. 3. 09:20

No akkor, próbáltam két magánlabort, mert csüt.reggel még el tudnék menni (holnap nem), viszont aznapra kell az eredmény, mert péntek reggel megyek a dokihoz. A pro-nál csak másnap du.van eredmény, a centrumnál az egyik helyről elzavartak, a másik helyen nincs a csajnál a könyv, de esetleg (ha nincsenek sokan) meg tudják csinálni aznapra, majd 2óra múlva kell hívnom őket. Vkinek vmi más javaslata? Most épp lesz.rom az anyagiakat (na jó, nem, jó volna egy tízesből kihozni max.). Viszont sürgős.

Szárazsampon: én használom, mikor már minden kötél szakad, viszont tényleg mattabb lesz a haj. Ivi, ajánlottál jó múltkorjában krémet és sampont. Utóbbit használom azóta, nem mondom, hogy nem jó, de nekem visszahozta a korpát. :-( De nekem is csak 2napot bír(na) ki a hajam, viszont én nem vagyok hajlandó nagyon sűrűn mosni, főleg télen (pedig most már újra rövid a hajam), de úgy úúúúúúútáááááááááálom (nem szeretek magammal foglalkozni, van, hogy csak hajmosás után fésülködöm - értsd ezt úgy, hogy 2hajmosás közt nem!). :-))

Szalma! Hová szállítod a hajad? :-P Egyébként pedig nagy-nagy köszi, töltögetem.

2012. ápr. 3. 09:18

Hajna, szőkére jó a szárazsampon, én is szoktam használni. Van ilyen poros szórós, az tök jó. Viszont van valami kék flakonos fújós, az nagyon kaka. Amit reklámoznak az a syoss v. mi, még nem próbáltam. Én bemasszírozom, jól kifésülöm, és utána a felesleget kifújom még hajszárítóval. Kicsit fakó lesz a töve, de ha nagyon zavar, kis csillámos hajlakkot lehet ráfújni.

A fodrászom azt mondja, h ha hajlakkot fújsz a hajtövekre szállítás előtt, az megemelve tartja a hajat kicsit és nem zsírosodik annyira. Nekem bevált. Én ezért vágattam le, mert 2. nap csak lelapult, és kirúgta a szárítást. Mondjuk az én hajam sűrű, de olyan vékonyszálú, szó szerint babahaj, ezért. :)

20523. .jucus. (válaszként erre: 20521. - .jucus.)
2012. ápr. 3. 09:10

Egyébként én is próbáltam a szőkét, de nagyon nem én vagyok.

Annyira sötétbarna a szemem, és az eredeti hajszínem is feketés-barna,hogy nem áll jól a szőke.

Pedig fiatalítana-dehát ez van.

20522. ivi79 (válaszként erre: 20519. - 8f3c54052d)
2012. ápr. 3. 09:07

milyen sampont használsz? csak mert legtöbbször az a bünös.. és nem szabadna sűrün mosni. anyám 2hetente mossa, igaz nem jár be városba, de tök tuti a haja.

rájöttem kire emlékeztetsz a mosolyoddal:) van az excégnél kint texasban egy csaj, és rá.az a tipikus tehetős boldog amerikai nő, legalábbis én ilyennek képzelem el:) egyszer vmi vásárban is összehaverkodtunk a kolbászosnál egy idős házaspárral, mondtam is barinőmnek, h ők tuti amcsik, aztán kiderült h tényleg..

én hiába próbálok mosolyogni, mindig csak kényszeredett fintorgás lesz belőle:D

20521. .jucus. (válaszként erre: 20519. - 8f3c54052d)
2012. ápr. 3. 09:00

Én próbáltam szárazsampont, de sötétbarna hajra nem túl előnyös.Nem tudtam tökéletesen kitörölni-fésülni belőle, így szürkés volt a töve.Aztán lehet, hogy csak én vagyok béna.

Szerintem szőke hajnál nem feltűnő, meg aztán biztos ügyesebb vagy nálam.

Egyébként én is szivesen eltolnám vele a hajmosást, pont a szárítgatás miatt.

2012. ápr. 3. 08:54

Sziasztok! Réka, elmennek a ... Hát banyek, én már valszeg kérném a főnököt... :S

Dith, Szomszéééd! :) Melóval kapcsolatban tervek vannak, de arról még nem beszélhetek, de fogom majd írni. Alakul, mint púpos gyerek a prés alatt. :)

Ivi, én nem tudom, mennyi a pontos ára a tátrateának, mert ember gengszterkedte, nekem 72%os van, és az volt a legdrágább, szlovák billában 5-6 rugó körül van.

Jó ötlet ez a melegítőpárna. Majd nekem is kell valami.

A mustármag nem f.sat. Még a pasimat se, aki tényleg mindentől szalad. :) De olvasd el a cikket pontosan, abban le is írják és tök jó dolgokat okoz. (Nem akarok itt ennyi mindent felsorolni. :)) Nekem sincs semmi tőle.

Welkin a fejed azé' köll, mert teccik, vazz. :)

Pirítóóóóós, jajjj, jó kis ropogós, jaaaj... Ezer éve nem ettem. :)

20519. 8f3c54052d (válaszként erre: 20517. - .jucus.)
2012. ápr. 3. 08:48
Igazából az bosszant a legjobban, hogy szenvedek vele és egy napig olyan csak. A másnap már nem annyira jó, harmadik nap meg már copf a zsírfej miatt. Tényleg szárazsampont próbált már valaki? Jucus, ezek klassz célok, úgyhogy hajrá! :)
2012. ápr. 3. 08:45

Jó reggelt!:)

Ti mit tudtok arról, hogy az utóvacsi állítólag befolyásolja a reggeli vércukorszintet? Mármint úgy, h ha utóvacsizol, akkor kevesebb a vércukorszinted reggel.

Én még ezt nem hallottam így. Ez igaz lehet?

20517. .jucus.
2012. ápr. 3. 08:45

Szió Hajni!

Hát pedig nekem akkor is tetszik a hajad.Nekem is hasonló fazonú, csak még rövidebb. Ismerem a beszárítás összes nyűgét, mégis olyan jól tud kinézni.

Nekem sokáig volt rövid a hajhullás miatt, de most úgy döntöttem nem érdekel.Megnövesztem és kész.

Teljes átalakulás-fogyás és hosszú haj-ez a cél! :)

20516. 8f3c54052d
2012. ápr. 3. 08:35

Jó reggelt! Hol van mindenki?

Köszi csajok a bókokat, aranyosak vagytok :) Le is takarítom a fotókat.

Bea a pirítós nekünk nem jó, de bevallom egy hónapban egyszer én is szoktam, mert a tonhalkrém, meg ezek a kencék azzal finomak nna.

Ivikém, igen, általában ilyen mosolygós vagyok mindig. Elég prózai oka van. Nagyimtól örököltem a lefelé fittyedő szájat. Szóval alapesetben – ha nem mosolygok – búval bszottnak, avagy beképzeltnek, orrát fennhordónak szoktak tartani. Ezért ezzel próbálom ellensúlyozni. Szerintem néha már túlzásba is viszem.

Ezeket a sortokat én is imádom, de csak nyaraláskor hordom, vagy otthon, ahol tudom, hogy esély nincs összefutni ismerősökkel. Szoknyát pl. egyáltalán nem hordok munkahelyre, se térd fölötti gatyát, ezeket csak akkor, ha a férjemmel vagyok, mert neki tetszik rajtam.

Tök jó ötlet a meggymagból a párna. Uhh csak el ne felejtsem befőzésig…

Jucus, én rühellem a hajamat. 3 naponta mosom, annyira zsírosodik. Igazából 2 naponta kéne. És legalább háromnegyed óra, mire beszárítom. Hullik, mint az állat, vékonyszálú, igaz, van miből (még). És ha nem szárítom meg vagy vasalom ki, akkor botrány, ahogy kinéz, le tudnám hányni magam. Nekem nagyon tetszenek a sötét barnák, hát egyszer próbáltam, úgy néztem ki, mint egy hulla, borzalmasan öregít és nem is illik hozzám. Pedig másokon annyira tesztik, de mindenki azt mondta, hogy én szőke típus vagyok inkább.

Réka, hát ezt nem hiszem el, amit írtál. Basszus, magyar egészségügy komolyan. Mi az hogy nem vették észre?? Hát most nem tudom, ilyenkor mi van, ugye 3 hónapot ki kéne hagyni terhelés nélkül. De őszinte leszek, én ebben az esetben leszarnám és újra megcsináltatnám, ismerve a helyzetedet. És hát Tita leírta a frankót, én is ezért járok ismerőshöz pénzért, hogy ne járjak így. Sztk-ba nekem csak negatív tapasztalatom volt eddig. Pedig többször nekifutottam spórolásképpen.

A nyaralós kép Kos szigetén készült, tengerszint felett sokkal. Gondom mindig volt a súlyommal, mert nekem minden hasra megy. 30 előtt ehettem annyit, amennyit akartam, aztán onnantól lettem hízékony. A legtöbb eddig, ami voltam 62 kg. Mikor kezdtem a diétát akkor 61-ről indultam. A nyaralós képen kb. 59 vagyok, most meg 56,7 kg. És hasam még mindig van. Főleg, ha leülök. Az valami borzasztó. :((

Mosolyka, hát nekem a rövid haj nem valami előnyös, ugyanis elállnak a füleim. A férjem dumbónak szokott csúfolni :S

Kíwa, örülök, hogy jól vagy, és szuper, hogy ennyire jók lettek az eredményeid!!!! Csak így tovább.

Welkin, RR a nemfogyás miatt emelte a gyógyszert?

Telifánt, előfordulhat, hogy nagyon elindul a fogyás - főleg, ha van miből -, de utána meg fog állni, stagnálni fog, aztán újra elindul. Ha meg már nem akarsz többet fogyni, megemeled a bevitt ch-t és azzal fogod tartani a súlyodat.

Daisy, én ugyanazt tudtam volna neked írni, mint Tita, egyet értek vele. Annyira nem gáz a helyzet, mint ahogy hangzik, de mindenképp kezelni kéne.

20515. ivi79
2012. ápr. 2. 22:27
Mosolyka, a lányodnak milyen hormonjai voltak rosszak, és mi változott? nem az shgb véletlenül? mi van ha az magas vkinek, de a tesztoja tök normális?
2012. ápr. 2. 21:34

Réka, rúgd szét a seggüket, a minimum,hogy egy rendkívüli legalább éhomi inzulint néznek neked. Egyébként, ez az oka annak,hogy nem járok még laborba sem sztk-ba.

A mustármagkúrától nekem semmi bajom nincs, igaz a met-től sem volt.

Nem kell félni a "rohamos " fogyástól le fog az lassúlni. Az elején a met amúgy is picit pucolja kifelé a szervezetet.

20513. titamilla86 (válaszként erre: 20487. - Daisybeagle)
2012. ápr. 2. 21:30
Daisy az eredmény rossz, a számok jók,de a hatásuk nem. Az éhominak ahogy előttem is ügyesen írták nem lehet az 5xénél több a terhelt,nálad majdnem a 7x-ese, de nem is ez a gáz,hanem valószínűleg a 90 vagy a 60 perces értéked (mivel ez 2 pontos mérés azt nem tudhatod),de a cukrod mutatja,hogy nem jó, nagyon nem. A terhelt eredménynek legalább 0,5 de inkább 1 egész értékkel többnek kéne lennie,mint az éhominak,a tied még visszább esik. Gondolj bele a cukor szinted 75g tiszta glükoz után, aminek a felszívódását ráadásul vízzel gyorsítják, reggel amikor a legjobb a felszívódás, és ehhez képest a te cukorértéked még kevesebb,mint az eredeti. Ezt azt feltételezi,hogy időközben abnormálisan nagy inzulinválasz érkezett rá. Nem feltétlen Ir, lehet hiperinzulinémia is, de mindenképpen kezelni kell. Ha baba vagy hajhullás ügyében jöttél,akkor javaslom a Mensmentist, vagy ha nagyon nem vagy Pest közeli akkor tudunk más orvosokat is egy-két helyen. De hidd el nem érdemes ezzel játszani, egyszer kell rá odafigyelni, helyrerakni, utána már csak szinten kell tartani. TSH-dat nézték-e? Túlsúly? Meddőség? Hasi elhízás? Hajhullás? Bőrproblémák? Szőrösödés? D-vitamint néztek-e?
20512. tigrisné
2012. ápr. 2. 21:17

sziasztok LÁnyok!

ezt találtam, Húsvétra még lehet én is megcsinálom.-)

[link]

tigrisné

20511. dith (válaszként erre: 20493. - Kr73)
2012. ápr. 2. 21:13

Nem akarom elhinni, hogy ilyen van basszus .

Amikor odamész bezzeg, agyon adminisztrálják magukat. Viszed a beutalót, sorban állsz, hogy felrögzítsék a rendszerbe, utána kivárod a sorod az éhomi vérvételnél, utána megiszod azt a szar löttyöt,majd levesznek tőled óránként egy kis vért. Szabit veszel ki a munkahelyeden, vagy később mész és ledolgozod. Ezek után lazán benyögik, hogy kidobták?????

20510. dith
2012. ápr. 2. 21:07

Jaj lányok. Mindig akkor érek ide, amikor ti már rég nem vagytok a gép előtt. 4 oldalt kellett visszaolvasnom.

Hajnám nagyon helyes csaj vagy:-) Én is barnának gondoltalak rövid hajjal..

Elolvastam ezt a mustármag kúrát. Kipróbálta már valamelyikőtök? A 850-es merckformin mellett nem szeretnék még egy hasmenést okozó dolgot beiktatni. Ezt úgy ahogy de már legalább tudom kontrollálni :-)

Szalmám mi újság munka ügyben? Sikerült találnod valamit? Egyébként nem lakunk ám messze egymástól. Csak nekem a Blaha van jobbra és az oktogon balra.

20509. ivi79 (válaszként erre: 20507. - Kr73)
2012. ápr. 2. 20:40

a lilát néztem az 62%, 27euro.. kb 7rugó. igazi prémium ital:D lehet metroban olcsóbb, de nemhinném h fele ennyi..

meggy nemtom fini-e, mert 1szemet ha kóstoltam belőle, de mivel utálom, nem tudom eldönteni. anyám szerint finom édeskés, szomszédnéni aszonta neki h hólyagmeggy, remélem tudod dekódolni:D

mekkora párnát szeretnél? van anyagom nekem is, bár ennek jóvolna 100% pamut, ha felteszem vmi forróra, vagy mikróba tennétek. majd húzol rá magadnak vmi csicsa huzatot, ha nemteccik:D én idióta merev derekamat akarom melengetni, ez kb kispárna nagyság),vagy a lábamhoz tenni ha fázom ágyban esetleg egy hengeres nyakpárna alváshoz

20508. DorkaMoncsi (válaszként erre: 20506. - Telifánt)
2012. ápr. 2. 20:32
Én nem tudom mi a helyzet olyankor, de nálam is ilyen volt. Az elején gyorsan fogytam, utána stagnáltam, majd megint fogytam, és így tovább. Nem jöttek vissza a kilók.
20507. kr73 (válaszként erre: 20505. - Ivi79)
2012. ápr. 2. 20:22
Mer mér? Mennyi? Ja, tényleg, fájdalmakra melegítőpárna, azt jó pénzért árulják is vásárokon. Ha adok magot, kapok párnát is? Egy szép csinit? Lehet, még anyag is lenne vhol a padláson, bár pár évtizedes lenne, ha lenne. És egyébként milyen a meggy, fincsi? Ja, és nem fogom neked szárítani a magot, az fix! :-D
20506. telifánt
2012. ápr. 2. 20:20
Kérdezni szeretnék. Mi a helyzet akkor hogyha elkezdem szedni a gyógyszert, de túl gyorsan kezdek el fogyni, vagy túl sokat fogyok az első hónapban? Volt már ilyen valakinek? Azért jutott eszembe, mert a fogyókúrákkal mindig így voltam hogy az első hónapban szépen ment lefelé 8-9 kiló, aztán 2-3 hónapig semmi.
20505. ivi79 (válaszként erre: 20502. - Kr73)
2012. ápr. 2. 20:12
tátrateát akartam hozatni kamionos rokonnal, de mikor mutattam neki, az árát meglátva elment a kedvem tőle:D csemete elég pici lesz, nemtom mikor hoz termést, de szivesen odaadom őket ha sikerül úgy kiszednem a gyökerét h túlélje. anyám is kimagozza, de elfelejtette, h nekem kell a magja, de az a durva h én is elfelejtettem, h kell és csak pár nap múlva esett le h nemááá kidobtad?? melegitőpárnát akarok csinálni belőle, de gondoltam már babzsákfotelre is, de ahhoz sok kéne, vagy talpmasszirozótaposópárnát. ezt én találtam ki egy kneippmedence mászkálás után..
20504. welkin102
2012. ápr. 2. 20:11
NA kifizettem az mm-be a távkonzultációt és el is küldték RR válaszát. Azt írta a TSH nagyon jó, mehet az L-thyrovxin igy tovább, viszont a 500 mg-os meforalt átállította 850mg-osra...úgyhogy ez van lyányok...:D
20503. welkin102
2012. ápr. 2. 19:59

No lyányok, hazatértem kis otthonomba..

Hát Hajna, hogy a fenébe titkolhattad eddig előlünk szépséges orcádat???Harmadfokú enye-benyébe részesítelek...dögös nőci vagy te...:D:D:D

Szalma, neked meg mi a fenének kellene az én fejem?Meg ne lássam mégegyszer, a te fejed olyan tündéri úgyahogy van...:D:D:D

Tita, ha én egyszer elkezdenék sztorizni az itteni helyzetről borsodba sírvafakadnátok, és egyöntetűen követelnétek hogy költözzek oda hozzátok...napi szinten kell harcolni az életedért...:D:D:D

Zsugi, te meg szépen fogysz,csak így tovább...:D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook