Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

21042. Babus80 (válaszként erre: 21041. - Fb594c0e36)
2012. ápr. 10. 09:02
Szioka ne is törödj velle majd ez után fogyozol és nagyon csini leszel:-)))
21041. fb594c0e36
2012. ápr. 10. 08:57

Sziasztok!

Semmit nem tartottam a diétából a hétvégén :( Elegem van magamból nagyon! Híztam is. Ráadásul ma reggelire is a maradék zsúrkenyérből csináltam melegszendvicset... szóval a mai nap is elment :(

Nem tudom h. vegyem rá magam a normális diétára. A ruháim is "összementek". No valamit muszáj lesz kitalálni.

Mindjárt visszaolvasok.

21040. kr73 (válaszként erre: 21039. - Babus80)
2012. ápr. 10. 08:55
Jobb, ha nem koplalásnak fogod fel, hisz tudunk IR-esen is jót/sokat enni! A +1kg semmi! (Én terheléskor 1,5-2-t szedtem fel 1 nap alatt!)
21039. Babus80
2012. ápr. 10. 08:49
Az ünnep alatt fel szedtem 1 kg ugy voltam velle egy évbe egyszer van husvét utánna ugy is meg kezdödik jra a koplalás:-))
21038. 8f3c54052d
2012. ápr. 10. 08:44

Sziasztok csajszik! Túl vagyunk a húsvéton. Szét bűnöztem magam, mindent ettem, sütit is, és az időpontokat egyáltalán nem tartottam. Hát ez van. Anyum sikeresen majdnem levágta az ujját egy késsel, úgyhogy a húsvét vasárnap éjszakát az ügyeleten töltöttük, hogy összevarrják. Hát röviden ez volt, örülök, hogy vége van. A múlt éjjel nem aludtam semmit, úgyhogy kivagyok, mint a kutya. És várom, hogy hívjon anyum a vv eredményemmel.

Rékám, gratula a mensihez, ez nagyon szép!

Tita, lehidaltam ezen a hízáson. WTF??

21037. Babus80
2012. ápr. 10. 08:35

Sziasztok csajszik!!

Sorry hogy nem jelentkeztem de amiota melozok eröm nincs semmihez örülök ha haza esek meg csinálom amit kell még itthon egy kicsit családdal is foglalkozzom!

Nemis ez alényeg hanem hogy hogy vagytok??????

Remélem mindenki bünözött egy kicsit a husvét alatt hát én meg tettem meg is lett az eredménye ettem egy kis franciasalátátés fel fordult tölle a gyomrom ki is jött:-(( Na ennyit a bünözésemröl na de ez mellet le csuszott egy két szelet süti is:-((

A leg nagyobb amit láttam a hétvégén azt hittem hanyat vágom magm vagy káprázik a szemem a pofám leszakadt egy nö gyors éttermi kaját 2 pofára zabálta kb 150kg volt és mellette egy gyönyörü szép baba 2 honapos nem birtam ki és oda mentem/hátulrol jövös szöveggel/ hogy hol lehet ilyan szép babát kapni:-)) meg hogy hát az övé e és azt mondja igen WTF!!!!!!!!!

Ha nem láttom nem hiszem ell!Lányok bocccs de ezt ki kellet adnom magamból!

Most már könnyeb:-)

21036. .jucus. (válaszként erre: 21030. - Welkin102)
2012. ápr. 10. 07:53

Vagy írd meg a címed priviben és elküldöm, vagy nemtom. Az biztos, hogy lecsapnak ezekre a hirdetésekre, de legalább tájékozódásra jó lenne.

Milyen feltételek, stb. Van benne angliai állásajánlat is...

21035. kr73
2012. ápr. 10. 07:52
Derül égből ért: 28.napra meggyütt. Ilyen legutóbb jan.-ban volt (előtte meg nem is emlékszem!). :-) Úgy tűnik, rendeződött a ciklusom. :-))))
2012. ápr. 10. 07:22
Nem a metre értettem a fél órát, hanem a kajának. Ok,akkor inkább vacsira megy a meleg kaja.
2012. ápr. 10. 07:01

Ivi, a prolaktint a 3.cn napon szokták nézni akkor ha jól tudom , de nem bizti,mert én még nem nézetek hormonokat 600-ig jó, ha emelkedett akkor nem valószínű hogy lesz peteérés, de hogy így ciklus közepén mi van azt nem tudom,de gondolom csökkennie kéne.

Manikácska, +-fél óra a metnek nem gáz,de ha nem eszel akkor igen. Egyél vacsira főtt kaját,de ebédelj. A 10 perc a pajzsmirigybogyónak szólt. Fél kettő még nem gáz, de fél 3 már igen, mert 4kor uzsiznod kéne.

2012. ápr. 10. 06:40
1o-2o perc késés többször már annyit számít? Én, mikor 1-ig, 2-ig vagyok suliban, akkor fél 2, illetve fél 3-kor eszem. Ilyenkor is kéne vigyek ebédet is magammal? De akkor hétvégén kívül nem is ennék rendes ebédet. Meg hétvégén sem 1-kor eszem, hanem 1 óra 1o-perc és fél 2 között kezdünk ebédelni a szüleimmel. A többi étkezés stimmel.
21031. Manikácska (válaszként erre: 21025. - Ivi79)
2012. ápr. 10. 06:36
Hogy használod a málnalevelet és a palástfüvet?
21030. welkin102 (válaszként erre: 21019. - .jucus.)
2012. ápr. 10. 06:31
húúú, nekem nincs meg, de jó lenne pár álláshirdetés...:D hm...:Dhogyishogyis.
21029. Molygó (válaszként erre: 21024. - Titamilla86)
2012. ápr. 9. 22:07
Tita köszi igyekszem az eddigi semmittevésemet pótolni és életmódot változtatni én abbna reménykedem hogy megfertőzöm amgam annyira a mozgással hogy be tud épülni a jövőbeli mindennapi életembe és legalább heti 3x fogok mozogni. A hízásod elött értetlenül állok, sokat gondolkoztam mi lehet de csak arra tudok gondolni hogy az időbeli csúszások és a stressz miatt van ez. Én nem gondolok itt az izomépülésre stb.... az hogy újra írod lehet sokmindent elárul.
21028. Molygó (válaszként erre: 21018. - Welkin102)
2012. ápr. 9. 22:01
Bűntudatom okán lenyomtam egy cardio recovery-t és hozzácsaptam egy abs-et :)
21027. ivi79 (válaszként erre: 21026. - Titamilla86)
2012. ápr. 9. 21:58

ebben a ciklusban pont nem barnázok(ez nem az alacsony progi?), meg nekem eleve mindig rövidebb ciklusaim voltak(mióta fogit abbahagytam)és nem hosszabbak, mint a prolaktinos leirásokban van, de megrémisztettek, h ez sok...

babát nem akarok, csak helyrehozni a ciklusom+hormonjaim és lefogyni végre. valszeg ösztrogéndominanciám van, és ez is bekavar pmnek. hormonsort rég nézettem volna, de doki nem látta fontosnak, magánlabor most kicsukva:S azé köszi, kicsit megnyugtattál..

2012. ápr. 9. 21:48
Ivi egyenlőre hagyjad a prolaktint, ha barnázgatsz az a magas prolaktintól van, akkor valszeg egészséges peteérésed sincs, de még ez sem 100%. attól függ hogy reagál rá a szervezeted. Babaprojekt előtt közvetlenül nézess egy teljes 3.napi és egy 21 napi hormonsort abból fogják látni,hogy oké-e vagy sem. Ez a hormon ugyanis elég hülye időpontban volt lemérve.
21025. ivi79 (válaszként erre: 21024. - Titamilla86)
2012. ápr. 9. 21:29

köszit Tita a naplót, de ezt h közepesen gáz nem értem. nemtudom fontos-e foglalkozni vele, vagy majd beáll, ahogy minden. sose volt még nekem nézve, most is csak magamtól jelöltem be, mert ezt is kérheti házidoki..

ugye nekem van az ai pm +fogitól egy jókis hormonzavar. most kivételesen volt pé, és a 26.napon tartok, van kis mellérzékenység, de minden úgy zajlik, ahogy a nagykönyben irva vagyon(koppkopp):) najó málnalevéltea és palástfű rásegítéssel:)

2012. ápr. 9. 21:17

Na Mosolykám látod így kell ezt csinálni, szépen megméregeted magad és abból kiderül,hogy van-e baj. Én is gondolkodom mind vércukormérőn mind vérnyomásmérőn,de aranyárban vannak. Viszont nekem mindenhol ahol rákérdeztem a vércukormérőre azt mondták,hogy tök mindegy,hogy a 10 ezrest vagy a 20 ezrest veszem gyakorlatilag mindegyik ugyanazt tudja, ugyanúgy működik.

Édesek vagytok, hogy szorítotok, remélem sikerül rájönnöm mi a baj. Ne nézzetek hülyének,de már terhességi tesztet is csináltam,hogy nem lehet-e hogy amiatt hízom, mert ugye látott már olyat a világtörténelem,hogy terhesen is megjön. Én abban reménykedem egyébként,hogy a kajával csúszok el, ezért is írom a naplót megint, meg méricskélek, mert rutinból eszem már, és sok vagyis inkább csak több a testmozgás is és valahol azt olvastam,hogy akkor alapból több kaját kíván az ember. Krómot,szelént is összevissza szedtem, sőt sokszor a met-et is elfelejtettem bevenni vagy magammal vinni és az is előfordult,hogy 6:40kor vettem be a Letroxot és 7kor már reggeliztem, mert indulni kellett a munkahelyemre, tudom az a 10 perc 1x-2x nem sok,de sokszor már lehet meglátszik. Na majd meglátjuk, remélem,hogy csak oda kell jobban figyelnem a dolgokra és semmi más nem játszik közre.

Ninett egyed nyugodtan,csak ne rendszeresen. Mindenben van cukor, a legtöbb szalámiban is, olyanban is amibe nem is gondolnád.

Ivi, a proklaktin szerintem közepesen gáz. Nem százas még.

Molygó, Welkin, annyira ügyesek vagytok,hogy így csináljátok az Insanity-t, nálam az, az a kategória amit még nézni is rossz,de nem dobtam ki,ha kicsit fogyok (értsd: sokat) és nem féltem annyira a bokámat lehet belevágok én is. Egyenlőre életem büszkesége az,hogy vasárnap délelőtt 60 percet végig tudtam nyomni Rubint Rékával, súlyzókkal és izomlázam sincs.

Ha már izomláz olvastam egy cikket arról,hogy a fájdalom és a gyulladások gátolják a fogyást. Az izomláz is egyfajta gyulladás,ha jól sejtem, de fájdalom mindenképpen van. Az enyhítésére a szervezet egy lektin nevű fehérjét termel ami erősíti az inzulinrezisztenciát. Ezért azt írták, az okos amerikai oldalakon,hogy inkább tornázzunk kisebb erőbedobással, vagy megszokott ritmusban,mint ha mindig szétcsapnánk magunkat annyira,hogy utána napokig mozogni sem tudunk. Na ez ne rettentsen el titeket, lehet,hogy azért nem egészen így van ez,mert nekem pl 90 meg 100kilósan gyakorlatilag az ágyból való kikelésen kívül mindentől volt izomlázam.

21023. Molygó (válaszként erre: 21018. - Welkin102)
2012. ápr. 9. 20:54
Welkinem gyorsna benéztem. Én hősöm, én még nem mertem belenézni lehet én kitolom az első időszakot majd, de nem vagy semmi :) Viszont szereztem 3 db új indanity hívet ma kiírom nekik DVD-re megbolondítottam őket sütievés közben. Amúgy 3 napja rossz vagyok, ettem mignont és ma is sütiket. Holnaptől spártai szigor van. Amúgy meg végigtornáztam a hosszúhétvégét :) Na most mennem kell mindenkinek puszi holnap visszaolvasok és jelentkezem.
21022. ivi79
2012. ápr. 9. 19:40

Tita,

ha már ittvagy, a 443 mIU/l(102-496) prolaktin mennyire számit gáznak? a körülmények: peteéréskor(vagykicsit utána) voltam vvn(+ nemtürtem jól a sorbanállást és szoros melltartó volt rajtam..)

21021. ninett079
2012. ápr. 9. 19:33
Lányok! Ha a sonka összetevőjében szőlőcukor is van felejtsem el, vagy az azért nem számottevő mennyiség ez. Szóval egyem nyugodtan, vagy adjak túl rajta?
2012. ápr. 9. 19:24

Első tk. kenyér, ami sikerült kenyérsütőben, és még finom is lett.:)

25 dkg tk. búzaliszt

12,5 dkg tk. rozsliszt

2 dkg friss élesztő (nem porélesztő)

2 teáskanál xilit

2 teáskanál só

3 dl meleg víz

1 dl meleg tej

3 ek. olíva olaj

21019. .jucus.
2012. ápr. 9. 19:24

Szia Welkin!

Off: megvan neked a dentál expressz? Láttam benne néhány álláshirdetést. Ha nincs meg én szívesen odaadom, csak találjuk ki, hogyan. On.

21018. welkin102 (válaszként erre: 21011. - Welkin102)
2012. ápr. 9. 18:49
és az ijedelmem jogos volt, azt hittem elsírom magam közben, aligalig tudtam megcsinálni ezt azt...nagyon durva a max...de ha beledöglök is meglesz...:D Molygóóókám hún vagyol?
21017. .jucus.
2012. ápr. 9. 18:47

sziasztok!

Kinek, hogy telt a Húsvét? Én kicsit rosszalkodtam, ettem néhány nem ir-es sütit, de mentségemre legyen mondva, hogy november óta nagyon fegyelmezetten tartottam az étrendet.

Természetesen holnaptól újra dolgos ir-es hétköznapok következnek.

Apósom túl van a műtéten, szombaton hazavitte a férjem, remélem nyugisabb időszak következik.

Veletek mi újság?

21016. mosolyka1111 (válaszként erre: 21015. - Titamilla86)
2012. ápr. 9. 16:54

Tita, egy vércukor mérőt szándékomban is állt venni, csak aztán valahogy letettem róla. De majd Pesten egy szaküzletben nézek valami jót, amúgy sem árt, ha van a családban ilyen.

Tényleg ki fogom próbálni, amit írtál, 75 gramm gyorssal is reggel, akár ez egy tábla Milka is lehet, kb.

Aztán egy másik nap ki fogom próbálni egy normál reggelivel, ami nem olyan szabályos reggeli azért. És ki fogom próbálni a lányom kenyerével is, és édesítős teával.

Köszönöm, hogy megírtad, ennyit tényleg megér a dolog.

A súlyodat tényleg nem értem, Tita, egyszerűen tényleg nem logikus, enné meg a fene:(

Lehet, hogy én is fogok dobni egy hátast, a lányom egy hete nem tornázott semmit (a lába nagyjából most gyógyult meg az agyatlan mezítláb szobabringázástól, holnap már kezdi sportcipőben). Az oldala pedig meghúzódott, ezért nem pilatesezett. És hát húsvét is volt, igaz, neki valóan készítettem a sütiket, de hát akkor is csak süti....mondtam neki, hogy jövő szombatig ne is mérje magát.

Gondolunk Rád sokat, meséltem lányomnak a totál megmagyarázhatatlan súly ingadozásodról, ő is szorít Neked nagyon!!

2012. ápr. 9. 16:15

Persze Mosolyka,de az egy átlag érték vagyis lehetnek benne bőven kiugróértékek lefelé és felfelé is, egy 2-es cukorból és egy 8 as cukorból ez simán kijön neki. Ezzel nem azt mondom,hogy cukros vagy, nyilván nem vagy az. De azért nem árt,ha odafigyelsz. Tudod ez egy öröklődő betegség tehát a hajlam benned is megvan.

Szerintem az is elég,ha esetleg magadnak is nézetsz legközelebb mikor a lánykádat viszed egy terheléses inzulint, meg ha van a környéken vércukormérő azt egy hétre kölcsönkéred, és otthon is látod magadnak a dolgot. Egy hétig minden reggel éhomi cukor és utána kb 75g gyors ch,tudod te mit kell enned,meg mennyit szerintem. ÉS 2 óra múlva újra szúrni,ha meg tudod oldani. Azért egy heti folyamatos vizsgálat már mutatja.ha baj van. Mert ettől függetlenül okozhat kiugró cukorértéket sok minden.

21014. mosolyka1111 (válaszként erre: 21013. - Titamilla86)
2012. ápr. 9. 16:10

Tita, nagyon köszönöm, hogy válaszoltál. Akkor a kukoricaliszt felejtős.

Tényleg nem akarok ám okoskodni, de a doki nézetett hemoglobin A1C-t, amit egy táblázat segítségével át lehet számolni, és meg lehet belőle állapítani az elmúlt három havi vércukor átlagát. Nálam ez átszámítva 4,4 lett, márpedig 4,4-es cukor az nem rossz, ezt gondolom én (és ezért mondhatta a körzeti doki, hogy a terhelt cukrom viszont jó). Még jó, hogy előtte utána olvastam ennek a HgbA1C-nek, mert különben nem is tudtam volna, hogy miből következtet a leletem alapján a terhelt cukorra, amikor nem is csináltunk terheléses vizsgálatot.

Szóval átlagban jó, csak hát lehet, hogy a cukrot nem kéne átlagban nézni, meg az átlagban benne vannak a kiugróbb éhgyomori értékek is. Szóval, érdekes a dolog, lehet, hogy valamikor rászánom magam egy terhelésesre.

2012. ápr. 9. 15:56

Mosolykám azért a 6,8as éhomi cukor az eléggé kimeríti a rossz kategóriáját. Istenigazából 5 felett rossz az éhomi cukor, és ha az éhomid rossz akkor a terhelted már régen nem jó, se az inzulinod, de te tudod. Ezt úgy hívjuk IGT, az IR után van.

Kukoricaliszt elvileg nem jó nekünk,pontosabban soha senki nem mondta,hogy jó és nem is olvastam sehol,hogy jó nekünk. De kukoricadara nem jó nekünk úgyhogy a kukoricaliszt sem szerintem.

Welkin, TSH-t most nézettem pénteken SZTK-ban, szerdán megyek az eredményért, terhelést meg utoljára februárban csináltattam teljesen tökély lett, sőt a cukrom javult, inzulinom is. Éhomi picit (17-ről 15-re) terhelt meg önmagához képest picit,de amúgy sokat (133-ról 105-re).

Ezért is döntöttem el,hogy újra írom a naplót,mert úgy legalább látom mit eszek,meg esetleg ti is, és hátha meg tudom mondani hol a hiba.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook