Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Komolyan mondom Tita, én ezt nálad nem értem hogy van ez...mitől hízol te igy?mikor nézettél cukrot?Inzulint?Pajzsmirigyet?? lehet valami nem oké megint mert ez azért igy nem normális...
én csak egyedül ma bűnöztem a húsvét alatt, kicsikéket csak, és azt is csak délelőtt, most délután már cska IR-es dolgokat tolok....ennyi megengedhető nekem azthiszem...:)
ma kezdem az Insanity második hónapját, a maxot, majd beszámolok róla, kicsit megijedtem mikor megnéztem miket nyomnak, este meglátjuk...:D
Nem tartom, mert végülis (bár fogynom azt lehetne), de nemigen van oka IR diétát tartanom.
Annyi, hogy a lányom kenyerét eszem, aztán ennyi:)
Körzeti dokinéni azt mondta, hogy ne lihegjem túl, ez az éhgyomori cukor 6,88 semmi, és a HgbA1C (ami ugye az elmúlt három havi vércukor átlagára utal), teljesen tökéletes.
Nekem meg az ilyet nem kell kétszer mondani:)
Sziasztok!
Kukoricaliszttel hogy vagyunk? Mármint IR szempontból? (Hozott egy ismerős a lányomnak diabos croissant külföldről, hát ahogy olvasom, a lekvár valóban diabos benne, de a lisztje kukoricaliszt, azért szeretném tudni. Mondjuk megette, csak hogy a többit is megeheti-e, vagy vállaljam be én.)
Akkor jól elcsesztem.:) Köszi:)
Végülis "csak" 7,2-t mértem reggeli után, nem vészes, de akkor nem viszem túlzásba ezt a krumplitémát. Eddig is alig ettem, nem tudom most mi jött rám, h ennyit.
Sziasztok:)
Én tegnap és tegnap előtt rakott krumplit ettem ebédre és vacsira (kolbász helyett gomba-sonka volt benne), és egy adagban 30-35g CH volt. Meg is lett az eredménye, megemelte kissé a cukrom :D Vagy a krumplinak nincs köze hozzá?
Kellemes ünnepet mindenkinek!
Eszerint a legrosszabb eredményemmel se voltam ir-es... szerintem felesleges ezt néznünk.
No elköszönök én is keddig, bár ha lesz egy kis időm benézek majd. Jó húsvétozást! Finom ch szegény kajákat! Sok ill. kevés locsolót, ki hogy szeretné... én keveset.
sziasztok csajok!
Ezt találtam ma:
"A HOMA index az éhgyomori vércukor és az éhgyomori inzulin szorzatából számolandó ki
HOMA IR= éhgyomori cukor x éhgyomori insulin /22,5
Ez nem lehet több, mint 4,4. Amennyiben magasabb, akkor ez azt jelenti, hogy Ön inzulin rezisztens. "
Szerintetek? Nekem eszerint 1,9 jön ki....
mert ez az oldal a d vitamint futtatja.. volt a hormontáblicskuban vmi átváltás, de megis nézem mire vonatkozik..
μg/l x 3.47 = nmol/l
nmol/l x 0.288 = μg/l
ng/dl x 0.0347 = nmol/l
nmol/l x 28.8 = ng/dl
ng/ml x 3.47 = nmol/l
nmol/l x 0.288 = ng/ml
μg/l x 100 = ng/dl
ng/dl x 0.01 = μg/l
Mosolyka! Én az inzulinra gondoltam. Ott az a kétféle mérték azonosnak tekinthető vajon? mIU/L illetve mU/l
Ivi! Ha jól látom, amit ajánlasz, az csak D vitaminra van.
Ivi, beütöttem aszerint, ahogy írtad, de nem jött elő, biztosan bénáztam valamit:(
Clarissa, próbáld meg légyszi beríni úgy fonetikusan, ahogy Ivi, hátha ...
Most már kíváncsi lennék nagyon én is, mert azt a hatos körüli számot csak kalkuláltuk, talán még Titával, de az csak olyan kb dolog.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?