Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Azért csendben megjegyzem lányok,hogy én például fogigátlót szedek, de nem azért mert rendszertelen volt, hanem mert védekeznem kellett valahogy...ezt megbeszéltem Ritával, mikor kezdtem szedni a metet, hogy abbahagyjam e, ő azt mondta hogy mostmár inkább ne....
Gyerekek, ez a biznisz nagyon nagy, jól összeraktátok...:D
Ivi! Én olyan területen vagyok, ami gazdasági hasznot nem hoz, ezért le kell építeni. :-( Kultúra és tudomány keveredése, ami ugyebár tök felesleges, mert nincsenek olyan felfedezések, amiket be lehetne építeni a gazdaságba, a mindennapokba, mint a magyar kultúra, hagyomány.
Tita! Csak ahhoz kellene föld, ottlakhatás, állatoknak is lakhatás, szóval egy nagy farmocska. :-) Azt is Ivinek kéne állnia. :-D Ja, és mindezt olyan helyen, ahol a föld mélyén, nem túl mélyen persze, van rengeteg víz: talajvíz is bőven, meg hőforrás is (hogy passzív házunk legyen). Annyi jó tuti tippünk van (persze nem saját kútfőből, de hát ha nincs levédve, nincs gond), csak épp azokhoz is milliók kellenének. De akkor egész télen lenne friss zöldség (no, nem minden, de végülis egy másik ötlettel az is megoldható), hal, szóval sok fincsiség. Befektetőket keresünk, s akkor nem kéne görcsölni, hogy lesz-e állásom nyártól, férjem is végre azt csinálhatná, amit szeretne, stb.
Jucus! A hasizomfeszítés majdnem egyenlő a röhögéssel. :-) Ill. fordítva. (rekeszizom)
Tita! Nekem van tanárim. :-) Nem tanítói.
Ivi! Nem csak matekos. :-)
Na, én világ életemben nem szedtem fogigátlót (minek?) - ill.egyetlen egyszer egy idős nődoki felírt egy dobozzal, hogy az majd rendbeteszi a menszimet, hát tényleg, utána lett is harmincvalahány napra, aztán megint teltek az évek, és megint össze-vissza volt, egyre hosszabb ciklusok. A hormonjaim állítólag jók voltak, kiv. a peteérésért felelős - de senki sem küldött se UH-ra, se inzulinra. Igaz, ez a múlt évezredben volt, amikor az IR és a PCOS még tán hírből sem ismert divatbetegség sem volt. :-P Nem folytatom a PM-es sztorival, már többször leírtam. Viszont attól függetlenül, hogy nem szedtem fogigátlót, mégis ittam. És iszom most is. Nem tudom kikerülni a csapvizet, sajna, nem tudok csak ásványvízből élni.
Zaki! Mi még évekkel ezelőtt elültettük a csicsókát. Nincs lehetőségünk a folyamatos öntözésére, ezért az ősszel nem szedtük ki a minimanókat. Remélem, most nyáron nem lesz olyan szárazság, mert akkor jövőre se lesz csicsókánk. :-(
Egyetértek :)
Nekem bejön ez a tappogás.
És még valami. Felelősség is van a világon. Mert lehet, hogy biológiailag lehetséges ebben a korban szülni, de azt a gyereket fel is kell nevelni.Nem a terhesség a legnehezebb, hanem utána úgy kábé 20-25 év.
A fiamnak meg tudtam adni azt, hogy vele vagyok, és remélem még sokáig vele leszek.
Ha lett volna másik gyerekem, ez neki is kijárt volna.
Na holnap reggeles vagyok, jó éjt! Sziasztok.
Jaj, dehogy akarok én már szülni.
Túl vagyok a 40-en, a férjem jövőre lesz 50.
És itt ez az IGT is.
Szóval ez már nem kérdés.
Csak tudod mikor látom, hogy néhány kortársam még javában babázik, ( nyilván egészségesek-könnyen teherbe estek), azért elfacsarodik a szívem.
Tudom, hogy én már ezt soha nem élhetem át.
Minden percét imádtam a babázásnak, és most is ellágyulok a kisbabák láttán.
És hát ha egy rózsaszín coffost látok, végem van...
Az a baj,hogy még mindig úgy dolgozik,hogy leállítja a hormonok és nemi szervek működését. Annak pedig elég egy rossz fuvallat,hogy ne akarjon beindulni.
Nem tudom hány éves vagy,de valóban veszélyes lenne már egy új baba. Ha alaposan felkészíted rá a szervezeted szerintem nem lehetetlen. És ezt gyógypedagógusként mondom, hidd el tudom milyen veszélyekkel járna. Alapos felkészítést igényel.
Tita, ezen könnybelábadt a szemem.
Ha egy tízessel fiatalabb volnék, bizisten szülnék is. Nagyon hiányzik egy kiscsaj...
Szerintem az én hormonjaimat a 6 évig szedett fogigátló tette tönkre.Egy év volt az abbahagyás után, amíg rendszeres lett a mensim, a nőgyógyi bácsi mindig felírt Norcolutot, aztán vártuk a csodát.
Nem mondom én, hogy a foggátló ördögtől való, de túl sokunknál vannak következményei.
Kedves 99! Tita tökéletesen leírta a lényeget. Hallgass rá kérlek. Tudom, hogy nehéz egy orvosnak hátat fordítani, biztos úgy érzed, hogy Te nem döntheted el, igaza van-e a kezelésedet illetően.
De a fogigátló szedése ebben az esetben tényleg értelmetlen. A saját hormonrendszeredet kell rendbetenni, és itt nemcsak a női hormonokra gondolok.
Kemény meló, kitartás kell hozzá, de itt a lányok folyamatosan javulnak, akinek kell, fogy is, hiszen az is kell a sikerhez.
Itt mindenki végigjárt már rengeteg orvost, a semmiért, hiába való volt.
Nagy levegő, és Mensmentis. Ez a megoldás.
Fel a fejjel, itt minden segítséget megkapsz tőlünk.
Puszi, Judit
Oké Ivi, elbírok én a kölykökkel magam is.
Egyébként a nődokik 90%-a mindenre azt mondja,hogy fogi gátló.
nemszeretem a gyerekeket, de pszt! mert itt mindenki más igen..szóval én maradok a finanszirozásnál, meg a szervezésnél. napköziből amugy is hálózat kéne, h az ország többi területe se maradjon ki a jóból. vagy egyszerüen csak a kajaszállitást kell odaszervezni nekik.
nem Réka a matekos egyébként?
Hajna, én is erre gondoltam, h kihez ne menj ha jót akarsz lista. egy naplóban nem lehet itt ilyet vezetni? a nödokik 90% azt mondaná cisztára h szedd a fogit..
Jucus, nevetni fogsz,de én ha kihúzom magam látszik a két oldalsó hasizmom. Vicces mert középen meg ott a háj,meg hízom súlyra.
Ivi, basszus akkor ki a tanító? Nem baj az , elvégzel valami vackot és csinálod velem. Persze csak ha akarod.
És az hogy még nem szindróma honnan állapította meg? Mivel az csak az inzulinból derül ki! A fogamzásgátló semmit nem fog beállítani a vérzéseden a fogamzásgátló anovulációs vérzést okoz. Mi nem szedhetünk fogi gátlót,mert elfedi és rontja a tüneteket. Úgy szoktam ezt leírni,hogy mikor egy begyulladt fogra fájdalomcsillapítót szedsz, a tüneteket nem érzed, de a gyulladás ott van és ahogy kezeletlenül hagyod az napról napra romlik. Hogyan várod,hogy javuljanak az értékeid,ha nem hagyod,hogy a szervezeted hormont termeljen? Nem fog tudni mi javulni,mert te még pluszba leállítod a működését. A metformin semmit nem segít a beágyazódáson a met nem hat arra, a met az inzulinra hat és a metabolikus anyagcserére egyes egyedül direkt módon egyiknek sincs köze a méhedhez. A met csak annyit csinál,hogy beengedi az inzulint a sejtekbe, segíti csökkenteni a rezisztenciát. Én sem akarok még gyereket, sőt a nyakamat teszem rá,hogy Mosolyka tinédzser lánya sem akar még gyereket, Jucusnak majdnem velem egyidős fia van,nem vagyok benne biztos,hogy akar még gyereket (bár ahogy kinéz még szülhetne egy falunnyit) mégis mindannyian met-et szedünk. Egyszerűen azért mert köze nincs hozzá.
Könyörgöm a saját érdekedben menj el egy SZAKEMBERHEZ, mert az akinél voltál egy kontár és nem orvos. Baromira nem ért ahhoz amit csinál.
Ezzel nem azt mondom,hogy tuti PCOS-es vagy,de hogy ez a doki olyan hülyeségeket hordott itt össze neked,mint ha azt mondtam volna,hogy a málna a tehén ujjbegyén nő.
Menj el normális orvoshoz,aki valóban a problémádat kezeli, mert így csak romlasz majd.
mármint ezt hogyérted h kolléga? én nemvagyok pedagógus, csak lottózom, h lehessen ir-cégünk+bionapközi:) felétek jól terem a csicsóka nem? vannak génbankok, elkezdhettek régi növényfajtákat is termeszteni
az a durva ha volna erre pénz, akkor óriási űrt tudnánk betölteni. kéne még pár jó endokrinológus is, mert mens már igy is alig birja a betegeket.
Bajban vagyok. A tájékoztató írja, ill.Szalmi is mondta, hogy más mozgással együtt nem űzhető.
Én most biztos nem állok le a zumbával, ezért kiegészítésnek gondoltam.
Mindegy megpróbálom, aztán majd meglátjuk.
A múltkor zumbán mondja az oktató csaj, hogy hasizom megfeszítés-ott röhögtünk, hogy nekünk olyan nincs. Vagy ha van, nagyon jól elbújt. :)
Réka, viccelsz, simán szállítasz be nekünk kaját, nyitunk egy biobüfét, és csicsókát is árulunk az olyan sorstársaknak akik elég nagy városban élnek ahhoz,hogy ne lehessen kapni csicsókát,de elég kicsiben is ahhoz,hogy ne lehessen kapni csicsókát. Én hajlandó vagyok a nem létező tartalékaimat csicsóka chipsbe invesztálni,ha valaki kifejleszti.
Ivi,te meg ne szórakozzál, hát el is felejtettem,hogy kolléga vagy, akkor magán napközit nyitunk ahol egészséges kaját kapnak a gyerekek, és megtanítjuk nekik (tűzzel vassal,ha kell) hogy a sport és a tönkölybúza jó.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?