Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Nagyon nagyon rég nem ittam már tejet. Pedig szerettem. Reggel, finom, frissen sült kiflivel....óhhhhhh
Engem is letiltottak a tejről, ami nagyon nehéz :( Nem kávézom, de inni szeretem, nagyon... Van helyette bármi más, amit lehet esetleg?
Sziasztok! Új vagyok it az oldalon!Nemrég derült ki, hogy inzulinrezisztenciám van, tartom a 160g Ch-s diétát, emellett az endokrinológus Merckformin XR 500 mg tablettát írt fel. Most vagyok a felépítés szakaszában, így 2x 250 mg-ot szedek és 2x500-ig kell eljutnom! Eddig mellékhatások nélkül! Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy más is szedi az XR-t napi kétszer? Nekem ez azért furcsa, mert a betegtájékoztatóban úgy olvastam, hogy mivel ez hosszúhatású gyógyszer, a napi adagot egyszer, este kell bevenni! Előre is köszönöm a segítséget!
Én is szoktam tejszínnel inni, de annak annyira más íze van (főtzőtejszín):( báár, meg lehet inni így is, meg meglehet szokni.VOlt, hogy felvert tejszínhabot tettem vele, finom is volt, csak gusztustalan, amikor kihűlt és a zsír ott gyöngyözött rajta + az állaga. Nem sok gusztusom volt inni belőle.
Melus, ne csüggedj, egyszer bizonyára sikerül! Akkor, amikor eljön az ideje :)
Én teljesen száműztem a tejet, sütéshez sem használom.
lylandra, hogy áll a fogyás? Az elmúlt 3 hétben én se fogytam, és tudom is hol rontom el, alapvetően betartom a diétát, csak mindenből picit többet eszem, még egy falat kenyér, egy egész alma, eggyel több szelet feltét a szendvicsre, ilyenekkel, és szerintem ez az oka. Most megpróbálok változtatni. Arra gondoltam, nem lehet hogy nálad is ilyesmi a baj, hogy picivel több az adag, mint ami jó lenne?
Jajj Meluss, fel a fejjel! pedig én gondoltam rátok!! :(
Hidd el nem kevés. Bár mondjuk én nem túl erős kávét iszom eleve.
Hát én nem szörnyűlködök, nekem még sztem az is kevés lenne:) Azért kipróbálom...
Ne szörnyülködjön el senki, én kb 20-25 ml-t rakok a kávéba és felöntöm forró vízzel vagy hideg ásványvizzel (hamis tejeskávé vagy jegeskávé). Kicsit vizizübb, de mivel tejszín van higítva ezért kevesebb benne a tejcukor és a tejsavó(ami a gond).
Meluss73 sajnálom:((( A következő reméljük, sikerül! Lombikkal nem lehet próbálkozni?
Tudom, amit a tejről írtok, de nekem ezt mondta. A tejszín, az kávétejszín? Mennyit tesztek belőle a kávéba?
Az jó is, de a tej nagyon nem főleg reggel.
Félelmeim nincsenek csak szomorú vagyok, de most egy kis teljes kiörlésű pizza kicsit "szebbé" tette a napot.
Erős vagy, csak ez egy pofon az élettől. Napról napra könnyebb lesz, főleg ha nem sok idő van a következőig. Akkor már úgy is arra fogsz koncentrálni, ezt pedig engedd el, és ne legyenek félelmeid a következőnél.
Köszönöm szépen!
Azt hittem most erősebb lennék, de most megint kicsúszott a talaj.
Holnapra összeszedem magam és a következő sikerül, mert megérdemeljük:-)
Nagyon sajnálom, tudom, hogy mit érzel. Kitartást kívánok, és sok erőt a folytatáshoz!
Aranyos vagy. Már nem is dühös vagysok csak simán elkeseredett. Ráadásul pont ma kellett elutaznia a páromnak.
Remélem nem falok fel mindent.
Sajnálom drága, ne légy elkeseredve a következő biztos sikerülni fog!!
Jajj lányok, annyira üres minden. A második inszemünk sem sikerült:-(
Pontosan. Nálam nagyobb reggeli tejeskávézó nem volt,de amikor kiderült az IR,tejszínre váltottam.
Két éve már,hogy így iszom,tejjel már nem is tudnám,annyira megszoktam.
Én kiiktattam a tejet teljesen,mert mikor tejbegrízt csináltam ebédre(tk búzadara,fele tej,fele víz), még akkor sem voltam jól utána.
És nem eszem joghurtot és kefírt sem.
Na igen, nem lehet tejet, max délután uzsira. Ha kell a kávé reggel, akkor tejszínnel.
Melyik dietetikus mond ilyet,hogy mehet reggel a tej???
Pont az a lényeg,hogy reggel semmi gyors,nagyon kell vigyázni,hogy ne dobja meg az inzud.És attól,hogy nem vagy tőle rosszul,még megdobhatja,sajnos...
Én magában(vagy tejeskávénak) egyszer ittam tejet, mióta csinálom a diátát. Olyan hasmenésem lett tőle, hogy azt hittem nem érek a a wc-re. de pl sütiben nincs gondom tőle. Jó mondjuk ott ott van a tk piskolta alatta.
Igen, itt írta nekem valaki egyszer, hogy sima kávétejszínnel issza a kávét, az mehet.
Reggel a legrosszabb, szerintem akkor aztán pláne tilos. Én totál elhagyom, mert az én agyamban a fehér liszt & cukor után a tej és a krumpli az, amit eszembe sem jut enni/inni, de ha valaki ennyire nem szigorú legalább ne reggel igya a tejet, de ez csak az én véleményem. :-)
Kókusz tej, mandula tej esetleg? vagy ugye tejszín
Érdekes :((( Nekem nincs tőle bajom... :)
Nekem olyan migrénem lesz a tejtől, hogy ihaj. Felküldi a Marsra az inzulinomat. :)
Ezt olvastam: Egy másik vizsgálatban, egy kifejezetten alacsony GI értékű étkezéskor az evés utáni glükóz és inzulinválasz már 2 dl tej hozzáadására is 300%-al megnőtt, és ezzel akkora lett, mint egy fehér kenyeret tartalmazó, nagyon magas GI értékű étkezésé.
További ajánlott fórumok: