Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
A felépítés kb. csak annyi hogy 1. nap csak 1-et veszel be, sőt, akár felet, ha lehet.
2 napig így, utána 2x felet elosztva. Aztán 2 ilyen nap után már 3x felet, elosztva, tehát elérve az adagodat. Ha gondolod 3 nap is lehet a 2.
Így elvileg nem lesz mellékhatása, no és persze cukrot el kell felejteni, de hát azt amúgy is ezzel a diétával.
De ezt a doki nem mondta el? :O
Ezeket magamtól...de szoktam a Nosaltyt nézegetni,és átvariálni,hogy Ir-es legyen.
Még túrógombócot is ehetünk,csak tk legyen a dara,és édesítő menjen bele.Darált dióba szoktam forgatni.
Végülis csak a hús helyett kell kitalálni valami vega feltétet, de ha nem volt nagy húsos anyukád,akkor nem lesz gond,fantázia kérdése.
Én sokat csinálok rakott dolgokat,basmati-vagy barnarizzsel,akár több adagot visszaosztva.
Cukkinipörivel rétegezem,vagy gombával,vagy a zöld fajta zölbabbal.Tetejére tejföl,sovány sajt...nyami:)
Tulajdonképpen igen. A paleo ezért felejtős nekem ( ill.ezért is),de nagyon változatosan lehet főzni.
Én holnapra gombapörköltet tervezek tk tésztával,aztán tökfőzelék...
Persze. Reggeli teljeskiőrlésű kenyér,sajt,vagy valamilyen krém,kőrözött. Zöldség,zöld tea,kávé tejszínnel.
Tízórai:korpovit keksz,alma,vagy valami gyümi.
Ebéd: főzelék ( tk liszttel habarva),feltét sajt,tükörtojás,virslichips,vagy gombapöri tk tésztával,vagy basmati rizzsel.
Vagy lecsó,vagy cukkinipörkölt...
Uzsi vagy gyümi+korpovit,vagy 2 dl 100%-os narancslé.
Vacsi,mint a reggeli,vagy bundáskenyér,rántotta...
Nekem 160-as a diétám,de ezzel is fogytam szépen. ( 20 kilót)
Jó ég! Klassz óvónéni.
én sem szeretem a húst nagyon, most szerintem szolidaritás fogok vállalni anyuval, sé én is hanyagolom. nekem csak nyűg,hogy ennem kell. Volt egy hosszabb paleos időszakom és akkor totál besokalltam a hústól. Alig bírom legyűrni.
Anyunak meg ízületi gyulladása van és nagyon magas a húgysavszintje. A dokinéni tuti húsmentességet fog javasolni, de neki sem fog gondot okozni.
Az Ir-rel meg csak annyi a dolgunk, hogy amikor állati fehérje van előírva akkor sajt, túró, tojás menjen helyette?
Étteremben rántott sajton kívül kevés választás van,( ok.IR-esként amúgy is felejtős)...
Sok vita,fal a családban...mindig van aki elhatározza,hogy majd ő megeteti velem./ például anyós/.
Tehát nem a technikai része nehéz,hanem a többiekkel megértetni.
3 éves korom óta.Ez nem is igazi vegaság,inkább egy gát.Az óvodában megtömtek hússal ( sokat nem ettem akkor sem-és mondtam,hogy nem kérek).
Az óvónéninél a "nem kérek" nem volt értelmezhető,így fulladásig tömött vele.
Nem részletezem,tiszta horror...azóta nem eszem húst.
Szültem gyereket,és éldegélek így...nekem nem hiányzik,csak sok falba ütközöm,még mostanában is.
Jaj, de szuper! Mondtam neked, hogy hamar megjavul az alvókád, nagyon örülök.
Szóval anyunak fogyni is kell, 140 grammos diétán van, 30-15-560-15-30.
Leírnád egy napi étrendedet, ami támpontot nyújthat?
Most szedegetem össze az infókat.
Megköszönném.
Jelen:):) Hát nehezen.De össze lehet.Kérdezz bátran!
Ja és alszom éjszaka! El sem hiszem!( tudod,beszéltük a pm fórumon:)
Lányok!
Van köztetek, aki vega, és IR-es?
Hogy lehet a kettőt összerakni?
Anyumat a magas húgysavszint miatt valszeg le fogja tiltani a doki a húsról.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?