Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Én a Mercformint a 13. hétre hagytam el.
Nekem is hullott a hajam, és nem tudom, hogy a terhességtől vagy a többi használt dologtól, de kb. az ötödére csökkent. Varga hajcseppet használtam.
Nekem is most ilyen a hajam :) még nem találtam rá megoldást.
volt egy sampon amitől legalább annyira nem viszketett meg korpásodott, de már újra viszket ...
Sziasztok,
Túléltem a 13. heti terheléses vércukormérést és szerencsére a következő reggelizős lesz. A cukorszintem jó, úgyhogy minden rendben van felénk :) Páran írtatok privát üzenetet, de amikor regisztráltam egy másik hoxás fórumra is, eltünt az összes üzenetem, és azt sem tudom, hogy ha most ír valaki, akkor az megjelenik-e :( bocsánat, ha nem válaszoltam.
Nálam is ez volt, 2 hónapja szedem folsavat és B12-őt nekem azóta nem hullik,mivel mást nem változtattam én azt gondolom ez segített.
Meforalt szedek most is előtte is, ezeken kívül csak C -vitamin.
Hát akkor tuti hogy a met a bűnös. Megpróbálom vitaminnal ellensúlyozni, B12 folsav ezeket említik itt német oldalakon , hátha segít. Ugyanis nekem előtte nem hullott szóval hiába mondják h hormonprobléma, a hajam okés volt. Igazából most sem hullik igazán, inkább csak nem nő helyette új :( 1 éve még olyan voltam hajmosás után mint aki áramba nyúlt a rövidebb szálaktól.
Vajon mikor lehet abba hagyni a szedését? Mert hiába nem egy ártalmas gyógyszer, én azért elgondolkodom, hogy tényleg jó-e az a vesének, májnak hogy állandóan ennyi bogyót (és vitamin kapszulát) kell lebontania....
anti-tpot akkor gondolom néztek, ott szoktak talán nézni
erre gondoltam
Nem lehet, hogy autóimmun?
Nekem már viszonylag rendben vannak az értékeim és mégis 2 hetente kell gyantáztatnom az arcomat:(
Tudjátok esetleg hogy hogyan lehet távkonzit kérni MM-be? Már voltam náluk május végén, de volna kérdésem hozzájuk, illetve igy is lehet újabb adagot felíratni? A receptet akkor kipostázzák?
Illetve ti tapasztaltatok olyat hogy szemmel láthatóan kevesebb lett a hajatok a met szedése óta? Én emiatt akarnék konzultálni, mert a hajam valóban kevesebb lett, a szőrösödés nem kívánt helyeken viszont erősebb. bár a a THS-m is 1 egésszel lett kevesebb azóta, így nem értem miért kevesebb a hajam... (1 éve szedek XR-t és nincs pajzsmirigy gyógyszer, merthogy csak a THS volt magasabb, de az is a met vagy sport vagy diéta hatására 5 hónappal később kevesebb lett, bár nem ideális)
Értettem :)
Nem fogyni... igen, ez az ami nehéz!
Örülök, hogy írtál, remélem egyszer én is tudok már olyat írni, mint te, hogy már a második baba van úton!
:)
szia!
pajzsmirigy: tsh, ft3, ft4, anti.tpo.
ugyanez a súlyom és a magasságom is :): napi 1500 mg met és 200-220 g ch.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?