Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Nem mindenkinek van szüksége gyógyszerre. A diéta és a mozgás is szabályozza az inzu szintet. Én is szedtem gyógyszert 2*1000 mg-t.
De tény, hogy magas értékek mellett kell a gyógyszer.
D vitaminból nekem 1000Ne írt csak a doki,Fresenius-ból
az értékem :38,40 volt
Sziasztok! Voltam ma Bérczy drnőnél. IR-em van, kaptam merckformint, napi 3x fél + D vitamint is. Szigorú diétát nem írt fel hála, átbeszéltük miket eszem, mit kéne/nem kéne ezekből.
TSH-t kell még nézni, 1 hónap múlva megyek újra. 45 perces csúszás volt ma, az nem annyira tetszett :(
Én vettem a nyáron egy kis üveg nekünk való mézet. Háááát, egyáltalán nem ízlett, akkor megkóstoltam, aztán betetem a hűtőbe. Mindjárt megkóstolom h le tudjam írni milyen az íze...
Hm, nem is annyira rossz mint ahogy emlékeztem. 695 ft 250 gr, színe állaga, tapintása pont olyan mint a mézé, de azt azért h finom, nem mondanám. Én régebben a mézet úgy használtam, h amibe lehetett fehér cukor helyett azt tettem, akkor még nem tudtam h magasabb a cukrom. Amúgy nem kanalazgattam a mézet, viszont a vajas-mézes kenyeret nagyon szerettem és a mézes sütit is.
Láttam, nagyon el vagy foglalva a családfakutatással :D
Egy időben engem is foglalkoztatott ez a téma, de hatalmas macera lenne, ezért letettem róla. Pedig most még könnyebb dolgom lenne, mert még él 3 nagyszülőm.
Ja, látod Nóri, mostmár egy feles jót tenne nekem:S
Bocsi..S
Valahol olvastam, hogy a repce méz az jó nekünk, igaz e ez?
ha már a méznél tartunk:)
Igen, sokszor mondják, hogy az összképet kell nézni.
Évente párszor talán megengedhető. Hisz azért a kokuszkockából is jó pár darab lesz, szóval 1 sütire talán nem sok jut...Majd megnézem pontosan az arányokat.
A másik a mézeskalács :)
Múlt évben csináltam és nagyon fini lett. Ki kell találni idén, hogyan lesz.
Hát igen, mézeskenyér nálam félévente egyszer ha már kívánom :)
Ha kipróbáltad a mézpótlót, feltétlen írd meg itt a tapasztalatokat!
Mondjuk, ha az embernek torokgyulladása van, akkor 1 kiskanállal jól jön a teába a méz.
De mézes kenyeret nem mernék enni :)
Én most azzal vagyok gondban, hogy karácsonyra mindig csinálok kókuszkockát és ügye annak a tésztájába méz kell.
Gondolkodtam azon a mézpotlón, de sosem kóstoltam, hogy jó-e.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?